• No results found

In dit reflectieverslag wordt teruggekeken op periode 15 en 16. Er is een SWOT-analyse gemaakt op basis van de zes competenties van het competentieprofiel. Daarna zijn er afspraken gemaakt met de

afstudeerbegeleider op basis van de uitkomsten van de SWOT-analyse. Als laatste zijn de resultaten van deze periode opgenomen.

SWOT-analyse

De zes competenties uit het competentieprofiel vormen de invulling van deze SWOT-analyse. Onder de tabel staat de toelichting op de invulling van de analyse.

Sterke punten Zwakke punten

• Analyseren en onderzoeken

• Creëren en organiseren

• Representeren

Kansen Bedreigingen

• Ontwikkelen van en adviseren over communicatiebeleid

• Professionaliseren

• Plannen en organiseren

Mijn sterke punten zijn analyseren en onderzoeken, en creëren en organiseren. Analyseren en onderzoeken doen we al sinds jaar één. Daarnaast heb ik in periode 13 met Nynke Wiekenkamp mee mogen lopen als student-assistent bij het eerstejaarsvak voor onderzoek. De basis herhalen was erg nuttig en ik denk dat het me gaat helpen bij mijn bachelorscriptie. Daarnaast ben ik goed in creëren en

organiseren. Ik heb kennis van computerprogramma’s als Photoshop en InDesign, en ben meestal degene die de creatieve invulling van projecten bedenkt. Organiseren vind ik ook niet moeilijk.

Mijn zwakke punt is representeren. Ik verwacht niet op mijn afstudeerplek hier veel mee in aanraking te komen.

De kansen die ik zie liggen voornamelijk bij het ontwikkelen van en adviseren over communicatiebeleid en professionaliseren. Het implementatieplan is een advies over het communicatiebeleid en het lijkt me leuk daar meer mee bezig te zijn. Daarnaast is het afstuderen in een professionele werkomgeving een goede kans om te oefenen met een professionele werkhouding.

Als bedreiging zie ik plannen en organiseren. Ik vind het niet moeilijk om een planning te maken, maar ik hou meestal te weinig marge over. Als er iets mis gaat in de loop van de planning, er zeggen bijvoorbeeld heel veel respondenten af, dan hoop ik dat het nog ga redden.

152

Afspraken met de afstudeerbegeleider

Mijn afstudeerbegeleider is Edwin Santbergen. Met hem heb ik de volgende afspraken gemaakt, op basis van de uitkomsten uit de sterkte-zwakte analyse:

• Representeren doe je ook als je respondenten interviewt van buiten de organisatie, bijvoorbeeld klanten, dus daar kan ik oefenen met representeren.

• Maak een planning met extra marge, mocht er iets mis gaan of mocht ik ziek worden.

• Maak gebruik van je sterke punten besteed daar ook aandacht aan, bijvoorbeeld door een creatief implementatieplan te bedenken.

Resultaat

Ik ga de resultaten langs per competentie. De uitkomsten van de afspraken worden besproken bij de competenties waar ze bij horen. In de themawijzer ‘Afstuderen’ staat dat ik bij elke competentie moet beargumenteren of ik het eindniveau van deze competentie heb behaald, wat betreft mijn

scriptieprestaties. Dat vind ik lastig, aangezien sommige competenties nauwelijks aan bod zijn gekomen in het scriptieproces. Daarnaast zijn de beroepsvoorbeelden gericht op veel bredere werkzaamheden dan het maken van een onderzoeksrapport en implementatieplan. Ik heb mijn best gedaan de ontwikkeling van de competenties in het scriptieproces toe te lichten. De gehele reflectie over mijn studie

Communicatie en het behalen van het eindniveau van de competenties staat in mijn reflectieverslag voor het vak SLC.

Analyseren en onderzoeken

Deze competentie ging me goed af. Ik heb het onderzoek ervaren als een leuk, en soms stressvol, proces.

Veel van de kennis die ik heb opgedaan de afgelopen vier jaar kon ik goed toepassen. Ook verrassende kennis, zoals hoe je een Coosto-analyse maakt, kwam van pas. Het was leuk om kwalitatief onderzoek te doen. Kwalitatief onderzoek is volgens mij ook mijn sterke punt. Ik vond het soms lastig om de rode draad van het verhaal in de gaten te houden, het onderzoek werd zo groot dat het soms lastig was om alle verbanden goed bij elkaar te brengen.

Creëren en organiseren

Deze competentie ging me veel minder goed af dan ik vooraf had gedacht. Ik heb de afgelopen drie jaar mooie projecten gemaakt in InDesign, Illustrator en Photoshop, maar met mijn scriptie wilde dat gewoonweg niet lukken. Vooral InDesign was een ramp: afbeeldingen waren ineens veel onscherper, tekst verdween van de pagina, de lettergrootte was ineens veel kleiner, ga zo maar door. Misschien ligt het aan het feit dat alle drie de programma’s een nieuwe versie hebben gekregen dit jaar en dat ik daar nog niet zo goed mee kan omgaan. Het was in ieder geval heel teleurstellend want ik had me een veel

‘hipper’ verslag voorgesteld dan ik nu heb gemaakt. De tussenbladen bij de hoofdstukken vind ik wel erg mooi gelukt en daar ben ik ook trots op.

Representeren

Representeren heb ik een afspraak over gemaakt met Edwin, en hij had gelijk. Ik heb twee weken lang interviews gehouden met klanten van mijn opdrachtgever en heb dus wel degelijk een representatieve taak gehad. Dat ging me eigenlijk wel goed af. Het heeft geen beroepsproducten opgeleverd zoals in de uitleg bij de competentieprofielen staat, dat is immers ook niet de opdracht van mijn scriptie, maar ik heb

wel namens de bibliotheek twaalf interviews uitgevoerd. Dat was leuk om te doen en volgens mij viel mijn houding in goede aarde bij de klanten.

Het ontwikkelen van en adviseren over communicatiebeleid

Hier kwam de afspraak met Edwin over het creatieve implementatieplan bij kijken. Ik wilde dat graag zowel inhoudelijk als visueel doen. Maar door de eerder genoemde problemen met de computersoftware is het bij de inhoudelijke creativiteit gebleven. Hopelijk heb ik een bruikbaar advies ontwikkeld, mijn afstudeerbegeleider vanuit de opdrachtgever was er in ieder geval erg enthousiast over.

Professionaliseren

Het was leuk om te werken in een professionele omgeving met enthousiaste mensen. Mijn begeleider vond het leuk om met me te brainstormen over het mijn scriptie en het implementatieplan, dat heeft ook geholpen bij het eindresultaat. We hebben regelmatig feedbackmomenten ingepland en het over mijn voortgang gehad, dat was erg prettig. Verder hadden we de afspraak dat ik het zou zeggen als ik iets nodig had of iets wilde weten, en daar heb ik me aan gehouden.

Plannen en organiseren

Dit was ook een afspraak met Edwin. Ik heb vooral voor de interviews meer tijd ingepland. Meer tijd om respondenten te zoeken en meer tijd om respondenten te interviewen. In eerste instantie had ik twee weken uitgetrokken voor de interviews, maar dit zijn er uiteindelijk drie geworden. Gelukkig had ik een vrij ruime planning gemaakt, op aanraden van Edwin, en was dit dus absoluut geen probleem. Andere dingen waren op tijd af dus mijn planning was realistisch. Het hielp dat ik een heel realistisch plan van aanpak had gemaakt op voorhand, dus daar kon ik de rest van mijn planning op aanpassen.