• No results found

81Observatie eindproduct Michelle Hulshoff

In document Interactieve video als service (pagina 81-83)

Begin:

Moest lachen aan het begin en keek wat verbaasd. Toen het poppetje zijn verhaal begon te doen keek de kijker zeer aandachtvol.

Keuzemoment 1: Limbisch

Aandacht is er voor de volle 100% bij. Blijft het hele segment geïnteresseerd kijken. Maakt voor het maken van de keuze wel een opmerking dat de letters boven de deuren lastig te lezen zijn. Hierdoor maakte ze gewoon de keuze gebaseerd op wat ze de mooiste deur vond.

Keuzemoment 2: vreugde

Blijft dit segment aandachtig kijken met een glimlach op haar gezicht. Kijkt verbaasd met het vallen. Zodra het volgende segment begint blijft de kijker in het verhaal zitten. Zodra het fight karakter op beeld komt moet ze lachen van het geluid dat het karakter maakt.

Keuzemoment 3: vechten

Zodra dit segment begint moet ze heel hard lachen en uitte de opmerking wat ontzettend leuk gedaan. Aandacht wijkt niet af. Pas op het moment dat de cortisolen in beeld komen kijkt de kijker éénmaal naar beneden en is de aandacht er niet helemaal bij.

Einde:

Is ontvankelijk voor de boodschap en drukt op de laatste CTA. Aandacht verslapt hier ook niet. Weer kwam de opmerking wat ontzettend leuk gedaan. Ze knikte toen de boodschap in beeld kwam met de uiting dat het niet zo makkelijk is als even het hoofd van de doelgroep in lopen om in de top of mind te komen.

Vragen naderhand:

Wat is volgens jou de insteek van het verhaal?

Een beetje een gekke kijk in het hoofd van de consument en welke keuzes ze kunnen maken en hoe je daar als merk mee te maken heeft. Aan het einde werd duidelijk dat de insteek was dat het in de realiteit natuurlijk niet zo makkelijk is en je als merk aardig wat werk moet verrichten voor de juiste aansluiting en dat interactieve video daar volgens deze video de oplossing voor is.

Was de interactie duidelijk?

ja die was duidelijk, alleen kon ik dus bij het eerste interactie moment de teksten niet goed lezen. Dus ik heb maar gewoon een deur gekozen

Wat vond je van de interactie momenten?

Ontzettend leuk, op een gegeven moment wacht je ook op wat het volgende keuzemoment is. In wat voor een situatie komt hij nu weer terecht. Wel denk ik dat andere mensen misschien het filmpje niet zouden afkijken wegens de duur van de video. Sommige mensen kijken liever na een video van minder dan 30 seconden. Dit duurt wat langer. Persoonlijk vond ik het harstikke leuk en creatief, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit afkijkt

82

Haalden de interactie momenten je uit het verhaal?

nee totaal niet, alleen met die muggen of insecten was ik afgeleid want ik heb echt een absolute hekel aan die beesten en dat geluid. Maar daarentegen roept het wel weer een emotie op bij me dus dat is ook positief denk ik dan maar

Voegde volgens jou de interactie wat toe aan het verhaal?

Ja

Kun je dit toelichten

zo krijg je op een humoristische manier een kijkje in het hoofd van het consument en bepaal je hoe het verhaal loopt. Wie wil dat nou niet.

Zou je het verhaal nog een keer afspelen om te kijken welke andere paden er mogelijk zijn?

Zeker, ben zeer nieuwsgierig naar alle andere mogelijkheden. Ik speel hem zo meteen nog een keer af.

Met het aanbieden met een nieuwe dienst of een nieuw product, zou je liever een reguliere verkoop video willen zien of liever een video met een verhaal er omheen zoals dit?

Als kijker zijnde interesseert dit me meer. Dit wordt op een ontzettend leuke manier verteld en blijft goed bij je hangen. Maar als ik specifiek kijk naar mijn business, dan werken normale video’s beter omdat ik alleen foto’s laat zien van honden. Misschien met verschillende fotografie stijlen dat daar een leuke video van te maken is, wie weet. Nadeel was wel dat dit niet ingezet kan worden op facebook en andere social media platvormen. Dat is jammer. Maar als consument zijnde is dit veel leuker om te zien als een normale video. Mijn complimenten!

Conclusie:

De kijker raakte vrij snel heel betrokken bij het verhaal en leefde met het karakter. Ze moest veel lachen en had een paar opmerkingen tussendoor dat ze het leuk vond gedaan. Tot aan het eind heeft de kijker aandachtig gekeken, met uitzondering op het moment van de insecten. Interactie was duidelijk in de video zelf, al moet er gekeken worden naar het gebruik van lettertypes op bepaalde keuzemomenten. De kijker kon het verhaal zeer waarderen en vond het een leuke uitvoering hebben. Alle CTA’s zijn uitgevoerd. Het verhaal sloot goed aan op de ervaring van de kijker dat het soms lastig is om de doelgroep te bereiken. Wel was de conclusie dat een video zoals dit misschien niet helemaal past bij haar eigen business, maar dat ze wel nieuwsgierig was naar de mogelijkheden. Het nieuws dat dit niet werkt via facebook kwam als een teleurstelling. Doordoor zou het nog interessanter worden.

83

In document Interactieve video als service (pagina 81-83)