• No results found

2. Zienswijzen

2.11 Zienswijze 11 - Engweg 41A

Betreft

Kloosterlaantje 1, Driebergen-Rijsenburg Landgoed Broekbergen

Zienswijze

Hierbij delen wij onze zienswijze met betrekking tot de ontwerp-omgevingsvergunning met nr NL.IMRO.1581.DBGbuitengebied-ON01 voor “Driebergen Buitengebied” uit PlanMER.

Wij tekenen bezwaar aan tegen het ontwerpbestemmingsplan en de uitwerking van het Masterplan. Onze bezwaren betreffen het verstoren van de rust, toenemend verkeer/verkeers-overlast, oneigenlijke reconstructie, negatieve gevolgen voor flora en fauna en economische schade door verminderde waarde van ons huis:

1. Ingediend plan verstoort de rust van dit gebied:

1.1. Het gebied dat volgens het ingediende masterplan een andere bestemming zou krijgen is/sluit aan op een stiltegebied. Het masterplan doet daar afbreuk aan. Een groene gemeente als Utrechtse Heuvelrug zou dit moeten beschermen om het leefgenot en balans in leven/natuurbeleving in stand te houden

Conclusie

Wij delen de zienswijze niet en passen het bestemmingsplan niet aan.

69 1.2. Van dit stilte gebied genieten vele Driebergse bewoners, wandelaars van het

Klompenpad. Ook zij zullen nadeel ondervinden van de voorgenomen bebouwing volgens het Masterplan.

1.3. Wij zijn vanuit de stad in Driebergen neergestreken op de Engweg, bewust aan de rand van het dorp, voor de rust, direct vanuit huis wandelend door uitgestrekte akkers en tegenover het bos van Landgoed Dennenburg. Daar genieten we dagelijks van. Indien het Masterplan wordt doorgevoerd zal dit fundamenteel wijzigingen: meer autoverkeer op de Engweg maar ook op het Kloosterlaantje waar we met de hond wandelen en de kinderen op straat spelen en parkeeroverlast.

2. Het plan zorgt voor toenemend verkeer/verkeersonverlast op Kloosterlaantje en de Engweg 2.1. Zowel het Kloosterlaantje als de Engweg is niet voor ingericht de hogere intensiteit in

verkeer. Enkele jaren geleden is de Engweg ingericht als Fietsstraat. Dit naar aanleiding van een onderzoek dat uitwees dat er bijzonder veel fietsbewegingen op de Engweg zijn.

Het college heeft destijds besloten om dit gebied autoluw te maken. Het masterplan staat hier haaks op.

2.2. Meer autobewegingen op de Engweg als gevolg van meer bewoners en werknemers die volgens het Masterplan op Kloosterlaantje 1 zouden komen is onverantwoord en onwenselijk.

3. Oneigenlijke reconstructie

3.1. In het Masterplan wordt gesproken over restauratie en reconstructie waar het feitelijk om een commerciële uitbating van Broekbergen gaat. Uitsluitend om economische en financiele redenen van de eigenaar (en de gemeente?) wordt restauratie van het klooster zelf gekoppeld aan het plaatsen van woningen en kantoorruimte. Er wordt aangegeven dat een aantal gebouwen zoals de Orangerie, Koetshuis en Bouwhuis worden

teruggebracht terwijl deze er nooit zijn geweest.

4. Flora en Fauna wordt negatief beinvloed

4.1. We horen iedere nacht vleermuizen en uilen die zich hebben genesteld bij het

Kloosterlaantje en bij Landgoed Dennenburg. Dit gebied is ook het leefgebied van de pad. Het Masterplan heeft als gevolg dat er meer geluid en verkeer zal zijn in deze leefomgeving wat mogelijk ten gevolge zal hebben dat deze dieren worden verstoord en weg zullen gaan.

4.2. In het gebied staan vele hele oude bomen die kwetsbaar zijn.

5. Economische schade

5.1. Dat ons huis niet langer aan de rand van Driebergen, tegen het stiltegebied aanligt en de verkeersintensiteit op de Engweg zal toenemen heeft een negatieve invloed op de waarde en courantheid van ons huis.

Concluderend zijn wij van mening dat het toestaan van de bestemmingswijziging op zichzelf en het Masterplan dat is ingediend negatieve gevolgen hebben voor de directe leefomgeving en het leefgenot van ons op de Engweg 41a. We krijgen sterk de indruk, vanuit de communicatie rondom het Masterplan dat het college van B&W positief staan tegenover de

bestemmingswijziging. Dit bevreemd en verontrust ons. Het betreft een uniek gedeelte van Driebergen dat naar onze mening vanuit de commerciële belangen van de eigenaar van Klooster Broekbergen niet te grabbel mag worden gegooid.

1

2

3

4

5

6

70 Daarom verzoeken wij u het bestemmingsplan ongewijzigd te handhaven en het Masterplan Broekhuizen niet goed te keuren.

Wij gaan ervan dat u ons persoonlijk op de hoogte houdt van het verloop van het proces per post naar adres Engweg 41a, 3972JC Driebergen-Rijsenburg of per email.

Gemeentelijke reactie

1. De ontwikkelingen zullen betekenen dat het ten opzichte van de huidige siutuatie drukker wordt in het gebied. Dit betekent echter niet dat de stilte verdwijnt. Het aangrenzende gebied aan landgoed Broekbergen is namelijk aangewezen als stiltegebied en hierbinnen is het niet toegestaan om ontwikkellingen te laten plaatsvinden. Dit gebied is groot genoeg om de stilte te kunnen blijven ervaren.

2. Er komen voldoende parkeerplaatsen op het landgoed om in de parkeerbehoefte te voorzien. Van parkeeroverlast zal dan ook geen sprake zijn.

3. Het extra verkeer dat ontstaat door de ontwikkelingen is beperkt en leidt niet tot onevenredige verkeershinder.

We constateren wel dat het Kloosterlaantje inmiddels drukker is geworden met fietsers en wandelaars uit de nieuwbouwwijk de Lange Dreef, die via het Reepad, de Enweg en het

Kloosterlaantje het drukke deel van de Engweg ontwijken. We achten het daarom raadzaam om van het Kloosterlaantje een 30 km/h weg te maken.

Voor een deel van de Engweg geldt dat deze te zwaar belast is met auto’s en dit niet passend is voor een fietsstraat. Dit is echter een bestaand probleem waar de ontwikkelingen op Broekbergen geen verandering in brengen. Uit de zienswijzen blijkt verder dat de problemen worden

veroorzaakt door onjuist verkeersgedrag. Automobilisten gaan fietsers inhalen op plekken waar dit niet kan. Hierdoor komen fietsers in het gedrang. Uit het verkeersadvies aangeleverd door

initiatiefnemer blijkt dat de fietsstraat ook na toevoeging van de extra verkeersbewegingen van en naaar het landgoed nog steeds een voldoende scoort. Waarbij wordt opgemerkt dat in het

verkeersadvies ervan wordt uitgegaan dat alle verkeersbewegingen van en naar het landgoed over het deel van de Engweg gaan, waar de etmaalintensiteit te hoog is. In praktijk zal het autoverkeer echter ook andere routes kiezen, bijvoorbeeld via de Akkerweg of via de Hoge Steeg. Gezien voorgaande zullen de extra verkeersbewegingen op de Engweg niet leiden tot onevenredige verkeershinder.

Beide verkeerskundigen, zowel die van de gemeente als van initiatiefnemer signaleren wel dat de verkeersveiligheid verder onder druk komt te staan. Omdat de gemeente verkeersveiligheid zeer van belang vindt, zal onderzocht gaan worden hoe die verkeersveiligheid op de Engweg verbeterd kan worden. Dit betreft echter een traject dat los staat van dit bestemmingsplan.

4. De eigenaar wil het gebruik van het landgoed wijzigen om de monumentale panden te kunnen onderhouden en in stand te houden. De gemeente heeft een extern deskundige gevraagd om te kijken naar de exploitatieopzet van het landgoed na de ontwikkelingen. Uit het advies van deze deskundige blijkt dat de inkomsten en uitgaven na realisatie van de plannen in balans komen. Van een ontwikkeling die uitgaat van economisch gewin kan gezien voorgaande niet gesproken worden 5. Op grond van de Wet natuurbescherming zijn de vaste nest-, rust- en/of verblijfplaatsen van de

zogenaamde strikt beschermde soorten beschermd. Behoudens vleermuizen zijn geen vaste nest-, rust- en/of verblijfplaatsen van strikt beschermde diersoorten aangetroffen. Wel wordt het plangebied gebruikt door algemene paddensoorten en uilen die hier jagen. De functionaliteit van

71 het plangebied blijft voor deze diersoorten bebouden. Het parkbos en de waterpartijen blijven bebouden. Ook blijft het zomerverblijf voor vleermuizen aanwezig, te weten het voormalig klooster.

De ontwikkelingen gaan niet te koste van de bomen. Er worden maatregelen getroffen om de bomen te beschermen tijdens de bouw van de verschillende gebouwen.

6. De verkeertoename door de ontwikkelingen op het landgoed zijn beperkt. Voor het overige verandert de ligging van uw woning niet door de ontwikkeling op Broekbergen. Wij merken daarbij op dat uw woning op circa 470 meter van Broekbergen ligt en op circa 600 meter vanaf het stiltegebied.