• No results found

Perceel 6: Droogmaken van ondergrondse betonmuren door injecties onder hoge druk 46

4. TECHNISCHE CONTRACTUELE BEPALINGEN

4.4. Technieken

4.4.6. Perceel 6: Droogmaken van ondergrondse betonmuren door injecties onder hoge druk 46

Omschrijving:

Het betreft het herstel van scheuren met behulp van een injectiemateriaal.

Materiaal

De injectiespecie bestaat uit:

 ofwel epoxyhars;

 ofwel polyurethaanhars (PUR; ook toepasbaar bij vochtige of watervoerende scheuren.)

Bij ‘spuitende’ scheuren wordt vooraf geïnjecteerd met een sterk schuimende PUR-hars om de lekkage tijdelijk te stoppen. Vervolgens wordt met een vochtongevoelige PUR- of epoxyhars de scheur volledig gevuld.

 Ofwel polyacrylaat of gel.

 Ofwel cementspecie; een zwelmiddel wordt toegevoegd ter compensatie van de hydratatiekrimp en een superplastificeerder ter verbetering van de

 Ofwel alkalisilicaat

De injectiespecie dient over een geldige ATG-goedkeuring (of gelijkwaardig) te beschikken.

Uitvoering

De bepalingen van de Goedkeuringsleidraad G0010 opgesteld door Bugtb (verkrijgbaar op http://qc.aoso.vlaanderen.be/nl/normes/index.html) zijn van toepassing.

De uitvoering van de werken wordt toevertrouwd aan een terzake gespecialiseerde onderneming. De aannemer moet kunnen beschikken over referenties welke bewijzen dat van de d.m.v. dit systeem uitgevoerde structurele injectiewerkzaamheden minimaal 10 jaar ervaring bestaat en waarbij gebleken is dat 10 jaar geleden gerepareerde constructies geen verouderingsverschijnselen hebben vertoond.

Alle scheuren wijder dan 0,20 mm dienen geïnjecteerd te worden.

Vóór de aanvang van de injectiewerken worden de scheuren aan het betonoppervlak gereinigd, zonder ze evenwel met stof te vullen, teneinde ze volledig zichtbaar te maken. De vochtigheidstoestand van de scheur moet binnen het toepassingsgebied van de te gebruiken specie vallen.

De injectiewerken gebeuren in twee fasen:

In een eerste fase wordt 10% van de te injecteren scheuren (met een max.

van 10 m) geïnjecteerd. Na uitharding van de injectiespecie worden de nodige testen uitgevoerd om de geschiktheid van de gekozen injectiespecie en elkaar. De afstand tussen de injectieopeningen dient bepaald te worden a.h.v.

de afmetingen van het te injecteren element, het verloop van de scheur en de beoogde vullingsgraad.

Bij vertakkingen van scheuren zullen één of meerdere bijkomende injectieopeningen voorzien worden. Bij injectiediepten boven de 20 cm mogen controleopeningen geplaatst worden, welke alleen gebruikt worden om de voortgang van het materiaal visueel te controleren. Het maken van deze openingen mag niet door boring gebeuren.

De scheur moet na het gereed maken van de injectieopeningen dichtgemaakt worden met een tijdelijke afdichting (direct uithardend thermoplastisch hars, snelhardende epoxy-of polyesterhars of een snelhardend cementtype) die voorkomt dat het injectiehars wegvloeit en zorgt dat er een gelijkmatige druk in de geïnjecteerde zone wordt behouden.

worden afgedicht. Zo injecteert men stelselmatig door tot de volledige scheur gedicht is. De laatste injectie-opening moet tevens de luchtuitlaat van de scheur zijn.

Het debiet en de druk waarmee geïnjecteerd wordt, dienen optimaal ingesteld te worden om een regelmatige injectering en optimale vulling van de scheur zonder te grote drukspanningen te bekomen. De bedieningsman dient dienaangaande minstens twee jaar praktijkervaring te hebben in het behandelen van injectiewerkzaamheden en in de werking van de apparatuur.

Hij kan op verzoek van de opdrachtgever een getuigschrift tonen dat hij aan deze eisen voldoet. Het getuigschrift moet verstrekt zijn door de fabrikant van de injectie-apparatuur en de formulator van het injectiemateriaal.

De dosseer-, meng-, pomp- en mixapparatuur moet volgens een ononderbroken systeem werken, waarbij de componenten uit verschillende reservoirs in de juiste verhouding rechtstreeks naar een mengkop worden gepompt. In de mengkop moeten de componenten volledig worden gemengd.

De apparatuur en de mengkop moeten zodanig zijn samengesteld dat geen luchtinsluiting in het hydraulische systeem, noch in de mengkop kan plaatsvinden. Het mengsel dient binnen een tijdspanne van 80% van de verwerkingstijd geïnjecteerd te worden.

De druk in de apparatuur zal door de bedieningsman volledig gecontroleerd kunnen worden, waarbij het verloop van de injectie visueel te controleren moet zijn aan de hand van een manometer welke direct voor de mengkop aangesloten moet zijn. De apparatuur moet onder alle omstandigheden inzetbaar zijn, hetgeen inhoudt dat ook in natte omstandigheden kan gewerkt worden zonder gevaar. Controle op conditie van de apparatuur moet minimaal dagelijks voor de aanvang van de werkzaamheden worden uitgevoerd door de aansluiting van een test-unit.

Van de testresultaten zal door de bedieningsman een rapport worden opgemaakt, dat ter inzage moet zijn voor de opdrachtgever. Een tolerantie van 5% + of - is acceptabel, maar bij grotere verschillen moet de apparatuur vervangen worden. De opdrachtgever heeft ten allen tijde het recht opdracht te geven in diens bijzijn de test uit te voeren.

Eén dag na de injectie moeten de afdichtingen verwijderd worden en moet het werk schoon worden opgeleverd.

Waarborg: bij de oplevering overhandigt de aannemer of onderaannemer een schriftelijk garantiebewijs voor 10 jaar aan de leidende ambtenaar.

Keuring

De aannemer verstrekt een 10-jarige garantie op de goede waterdichtheid van de behandelde (geïnjecteerde, ...) wanden. Hij verbindt zich ertoe alle eventuele herstellingswerken op eigen kosten uit te voeren bij het falen van de waterdichtheid binnen de garantieperiode die ingaat vanaf de voorlopige oplevering.

Meting

 meeteenheid: m

 meetcode: per lopende m scheur.

 meetcode: per uur indien de totale interventie minder dan een halve werkdag behoeft

 aard van de overeenkomst: Vermoedelijke Hoeveelheid (VH)

Toepassing

De te behandelen constructies aangeduid door de leidende ambtenaar.

4.4.7. Perceel 7: Het voorzien van een maaivelddichting

4.4.7.1. Afgraven en heraanvullen van grond

Omschrijving:

Deze post omvat het afgraven en het heraanvullen van grond. De te roeren grond beslaat de volledige meting.

In geval van graszoden worden deze afgegraven op een dikte van 10 cm. De zoden worden gestapeld op de bouwplaats. Op vraag van de aannemer duidt de leidende ambtenaar de plaatsen aan waar de graszoden moeten opgeborgen worden. Tot hun herplaatsing worden ze door bevochtiging en andere middelen voor hergebruik geschikt gehouden. De aannemer dient geen rekening te houden met het heraanplanten van groen andere dan gras.

Na afgraving wordt de teelaarde binnen de bouwplaats gestapeld op een door het Leidend ambtenaar aan te duiden plaats. De teelarde wordt opgestapeld in taluds van maximum 1,5 m hoog en 3 m diameter. Na de nodige werken zal de afgegraven aarde altijd herbruikt worden en ook terugplaatst worden.

Demping of het terug verdichten van de grond is inbegrepen.

Toepassing:

De teelaarde wordt voorafgaand aan de uitvoering van de andere grondwerken afgegraven over de volledige aangeduide zone en diepte volgens de aanwijzingen van de leidende ambtenaar.

Uitvoering:

De aannemer beslist zelf of dit manueel of machinaal zal gebeuren, de gebruikte zones dienen altijd in de originele staat hersteld te worden tenzij anders in het bestek omschreven.

Meting

o Meeteenheid: per m³

o Meetcode: netto volume van de af te graven en terug aan te vullen grond.

o Aard van de overeenkomst: Vermoedelijke hoeveelheid ( VH)

4.4.7.2. Dichting van ondergrondse wanden met bitumenemulsie

Omschrijving:

Bitumineuze emulsie die gespoten of handmatig uitgesmeerd wordt over het buitenoppervlak van de ondergrondse wanden om een volkomen waterdichtheid van de ondergrondse wanden te bekomen. De werken omvatten de voorbereiding van de ondergrond en het aanbrengen van de

Toepassing:

Het dichten van ondergrondse wanden aan de buitenzijde. Deze wanden staan in contact met de ondergrond.

Uitvoering:

De ondergrond wordt ontdaan van oneffenheden en vervuiling om een goede hechting te garanderen. Eventueel aanwezige holten en/of scheuren moeten met een hiertoe geschikt product gevuld worden vóór het aanbrengen van de bitumenemulsie.

Het aanbrengen van de bitumenemulsie gebeurt volgens de voorschriften van de fabrikant. Het minimale aantal lagen dat voorgeschreven wordt, wordt gerespecteerd. De aannemer besteedt de nodige aandacht aan de aansluiting van de dichtingslaag rond wanddoorvoeren. Hij maakt hiervoor gebruik van een aangepast waterdicht wanddoorvoerprofiel of er wordt een soepele voeg aangebracht zodat de dichtingslaag goed aansluit rond het doorvoerelement.

Het product mag niet aangebracht worden bij temperaturen lager dan 5°C.

De bouwput mag slechts na uitdrukkelijke toestemming van de leidende ambtenaar gedicht worden.

Meting

 Meeteenheid: per m²

 Meetcode: netto uit te voeren oppervlakte. Openingen groter dan 0,5 m² worden afgetrokken. De oppervlakte van wanden en bodem van eventuele keldergaten of verluchtingsmonden worden meegerekend in de netto uit te voeren oppervlakte. Eventuele door de fabrikant voorgeschreven vereiste verstevigingsweefsels zijn inbegrepen in de eenheidsprijs van dit artikel.

 Aard van de overeenkomst: Vermoedelijke hoeveelheid ( VH)

4.4.7.3. Dichting van ondergrondse wanden met een noppenfolie

Omschrijving

De noppenbanen zijn stijve membranen voorzien van een groot aantal noppen, die op een bestaande cementering aan de binnenzijde vlakke ondergronden mechanisch wordt aangebracht waardoor de kans op vochtinsijpeling in deze constructies verdwijnt. De noppenbanen zijn bepleisterbaar voor afwerking. De werken omvatten alle werken en leveringen voor het plaatsen van de noppenbanen, de nodige bevestigingen en dichtingsprofielen.

Meting

 meeteenheid: m2

 meetcode: netto uit te voeren oppervlakte, overlappingen worden niet meegerekend. Openingen groter dan 0,5 m² worden afgetrokken.

 aard van de overeenkomst: Forfaitaire Hoeveelheid (FH)

Materiaal

Noppenbanen uit polypropyleen van hoge dichtheid. De gebruikte noppenbanen zijn rotbestendig en bestand tegen chemicaliën en andere solventen die in de muren kunnen voorkomen. De banen zijn bepleisterbaar.

Alle benodigde materiaal/materieel om een goede bevestiging mogelijk te

Specificaties

Noppenhoogte: max 5 mm Wanddikte: min 0,5 mm Gewicht: circa 0.5kg/m²

Drukbestendigheid: minimum 160 KN/m²

Temperatuursbestendigheid: minimum -40 tot +80 °C Uitvoering

De noppenbaan wordt op de binnenzijde geplaatst met de noppen naar binnenzijde gericht. De plaatsings- en bevestigingswijze gebeurt volgens de richtlijnen van de fabrikant, met een minimum aantal verticale en horizontale voegen. De overlapping zijn volgens de voorschriften van de fabrikant.

De afdichting van de bovenzijde met een daartoe geschikt profiel gebeurt volgens de voorschriften van de fabrikant.

Toepassing

Mechanisch bevestigen van noppenbaan volgens aanduiding leidende ambtenaar.

4.4.8. Perceel 8: Reinigen van gevels onder hogedruk en nabehandeling met hydrofuge

4.4.8.1. Reinigen van gevels onder hogedruk

Omschrijving:

De gevel wordt gereinigd onder hogedruk of vuilfrees met enkel water. Het te gebruiken toestel laat een regelbare druk toe van 0 tot 250 bar toe. De aannemer zal aan de hand van een testcase per deelopdracht de juiste druk bepalen.

Na het reinigen wordt een nabehandeling gedaan inzake anti-mos. Het product dient daarbij te voldoen aan onderstaande beschrijving.

- hoge ultieme afbreekbaarheid volgens OECD 301F test - vrij van chloor

- vrij van minerale zuren

- lage giftigheid voor het waterleven volgens OECD 201 en 202 - geen stabiele resten na biologische afbraak

Meting

 meeteenheid: m²

 aard van de overeenkomst: Vermoedelijke Hoeveelheid (VH)

Toepassing:

De reiniging zal gebeuren op iedere minerale en poreuze ondergrond en in het bijzonder voor baksteen of crepi.

Veiligheidsnota:

De aannemer zal geschikte PBM’s ter beschikking stellen rekening houdend met de R – en S- zinnen van de MSDS-fiche. In het bijzonder gaat het hier over adem-, oog- en huidbescherming.

4.4.8.2. Leveren en plaatsen van hydrofuge.

de poriën. De dampdoorlaatbaarheid van de ondergrond blijft volledig behouden en wordt niet verstoord door het aanbrengen van het product.

Specifieke gegevens:

 dichtheid: 0.8 kg /l

 dampdoorlaatbaarheid volgens DIN 52615 : Sd = 0.002 m

 verwerkingstemperatuur: tussen 5 ° en 25 ° C

 vlampunt: < 21 °C

De ondergrond zal de aannemer eerst ontstoffen alvorens de toepassing aan te brengen. De toepassing wordt aangebracht met de borstel op een droge ondergrond, hierbij wordt de ondergrond voldoende verzadigd.

Meting

 meeteenheid: m²

 aard van de overeenkomst: Vermoedelijke Hoeveelheid (VH)

Toepassing:

De hydrofuge is geschikt voor iedere minerale en poreuze ondergrond en in het bijzonder voor baksteen.

Veiligheidsnota:

De aannemer zal geschikte PBM’s ter beschikking stellen rekening houdend met de R – en S- zinnen van de MSDS-fiche.

In het bijzonder gaat het hier over adem-, oog- en huidbescherming.

4.4.8.3. Huur Hoogtewerker

Omschrijving:

De aannemer zal een reglementaire hoogtewerker huren met een hoogte van min 25 m. De hoogtewerker beschikt over een geldig keuringsattest en wordt enkel betreden door opgeleid personeel die gebruik maakt van een gekeurd veiligheidsharnas. De aannemer zorgt voor de stabiele opstelling van de hoogtewerker, daarbij zijn alle bijkomende werken inbegrepen . De aannemer zal de nodige PBM’s voorzien aan zijn werknemers.

Vergunning vragen bij de stad voor het innemen van openbare weg is in deze prijs inbegrepen.

Meting:

o meeteenheid: per dag ( 8 u) respectievelijk voor hoogtewerken tot 6, tot 10 en hoger dan 10 verdiepingen. Als regel mag men drie meter per verdiep tellen.

o aard van de overeenkomst: Vermoedelijke Hoeveelheid (VH)