• No results found

Zienswijze 99 SAB Texel namens de Texelse Media inzake Binnenburg 11

In document Bestemmingsplan Den Burg (pagina 153-200)

(zaaknummer 1418396) Vigerend bestemmingsplan

In het vigerende bestemmingsplan ‘Den Burg Centrum’ heeft Binnenburg 11 de bestemming ‘Kantoor’. Deze gronden zijn bestemd voor doeleinden van handel en dienstverlening in de vorm van kantoren met daarbij behorende hoofdgebouwen, woningen en bijgebouwen. Deze mogen conform de bijgevoegde

hoogtelijnenkaart worden gebouwd met een goot- en bouwhoogte van respectievelijk 8,5 en 12 meter.

Ontwerpbestemmingsplan

In het ontwerpplan is Binnenburg 11 positief bestemd met de bestemming ‘Centrum 1’. Hierin is bebouwing toegestaan voor centrumvoorzieningen, waaronder woningen, kantoren, detailhandel en dienstverlening.

Deze bebouwing mag gebouwd worden met een goothoogte van 7 meter en een bouwhoogte van 10 meter.

Plannen

In het verleden zijn al plannen gemaakt – bijgevoegd bij de zienswijze – en hierbij is uitgegaan van de toegestane goot- en bouwhoogte. Door de economische crisis is dit nog niet gerealiseerd. Dit gaat is de nabije toekomst wel gebeuren.

Het uitgangspunt is dat bestaande rechten behouden blijven.

Verzocht wordt de bestaande goot- en bouwhoogte van 8,5 en 12 meter in het nieuwe bestemmingsplan op te nemen.

Plat dak

In het vigerende bestemmingsplan is het plat afdekken van daken van bebouwing (bijgebouwen) bij recht toegestaan. In het ontwerpbestemmingsplan zijn de huidige platte daken als zodanig bestemd, maar is het uitbreiden daarvan niet bij recht toegestaan. Dit zorgt voor extra regels in een tijd van deregulering en daardoor voor onnodige leges. Het plat afdekken met een mooie siergevel wordt veel toegepast in het centrum, zeker als de huidige bebouwing al plat is afgedekt.

Verzocht wordt het plat uitbreiden van reeds platte bebouwing bij recht toe te staan.

Reactie gemeente

Plannen

Binnenburg 11 heeft in het vigerende bestemmingsplan ‘Den Burg Centrum’ de bestemming ‘Gronden bestemd voor Kantoor’ met een wijzigingsbevoegdheid voor detailhandel en dienstverlening. Er is een goot- en bouwhoogte toegestaan van maximaal 8,5 respectievelijk 12 meter.

In het ontwerpplan heeft het de bestemming ‘Centrum 1’ en een maximale goot- en bouwhoogte van 7 respectievelijk 10 meter.

De bestaande bouwhoogte conform de vergunning is 7,13 meter (plat afgedekt).

Voor de nieuwe bestemmingsplannen kernen zijn de goot- en bouwhoogten ingedeeld in 3 categorieën 4,5/9,0 6,0/9,0 en 7,0/10,0 meter. Voor het centrumgebied zal er meer maatwerk toegepast worden gezien de diversiteit en ritmiek van de panden. Hierbij wordt er gekeken naar de

nok-goothoogtelijnenkaart van het vigerende bestemmingsplan en de feitelijke bouwhoogte van het bestaande pand.

De goot- en bouwhoogte moet vooral aansluiten bij de feitelijke situatie. De huidige goot- en bouwhoogte is 7,13 meter (plat). Een vertaling naar een goot- en bouwhoogte van 8,5/12 meter ligt dan niet voor de hand. Het bouwplan dat bij de zienswijze is toegevoegd is niet bekend bij de gemeente en hier is geen omgevingsvergunning voor afgegeven. Vanuit stedenbouwkundig oogpunt is het voorgestelde volume met een dergelijke steile kap niet wenselijk aan de Binnenburg.

Het is van belang dat de bestaande ritmiek en de charme van de wisselende gevels behouden blijft.

Hierbij is een kap op het bestaande volume wel een mogelijkheid. Aangezien de huidige goothoogte op 7,13 ligt wordt deze verhoogd naar 7,5 meter. En om hier een kap op te kunnen realiseren wordt de bouwhoogte verhoogd naar 11 meter. Dit sluit niet aan bij de ‘Nota van Uitgangspunten

komplannen Texel’, maar past wel in de leidraad van de tekensystematiek/goot- en bouwhoogten (zie paragraaf 1.2).

Plat dak

Plat afdekken is niet bij recht mogelijk voor het hoofdgebouw. Wel voor bijbehorende bouwwerken.

Dit is conform de systematiek van de andere nieuwe komplannen.

Aangezien er vele vormen van afwijkende dakhellingen en dakvormen denkbaar zijn, en om flexibiliteit in het plan te houden is door een afwijking van de bouwregels een beoordeling van alle andere dakhellingen mogelijk. Dit brengt geen procedurele verzwaring met zich mee, omdat het afwijkende bouwplan door middel van een reguliere 8-weken procedure vergund kan worden. Er zijn wel extra leges verschuldigd.

Om dezelfde redenen is het niet wenselijk om uitbreiding van platte daken bij recht toe te staan, maar wel bij afwijking, zodat per situatie de passendheid beoordeeld kan worden.

Standpunt

De reactie geeft aanleiding tot aanpassing van de verbeelding van het bestemmingsplan conform tekening van de gemeente. De goot- en bouwhoogte wordt verruimd naar 7,5/11 m

155/226

100. Zienswijze 100 SAB Texel namens J. inzake Schilderend 93

(zaaknummer 1418624) Vigerend bestemmingsplan

Het vigerende bestemmingplan ‘Den Burg’ (2004) heeft het perceel Schilderend 93 de bestemming

‘Woondoeleinden W (2)’. Deze gronden zijn bestemd voor vrijstaande woningen tot en met allen aaneen met een goothoogte van 7,5 meter en een bouwhoogte van 10 meter. De daarbij behorende aan- en uitbouwen en overkappingen van maximaal 50% van het achtererfgebied en bijgebouwen van in totaal 40 m².

Ontwerpbestemmingsplan

In het ontwerpplan is de woning positief bestemd met de bestemming ‘Wonen – Lint’. Hierin zijn woonhuizen toegestaan. Er is een bouwvlak ingetekend en het hoofdgebouw moet binnen het bouwvlak worden gebouwd en mag maximaal 120 m² zijn.

Bouwhoogtes

De hoogtes worden in het ontwerpbestemmingsplan verlaagd van 7,5 meter goothoogte en 10 meter bouwhoogte naar 7,0 meter goothoogte en 10,0 meter bouwhoogte. Dit betekent een minimale beperking voor toekomstige ontwikkelingen. Het uitgangspunt is dat bestaande rechten behouden blijven.

Verzocht wordt de bestaande hoogtes op te nemen in het nieuwe bestemmingsplan.

Bouwvlak

Het bouwvlak is heel krap om een deel van de woning gelegd.

Hierdoor worden de bouwmogelijkheden nog meer beperkt, want het hoofdgebouw zou binnen het bouwvlak wel uitgebreid kunnen worden als hoofdgebouw. Aangezien de aanbouwen regeling geminimaliseerd wordt, is het opleggen van een minimaal bouwvlak nog beperkender.

Verzocht wordt het bouwvlak te verruimen, zodat het ruim om de woning met uitbouw wordt gelegd.

Hoofdgebouw

In het vigerende plan is er geen beperking voor de grootte van een hoofdgebouw. In het ontwerpplan wordt deze oppervlakte beperkt tot 120 m².

Het huidige hoofdgebouw is klein, maar door een grote aanbouw wordt dit gecompenseerd. Bij toekomstige nieuwbouw is dit anders.

Verzocht wordt de maximale oppervlakte voor het hoofdgebouw te vergroten naar 200m², dan wel dat er geen maximum wordt opgenomen.

Bijbehorende bouwwerken

In het ontwerpplan worden bijbehorende bouwwerken beperkt ten opzichte van het vigerende plan.

Artikel 30.2.4 sub d: de gezamenlijke oppervlakte van de bijbehorende bouwwerken zal per hoofdgebouw ten hoogste 50 m² bedragen, exclusief de oppervlakte genoemd in 30.2.4 onder e, tenzij de bestaande gezamenlijke oppervlakte meer bedraagt in welk geval de oppervlakte ten hoogste de bestaande gezamenlijke oppervlakte zal bedragen.

Artikel 30.2.4 sub f: de gezamenlijke oppervlakte van de bijbehorende bouwwerken zal per hoofdgebouw ten hoogste 50 % van het achtererf bedragen, tenzij de bestaande oppervlakte meer bedraagt, in welk geval de gezamenlijke oppervlakte ten hoogste de bestaande oppervlakte zal bedragen.

Artikel 30.2.4 sub g: de oppervlakte van een bijbehorend bouwwerk zal ten hoogste de oppervlakte van een hoofdgebouw bedragen, tenzij de bestaande oppervlakte meer bedraagt, in welk geval de oppervlakte ten hoogste de bestaande oppervlakte zal bedragen.

Artikel 30.2.4 sub l: per hoofdgebouw zullen ten hoogste 2 vrijstaande bijbehorende bouwwerken worden gebouwd, exclusief recreatieve opstallen.

Het aantal bijbehorende bouwwerken wordt gelimiteerd op 2, zelfs als er in de huidige situatie al meer staan.

Het vigerende bestemmingsplan biedt veel meer mogelijkheden en de meeste achtererven zijn ruim.

Het uitgangspunt is dat bestaande rechten behouden blijven.

Verzocht wordt de bebouwingsmogelijkheden uit het vigerende plan over te nemen en dat de 50% van het achtererf als maximum blijft gelden voor de oppervlakte van bijbehorende bouwwerken, tenzij de bestaande oppervlakte meer bedraagt.

Verzocht wordt geen maximum op te nemen voor het aantal bijbehorende bouwwerken.

Reactie gemeente

In het vigerende bestemmingsplan Den Burg (2005) heeft het perceel Schilderend 93 de bestemming Woondoeleinden ‘W’ in de klasse 2. Een vrijstaande woning tot en met allen aaneen is mogelijk, met een maximale goothoogte van 7,5 meter en een maximale bouwhoogte van 10 meter. Er is een aanduiding opgenomen voor een recreatief opstal en voor het hoofdgebouw (woning) is een bouwvlak opgenomen.

In het ontwerpplan is Schilderend 93 bestemd als ‘Wonen – Lint’ en is een aanduiding over het hele perceel opgenomen voor een recreatief opstal. Het bouwvlak heeft dezelfde breedte als in het vigerende plan en is 2 meter dieper. Het hoofdgebouw moet binnen het bouwvlak worden gebouwd.

Bouwhoogtes

Als uitgangspunt voor de woonbestemmingen in de nieuwe bestemmingsplannen voor de kernen is een eenduidige systematiek gehanteerd van in principe 3 hoogteklassen voor de goothoogte/bouwhoogte:

4,5/9, 6/9 en 7/10 meter. Deze systematiek is ook toegepast in de andere 8 reeds geactualiseerde plannen.

Er zijn vanzelfsprekend uitzonderingen, maar alleen op specifieke situaties/locaties welke vragen om maatwerk.

In de nieuwe bestemmingsplannen is gekeken naar de goot- en bouwhoogten in het vigerende bestemmingsplan, maar ook naar de feitelijke situatie. Als hier grote afwijkingen zijn, dan is er een keuze gemaakt op basis van de stedenbouwkundige kwaliteit van de omgeving.

De meeste goot- en bouwhoogten zijn hetzelfde gebleven, maar er zijn ook meerdere situaties waar de goot- en bouwhoogten zijn verruimd of naar beneden zijn bijgesteld.

In het vigerende plan is een goot- en bouwhoogte toegestaan van maximaal 7,5/10 meter In het ontwerpbestemmingsplan is de maximale goot- en bouwhoogte 7/10 meter opgenomen.

De bestaande bebouwing heeft een goothoogte van ca. 6,1 meter en een bouwhoogte van ca. 10,2 meter. De bouwhoogte is niet toereikend en zal daarom in het bestemmingsplan worden aangepast naar 11 meter.

De goothoogte van 7 meter geeft voldoende ruimte voor aanpassingen aan de huidige bebouwing en/of bij nieuwbouw. De goothoogte wordt daarom niet verruimd.

Bouwvlak en Hoofdgebouw

Het bouwvlak is verruimd ten opzichte van het vigerende plan (was 82 m² en wordt 95 m²). Dat de regels een woning met een maximum oppervlakte van 120 m² toestaan, betekent niet dat 120 m² op elke locatie stedenbouwkundig passend en wenselijk is. In de regels van het ontwerpplan staat dat een hoofdgebouw maximaal 120 m² kan zijn. Dit is wel afhankelijk van het opgenomen bouwvlak.

120m m² is dus een maximum oppervlak dat niet voor elke woning haalbaar is of behoeft te zijn. In de algemene gedeelte in hoofdstuk 1 van deze Nota is dit nader toegelicht. Voor de duidelijkheid zal deze tekst worden opgenomen in de Toelichting van het bestemmingsplan

De bouwmogelijkheden ten opzichte van het vigerende plan zijn al verruimd: de aanduiding voor de situering van het recreatief opstal is verruimd, het bouwvlak is 13 m² verruimd. De oppervlakte van bijbehorende bouwwerken is verruimd van 40 m² naar 50 m² en er is een afwijking opgenomen om onder voorwaarden in totaal 80 m² aan bijbehorende bouwwerken te realiseren.

Op deze locatie, is het gezien de ritmiek van de bestaande lintbebouwing niet wenselijk om het bouwvlak met nog eens 25 m² te verruimen. De bovengenoemde bouwmogelijkheden bieden voldoende ruimte voor eventuele toekomstige nieuwbouw.

157/226 Bijbehorende bouwwerken

In het vigerende plan Den Burg (2004) is in de bestemming ‘woondoeleinden’ maximaal 40 m² bijgebouwen mogelijk. De gezamenlijke oppervlakte van aan-en uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen (inclusief eventuele recreatieve opstallen) zal ten hoogste 50% van het achtererf bedragen.

In het ontwerp bestemmingsplan is in de bestemming ‘Wonen – Lint’ de maximale oppervlakte aan bijbehorende bouwwerken ten hoogste 50 m² en via een afwijking van de bouwregels kan dit onder voorwaarden worden vergroot tot ten hoogste 80 m². Dit betekent een enorme verruiming ten opzichte van het vigerende bestemmingsplan en is conform de systematiek van de andere komplannen.

In het ontwerp bestemmingsplan geldt ook de maximale 50% van het achtererf voor de bijbehorende bouwwerken. In de regels is opgenomen dat tenzij de bestaande oppervlakte meer bedraagt de oppervlakte ten hoogste de bestaande oppervlakte is. Bestaand houdt in bestaand en vergund ten tijde van de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan.

In het vigerende plan is het aantal bijbehorende bouwwerken niet gemaximeerd. In het ontwerpplan is het aantal gemaximeerd tot 2. Dat zijn de bijbehorende bouwwerken die met een vergunning zijn gebouwd. Vergunningsvrije bijbehorende bouwwerken

vallen daarbuiten.

De reden hiervan is om ‘verrommeling’ van erven tegen te gaan. Ook de (nieuwe en inmiddels dus bestaande) regeling voor vergunningsvrij bouwen is reden geweest voor deze beperking.

Uit archiefonderzoek blijkt dat er een vergunning is aangevraagd voor 1 van de 3 de aanwezige

bijbehorende bouwwerken en dat deze de toegestane 40 m² uit het vigerende bestemmingsplan ruim overschrijdt. Indiener kan voor de berekening van de vergunningsvrije mogelijkheden contact opnemen met de publieksbalie Vergunningen op het gemeentehuis.

Standpunt

De reactie geeft aanleiding tot aanpassing van de verbeelding het bestemmingsplan conform tekening van de gemeente. De bouwhoogte wordt 11 meter.

101 Zienswijze 101 SAB Texel namens Schuijl beheer B.V. inzake Abbewaal 2, 10 en 11

(zaaknummer 1418416) Vigerend bestemmingsplan

In het vigerende bestemmingsplan Den Burg (2004) hebben de percelen Abbewaal 10 en 11 de bestemming

‘bedrijfsdoeleinden’. De gronden zijn bestemd voor bedrijfsdoeleinden in de vorm van lichte bedrijvigheid, handels- en/of ambachtelijke bedrijven uit de Staat van Inrichtingen of naar aard daarmee gelijk te stellen zijn en de daarbij behorende hoofdbebouwing, woning, bijgebouwen, groen- en parkeervoorzieningen. Per hoofdgebouw mag 1 woning worden gebouwd. Het gebouw mag een plat dak hebben of een dakhelling tussen de 20 en 60 graden.

Abbewaal 2 heeft in het vigerende bestemmingsplan de bestemming ‘Maatschappelijke doeleinden’. Deze gronden zijn bestemd voor maatschappelijke functies zoals praktijkruimten, behandelruimten,

kantoorruimten, scholen, kerkgebouwen en rouw- en uitvaartcentra met de daarbij behorende

hoofdbebouwing, woning, bijgebouwen en parkeervoorzieningen, paden en verharding. Een hoofdgebouw dient minimaal 70 m² te zijn. Per hoofdgebouw mag 1 woning worden gebouwd.

Ontwerpbestemmingsplan

In het ontwerpbestemmingsplan hebben de percelen Abbewaal 10 en 11 de bestemming

‘Bedrijventerrein’. Hierin zijn bedrijfsgebouwen en overkappingen ten behoeve van bedrijven in de categorie 1 tot en met 3 uit de bedrijvenlijst en naar aard en invloed op de omgeving vergelijkbare bedrijven, niet zijnde geluidszoneringsplichtige inrichtingen, risicovolle inrichtingen en/of vuurwerkbedrijven toegestaan.

Verder zijn volumineuze detailhandel en personeelsverblijven ter plaatse van de specifieke aanduiding toegestaan alsmede bedrijfswoningen. Alleen ter plaatse van de aanduiding ‘plat dak’ zijn gebouwen met een plat dak toegestaan.

Abbewaal 2 heeft in het ontwerpplan de bestemming ‘Kantoor’. Hierin zijn bedrijfsgebouwen toegestaan met de daarbij behorende woning en bijgebouwen. Per bestemmingsplan mag ten hoogste 1 woning worden gebouwd.

Bedrijfswoningen

In het vigerende bestemmingsplan is binnen de bedrijfsbestemming per bedrijf 1 woning toegestaan. In het ontwerpbestemmingsplan is dit gewijzigd en is per bedrijf ten hoogste 1 bedrijfswoning toegestaan. Hierdoor zijn alle woningen op het bedrijventerrein opeens dienstwoningen geworden. Vele woningen worden al jarenlang verhuurd aan derden, zijn verkocht aan derden of de bedrijfsbebouwing is verkocht. Het uitgangspunt van het bestemmingsplan is om bestaande rechten te behouden.

Verzocht wordt in plaats van ‘bedrijfswoningen’ weer ‘woningen’ in het bestemmingsplan op te nemen.

Bestemming Abbewaal 2

De bestemming ‘Kantoor’ is passend bij het voormalige gebruik, maar beperkt de mogelijkheden voor het gebruik in de toekomst ten opzichte van het vigerende plan. Het uitgangspunt is dat bestaande rechten behouden blijven.

Verzocht wordt de bestaande mogelijkheid voor het gebruik van de bebouwing voor praktijk- en behandelruimten op te nemen in het nieuwe bestemmingsplan.

Woonhuizen Abbewaal 2

In het vigerende plan is per hoofdgebouw van minimaal 70 m² 1 woning toegestaan. On het ontwerpplan is dit gewijzigd naar 1 woning per bestemmingsvlak, terwijl in een bestemmingsvlak meerdere hoofdgebouwen van 70 m² gebouwd zouden kunnen worden. Het uitgangspunt is dat bestaande rechten behouden blijven.

Verzocht wordt de regeling van het vigerende plan over te nemen in het nieuwe bestemmingsplan.

Plat dak

In het vigerende bestemmingsplan is het plat afdekken van daken van bebouwing (bijgebouwen) bij recht toegestaan. In het ontwerpbestemmingsplan zijn de bestaande platte daken als zodanig aangeduid, maar is het uitbreiden daarvan niet bij recht toegestaan. Dit zorgt voor extra regels in een tijd van deregulering en daardoor voor onnodige leges. Het plat afdekken van daken wordt om bedrijfseconomische redenen vaak toegepast en is ook passend bij de bestemming. In ieder geval als de huidige bebouwing al plat is afgedekt.

Verzocht wordt het plat uitbreiden van reeds platte bebouwing bij recht toe te staan.

Reactie gemeente Bedrijfswoningen

In het ontwerp bestemmingsplan Den Burg hebben de percelen Abbewaal 10 en 11 de bestemming

‘Bedrijventerrein’. In de bestemming ‘Bedrijventerrein is per bedrijf ten hoogste 1 bedrijfswoning toegestaan.

In het vigerende bestemmingsplan Den Burg (2004) is per hoofdgebouw maximaal 1 woning toegestaan.

In het nieuwe bestemmingsplan voor Den Burg staat een mogelijkheid voor bedrijfswoningen op de bedrijventerreinen. Dit is gelijk aan de regelingen voor bedrijventerreinen op andere plekken op Texel, die al een nieuw bestemmingsplan hebben (Oudeschild, De Koog, De Cocksdorp en Oosterend) Dat is een verandering ten opzichte van het huidige bestemmingsplan waarin sprake is van woningen.

Die woningen zijn geen reguliere woningen. Het vigerende plan geeft aan dat het moet gaan om bijbehorende woningen. In ruimtelijk opzicht hoort de woning wel bij het bedrijf. Op de plankaart van het vigerende plan is dit te zien aan de kleur van het bouw-/bestemmingsvlak.

In de praktijk is dit zo uitgelegd dat er geen verplichte relatie behoeft te zijn tussen de bewoner en het bedrijf. Het is echter niet de bedoeling geweest om er ‘gewone burgerwoningen’ van te maken.

159/226 Omdat in de praktijk toch bleek dat ook de ruimtelijke relatie tussen bedrijf en woning verdween, is in het nieuwe plan weer de gebruikelijke regeling voor bedrijfswoningen opgenomen. Dit houdt in dat deze alleen kan worden gebouwd voor (en moet worden bewoond door) iemand die een redelijk belang heeft om bij het bedrijf te wonen.

De nieuwe regel geeft dus minder gebruiksmogelijkheden en daarmee een beperking.

In de ‘Nota van Uitgangspunten komplannen Texel’ is opgenomen dat het vigerende plan de basis is voor het nieuwe bestemmingsplan. Dat is hier nu niet gebeurd. Om recht te doen aan de Nota van uitgangspunten wordt het plan aangepast in de regels van de bestemming ‘Bedrijventerrein’ en zal 1

‘bij het bedrijf behorende woning’ per bedrijf mogelijk gemaakt worden in plaats van 1

bedrijfswoning per bedrijf, daar waar die woningen nu aanwezig zijn. Als er nieuwe woningen worden toegevoegd, moeten dat echter wel bedrijfswoningen worden en deze dienen bewoond te worden ten behoeve van het bedrijf. De regeling voor de nieuwe bedrijfswoningen is dan gelijk aan de regeling in de andere dorpen. In de op 19 april 2017 vastgestelde ‘Strategische Visie Bedrijventerreinen’ staat dat er op Texel een schaarste is aan vierkante meters bedrijventerrein. Het is daarom niet wenselijk om deze vierkante meters dan in te vullen met woningen die niet ten dienste staan van bedrijven op het bedrijventerrein. Aanvullend argument is dat bewoners van woningen recht hebben op het indienen van een klacht in de zin van de Wet milieubeheer. Dat betekent dat de bedrijven geschaad kunnen worden in hun bedrijfsactiviteiten.

De aanpassing van de regeling in dit nieuwe bestemmingsplan ten opzichte van het geldende plan beschermt de functie waarvoor het bedrijventerrein bedoeld is.

Bestemming Abbewaal 2

In het vigerende plan heeft het perceel Abbewaal 2 de bestemming ‘maatschappelijke voorzieningen’.

Deze gronden mogen worden gebruikt voor maatschappelijke functies zoals praktijkruimten, behandelruimten, kantoorruimten, scholen, kerkgebouwen en rouw-/uitvaartcentra met de daarbij behorende hoofdbebouwing, woning, bijgebouwen en parkeervoorzieningen, paden en verhardingen.

In de nieuwe plannen wordt de wettelijk voorgeschreven Standaard vergelijkbare

bestemmingsplannen 2012 (SVBP 2012) toegepast. Hierbij is de hoofdgroep ‘Kantoor’ en de hoofdgroep ‘Maatschappelijk’ beschikbaar. Aangezien het gebruik kantoor was (nu leegstand), is in het ontwerp bestemmingsplan voor de hoofdgroep ‘Kantoor’ gekozen. Dit betekent een beperking ten opzichte van de vigerende bestemming. Gebruik van het perceel als praktijk en behandelruimte zou niet meer mogelijk zijn.

In de ‘Nota van Uitgangspunten komplannen’ is vastgelegd dat het vigerende plan de basis is voor het nieuwe plan.

De bestemming zal daarom worden aangepast naar ‘Maatschappelijk’, waar bij recht een kantoor, praktijk- en behandelruimten zijn toegestaan. Daarmee worden de bestaande rechten uit het

De bestemming zal daarom worden aangepast naar ‘Maatschappelijk’, waar bij recht een kantoor, praktijk- en behandelruimten zijn toegestaan. Daarmee worden de bestaande rechten uit het

In document Bestemmingsplan Den Burg (pagina 153-200)