• No results found

3.1.12 15 GRENSOVERSCHRIJDENDE ZORG

1e kw 2e kw 3e kw 4e kw jaarstaat

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. X

Specificatie

Bij rubriek 15, grensoverschrijdende zorg, vindt verantwoording van kosten gemaakt in het buitenland plaats. De afhandeling van de kosten kan via het CVZ lopen of via de verzekeraar. De kosten die lopen via het CVZ betreffen kosten die worden vergoed met toepassing van een verordening of verdrag inzake sociale

zekerheid. De kosten die lopen via de verzekeraar betreffen kosten die worden vergoed op basis van de polis Zvw. Er is één uitzondering, namelijk de tariferingen: dit betreffen kosten die worden vergoed met toepassing van een verordening of verdrag inzake sociale zekerheid, maar de afhandeling loopt via de verzekeraar. Voor een nadere toelichting op de kosten die u bij rubriek 15 verantwoordt, zie hoofdstuk 5.4.

In de specifieke informatie A wordt het onderscheid naar kosten via het CVZ en kosten via de verzekeraar gevraagd. In de specifieke informatie C wordt een aantal nadere specificaties gevraagd van de kosten die lopen via de verzekeraar.

Kosten gemaakt in het buitenland, via verzekeraar: van Zvw verzekerden die wonen in Nederland en van Zvw verzekerden die wonen in het buitenland

In deze tabel specificeert u de kosten, die zijn gemaakt in het buitenland én die via de verzekeraar lopen, en het bijbehorend aantal verzekerden naar drie onderdelen. Voor het aantal verzekerden geldt dat u per onderdeel:

- elke verzekerde, die in het verslagjaar gebruik maakt van de betreffende regeling, eenmaal per verslagjaar telt.

De specificatie bevat de volgende drie onderdelen:

- Kosten gemaakt in het buitenland van Zvw verzekerden die wonen in Nederland:

- Op basis van een medewerkersovereenkomst tussen zorgverzekeraar en buitenlandse zorgverlener. Vergoeding vindt plaats op basis van de polis Zvw, volgens het basispakket Zvw.

- Niet op basis van een medewerkersovereenkomst, behandeling vindt plaats al dan niet na toestemming van de zorgverzekeraar. Vergoeding vindt plaats op basis van de polis Zvw, volgens het pakket Zvw, met uitzondering van de zogenoemde tariferingen.

Tariferingen: bij dit onderdeel verantwoordt u ook de kosten en het aantal verzekerden als er sprake is van toepassing van een verordening of verdrag inzake sociale zekerheid bij tijdelijk verblijf (bijvoorbeeld voor vakantie, maximaal één jaar) in het buitenland van Zvw verzekerden die wonen in Nederland. Het betreft uitsluitend de gevallen waarin de verzekerde geen gebruik maakt van de Europese verzekeringskaart dan wel een 111 formulier, maar toch vergoeding plaatsvindt op grond van verordening of verdrag en volgens het in het betreffende land geldende pakket. De afhandeling van de nota vindt in dit geval door de zorgverzekeraar plaats.

- Kosten gemaakt in het buitenland van Zvw verzekerden die wonen in het buitenland. Vergoeding vindt plaats op basis van de polis Zvw, volgens het basispakket Zvw.

De totale kosten in deze tabel moet aansluiten bij het onderdeel ‘kosten gemaakt in het buitenland, via verzekeraar’ van de specificatie rubriek 15 Grensoverschrijdende zorg in de Specifieke informatie A.

Kosten gemaakt in het buitenland, via verzekeraar: van Zvw verzekerden die wonen in Nederland In deze tabel specificeert u de kosten, die zijn gemaakt in het buitenland én die via de verzekeraar lopen, van Zvw verzekerden wonend in Nederland naar:

- Kosten gemaakt in verdragslanden:

- Vergoeding op basis van een verdragsregeling (dit betreft de zogenoemde tariferingen); - Vergoeding op basis van polis Zvw.

- Kosten gemaakt in niet-verdragslanden (vergoeding op basis van polis Zvw).

Met verdragslanden wordt bedoeld: alle EU/EER landen en de overige landen waar Nederland een verdrag mee heeft (zie ook hoofdstuk 5.4). De totale kosten in deze tabel tezamen met de totale kosten in de

hiernavolgende tabel moet aansluiten bij het onderdeel ‘kosten gemaakt in het buitenland, via verzekeraar’ van de specificatie rubriek 15 Grensoverschrijdende zorg in de Specifieke informatie A.

01-04-10

3.1.10. 15 GRENSOVERSCHRIJDENDE ZORG – vervolg

1e kw 2e kw 3e kw 4e kw jaarstaat

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. X

Specificatie

Kosten gemaakt in het buitenland, via verzekeraar: van Zvw verzekerden die wonen in het buitenland In deze tabel specificeert u de kosten, die zijn gemaakt in het buitenland én die via de verzekeraar lopen, van Zvw verzekerden wonend in het buitenland naar:

- Kosten gemaakt in verdragslanden (vergoeding op basis van polis Zvw) - Kosten gemaakt in niet-verdragslanden (vergoeding op basis van polis Zvw)

Met verdragslanden wordt bedoeld: alle EU/EER landen en de overige landen waar Nederland een verdrag mee heeft (zie ook hoofdstuk 5.4). De totale kosten in deze tabel tezamen met de totale kosten in de voorgaande tabel moet aansluiten bij het onderdeel ‘kosten gemaakt in het buitenland, via verzekeraar’ van de

specificatie rubriek 15 Grensoverschrijdende zorg in de Specifieke informatie A. Deze specificatie komt met ingang van de jaarstaat 2010 te vervallen.

Specificaties in jaarstaat 2009

SPECIFICATIES VAN KOSTEN EN PRODUCTIE

RUBRIEK 15 GRENSOVERSCHRIJDENDE ZORG

0

TOTAAL kosten gemaakt in het buitenland, via verzekeraar 0 0

0

0 KOSTEN GEMAAKT IN HET BUITENLAND, VIA VERZEKERAAR

CODE 720 - GRENSOVERSCHRIJDENDE ZORG

Ontvangen en geaccepteerde declaraties mbt 2009 Aantal verzekerden mbt 2009

Kosten gemaakt in het buitenland van Zvw verzekerden die wonen in Nederland

Op basis van een medewerkersovereenkomst Niet op basis van een medewerkersovereenkomst Kosten gemaakt in het buitenland van Zvw verzekerden die wonen in het buitenland

KOSTEN GEMAAKT IN HET BUITENLAND, VIA VERZEKERAAR: VAN ZVW VERZEKERDEN DIE WONEN IN NEDERLAND

CODE 720 - GRENSOVERSCHRIJDENDE ZORG

Ontvangen en geaccepteerde declaraties mbt

2009 Kosten gemaakt in verdragslanden Vergoeding op basis van verdragsregeling

Vergoeding op basis van polis Zvw Kosten gemaakt in niet-verdragslanden Vergoeding op basis van polis Zvw

TOTAAL kosten gemaakt in het buitenland, via verzekeraar, van Zvw verzekerden die wonen in Nederland

KOSTEN GEMAAKT IN HET BUITENLAND, VIA VERZEKERAAR: VAN ZVW VERZEKERDEN DIE WONEN IN HET BUITENLAND

CODE 720 - GRENSOVERSCHRIJDENDE ZORG

Ontvangen en geaccepteerde declaraties mbt

2009

TOTAAL kosten gemaakt in het buitenland, via verzekeraar, van Zvw verzekerden die wonen in het buitenland Kosten gemaakt in verdragslanden Vergoeding op basis van polis Zvw

01-04-10

3.2. Overige specificaties

Nummer Onderdeel

3.2.1. Ondermandaat zorgverzekeraars boeteregeling 3.2.2. Specificatie toelichting balans