• No results found

begeleidend docent

Rik Suermondt

Fotografen die hebben meegewerkt

Catrien Ariëns Eljee Bergwerff Jeanette Bos Alexandra Brand Albert Brunsting Gon Buurman Eugene van Hoof

Richard Hulshof John Lambrights Robbert Maas Bas de Meijer Marcel Minnée Dennis Moet Frank Muller Corinne Noordenbos Rob Philip Melanie Rijkers

Don van Rooy Peter Stigter Marie Cecile Thijs Hans-Peter van Velthoven

Peter Verduin

Taalcorrecties

Patric van Amerongen

Ontwerp kaft

Catrien Ariëns

Catrien Ariëns is momenteel woonachtig op Curaçao, waar het volgens haar lekker rustig is. Ze is gespecialiseerd in documentaire fotografie en werkt zowel digitaal als analoog. Naast fotografie is zij gaan filmen. Dit is voor haar een andere manier van fotograferen, maar het geluid voegt veel toe. Ze vind het belangrijk om met fotografie een verhaal te vertellen.

Eljee Bergwerff

Portretfotografie, fotojournalistiek en documentaire fotografie zijn de specialismen van Eljee Bergwerff afkomstig uit Ede. Hij werkt voor 90% digitaal en doet dit al zo’n 4 jaar. Hij heeft in 1995 tentoongesteld op Noorderlicht in Groningen. ‘Iedere fotograaf heeft een andere manier van kijken, zo is iedere foto uniek.’

www.eljee.nl

Jeanette Bos

Landschapsfotografie en documentaire fotografie zijn de specialisaties van deze Utrechtse fotografe. Jeanette Bos heeft voor haar

dagboekproject de landschappen die ons iedere dag onopvallend omringen gefotografeerd. Ze werkt zowel analoog als digitaal en doet dit laatste als sinds een jaar. Ze vind fotografie het mooiste wat er is en het is helemaal haar medium. ‘ Ik wil gewoon mooie beelden maken en zien.’

Richard Hulshof

Richard Hulshofs specialisaties zijn portretfotografie, glamour

fotografie, mode fotografie, reclamefotografie, publiciteitsfotografie en bedrijfsfotografie en runt hierin een bedrijf. Hij werkt zowel digitaal als analoog en doet dit al zo’n 10 jaar. Hij vind fotografie het mooiste vak wat er is.

www.fotorh.nl

John Lambrights

John Lambrights is afkomstig uit Maastricht en is gespecialiseerd in documentaire fotografie. Hij fotografeert analoog, maar bewerkt en verwerkt de beelden digitaal. Voor hem moet fotografie meteen communiceren, niet pas na tekst en uitleg.

Robbert Maas

Robbert Maas is gespecialiseerd in autosportfotografie. Sinds hij in 1991 de Mobil 1 photo-award heeft gewonnen (geld en een nieuwe digitale camera) werkt hij digitaal. “Zonder fotograaf zal er nooit een cultuur zijn. De fotograaf is de enige die beslist wat voor materiaal er voor handen is.”

www.robbertmaas.nl

Bas de Meijer

De specialismen van deze fotograaf uit Den Dolder zijn documentaire en sociale fotojournalistiek, redactionele portretten, straatfotografie, muziek en theater. Mensen staan in zijn fotografie centraal. Zowel tijdens als na de opname manipuleert hij zo min mogelijk. “Ik fotografeer de dingen zoals ik ze aantref.”

www.ic4u2.net

Marcel Minnée

Marcel Minnée is afkomstig uit Den Haag en gespecialiseerd in documentaire fotografie. Hij kocht in 2003 zijn eerste digitale spullen, en is sindsdien aan het leren er mee om te gaan . Zijn analoge archief is hij aan het digitaliseren. “In eigenzinnigheid schuilt je grote kracht als fotograaf.”

Frank Muller

De specialisaties van de Nijmeegse Frank Muller zijn fotojournalistiek en documentaire (reis)fotografie. Hij werkt voor 90% digitaal en doet dit sinds 4 jaar. Hij ziet de enorme stroom aan beelden eerder als een aanwinst dan een beperking. “Fotografie is een belangrijk medium, omdat beelden veelal het ‘bewijs’ van een situatie bepalen.”

www.frankmullerfotografie.nl

Corinne Noordenbos

Corinne Noordenbos is afkomstig uit Amsterdam. Ze is

gespecialiseerd in portretfotografie, documentaire en autonome fotografie. Haar opnames verlopen analoog, maar de negatieven worden ingescand. Desalniettemin vindt ze zwart/wit fotografie via de doka het mooist. ‘De kracht van het medium fotografie ligt in het documentaire karakter ervan.’

Rob Philip

De in Deventer woonachtige fotograaf Rob Philip heeft als

specialismen: Portretfotografie Documentair en Autonome fotografie. Hij werkt zowel analoog als digitaal. Het laatste doet hij sinds 5 jaar. Zijn visie op fotografie is dat het gaat om het beeld en de context. “Iedere fotograaf moet zijn eigen verhaal vertellen.”

www.philip.nl

Melanie Rijkers

Melanie Rijkers is geboren en getogen in Bakel, maar woont en werkt tegenwoordig in Breda. In 1996 haalde zijn haar diploma op academie St. Joost richting fotografie. Ze maakt naast haar autonome werk ook portretten, bedrijfs- en huwelijksfotografie in opdracht. Fotografie is voor haar hét medium om als kunstenaar te kunnen werken en ze voelt zich prima thuis in deze snelle beeldenwereld.

www.mery.nl

Peter Stigter

Peter Stigter is gespecialiseerd in mode- en catwalkfotografie en is woonachtig in Tilburg. Sinds 2000 werkt hij uitsluitend digitaal. Door de mogelijkheden van digitale fotografie neemt hij meer risico en heeft hij meer controle over het proces. De enorme beeldenvloed ziet hij als een uitdaging.

www.fashiontalk.nl

Marie Cecile Thijs

Is een Rotterdamse fotografe, gespecialiseerd in portretfotografie, documentaire en autonome fotografie. Ze werkt zowel digitaal als analoog, digitaal werkt ze sinds 4 jaar. “Ik fotografeer wat ik zie. De manier van kijken is persoonlijk en bepaalt mijn eigen stijl.”

www.mariececilethijs.com

Hans-Peter van Velthoven

Deze Nijmeegse fotograaf heeft als specialisaties portretfotografie, glamour fotografie, mode fotografie, reclamefotografie en

bedrijfsfotografie. Hij werkt zowel digitaal als analoog. Zijn visie op fotografie is dat je moet blijven schieten, creëren, fotograferen, kijken en communiceren. “Dan blijft het een schitterend medium.”

Peter Verduin

Deze Amsterdamse fotograaf heeft als specialismen: Portretfotografie Glamour fotografie Mode fotografie Reclamefotografie Allround Publiciteitsfotografie. Hij werkt zowel digitaal als analoog. Digitaal werkt hij sinds 4 jaar. Voor hem is fotografie het vastleggen van een gevoel op een bepaald moment, met behulp van fotografische techniek.