• No results found

Financiële informatie

Besluit

Bijlagen

Aanleiding en context

Het college van burgemeester en schepenen besliste in zitting van 05/10/2020 om vanaf 2020 een investeringssubsidie van 263.000 euro toe te kennen aan vzw scouts Dominicus Savio.

Vooraleer de subsidie kan uitbetaald worden, dient cfr het subsidiereglement

jeugdwerkinfrastructuur nog een overeenkomst tussen de vzw en de stad afgesloten te worden. Daarin staan afspraken en voorwaarden met betrekking tot het bekomen van de subsidie vermeld. Het ontwerp van overeenkomst wordt hier voorgelegd.

Het ontwerp van overeenkomst werd voorgelegd aan de juridisch adviseur. Zijn advies om een zin te herformuleren werd gevolgd.

Motivatie

Collegebesluit van 05/10/2020: toekennen investeringssubsidie van 263.000 euro toe te kennen aan vzw scouts Dominicus Savio.

Op budget 2020 is een eerste schijf van 52.600 euro voor hen voorzien, op rekening 66420100.

Visum verleend Motivering Visum verleend. Financiële informatie • Dienstjaar: 2020 • Beleidsitem: BI075001 • Actie: SA01130 • Rekening: 66420100 • Bestelaanvraag: 602009272 • Bedrag inclusief btw: 52.600 euro • Bedrag exclusief btw:

• Omschrijving: invest subsidie vzw scouts Savio

Vanaf 2021 en verdere jaren worden de volgende voorschotten (resterende 197.250 euro) en het saldo (5% tbv 13.150 euro) uitbetaald indien aan de voorwaarden van de overeenkomst worden voldaan.

Artikel 1

De overeenkomst met vzw scoutsgroep Dominicus Savio wordt goedgekeurd.

1. Overeenkomst Dominicus Savio - goed te keuren in GR 23.11.2020.docx

OVEREENKOMST M.B.T. UITBETALING INVESTERINGSSUBSIDIE

MET VZW SCOUTSGROEP DOMINICUS SAVIO

EERSTE BLAD

Tussen

De stad Brugge, namens wie hier ondertekenen, Annick Lambrecht, voorzitter van de

gemeenteraad, en Colin Beheydt, algemeen directeur, overeenkomstig de goedkeuringsbeslissing van de gemeenteraad dd. 23 november 2020

ENERZIJDS; en

Vzw scoutsgroep Dominicus Savio, hier vertegenwoordigd door Pieter Pirmez, voorzitter en Laurens Couckuyt, secretaris

ANDERZIJDS;

wordt het volgende overeengekomen:

Artikel 1 Principe

In het kader van het stedelijk reglement betreffende de subsidiëring van jeugdwerkinfrastructuur geeft de stad Brugge aan vzw scoutsgroep Dominicus Savio een investeringssubsidie voor een totaalrenovatie van de jeugdlokalen, gelegen Legeweg 269a, 8200 Brugge, in park de Koude Keuken.

De werken worden uitgevoerd aan een gebouw op stadsgrond. Alle bepalingen uit de bestaande bruikleenovereenkomst voor het gebruik van de grond blijven geldig.

Alle bepalingen uit het stedelijk reglement betreffende de subsidiëring van jeugdwerkinfrastructuur zijn van toepassing. Dit reglement bevindt zich achteraan, na deze overeenkomst.

Aanvullend op de bepalingen van het subsidiereglement, legt deze overeenkomst een aantal nadere afspraken vast voor dit dossier.

Artikel 2 : Subsidiebedrag en uitbetalingsmodaliteiten

De verbouwingswerking vallen onder de categorie werken klasse 1. De aanvrager betaalt daarbij ten minste het btw-percentage op de totale kosten, de stad betaalt de overige kosten, evenwel geplafonneerd tot een maximum subsidie van 263.000 euro.

De subsidie wordt voor vzw scoutsgroep Dominicus Savio vastgesteld op de maximum subsidie :

De subsidie wordt voor 95% uitbetaald in voorschotten. Een eerste voorschot van 52.600 euro, zijnde 20% van de subsidie, zal uitbetaald worden van zodra beide partijen deze overeenkomst hebben ondertekend.

TWEEDE BLAD

Volgende voorschotten worden uitbetaald nadat de werken effectief van start zijn gegaan en volgens het beschikbaar budget op de stadsbegroting vanaf 2021 en later. De betrachting is om de subsidie in zo weinig mogelijk schijven te kunnen uitbetalen. Om een nieuw voorschot te bekomen moet de vzw facturen en betalingsbewijzen aan het stadsbestuur voor te leggen ter

verantwoording van de aanwending van de al betaalde voorschotten.

Het saldo van 13.150 euro, 5% van de subsidie, zal uitbetaald worden nadat aan het stadsbestuur volgende documenten worden bezorgd:

- een gunstig keuringsverslag van de brandweer,

- een gunstig keuringsverslag van de technische installaties, - een epb-eindverklaring,

- een financieel overzicht van alle gemaakte kosten en inkomsten m.b.t. het bouwproject.

Als blijkt dat de totale factuur lager uitvalt dan vooraf was ingeschat via de raming, dan wordt de subsidie herberekend. Het saldo zal in dat geval verminderd worden. Als zou blijken dat de aanvrager via de voorschotten al teveel subsidie heeft ontvangen, dan zal overgegaan worden tot terugvordering van het teveel uitbetaald subsidiebedrag.

Artikel 3 Specifiek in acht te nemen punten

1. Bouwvoorschriften

De nodige vergunningen en goedkeuringen moeten aangevraagd en gevolgd worden. De wettelijke bepalingen dienen gevolgd te worden, onder meer inzake brandveiligheid, toegankelijkheid, epb-regelgeving etc.

2. Timing van de werken

Het bouwproject dient opgestart te worden voor 01/11/2023 en afgewerkt te worden tegen uiterlijk 01/11/2025. Als de vermelde startdatum niet wordt gehaald vervalt de subsidie. Als de vermelde afwerkingsdatum niet wordt gehaald, dan vervalt het eventueel resterend voorschot en het saldo van de subsidie.

Artikel 4 Toekomstige infrastructuursubsidies

Ten behoeve van vzw scoutsgroep Dominicus Savio kan gedurende een ononderbroken periode van 15 jaar geen nieuwe subsidie aangevraagd worden via het stedelijk reglement betreffende de subsidiëring van jeugdwerkinfrastructuur. De periode begint te lopen vanaf het jaartal waarin een eerste voorschot van de investeringssubsidie werd uitbetaald.

Artikel 5 Na te leven voorwaarden na oplevering

1. Gebruik gebouw

Het gebouw zal dienen voor de werking van scouts Savio.

Daarnaast dient vzw scoutsgroep Dominicus Savio zich te organiseren op een manier die het mogelijk maakt dat de lokalen op ongebruikte momenten tegen een onkostenvergoeding ter beschikking gesteld

DERDE EN LAATSTE BLAD

kunnen worden aan verenigingsleven, stadsdiensten of non-profitorganisaties die hier sporadisch om verzoeken. Sporadisch is maximaal 4 aanvragen per jaar, per aanvrager. Systematisch en ongemotiveerd weigeren van dergelijke verzoeken heeft tot gevolg dat de termijn van uitsluiting voor de aanvraag van infrastructuursubsidies zal verlengd worden.

Per jaar dat dergelijke verzoeken

ongegrond worden geweigerd, wordt de termijn van artikel 4 waarin geen nieuwe subsidie