• No results found

Factureren elektriciteit

Ad 3: Indicatie van energiebedrijven inzake betrouwbaarheid informatie

4. Resultaten administratieve processen elektriciteit

4.3 Factureren elektriciteit

4.3.1 Inleiding

Het factureren van de jaarafrekening geschiedt door de verschillende energiebedrijven op uiteenlopende wijzen en tijdstippen in het jaar. Gemeenschappelijk is dat één maal per jaar het energieverbruik wordt afgerekend op basis van meterstanden, die of door de klant zijn opgegeven en door de netbeheerder gevalideerd, of door meteropname zijn bevestigd dan wel zijn geschat door de netbeheerder. De netbeheerder heeft binnen dit proces een cruciale rol inzake het doorgeven van meterstanden.

Normen in dit proces volgens het Referentiemodel Administratieve Processen

Energiesector gelden slechts voor het aanleveren van de meetdata. De norm daarbij is 10 werkdagen na afloop van de periode waarop de meetgegevens betrekking hebben. Voor facturering geldt de per 1 maart 2005 van kracht zijnde beleidsregel van de DTe, dat energiebedrijven binnen twee maanden na afloop van het betreffende tijdvak de jaarafrekeningen dienen te hebben verstuurd.

In paragraaf 4.3.3. is een indicatie gegeven van de betrouwbaarheid van de in de volgende paragrafen vermelde gegevens. Bij de interpretatie van de hieronder gepresenteerde data dient hiermee rekening te worden gehouden.

4.3.2 Factureren: Resultaten elektriciteit

4.3.2.1 Achterstanden factureren

De in deze paragraaf gerapporteerde gegevens betreffen de jaarafrekeningen verstuurd door de leveranciers. Voor de voorschotten en netbeheerders was vanuit de survey

vanwege onvolledige respons en niet aansluitende gegevens, geen representatief beeld voor de sector af te leiden. Naast jaarafrekeningen en voorschotten is tenslotte nog gevraagd naar het aantal openstaande correctiefacturen. Hier is ook een onvolledige respons waardoor de gegevens op totaalniveau niet een representatief beeld verschaffen.

Achterstanden jaarafrekeningen leveranciers voor elektriciteit: Leveranciers

Totaal aantal klanten in het Consumenten en klein zakelijke segment fase 3 per 1-1-05

7.300.000 Totaal aantal in rekening te brengen

jaarafrekeningen (tussen 1-7-04 en 1-1-05)

4.400.000 Totaal aantal in rekening gebrachte

jaarafrekeningen (tussen 1-7-04 en 1-1-05)

3.700.000 Totaal aantal nog in rekening te brengen

jaarafrekeningen (per 1-1-05)

542.000

Tabel 4.16: Overzicht nog in rekening te brengen jaarafrekeningen per 1 januari 2005

Uit bovenstaande gegevens is een totaal aantal nog in rekening te brengen jaarafrekeningen van 700.000 herleidbaar, waar echter 542.000 uiteindelijk gerapporteerd is. Dit wordt verklaard vanuit de deels onvolledige respons en onvolledige aansluiting in de door de respondenten opgegeven getallen.

De ouderdomsanalyse van de nog in rekening te brengen jaarafrekeningen is als volgt:

Ouderdomsanalyse openstaande hoeveelheid te verwerken jaarafrekeningen per 1 januari 2005 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% Tussen 0 en 30 w erkdagen Tussen 31 en 60 w erkdagen Tussen 61 en 180 w erkdagen Meer dan 180 w erkdagen Ouderdom P e rc e n ta g e t .o .v . h e t to ta a l a a n ta l Leverancier

De nieuwe door DTe ingestelde norm van twee maanden is niet één op één te matchen met dit overzicht doordat in de vragenlijst is uitgegaan van werkdagen in plaats van

kalenderdagen. Vanuit de openstaande voorraad is in ieder geval af te leiden dat meer dan 15% de nieuwe norm overschrijdt.

Op de vraag betreffende de oorzaken voor correctiefacturen hebben 11 van de 19 respondenten gereageerd. Alle opgaven qua oorzaken betreffen hierbij disputen met klanten over meterstanden. Een aantal respondenten noemt verder als oorzaak de nasleep van problemen van leveranciersswitches en verhuizingen, waarbij ook weer de meetdata de directe aanleiding zijn voor correctiefacturen.

In de oorzaken van de achterstand in de in rekening te brengen voorschotten, wordt onder andere genoemd het niet of te laat ontvangen, dan wel onjuist verwerken van

betaalrekeningnummers van klanten, waardoor automatische incasso’s mislukken. Jaarafrekeningen vinden hun oorsprong in de aanlevering van meetdata. Ook daarin zijn achterstanden te onderkennen, waarvan de respondenten logischerwijze ook aangeven dat dit de grootste oorzaak is van vertragingen in het sturen van jaarafrekeningen. De beperkte respons op deze vragen vanuit de energiebedrijven maakt dit overzicht niet representatief, zie hiertoe ook paragraaf 4.3.3.

Overzicht openstaande aansluitingen zonder meetgegevens per 1 januari 2005

Leveranciers Aantal

Totaal aantal aansluitingen fase 3 per 01/01/2005 7.300.000 Aantal aansluitingen waartoe van netbeheerder meetgegevens benodigd

zijn tussen 1 juli 2004 en

1 januari 2005 3.300.000

Aantal aansluitingen waarop meetgegevens ontvangen zijn van

netbeheerder tussen 1 juli 2004 en 1 januari 2005 3.100.000 Aantal aansluitingen per 1 januari 2005 waarvoor, inzake de periode

tussen 1 juli 2004 en 1 januari 2005, nog meetgegevens ontvangen

moeten worden 121.000

Tabel 4.18: Overzicht openstaande aansluitingen zonder meetgegevens elektriciteit

Doordat de gegevens ten aanzien van netbeheerder dermate incompleet zijn dat geen representatief beeld van de sector ontstaat, is volstaan met het overzicht voor leveranciers.

Analyse opgave te ontvangen meetgegevens leveranciers

Voor de leveranciers geldt dat het aantal te ontvangen meetgegevens per 1 januari 2005 niet aansluit met het verschil tussen het aantal benodigde meetgegevens minus de ontvangen meetgegegevens. Op basis hiervan zou het aantal te ontvangen meetgegevens ongeveer 200.000 moeten bedragen, terwijl een aantal van 121.000 wordt gerapporteerd.

Het verschil is voor 114.000 terug te leiden op onvolledige invulling door twee respondenten. Het restant betreft kleinere verschillen.

4.3.2.2 Ouderdomsanalyse nog te ontvangen/versturen meetgegevens:

Ouderdomsanalyse openstaande hoeveelheid aansluitingen zonder meetgegevens per 1 januari 2005

0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% Tussen 0 en 10 w erkdagen Tussen 11 tot 30 w erkdagen Tussen 30 tot 90 w erkdagen Langer dan 90 w erkdagen Ouderdom P e rc e n ta g e t .o .v . h e t to ta a l Leverancier

Grafiek 4.19: Ouderdomsanalyse openstaande hoeveelheid aansluitingen zonder meetgegevens per 1 januari 2005

Bovenstaande grafiek geeft, gegeven het ontbreken van data van een aantal partijen in de sector, inzicht in de problematiek bij de leveranciers rond het uitwisselen van meetdata. De openstaande aansluitingen zonder ontvangen meterdata kennen een aanzienlijke ouderdom. Leveranciers blijken in de categorieën, met een ouderdom vanaf 30 werkdagen, ruim 70% van de openstaande voorraad te hebben. Bij de netbeheerders was er op basis van de gegevens geen representatief beeld te geven.

4.3.3 Factureren: Kwaliteit data elektriciteit

Uit analyse van de door de energiebedrijven verstrekte data blijkt met name bij de metergegevens een aantal partijen deze gegevens niet heeft aangeleverd, dan wel op onjuiste wijze. Deze constatering is teruggekoppeld naar de betrokken partijen, maar heeft in de meeste gevallen niet geleid tot aanpassingen. Onder deze partijen bevinden zich onder andere de grote vier netbeheerders. Daarmee neemt de representativiteit van deze gegevens voor het geheel direct aanmerkelijk af.

Vanuit de in dit hoofdstuk opgenomen tabellen, is er wel een sterke mate van onnauwkeurigheid waar te nemen. Met name waar aantallen niet aansluiten bij de verschillende vragen, als ook vanuit de verschillen in de opgaven van leveranciers en netbeheerders. Dit wordt bevestigd door de deels onvolledige respons op de gestelde vragen waardoor er bijvoorbeeld geen vergelijking kan worden gemaakt tussen de

leveranciers en netbeheerders of totaal aansluitingen kunnen worden gerealiseerd. De van de bedrijven ontvangen verschillenverklaringen zijn niet gekwantificeerd en daardoor ook niet verifieerbaar.