• No results found

Maatschappelijke zorg

In document Jaarstukken 2018 (pagina 35-39)

Kerndossier

2. Transitie AWBZ, doorontwikkeling WMO Jaarrekening

2018

Vijf verschillende pilots (Floralia, Pastorie, Beweegsaam, de Buurtkamer en Automaatje) hebben het hele jaar gelopen en worden in 2019 geëvalueerd.

Vanuit de Dongemond zijn aanbieders opgeroepen om hun innovatieve ideeën middels pitches te presenteren. Zo’n 15 aanbieders hebben hierop gereageerd, maar dit heeft geen ideeën opgeleverd die ten uitvoer worden gebracht..

De cliëntondersteuning is per 1 juli via nieuwe stijl ingeregeld: informeel via Surplus Welzijn met vrijwilligers en formeel via MEE Plus.

Beleidsvoornemens

14. Inzet ontvangen rijksmiddelen voor directe zorg en ondersteuning

Doelstelling Uitgangspunt is dat van iedere euro die wij van het rijk ontvangen, ook zo veel mogelijk aan directe zorg en ondersteuning wordt uitgegeven.

Jaarrekening 2018

In 2018 is het cliëntervaringsonderzoek uitgevoerd met alleen het verplichte

kwantitatieve deel. Gelet op de beschikbare middelen (capaciteit) is ervoor gekozen het kwalitatieve onderzoek door te schuiven in de tijd.

Gelet op de te verwachte overschrijdingen van het budget voor 2018, is voor de zomer van 2018 het project Wmo Budgetneutraal van start gegaan. Er zijn

kostenbeheersingsmaatregelen benoemd en er is een onderverdeling gemaakt welke maatregelen in fase I worden doorgevoerd (om een kostenbesparing van € 600.000 in 2019 te bewerkstelligen). De tweede fase van kostenbeheersing (ook € 600.000) wordt in 2019 uitgewerkt en de daaruit voortvloeiende maatregelen worden meegenomen in de perspectiefnota 2020.

16. Uniforme verantwoording door zorgaanbieders

Doelstelling We willen komen tot een eenvoudiger systeem van verantwoording. We willen meer naar een systeem waarbij afspraken worden gemaakt over te leveren kwaliteit en klanttevredenheid tegen een bepaalde prijs. Door in regionaal verband afspraken te maken over een uniforme verantwoording in de vorm van outcome-criteria, kunnen gemeenten zelf ook direct positieve invloed uitoefenen op de administratieve lastendruk voor zorgaanbieders.

Jaarrekening 2018

In 2018 zijn in Dongemondverband kwaliteitseisen en prestatie indicatoren opgesteld.

Deze zijn verwerkt in het nieuwe contract met zorgaanbieders dat per 1 januari 2019 is ingegaan. Gelet op de verantwoordingseisen voor de rechtmatigheid is in 2018 het vaste onderdeel ‘evaluatie en nazorg’ op de verstrekte maatwerkvoorzieningen geïmplementeerd. Op deze wijze wordt zowel de levering van de afgesproken voorziening vastgesteld, als een extra check op de geleverde kwaliteit.

18. Regie op vormgeving zorg

Doelstelling Wij geven de zorgvrager (en diens omgeving) meer regie op de wijze waarop de eigen zorg wordt vormgegeven. Langs die weg worden administratieve lasten eveneens verminderd.

Jaarrekening 2018

Bij de nieuwe cliëntondersteuningsstructuur wordt door de cliënt eerst met inzet van vrijwilligers gekeken naar de situatie en naar wat eventueel mogelijk is. In eerste instantie naar wat er vrij toegankelijk beschikbaar is en zo nodig naar waar de cliënt terecht kan voor maatwerk.

Gemeente Oosterhout Jaarverslag en jaarrekening 2018 35

19 Stimuleren van innovatieve en creatieve ideeën op het gebied van de transities Doelstelling De taakstelling op het gebied van de transities vraagt om innovatieve en creatieve

ideeën. Deze ideeën ontstaan in de samenleving: bij de burger zelf, maatschappelijke organisaties en de markt. De gemeente kan een (faciliterende) rol spelen bij de inventarisatie en de nadere uitwerking hiervan. Zo geven wij kleine, lokale spelers op de zorgmarkt de ruimte, stimuleren we het maken van ‘slimme verbindingen’ en het gebruik van nieuwe ICT in de Wmo.

Jaarrekening 2018

Surplus Zorg en Welzijn, GeriCareNet, Vitalis College, Avans Hogeschool en gemeente Oosterhout (waar Sportbedrijf Oosterhout deel van uitmaakt) hebben de koppen bij elkaar gestoken en gezamenlijk BeweegSaam geïnitieerd. Het is een vernieuwende vorm van dagbesteding die deelnemers een combinatie biedt van sporten, bewegen, behandeling, revalidatie, cognitieve training en sociale activering in een omgeving met water en natuur in recreatieoord De Warande. In 2019 wordt deze pilot geëvalueerd.

In 2018 is de pilot ANWB AutoMaatje van start gegaan. Oosterhout voor Elkaar coördineert deze vervoersvoorziening waarbij vrijwilligers in combinatie worden gebracht met inwoners die een vervoersvraag hebben. Op deze wijze wordt

bijgedragen aan de participatie op eigen kracht van de inwoner. Over de voorzetting van de pilot als structurele voorziening binnen de gemeente wordt in het tweede kwartaal van 2019 een besluit genomen.

De Sociale Adviesraad heeft in 2018 zijn tweede jaar gehad als extern adviesorgaan.

Er is gezamenlijk gezocht naar een juiste invulling van zijn rol.

De innovatie-pitches van de zorgaanbieders hebben in 2018 geen concrete innovatieve ideeën opgeleverd.

20 Aanbieden van zorg en ondersteuning zo dicht mogelijk in de buurt van de inwoners

Doelstelling Zorg en ondersteuning worden zo dicht mogelijk in de buurt van onze inwoners aangeboden. Mensen hoeven niet weg uit hun vertrouwde omgeving en het is vaak kostenefficiënter. De positie en betekenis van activiteitencentra en dorpshuizen wordt versterkt en sport- en culturele accommodaties en (brede) scholen worden hiervoor ingezet. Sociale wijkteams spelen een belangrijke rol in het dichtbij opvangen van de eerste hulpvraag.

Jaarrekening 2018

De dagbesteding Nieuwe stijl (Buurtkamer) is gestart in april 2017 met twee dagen in activiteitencentrum de Slotjes. Een jaar later werd uitgebreid met een extra dag in activiteitencentrum Dommelbergen. In februari 2019 zal De Buurtkamer geopend worden in activiteitencentrum De Bunthoef. Deze vrij toegankelijke dagbesteding vanuit de drie activiteitencentra is een initiatief van Surplus Welzijn, Thebe en Prisma en wordt in 2019 geëvalueerd.

21 Collectieve arrangementen en goede eerste lijnsvoorzieningen in het kader van de WMO

Doelstelling De ervaring met de Wet maatschappelijke ondersteuning heeft geleerd dat preventie, collectieve arrangementen en een goede eerstelijnsvoorziening ertoe leiden dat minder hoeft te worden doorverwezen naar de (aanzienlijk duurdere) gespecialiseerde

tweedelijnszorg. Afspraken met zorgaanbieders worden zo vormgegeven, dat het ook financieel aantrekkelijk wordt hierop te sturen. Dit uitgangspunt geldt ook voor de jeugdzorg.

Jaarrekening 2018

Vanaf juli is met een aanbod van Informele cliёntondersteuning gezorgd voor ondersteuning en advies door vrijwilligers. Zij helpen burgers de weg te vinden in de mogelijkheden voorzieningen, wetten en regels op het gebied van zorg en

ondersteuning. Het aanbod van vrij toegankelijke voorzieningen is gepubliceerd in het weekblad en vormgegeven in een flyer. Het informeert iedereen over de plekken waar men informatie of ondersteuning kan krijgen.

25 Het tegengaan van eenzaamheid vormgeven door het zoeken van samenwerkingsverbanden

Doelstelling Het tegengaan van eenzaamheid krijgt mede vorm door samenwerkingsverbanden te zoeken met onder andere lokale ouderenbonden.

Jaarrekening 2018

Eenzaamheid komt voor in alle lagen van de bevolking. Er is meer risico op gevoelens van eenzaamheid bij 75+ers, alleenstaanden, mensen met een lage opleiding en een laag inkomen, mensen met psychische kwetsbaarheid, en/ of met een klein netwerk. In de werkgroep Preventie wordt gezocht naar aanvulling op het preventieve bestaand aanbod voor kwetsbare burgers. In deze werkgroep participeren Theek5, Moove, H19, Zorroo, Thebe, Indigo, Impegno, Prisma, MidZuid, Surplus Welzijn, MEE, GGD, Sociaal Wijkteam en het Ouderenplatform.

Er is met succes een kookgroep voor mannen (voortgekomen vanuit Animo) gestart in activiteitencentrum Dommelbergen, nadat is onderzocht dat dit het antwoord was op eenzaamheid onder deze groep.

Het percentage mensen dat zich eenzaam voelt neemt toe vanaf 75 jaar.

Eenzaamheid is ook vaak een gevolg van (beginnende) dementie. Met het project Dementievriendelijk Oosterhout is gezorgd voor bekendheid met en zorg voor deze groep. Met de subsidie en de functionele aanjager van activiteiten voor deze groep wordt eenzaamheid tegengegaan.

31 Ondersteuning innovatie in de zorg

Doelstelling Om de door ons gewenste innovatie in de zorg te bereiken, is het nodig dat de gemeente nieuwe initiatieven actief ondersteunt en waar nodig verder helpt. Dit kan onder andere door binnen de gemeentelijke organisatie een duidelijk aanspreekpunt in te richten. Daarnaast is het belangrijk ook binnen de budgetten voor de transities ruimte in te bouwen om experimenten ook financieel te kunnen ondersteunen.

Jaarrekening 2018

Bij wijze van experiment zijn in 2017 vijf pilots gestart. Dit om uitwerking te geven aan de transformatie en te experimenteren en innoveren met vormen van preventie, zorg en ondersteuning. Het betreft de pilots Floralia, Buurtkamer, Beweegsaam en de Pastorie in Oosteind voor dagbesteding en de pilot AutoMaatje voor

vervoer.

32 Maatwerk bij zorgvraag

Doelstelling In de contacten tussen de organisatie en zorgvragers is de problematiek van de zorgvrager leidraad voor het handelen van medewerkers van de gemeente. Niet iedere situatie is hetzelfde, niet ieder verzoek kan op dezelfde wijze standaard worden

afgedaan. Er komt meer (regel)ruimte om maatwerk te kunnen leveren en op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen, met name als het naleven van algemene wet- en regelgeving tot schrijnende situaties leidt.

Jaarrekening 2018

Vanuit innovatie is in 2018 een aantal pilots en projecten opgestart (zie eerdere toelichtingen).

Naast het uitvoeringsbesluit 2017 is er een medewerker aangesteld die casussen oppakt die door de verschillende domeinen lopen, om zo te komen tot een aanpak om te voorkomen dat zich schrijnende situaties gaan voordoen.

35 Polikliniek en voorziening voor dagklinische zorg

Doelstelling Vanwege het belang dat wij hechten aan bereikbare gezondheidszorg, zijn wij van mening dat Oosterhout ook in de toekomst minstens moet kunnen beschikken over een polikliniek en een voorziening voor dagklinische zorg.

Jaarrekening 2018

Het Amphia heeft in september 2018 bekendgemaakt dat de vestiging in Oosterhout open blijft. Ze blijven in Oosterhout zorg bieden in de vorm van onderzoek,

bloedafnames, diagnostiek, spreekuren en zelfstandige behandelkamers voor kleine ingrepen. Vermoedelijk alle poli’s blijven in Oosterhout. Net als de verpleegbedden en de zelfstandige behandelkamers waar minder complexe operaties worden uitgevoerd.

Gemeente Oosterhout Jaarverslag en jaarrekening 2018 37 In het kader van vernieuwing van zorg en welzijn werkt de gemeente samen met het Amphia (en de GGD, Zorroo huisartsen en Surplus) aan het ontwikkelen en realiseren van nieuwe gezondheidsinterventies onder de noemer Animo (Voormalige Krachtig Oosterhout).

36 Woonzorgvoorzieningen in Dommelbergen en de drie kerkdorpen

Doelstelling Het streven is te komen tot woonzorgvoorzieningen in Dommelbergen en in de drie kerkdorpen.

Jaarrekening 2018

Ten aanzien van herontwikkeling van Arkendonk zijn er geen plannen voor een woonzorgproject bekend. Een toekomstig opgave kan indien nodig meegenomen worden. Van de kerkdorpen is dit niet bekend.

37 Vestiging hospice

Doelstelling Het gemeentebestuur streeft naar de vestiging van een hospice binnen de gemeentegrenzen.

Jaarrekening 2018

In 2018 is veelvuldig overleg geweest met een partij over een mogelijke locatie voor een hospice nabij de Contreie. Eind 2018 is deze locatie vanwege ruimtelijke en financiële motieven afgevallen. Gesprekken met particuliere initiatiefnemers worden in 2019 voortgezet in de zoektocht naar een geschikte locatie.

Sinds augustus 2018 beschikt de Volckaert (locatie Buurstede) over enkele hospice kamers speciaal voor cliënten met dementie in de terminale fase.

38 Huisvestiging dak- en thuislozen

Doelstelling Binnen de regio nemen wij onze verantwoordelijk voor het op een eigentijdse en toekomstbestendige wijze huisvesten van dak- en thuislozen.

Jaarrekening 2018

De datum dat deze verantwoordelijkheid naar alle gemeenten gaat is verschoven naar 1 januari 2021; 2019 en 2020 worden gebruikt voor ontwikkeling en implementatie.

Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord gevestigd te Tilburg Doel (openbaar belang) Het verlenen of doen verlenen van ambulancezorg.

Wijzigingen belang in het begrotingsjaar

Geen Financiële bijdrage 2018 Begroting

De bijdrage per inwoner is € 0

Jaarrekening € 0

Resultaat GR 2018 € 1.047.411 Ontwikkeling 2018

(jaarrekening)

Er is op basis van onderzoek een nieuwe verdeling van inzet gemaakt om de aanrijtijden te halen. Dit heeft in Midden-West-Brabant nog niet tot het gewenste effect geleid voor de urgente categorie A1, daarvan kwam 7,4%

van de ritten te laat. Dat wordt met name veroorzaakt door de stijging in oproepen, de extra capaciteit die ingezet is blijkt nodig om de autonome groei aan oproepen op te vangen en is nog niet voldoende gebleken om de cijfers uit vorige jaren te verbeteren.

Openbare Gezondheidszorg West Brabant (GROGZ) gevestigd te Breda

Doel (openbaar belang) Inhoud geven aan de voor de deelnemende gemeenten noodzakelijke en de door de deelnemende gemeenten gewenste samenwerking op het terrein van de openbare gezondheidszorg en de preventieve

gezondheidszorg Wijzigingen belang in het

begrotingsjaar

Geen.

Financiële bijdrage 2018 Begroting

€1.864.000

Jaarrekening € 1.886.161 Resultaat GR 2018 € 12.000 nadelig

Openbare Gezondheidszorg West Brabant (GROGZ) gevestigd te Breda Ontwikkeling 2018

(jaarrekening)

De invoering van de Omgevingswet is uitgesteld, maar de

voorbereidingen zijn ook voor GGD in volle gang. De aanpak voor jeugdgezondheidszorg is in gang gezet, gedurende het jaar zijn er nog een aantal verbeterpunten opgekomen, met name op het gebied van registratie van gegevens.

Gemeentelijke indicatoren

Burgerindicatoren

Score 2016

Score 2017

Score 2018

Bron

Voorzieningen voor senioren in de gemeente. 6,3 6,4 6,4 Burgerij-enq.

Welzijnsvoorzieningen in de gemeente 6,9 6,9 6,9 Burgerij-enq

Gezondheidszorg in de gemeente 7,0 7,3 7,3 Burgerij-enq

Is mantelzorger (zorgt voor een familielid of bekende) 19% 20% 26% Burgerij-enq

Doet vrijwilligerswerk 23% 26% 16% Burgerij-enq

Voorzieningen / toegankelijkheid in de gemeente

voor mensen met een functiebeperking 6,1 6,3 6,4 Burgerij-enq

In document Jaarstukken 2018 (pagina 35-39)