• No results found

Overzicht functies

In document Een effectiever opleidingsbeleid (pagina 56-60)

Tabel 7:overzicht beschikbare functies binnen Medlon

Functie Kern van de functie Opleidings-

niveau

Aantal medewerkers

Afdelingshoofd Het geven van leiding aan een afdeling waarbij de bedrijfsvoering gericht is op een hoge graad van service en dienstverlening, een langdurige (tevredenheids-)relatie met klanten, hoge kwaliteit en goede prijs-

kwaliteitsverhouding. Het mede ontwikkelen en richting geven aan het beleid van Medlon.

HBO 11

Amanuensis Reinigen van materiaal/apparatuur, schoonmaken van

ruimten/werkplekken, verzamelen/opruimen van afval en uitvoeren van overige servicegerichte taken.

X 5

Analist

routine/basisanalist

Uitvoeren van meer of minder urgente

analysewerkzaamheden in humaan onderzoeksmateriaal teneinde gegevens en resultaten aan te leveren aan de aanvragers ten behoeve van diagnostiek, risicoprofilering en therapiecontrole.

MBO 120

Analist speciele technieken

Uitvoeren van meer of minder urgente

analysewerkzaamheden in humaan onderzoeksmateriaal teneinde gegevens en resultaten aan te leveren aan de aanvragers ten behoeve van diagnostiek, risicoprofilering en therapiecontrole.

HBO 34

Doseeradviseur Realisatie van doelstellingen van de trombosedienst door het, binnen de kaders van het vastgestelde raamwerk doseeradviseurs en conform het geldende protocol, verstrekken van doseeradviezen en geven van training/begeleiding aan patiënten en verzorgenden/verpleegkundigen.

MBO 24

Doseerarts

Medisch leider

Realisatie van de bedrijfsdoelstellingen van de trombosedienst, zorgdragen voor het verstrekken van doseeradviezen en geven van training/begeleiding aan patiënten en het dienaangaande geven van supervisie aan doseeradviseurs/vakspecialisten c.q. mede bewaken van de kwaliteit van uitvoering.

Het mede ontwikkelen van beleid en het als medisch eindverantwoordelijke bewaken van de kwaliteit van uitvoering c.q. zorgdragen voor een adequate antistollingsbehandeling en training/begeleiding van patiënten in het kader van zelfmeting/dosering.

WO (arts) 7 Klinisch chemicus Locatie Klinisch Chemicus Klinisch chemicus in opleiding

Het realiseren van klinisch chemisch onderzoek in al haar facetten, waar bij de ondersteuning van de aanvragers op de voorgrond staat. Het functioneel leiding geven aan de betreffende vakspecialisten waarbij de bedrijfsvoering gericht is op een hoge graad van service en

dienstverlening en op een langdurige

(tevredenheids)relatie met de klanten en ook op een hoge kwaliteit en goede prijs-kwaliteitverhouding. Het met de afdelingshoofden voorbereiden van beleidsontwikkeling en –implementatie van het algemene beleid van het laboratorium. Kan zo nodig belast worden met de operationele leiding van een deel van het laboratorium.

WO 11

laboratorium gericht op het waarborgen van de kwaliteit van het analysemateriaal zijnde de voorwaarde voor de kwaliteit van de analyseresultaten.

Medewerker bloedafname

Uitvoering geven aan het pre-analytische proces van het laboratorium gericht op het waarborgen van de kwaliteit van het analysemateriaal zijnde de voorwaarde voor de kwaliteit van de analyseresultaten.

MBO 34

Researchanalist Het in samenwerking met klinisch chemici

ontwikkelen/opzetten, realiseren en in stand houden van nieuwe, recent in de vakliteratuur beschreven, bepalingen en/of technieken voor onderzoek in humaan

onderzoeksmateriaal ten behoeve van optimalisatie van diagnostiek, therapiecontrole en risicoprofilering in de geneeskundige praktijk. Het uitvoeren c.q. deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek binnen een

onderzoeksproject en vertalen van onderzoeksresultaten naar de praktijk.

HBO 1

POCT medewerker Uitgeven/plaatsen en beheren van POCT-apparatuur, het trainen/ondersteunen van gebruikers en het uitvoeren van taken op het gebied van kwaliteitsbewaking en informatiebeheer/communicatie.

MBO 4

Vakspecialist Binnen eigen aandachtsgebied zorgdragen voor tijdige en juiste uitvoering/interpretatie van

afdelingswerkzaamheden. Dienaangaande vervullen van de rol van vraagbaak op gebied van kwaliteit,

ondersteuning, vernieuwing, alsmede het leveren van bijdragen aan het oplossen van voorkomende problemen en verbeteren van werkprocessen.

HBO 24

Accountmanager/ trialcoördinator

Het, conform afspraken met aanvragers/opdrachtgevers en rekening houdend met vastgestelde protocollen, opzetten, plannen en organiseren van trialonderzoeken en projecten. Het, binnen vastgestelde kaders en met inachtneming van de voorschriften en richtlijnen van het kwaliteitshandboek, verrichten van

accountmanagement/sales activiteiten voor overige bedrijven/ instellingen, niet zijnde ziekenhuizen en 1e lijn, ter ondersteuning van en gericht op realisatie van de commerciële beleidsdoelstellingen van Medlon.

HBO 4

Administrateur Zorgdragen voor de uitvoering van de financiële administratie, de samenstelling van jaarrekening en begroting en de beschikbaarstelling van financiële informatie/rapportages zodanig dat te allen tijde inzicht kan worden gegeven in de financiële stand van zaken ter ondersteuning van de bedrijfsvoering.

HBO 1

Administratief medewerker (servicecentrum)

Uitvoeren van medisch administratieve en algemeen ondersteunende werkzaamheden zodanig dat de dagelijkse werkzaamheden op laboratoria op de juiste wijze kunnen worden uitgevoerd.

MBO 5

Ambtelijk secretaris OR

Bijdragen aan het goed functioneren van de

medezeggenschap binnen Medlon door het bieden van secretariële, administratieve en beleidsvoorbereidende ondersteuning aan de OR en het adviseren c.q. coachen van OR-leden vanuit huishoudelijke deskundigheid en ervaring.

MBO+ 1

functioneren van de applicaties en koppelingen met andere systemen alsmede het geven van beleidsadviezen inzake verbetering en inrichting, performance en

functionaliteit van applicaties/systemen, zodanig dat het productieproces optimaal wordt ondersteund en de continuïteit is gewaarborgd. (24-uurs

bereikbaarheidsdienst)

Assistent inkoper Inkopen c.q. tegen de juiste prijs/kwaliteitsverhouding beschikbaar hebben van de gebruiks- en

verbruiksgoederen zodanig dat de werkzaamheden op de laboratoria/locaties ongestoord doorgang kunnen vinden.

MBO 2

Communicatie- adviseur

Leveren van bijdragen aan de ontwikkeling en uitvoering van het communicatiebeleid en het faciliteren c.q. geven van ondersteuning en advies bij activiteiten op het gebied van externe en interne informatie.

HBO 1

Controller (Manager F&I)

Als MT-lid bijdragen aan de strategie, het beleid en de realisatie van de bedrijfsdoelstellingen van Medlon. Het, met inachtneming van de ondernemingsstrategie en binnen de kaders van wet- en regelgeving en het kwaliteitshandboek, ontwikkelen, implementeren en zorgdragen voor uitvoering van het financieel beleid en bijbehorende instrumenten/processen, alsmede uitvoeren van taken op gebied van business control. Leiding geven aan de afdeling F&I.

HBO+/WO 1

Documentbeheerder Beheren van het kwaliteitsdocumentatiesysteem c.q. zorgdragen voor de actualiteit en beschikbaarheid op werkplekken van voorgeschreven kwaliteitsdocumenten zodanig dat de primaire werkprocessen ongestoord doorgang kunnen vinden en op correcte wijze kunnen worden uitgevoerd.

MBO 2

Directiesecretaresse Verrichten van secretariële taken voor de directie, vakgroep KC en MT, voorbereiden en ondersteunen van diverse vergaderingen en beheren van het centraal archief/contactregister.

MBO 3

Functionaris Techniek Zorgdragen voor de beschikbaarheid en het goed functioneren van laboratoriumapparatuur en overige technische voorzieningen, alsmede het adviseren over de technische inrichting/vernieuwing en verbetering in performance en functionaliteit, zodanig dat het productieproces optimaal wordt ondersteund en de continuïteit is gewaarborgd.

HBO 1

HR-manager Als MT-lid bijdragen aan de strategie, het beleid en de realisatie van de bedrijfsdoelstellingen van Medlon. Het, met inachtneming van de ondernemingsstrategie en binnen de kaders van cao/wet- en regelgeving en kwaliteitshandboek, ontwikkelen, implementeren en zorgdragen voor uitvoering van HR beleid en

bijbehorende regelingen/instrumenten. Leiding geven aan de afdeling HR.

HBO+/WO 1

HR-adviseur Adviseren over de uitvoering van HR beleid/personele vraagstukken en over de toepassing van CAO en HR relingen/instrumenten. Tevens het verzorgen van de HR administratie.

HBO 1

Kwaliteitsfunctionaris Bijdragen aan de bedrijfsvoering, c.q. realisatie van de bedrijfsdoelstellingen door het, met inachtneming van het ondernemingsbeleid en de geldende wet- en regelgeving,

adviseren van directie en MT inzake de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van de kwaliteits- en risicomanagementbeleid en het dienaangaande zorgdragen voor de voldoende borging en toetsing. Magazijnbeheerder In ontvangst nemen, controleren en opslaan/beheren

resp. uitleveren van gebruiks- en verbruiksgoederen zodanig dat de werkzaamheden op de laboratoria/locaties ongestoord doorgang kunnen vinden.

MBO 7

Medewerker financiële administratie

Verrichten van uitvoerende werkzaamheden voor de financiële administratie zodanig dat te allen tijde inzicht kan worden gegeven in de financiële stand van zaken ter ondersteuning van de bedrijfsvoering.

MBO 2

Medewerker relatiebeheer

Geen functiebeschrijving beschikbaar. MBO 1

Medewerker Techniek Zorgdragen voor de beschikbaarheid en het goed functioneren van laboratoriumapparatuur en overige technische voorzieningen, zodanig dat het

productieproces optimaal wordt ondersteund en de continuïteit wordt gewaarborgd.

MBO 2

Projectleider Projectleider ten behoeve van het project ICT Integratie. Het project ICT Integratie houdt in dat de benodigde ICT integratie activiteiten worden geïmplementeerd in het kader van de lopende laboratoriumintegratieprocessen binnen (en met) Medlon (-partners).

HBO 1

Senior

accountmanager

Verrichten van accountmanagement/sales activiteiten voor de 1e lijn en derden alsmede uit dien hoofde adviseren over de ontwikkeling/verbetering van de product/dienstenaanbod, één en ander ter ondersteuning van en gericht op realisatie van de commerciële

beleidsdoelstellingen van Medlon.

In document Een effectiever opleidingsbeleid (pagina 56-60)