• No results found

13.1.1 Testresultaten

Na het ontwikkelen van de wireframes zijn deze getest door zes personen, bestaande uit zowel SEOshop klanten als SEOshop werknemers. De test is uitgevoerd door middel van een paper prototype. Aan de hand van een aantal opdrachtjes (bijlage 15.10). Uit onderzoek zijn de volgende punten naar voren gekomen die gewijzigd moeten worden.

1. Bij elke cursus in het overzicht moet een knop komen te staan.

2. Login is niet duidelijk. Deze moet vervangen worden door een aanmeldknop. Daarna pas de keuze hoe je wilt aanmelden of aan kunnen melden met je SEOshop inloggegevens.

3. Badges moeten meer uitleg krijgen, bijvoorbeeld door middel van een pop-up of hover effect. 4. Er missen terugknoppen.

5. Partner en intern waren niet toegevoegd.

6. Taal moet gekozen worden tijdens aanmelden en aangepast kunnen worden in de instellingen. Eventueel een vlaggetje voor de taal, maar deze moet niet terugleiden naar de homepage maar blijven op dezelfde pagina.

7. Vanuit instellingen moet hij niet op dezelfde pagina blijven, maar terug naar de profielpagina zodat het resultaat meteen gezien kan worden.

8. De nummering op de profiel pagina (cursus, badges, afgerond) moet doorlinken naar de juiste pagina’s. 9. Op de homepage moeten de 3 tabbladen weg. Deze tekstpagina’s moeten worden samengevoegd tot

een geheel met uitleg over wat een e-learningomgeving inhoudt. 10. De banner moet terug komen op elke pagina, alleen kleiner. 11. Betere titel op de homepage.

12. Een aantal opties van instellingen zijn niet duidelijk zoals waarom je een username moet invullen. 13. Genoeg meldingen over handeling, bijvoorbeeld opslaan profiel.

14. Het moet duidelijk worden dat je tussendoor kan stoppen met de cursus. Dit is nu niet duidelijk.

15. Badges alleen zijn niet genoeg. Ook een certificaat na het afronden van een volledig onderdeel, dus nadat je bijvoorbeeld alle starters cursussen hebt afgerond.

16. Niet duidelijk welke badges je nog kan verwachten. 17. Termen zoals whitepaper niet duidelijk.

18. Volgorde in dropdownmenu moet anders.

19. Buttons termen niet altijd even duidelijk, zoals cursus afronden. 20. Stappen kunnen overslaan

De volgende punten waren wel goed.

1. Erg clean en overzichtelijk. Dit werd door iedereen als erg prettig ervaren.

2. Bijhouden waar je bent door middel van de rondjes, maar ook de percentages in het menu. De percentages geven nog een extra trigger.

3. Badges zorgen voor motivatie.

4. Goede duidelijk knoppen die meteen opvallen. 5. Uitlegmenu bij de cursus.

6. Menu’s bovenin zijn prettig.

7. Cursus structuur met verschillende stappen. 8. Menu items na inlog duidelijk verdeeld.

Op basis van deze testresultaten zijn de designs ontwikkeld. Het design is volledig gebaseerd op de nieuwe backoffice. Denk hierbij aan kleurgebruik, typografie, buttons en andere opties. Vanuit dit design heb ik meteen een prototype gebouwd.

13.2 Prototype test

Na het testen van de wireframes ben ik de wireframes gaan omzetten naar designs. Deze designs zijn gebaseerd op de nieuwe backoffice. Omdat er qua design niet heel veel vrijheid is, heb ik de designs meteen omgezet naar een

prototype. Dit prototype ben ik weer gaan testen met zowel klanten als SEOshop werknemers.

13.2.1 Testresultaten

Door middel van een aantal opdrachten (bijlage 15.10) moeten de testpersonen door het prototype heen klikken. Door hun gedachtes hardop uit te spreken hoor en zie ik wat ze aan het doen zijn en wat er eventueel niet goed is. Na de test heb ik de testpersonen nog een aantal vragen gesteld over het design.

1. De social media in de footer is te klein.

2. Terugknop bij profiel lijnt niet uit en mag wat groter. Op de andere pagina is hij goed. 3. Niet op alle pagina’s werkt de home knop met klikken.

4. Account verwijderen kan niet stopgezet worden. De pop up kan niet weggeklikt worden. 5. De cursus uitleg pagina moet een witte achtergrond hebben net zoals de cursus knoppen. 6. De cursus uitleg bevat teveel tekst.

7. De tekst is te klein zowel in de uitleg velden als in de pop ups. Menu’s zijn wel goed. 8. Er zitten spelfouten in die verwijderd moeten worden.

9. Aanbevolen cursussen moeten opgenomen worden in het uitklapmenu van cursus.

10. Er moet net als bij badge pop up en account verwijderen pop up een fade achtergrond komen bij een cursus als je de uitleg pop ups ziet. Op die manier vallen ze meer op en het is aan de gebruiker te bepalen om ze weg te klikken.

11. Social media bij badges.

12. De tekst onder een cursus filmpje moet of met bullet point of de belangrijkste woorden dikgedrukt. 13. Het is nu mogelijk om een cursus uit te voeren zonder dat je een account hebt. Dit moet voorkomen

worden.

14. Uitloggen is nog niet mogelijk.

15. Na het aanmelden van de webinar moet de knop een afmeldknop worden.

16. Bij antwoorden controleren moet het foute antwoord doorverwijzen naar de stap in de cursus

De volgende punten zijn als positief ervaren. 1. Het design op zich. Heel overzichtelijk. 2. De e-learningomgeving is gebruiksvriendelijk

3. Antwoorden controleren met kleurtjes was meteen duidelijk en goed aangegeven. 4. Dat je kunt zien welke badge nog niet gehaald zijn, werkt motiverend.

5. Niet teveel invulopties bij instellingen. 6. Uitschakelen van e-mails.

7. De mogelijkheid tot kennis testen en de vragen.

13.2.2 Extra informatie bij het prototype

Het prototype is een klikbare demo. Daarom zijn er een aantal elementen niet te zien in de klikbare demo, die wel belangrijk zijn bij de ontwikkeling van de e-learningomgeving. Een aantal hiervan kwam uit de testresultaten met de gebruikers, andere waren al van tevoren bedacht. Hieronder de lijst met toevoegingen wanneer de e-learningomgeving gebouwd wordt.

1. De terugknop moet leiden naar de pagina waar je vandaan kwam. Met de klikbare demo moet je een locatie aangeven waardoor “terug” niet altijd op de juiste pagina uitkomt.

2. Menu’s moeten weggeklikt kunnen worden door in het scherm te klikken.

3. Het is nu mogelijk om een cursus uit te voeren zonder dat je een account hebt. Dit moet voorkomen worden. Het moet wel mogelijk blijven om het cursusoverzicht te kunnen zien voordat je begint. 4. Als je met de muis over een knop gaat, moet het duidelijk worden dat je erop kunt klikken. Ga je

bijvoorbeeld over de menu items in de navigatie bovenin het scherm, dan kleuren ze wit met blauwe letters Hetzelfde geldt voor als je met de muis over de cursussen gaat

14. Bronnen

• 04 2014. <http://www.learn-the-e-way.be/e-content/page48218.htm>.

• Alexis. Definitie van de termen LCMS en LMS: Wat zijn de verschillen? 25 april 2014. 06 mei 2014. http://www.e- doceo.be/nl/blog/definitie-van-de-termen-lcms-en-lms-wat-zijn-de-verschillen/?future=all.

• „Best top 10 HD professional video cameras 2014.” 2014. Efilms. 10 mei 2014. <http://epfilms.tv/top-10-professional- hd-video-cameras-for-2013/>.

• BiedMeer. Instructievideo: Categoriestructuur De eerste stap. 17 februari 2014. <http://biedmeerwebwinkels.nl/>. • BigCommerce. april 2014. <http://www.bigcommerce.com/>.

• BigCommerce. BigCommerce University. 17 februari 2014. <http://www.bigcommerce.com/learning>.

• Blackboard Learn. 05 2014. <https://nl.coursesites.com/webapps/Bb-sites-course-creation-BBLEARN/pages/index. html>.

• Bol.com. „Falcon Eyes daglichtset LH-ESB5050K2 2X40W.” sd. Bol.com. 10 mei 2014. <http://www.bol.com/nl/p/ falcon-eyes-daglichtset-lh-esb5050k2-2x40w/9200000025027649/>.

• Bol.com. „Lavaliers.” Bol.com. 10 mei 2014. <http://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/N/0/Ntt/lavalier/Nty/1/ searchType/qck/sc/media_all/index.html?sort=bestverkocht_11>.

• Bouwmeester, Sanne. Interview. Lisa van der Werf. 27 februari 2014.

• Camerashop. „CAMERA MICROFOONS: VAN SHOTGUNMICROFOON TOT LAVALIER.” Camerashop. 10 mei 2014. <http://www.camerashop.nl/category/192654/type-microfoon.html>.

• Capterra. Top Learning Management System Software Products. 23 januari 2014. april 2014. <http://www.capterra. com/learning-management-system-software/#infographic>.

• CBS. Internetgebruikers. 27 februari 2014. <http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/methoden/toelichtingen/alfabet/i/internet- gebruikers.htm>.

• CBS. Nederland Europees kampioen internettoegang. 15 juni 2012. februari 2014. <http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/ themas/bedrijven/publicaties/digitale-economie/artikelen/2012-3636-wm.htm>.

• Code Academy. april 2014. <http://www.codecademy.com/>.

• Concepts. 10 Common Mistakes In The Development Of An eLearning Course. 19 juni 2013. mei 2014. <http://el- earningindustry.com/10-common-mistakes-in-the-development-of-an-elearning-course>.

• Connectedu. april 2014. <http://www.connectedu.com/>.

• Consumentenbon. „Olympus OM-D E-M1 met M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8.” Consumentenbond. 10 mei 2014. <http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/cameras-en-foto/digitale-cameras/olympus/ om-d-e-m1-met-m-zuiko-digital-ed-12-40mm-1-2-8>.

• Consumentenbond. Consumentenbond. 10 mei 2014. <http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communi- catie/cameras-en-foto/digitale-videocameras/extra/tips-maken-monteren-video/>.

• Consumentenbond. „Filmen met camcorder, fotocamera of smartphone.” Consumentenbond. 10 mei 2014. <http:// www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/cameras-en-foto/digitale-videocameras/extra/filmen-met- camcorder-fotocamera-telefoon/>.

• Consumentenbond. „Sony HDR-PJ780VE.” sd. Consumentbond. 10 mei 2014. <http://www.consumentenbond.nl/ test/elektronica-communicatie/cameras-en-foto/digitale-videocameras/sony/hdr-pj780ve>.

• Coolblue. „TOP-10 PROFESSIONELE VIDEOCAMERA’S.” Coolblue. 10 mei 2014. <http://www.videocamerashop.nl/ category/193504/top-10-professionele-videocamera-s.html?cb-ref=leftnav >.

• Cooper, Alan, Robert Reimann en David Cronin. About Face 3. The Essentials of Interaction Design. Indianapolis, Indiana: Wiley Publishing Inc., 2007.

• Cuijpers, Dennis. „Klantgegevens.” februari 2014. Excel bestand.

• Dam, Nick van. The E-Learning Fieldbook. New York: McGraw-Hill, 2004. • Dikken, Rob. Interview. Lisa van der Werf. 27 februari 2014.

• Docebo. „E-Learning Market Trends and Forecast 2014-2016.” Maart 2014. Docebo. The e-learning ecosystem. 11 mei 2014. <http://www.docebo.com/landing/learning-management-system/elearning-market-trends-and-forecast- 2014-2016-docebo-report.php?CP#>.

• Eck, Alexander van. Interview. Lisa van der Werf. 27 03 2014. • Edmodo. april 2014. <https://www.edmodo.com/>.

• E-learning.nl. „Voor- en nadelen van e-learning.” E-learning.nl. april 2014. <http://www.e-learning.nl/Elearning/ Voorennadelenvanelearning.aspx>.

• E-learning.nl. Wat is e-learning?. maart 2014. <http://www.e-learning.nl/Elearning.aspx>

• E-learning.nl. Woordenlijst. 24 mei 2014. <http://www.e-learning.nl/Elearning/Woordenlijst.aspx>. • Expert Studytube. mei 2014. <https://expert.studytube.nl/>.

• Gent, Meta van. Interview. Lisa van der Werf. 25 februari 2014. • Gijs, Audrey. Interview. Lisa van der Werf. 26 februari 2014.

• Google Analytics Academy. mei 2014. <https://analyticsacademy.withgoogle.com/explorer>.

• Gutierrez, Karla. What You’re Doing Wrong with Your eLearning Content: 5 Common Mistakes. februari 2014. mei 2014. <http://info.shiftelearning.com/blog/bid/335580/What-You-re-Doing-Wrong-with-Your-eLearning-Content- 5-Common-Mistakes >.

• Heesch, Laure van. Interview. Lisa van der Werf. 29 mei 2014.

• Hoek, Colin van. Flevoland heeft relatief veel webwinkels. 8 februari 2014. maart 2014. <http://www.nu.nl/inter- net/3141966/flevoland-heeft-relatief-veel-webwinkels.html>.

• Hubspot Academy. sd. 04 2014. <http://academy.hubspot.com/>.

• Karimi, Homam. Studytube Jason Burke en Lisa van der Werf. Februari 2014. • Karimi, Homam. „Studytube voor Mendix.” sd. Ongepubliceert document. • Khan Academy. mei 2014. <https://www.khanacademy.org/>.

• Kruijk, Patrick de. „SEOshop Salesguru.” 2014.

• Learn about film. „Equipment for low budget filmmaking.” Learn about film. april 2014. <http://learnaboutfilm.com/ making-a-film/whatyouneed/>.

• Lederman, Doug. Doug Lederman. 08 janurai 2013. 16 maart 2014. <http://www.insidehighered.com/ news/2013/01/08/survey-finds-online-enrollments-slow-continue-grow>.

• Mayberry, Ed. From E-Learning Failure to E-Learning Redemption. 1 juni 2002. 27 februari 2014. <http://www.astd. org/Publications/Newsletters/Learning-Circuits/Learning-Circuits-Archives/2002/06/From-E-Learning-Failure-to-E- Learning-Redemption>.

• MijnWebinkel. 17 maart 2014. <http://www.mijnwebwinkel.nl/>.

• Moodle. moodle.dmci.hva.nl. mei 2014. <https://moodle.dmci.hva.nl/moodle21/>.

• NU.nl. Flevoland heeft relatief veel webwinkels. 8 februari 2014. maart 2014. <http://www.nu.nl/internet/3141966/ flevoland-heeft-relatief-veel-webwinkels.html>.

• OEM. OEM LMS (Learning Management System). april 2014. <http://www.oem-trainingen.nl/lms/oem-lms-learning- management-system.html>.

• Oxford Dixionary. maart 2014. <http://www.oxforddictionaries.com/definition/english/e-learning>.

• Pappas, Christopher. „Top 10 e-Learning Statistics for 2014 You Need To Know.” 01 december 2013. eLearning Indus- try. mei 2014. <http://elearningindustry.com/top-10-e-learning-statistics-for-2014-you-need-to-know>.

• Ploeg, Hidde van der. Stijlgids van SEOshop. 2014. maart 2014. <http://www.seoshop.nl/styleguide/>.

• Rubens, Wilfred. E-learning in de VS: een ‘sur place’-situatie (#in). 18 januari 2011. 16 maart 2014. <http://www.te- learning.nl/blog/?p=575>.

• Rubens, Wilfred. „E-learning wordt volwassen.” Emmerce 100 april 2014.

• Rubens, Wilfred. E-learning. Trends en ontwikkelingen. Middelsbeers: InnoDoks Uitgeverij, 2013.

• Rubens, Wilfred. Videopresentatie blended learning. 14 februari 2014. april 2014. <http://www.te-learning.nl/ blog/?p=7983>.

• Schoology. april 2014. <https://www.schoology.com/>.

• SEOshop. „Demografische gegevens SEOshopklanten.” Amsterdam: SEOshop, 11 februari 2014. Excel bestand. • SEOshop. SEOshop.nl. 01 maart 2014. <http://www.seoshop.nl/>.

• SEOshop. Shop. februari 2014. februari 2014. <https://seoshop.webshopapp.com/backoffice/admin-shops/>. • Shopify. april 2014. <http://shopify.com>.

• Shopify. Ecommerce. 17 maart 2014. <http://ecommerce.shopify.com/guides>.

• Simons, P.R.J. Digitale dictatiek: hoe (kunnen) academici leren ICT te gebruiken in hun onderwijs. Utrecht: Univer- siteit Utrecht: Inaugurele rede, 2003.

• Toetswijzer. „Begrippenlijst E-portfolio.” Educatievecontentketen. april 2014. <http://www.toetswijzer.nl/html/ckv/be- grippenportfolio.pdf>.

• Udemy. Udemy. april 2014. <https://www.udemy.com/teach/>. • Vali, Clemente. Interview. Lisa van der Werf. 26 februari 2014.

• Videoproducties. „Filmen van trainingen, workshops en presentaties.” sd. Videoproducties. 10 mei 2014. <http:// www.videoproducties.nl/filmen-van-trainingen-workshops-en-presentaties.html>.

• Webwinkelwebblog. Hoeveel webwinkels hebben we in Nederland? 31 maart 2014. <http://webwinkelweblog.nl/ software/hoeveel-webwinkels-hebben-we-in-nederland.html>.

• Welink, Bertram. Interview. Lisa van der Werf. Amsterdam, 7 maart 2014. Geluidsopname.

• Werner, Manfred. Photoshop Training - Tutorials - FREE. april 2014. <https://www.udemy.com/photoshoptraining/#/>. • Wijnans, Michelle. Interview. Lisa van der Werf. 14 maart 2014.

15. Bijlage