• No results found

Geachte mevrouw De Boer,

Hierbij stuur ik u enige correspondentieo ver en inhoudelijke informatie over de zeilende binnenvaartscheepjes in de collectie van ons museum.

met vriendelijke groet Kees van Putten assistent conservator

Tel 010 402 92 30 / 010 402 92 76 Vrijdag afwezig

Maritiem Museum Rotterdam Postbus 988 / 3000 AZ Rotterdam Leuvehaven 1 Rotterdam

Maritiemmuseum.nl

Van:​ Kees van Putten

Verzonden:​ dinsdag 26 mei 2015 10:21

Aan:​ Robert Anraad

CC:​ Wouter Heyveld; Marcel Kroon

Onderwerp:​ RE: presentatie zeilende binnenvaartschepen

Beste Robert,

Graag wil ik inhoudelijk ingaan op deze vraag van Eline de Boer.

(Overigens zou Pieter Jan Klapwijk ook nog het een en ander moeten kunnen vertellen over de zeilende binnenvaartschepen in onze collectie, want hij was betrokken bij de waardebepaling van de objecten, die zich in het voormalige Havenmuseum bevinden. )

Marcel en ik hadden overigens vorig jaar al eens contact met Eline de Boer naar aanleiding van een vraag over een andere tjalk., die in Amsterdam ligt en waarvan wij een bouwtekening in onze collectie hebben gevonden.

De eerste vraag van Eline de Boer luidde:

‘Mijn scriptie gaat over de presentatie van historische zeilende binnenvaartschepen in Nederland. Daarbij vergelijk ik de manier waarop musea hun schepen aan het publiek tonen en de wijze waarop particuliere scheepseigenaren dat doen. Mijn vragen aan Maritiem Museum Rotterdam hebben dan ook betrekking op de museumschepen, zoals Annigje en De Hoop, en de manier waarop het museum deze schepen presenteert en dus informatie geeft over dit mobiele erfgoed en hun geschiedenis. ‘.

Naar aanleiding van deze eerste vraag had Eline de Boer een gesprek met Patricia en is daarmee (voor een deel) wel beantwoord door Patricia.

De tweede vraag van Eline de Boer luidde:

‘Hoeveel en welke binnenvaartzeilschepen bezit Maritiem Museum Rotterdam? En: Welke kunnen, in de staat waarin ze nu zijn, zeilen of op een andere manier gebruikt worden voor demonstraties?

Ook zou ik graag wat foto's van museumschepen tijdens demonstraties ontvangen. ‘.

Wil men met een zeilend binnenvaartschip willen zeilen, dan zal dit schip eerst de haven moeten verlaten. Daar is een motor voor nodig of een sleepboot.

Onze zeilende museumschepen zijn niet uitgerust met een motor, en kunnen daarom ook niet uitvaren om te gaan zeilen.

Er zal op de Nieuwe Maas altijd een sleepboot aan te pas moeten komen en stand-by moeten blijven.

En dan zijn er de zeilende binnenvaartscheepjes in onze collectie: · ​de Hasselter aak ‘Annigje’​.

· ​De kraak ‘Lena’​.

· ​De Zuid-Hollandse aak 'Alles heeft een tijd'. · ​De zandbok: ‘Jantina’

· De ​dektjalk ‘De Hoop’ · De zeetjalk ‘Gruno‘

Te beginnen met ​ de Hasselter aak ‘Annigje’​. De restauratie van de ‘Annigje’ werd voltooid. Zie ​http://www.maritiemmuseum.nl/annigje-1 . De ‘Annigje’ is toegankelijk voor publiek.

De ‘Annigje’ zal het enige schip zijn van de zeilende binnenschepen, waar nu op een verantwoorde manier mee gevaren zal kunnen worden (op de Nieuwe Maas). Een sleepboot sleept haar dan de haven uit (en in) en blijft voortdurend stand-by. Het is overigens niet toegestaan op de Nieuwe Maas te zeilen, een motor moet aanwezig zijn in het schip. Alleen gedurende bepaalde evenementen zou de ‘Annigje’ mogelijk dus onder begeleiding van en sleepboot kunnen zeilen.

Over de geschiedenis en over de restauratie van de ‘Annigje’ is een boek verschenen, dat werd geschreven door Henk Dessens en Bart Vermeer.

Dit is dan gelijk ook het ​ enige zeilende binnenvaartschip uit onze collectie, dat nu nog gepresenteerd wordt op de website​www.maritiemmuseum​.nl .

De kraak ‘Lena’​. De restauratie van de ‘Lena’ werd niet voltooid. Gegevens over deze kraak worden niet meer gepresenteerd op onze website www.maritiemmuseum​.nl .

De ‘Lena’ is niet toegankelijk voor publiek. Op dit ogenblik kan de ‘Lena’ niet zeilen, want een zeiltuig en ook de zwaarden ontbreken. De ‘Lena’ zal gesleept moeten worden, maar ik heb dat gedurende de laatste 20 jaar niet zien gebeuren. Een motor ontbreekt in de ‘Lena’; er werd in het verleden een opduwer gebruikt, dit is een klein sleepbootje, waarvan er twee in de collectie van ons museum zijn. Overigens hoorde ik afgelopen donderdag van Bart Vermeer (de schepenrestaurateur en betrokken bij de restauratie van de ‘Lena’ en van de andere zeilende binnenvaartscheepjes van het museum),

dat er wel een nieuw zeil werd gemaakt voor de ‘Lena’. Dat nieuwe zeil moet zich nog ergens in ons museum bevinden.

De Zuid-Hollandse aak 'Alles heeft een tijd'. ​ Zelfde verhaal. De zandbok: ‘Jantina’​. Zelfde verhaal.

De ​dektjalk ‘De Hoop’​. Zelfde verhaal. Staat nu nog op de wal en wordt gebruikt voor demonstraties touwwerk. Volgende dezelfde Bart Vermeer bevindt deze tjalk zich in een goede staat. Werd nog gestraald in het verleden. Restauratie werd niet voltooid. En kan nu niet varen.

De zeetjalk ‘Gruno‘ . Zelfde verhaal. Is ook alleen als statisch object te gebruiken. Kan niet varen. De vrijwilligers (uit dektjalk De Hoop voor demonstraties knopen) worden hier binnenkort in gehuisvest. Mogelijk is er een motor aanwezig in de ‘Gruno’. Of aanwezig geweest.

Reproducties van de gevraagde foto’s schepen uit onze collectie kunnen worden geleverd door Marcel Kroon. Ik zal hem deze vraag doorspelen.

met vriendelijke groet Kees van Putten assistent conservator

Tel 010 402 92 30 / 010 402 92 76 Vrijdag afwezig

Maritiem Museum Rotterdam Postbus 988 / 3000 AZ Rotterdam Leuvehaven 1 Rotterdam

Maritiemmuseum.nl