• No results found

Overzicht conclusie marktplaats & overige diensten

In document ? FloraHolland Eelde One size fits all (pagina 51-54)

5 CONCLUSIE & AANBEVELINGEN

5.1 Overzicht conclusie marktplaats & overige diensten

Tabel 5.1

Conclusie Marktplaats per kopercategorie

Bloemisten

Koper Eisen aan inkoopkanaal Toelichting

Nederlandse luxe

bloemist Keuze in specifieke soorten Kwaliteit (houdbaarheid en grote

van de bloem)

Inspiratie opdoen uiting geven

aan creativiteit

Bloemist wijkt bewust uit naar een ander kanaal om zich te kunnen onderscheiden van concurrenten. Hierbij zijn luxe interieurartikelen ook van belang. Nederlandse basis &

combi bloemist Keuze in basis producten en enigszins in specifieke soorten

Kwaliteit (houdbaarheid)

Bloemist wijkt noodzakelijk uit naar meerdere inkoopkanalen omdat de bloemist niet volledig op de klok in Eelde kan slagen. Daarnaast zijn interieur-artikelen ook belangrijk in het assortiment, echter minder onderscheidend dan bij de luxe bloemist.

Duitse luxe bloemist Keuze in basis producten en

enigszins in specifiekere soorten

Kwaliteit (houdbaarheid)

Bloemist is minder trendgevoelig in vergelijking met Nederlandse bloemisten. Daarom ook minder gericht op

interieurartikelen en inspiratie. Duitse discount

bloemist Prijs is essentieel Daarnaast keus in

basisproducten en seizoenproducten

Kwaliteit (houdbaarheid)

Bloemist kan in het algemeen volledig slagen op de klok in Eelde.

Niet-klanten

Luxe & combi bloemist Keuze in specifieke soorten Kwaliteit (houdbaarheid en grote

van de bloem)

Inspiratie opdoen

Bloemist toont veel overeenkomsten met luxe bloemist die inkoopt op Eelde. Legt sterk de nadruk op keuze in specifieke soorten en kwaliteit. Daarnaast heeft de contactpersoon van het inkoopkanaal een bindende werking in de vertrouwensrelatie. Exclusieve interieur-artikelen spelen een grote rol in onderscheidt met concurrenten. Bedrijven bloemist Keuze in basis producten en

specifieke soorten

Tijdsbesparing Vaste eenheden

Bloemist koopt alles bij de

C&C/groothandel. Doordat bloemist werkt met bestellingen weet men precies

contactpersoon belangrijk voor vertrouwensrelatie.

Overige kopers

Supermarktketen Keuze in basisproducten

Volume inkoop via KS/BB Via KS/BB heeft de supermarkt meer zekerheid. Hierdoor kan men tijdig leveringsafspraken maken met haar afnemers. De supermarkt wenst meer een actieve houding van Eelde in de vorm van aanbiedingen via KS/BB.

Tuincentrum Keuze in basisproducten en

specifieke soorten planten en in mindere mate bloemen.

Basis inkoop via KS en klok

Tuincentrum hanteert relatief veel inkoopkanalen voor gevarieerd

assortiment. Maakt ook deel uit van een ketenorganisatie waarvan men in kan kopen. Mist met name potplanten op Eelde.

Groothandel Keuze in basisproducten en

specialere soorten bloemen en planten

Volume inkoop via klok grotere

veilingen en KS/BB en klok Eelde

De groothandel wil een gevarieerd assortiment aan kunnen bieden. Zij missen op Eelde voornamelijk keus in potplanten.

Ambulante handel Gericht op basisbloemen (geen

planten) en minder op specifieke soorten

Prijsbewust

Kan in het algemeen volledig slagen op de klok in Eelde.

Toelichting conclusie marktplaats

Bloemisten besteden veel aandacht aan het assortiment: zij willen keus en ideeën opdoen. Het komt daarom voor dat een luxe bloemist uit de regio van Eelde met bloemen terug komt uit Aalsmeer terwijl deze producten ook op Eelde verkrijgbaar zijn. Dit lijkt vreemd, maar de luxe bloemist doet ideeën op in Aalsmeer door de keuzehoeveelheid. De luxe bloemist kan hierin zijn creativiteit ontplooien en toepassen. Hoe luxer de bloemist, hoe exclusiever de soorten en hoe meer waarde men hecht aan het opdoen van ideeën.

Tevens wil de luxe bloemist zich niet enkel onderscheiden van de concurrent door middel van bloemen en planten maar ook met interieuraccessoires. Deze worden op beurzen ingekocht en hierin wil men iets anders neerzetten dan de concurrent. Ook hier geldt: des te luxer de bloemist hoe exclusiever deze artikelen.

De trend die de luxe bloemist laat zien, is tevens herkenbaar bij de basis-, combi- en de Duitse luxe bloemist, echter in minder sterke mate. Zij gaan noodgedwongen naar een ander inkoopkanaal om hun assortiment aan te vullen en in mindere mate voor inspiratie.

De Duitse discount bloemist en de ambulante handel kunnen in het algemeen volledig slagen op de klok in Eelde. Het aantal Duitse kopers neemt tevens toe op de klok in Eelde.

Grotere kopers maken meer gebruik van KS/BB. Door middel van vaste prijsafspraken kunnen zij volume inkopen en meer zekerheid geven aan hun klanten.

Tenslotte speelt de versheid van de producten die via de klok verhandeld worden een rol voor alle kopers. Dit is een sterk voordeel van klokhandel ten opzichte van andere inkoopkanalen. Onderstaande tabel geeft het overzicht van de conclusie van de overige diensten.

TABEL 5.2

Conclusie overige diensten bloemisten

Dienst Toelichting

Cultuur Informele sfeer en karakter van Eelde zijn zeer positief. Sfeer wordt als ‘het leuke’ van Eelde gezien. Koper voelt zich gekend en thuis. Dit geeft de koper het gevoel dat men makkelijker zijn mening kan uiten en dat Eelde klantgericht is.

Informatie

verstrekking Aanvoerinformatie is voor het grootste deel van de koper interessant uitgezonderd voor kopers die dichtbij gevestigd zijn. Hoe luxer de bloemist hoe meer interesse. Duitse discount bloemisten hebben geen interesse.

Prijsvorming Een vastgestelde prijs bij de groothandel biedt de bloemist zekerheid. Dit wordt als prettig ervaren. Echter klokinkoop is aantrekkelijk omdat het leuk is om te doen. Het is een spel dat je moet leren en geeft meer gevoel en inzicht in de markt.

Promotie Kopers hebben behoefte aan meer prikkelingen en verleidingen als het gaat om nieuwe producten. Dit geldt voornamelijk voor de luxe Nederlandse bloemist en in mindere mate voor de Duitse discount bloemist. Niet-klanten worden op de hoogte gehouden door een vaste contactpersoon.

Keuring Kopers willen zelf producten keuren voor aanvang van de veiling. Hier wordt hoge prioriteit aan gegeven. Keuring van de veiling is wisselvallig en niet voldoende streng. Bij niet-klanten is de vertrouwensrelatie belangrijk en is het de contactpersoon die de keuring uitvoert.

Klantenservice Alle kopers zijn positief, klachten worden juist afgehandeld. Ook bij andere inkoopkanalen is dit positief.

Logistiek Nederlandse bloemist toont geen interesse in het laten vervoeren van producten. Door onzekerheid in levertijd, kwaliteit en kosten.

Duitse bloemist vervoert zelf door lage personeelskosten in Duitsland. Niet-klanten vervoeren zelf maar laten ook vervoeren. Vertrouwensrelatie met contactpersoon is hierbij belangrijk. Van de niet-klanten laat de bedrijvenbloemist alles bezorgen door de groothandel om tijd te besparen. Hierbij is ook de

vertrouwensrelatie essentieel met de contactpersoon.

Overige kopers die niet in de nabije omgeving van Eelde gevestigd zijn maken gebruik van collectief vervoer via KS/BB

KOA Bloemist prefereren klokverkoop omdat men de producten zelf kan zien en de markt beter kan aanvoelen door reacties van kopers onder elkaar. Daarnaast heeft de veiling een prettige sfeer. Niet-klanten maken wel gebruik van inkoop via internet waarbij de vertrouwensrelatie met contactpersoon weer essentieel is.

Relaties Contacten op Eelde zijn goed. Bij andere groothandelkanalen is persoonlijk contact ook sterk door vast contactpersoon bij inkoop. Bij grotere veilingen zijn relaties minder sterk. Aanvulling voor Eelde is het instellen van vaste evaluatiemomenten. Dit creëert betrokkenheid en houdt het contact open tussen koper en veiling.

Facilitair Betaalde diensten worden snel als negatief ervaren. Kopers zijn prijsbewust. Eelde dient bij het aanbieden van betaalde diensten te onderzoeken in hoeverre de koper bereid is te betalen.

Toelichting conclusie overige diensten

Eelde heeft binding met haar kopers. Het persoonlijke en informele karakter van Eelde speelt hierin een sterke rol. Daarnaast vindt de koper het uitdagend om via de klok in te kopen.

Kopers wensen meer geprikkeld te worden door nieuwe producten en tonen interesse in aanvoerinformatie via internet. Het zelf zien en voelen van bloemen voor aankoop heeft hoge prioriteit en de keuring van de veiling is in de ogen van de koper dan ook niet optimaal. Detaillisten tonen geen interesse in het uitbesteden van vervoer aan derden. Zij kunnen het zelf uitvoeren tegen lagere kosten doordat men geen ‘eigen tijd’ berekent. Grotere kopers tonen hier echter wel interessen in.

In document ? FloraHolland Eelde One size fits all (pagina 51-54)