• No results found

Vragenronde jaarplan:

In document Algemene Leden Vergadering (pagina 51-61)

Bas: Je had het over ledenbehoud. Heb je daar ook een specifieke doelstelling in gesteld? Of is het gewoon van zo veel mogelijk?

Sven: Ja in principe sowieso niet krimpen, gelijk blijven en groeien qua leden.

52

Paul: Ik heb een vraag voor Anouk. Bij de HALV is er ook uitgebreid discussie geweest over de mogelijkheden om in de TOP-week een dag bij de sportverenigingen, bij Olympia te houden. En toen is er gezegd van ja dat kan alleen als je het via FOSST en Front speelt. En toen heeft Joeri meen ik gezegd dat er een of andere focusgroep binnen de universiteit, waarin je dan invloed uit kan oefenen of kijken of het überhaupt mogelijk is dat

sportverenigingen een dag in de TOP-week krijgen. En ik denk dat je daar wel heel erg vroeg bij moet zijn, zodat jullie kunnen onderzoeken wat daarin de mogelijkheden zijn.

Anouk: Nee, ik wist inderdaad niks van een focusgroep af, dus dankjewel. Daar ga ik mee aan de gang.

Sven: Ja en daarnaast hebben wij over iets meer dan een week al een gesprek met FOSST gepland, dus dan kunnen we dat gelijk ook aankaarten.

Abe: Hebben jullie ook de activiteitenkalender al helemaal rond?

Sven: Ja.

Abe: En de toernooien LUST enzo?

Sven: Ja die staan in principe onder voorbehoud gepland.

Dennis: Ja, een puntje voor Harm. Het gaat over de Club van 40, wij hebben toen met de SpoCo gekeken naar een soort van bord, waarop dan plaatjes van de mensen van de club van 40 kunnen komen. Fotootje erbij of iets dergelijks of in ieder geval zichtbaar zijn in

bijvoorbeeld Olympia of O’Cafe. Naar mijn herinneringen zei Jasper toen dat daar best wel ruimte voor zou zijn. Dus misschien is dat iets om naar te kijken?

Harm: Ik vind het een ongelofelijk goed idee en daar gaan we het over hebben.

Lard: Vraagje aan jou Sven. We hebben het er net ook al over gehad, het bestuur van de OLV.

Wie gaat dat nu invullen, zijn er al contacten met de OLV?

Sven: Op dit moment is er nog geen contact met de OLV, maar daar zal ik zo snel mogelijk achteraan gaan.

Willem: Vraag aan Floortje. Is er iets concreet veranderd aan Scala waardoor het dit jaar wel goed zou werken?

Floortje: Ik had gevraagd aan de meneer die er mee kwam, want ik dacht dat er fouten in de app zaten waardoor die niet goed werkte, maar volgens hem werkt het heel goed en werken

53

heel veel verenigingen ermee. Dus als het goed is en gratis, is het een goede reden om het weer opnieuw te introduceren.

Vincent: Vraagje aan jou Sven. Wat is je visie tegenover het monopolie van Jasper?

Sven: In principe zitten wij inderdaad wel in die contract besprekingen en is duidelijk uitgekomen dat zij inderdaad wel meer macht naar zich toe kunnen trekken vanuit de

monopolie positie. Maar in principe is het ook belangrijk om door te laten schemeren dat wij een van de belangrijkste/grootste partijen zijn voor Olympia. En daarnaast hebben we

natuurlijk altijd nog uitwijk mogelijkheden richting Brandpunt, het is niet dat je daar graag mee wil gaan dreigen. Maar we moeten er wel voor zorgen dat wij een van de belangrijkste partijen zijn voor hun.

Niels: Even daarop inhakend. Hebben jullie voor jezelf al een max, waarvan jullie zeggen tot hier en niet verder? Zeg maar qua prijzen en dergelijke.

Sven: Ja, in principe heeft Ton al naar mij de nieuwe prijzenlijst doorgestuurd. We hebben twee jaar de prijzen toch hetzelfde gehouden en nu gaan de prijzen toch iets omhoog. Als het goed is wordt een fust €255, verder blijft de bierprijs in principe hetzelfde, ook 10% korting nog steeds. Er zijn ook nog onderhandelingen dat er misschien met een aantoning van een KNLTB/Lacoste pas of ja we zijn in onderhandelingen over mogelijke andere manieren van kortingen. Maar daar zijn we nu dus in onderhandeling over en kunnen we nog weinig over zeggen, maar we gaan in ieder geval ons best doen daar het beste uit te halen.

Vincent: Vraag vooral hulp, want het is elk jaar hetzelfde. Ik wil er wel bij helpen.

Sven: Dat is in ieder geval goed om te horen.

Joeri: Een vraag aan Floortje. Is jullie al aangeboden om een testronde te starten met Scala?

Floortje: Nee dat is niet aangeboden, maar dat is wel een goeie om achteraan te gaan.

Joeri: Ik zou het je wel echt aanraden, dat is destijds wel aangeboden bij ons en je kan dan bijvoorbeeld met je TC-commissie en je bestuur een testronde starten. Gewoon wat scores invullen en iedereen de app downloaden en dan kijken hoe dat bevalt.

Floortje: Ja dat is een goeie, dankjewel.

Abe: Hoe zien jullie je eigen rol, ook qua aanwezigheid op activiteiten en het meehelpen van commissies en dergelijken? Zien jullie jezelf daarin een actieve rol als commissielid zijnde of als deelnemer?

54

Sven: In principe willen wij als bestuur wel proberen een actieve rol te claimen, zullen we zo maar zeggen. Maar dat is natuurlijk ook in overleg met de commissie zelf en daar willen we ook met de voorzitters van de commissies over gaan zitten. En in principe hangt het er

natuurlijk ook van af wat zij daar over vinden. Het is in principe wel de bedoeling dat wij een actieve rol gaan nemen.

Abe: Dat vind ik wel een goeie, dat mag ook wel. Want zeker als je ook zegt van we willen het tennis stimuleren en dan ook tijdens competitiedagen dan is het ook wel gewenst, indien mogelijk, dat jullie er ook zijn en met toernooien natuurlijk, TSTSK en LOT.

Sven: Voorjaarscompetitie gaan we in principe allemaal spelen en verder proberen we er natuurlijk zo veel mogelijk te zijn. Maar niet verplichten om bijvoorbeeld wintercompetitie te spelen, maar dat moet naar eigen inzicht gaan.

Lard: Vraagje aan Anouk. Het is wel echt een flinke club mensen voor de PR, goed om te zien dat er zoveel animo is. Maar hoe ga je die managen en er voor zorgen dat er dadelijk de helft van de commissie niks zit te doen? Terwijl ze misschien wel graag wat zouden willen doen.

Anouk: Absoluut een goede vraag. We zijn hiertoe gekomen doordat we eigenlijk gewoon te veel aanmeldingen hebben, ik had 21 aanmeldingen voor de PR, dus daardoor hebben we allereerst al gekozen om een extra iemand in de PR te zetten. Dit jaar wil ik ook wel wat vernieuwing gaan brengen in activiteiten, dus ik denk dat ze daar een hele belangrijke rol in kunnen hebben. We hebben de afgelopen jaren heel veel dezelfde activiteiten gezien en ik wil daar best wat verandering in gaan brengen. Ik denk dat daar een hele mooie rol en kans heb liggen voor nieuwe leden om eens te gaan kijken of we vernieuwing kunnen brengen. Zodat ook ouderejaars meer naar activiteiten blijven komen en niet zeggen het is al drie jaar hetzelfde, ik ken het ondertussen wel. Ik hoop dat daar wel een kans in ligt, maar dit zal nog wel een uitdaging worden. Daar ben ik het wel mee eens.

Lard: Heb je er bijvoorbeeld ook aan gedacht over een splitsing van een aantal mensen die puur focussen op promotie en een paar mensen die puur focussen op activiteiten?

Anouk: We hebben wel besproken dat we misschien een aantal mensen op ledenweekend gaan zetten, maar promoten hebben we het niet over gehad. Dus daar kan ik eventueel wel

onderscheid in gaan maken.

Lard: Meer van dat wat je ook al zei, dat je continu zichtbaar wil zijn, dat je ook een aantal mensen hebt dat daar continu mee bezig is.

Anouk: Goeie tip, dankjewel.

55

Joeri: Je geeft juist aan dat je wil gaan kijken naar wat nieuwe activiteiten met de

PR-commissie. Ik denk dat dat een heel goed idee is, maar je zit wel met heel veel eerstejaars en met mensen die net pas lid zijn. Hoe ga je hen dan daar gehoor in geven? Want zij weten helemaal niet hoe dat de afgelopen drie jaar bevallen is.

Anouk: Ja klopt, maar ik denk wel dat nieuwe leden wel ideeën kunnen aandragen waar ik me op doodstaar bijvoorbeeld of hoe ik het heb teruggelezen van afgelopen jaar en niet weet hoe ik een bepaalde activiteit weer op gang kan krijgen. Ik denk wel dat hun daar dan misschien een nieuwe invulling aan kunnen geven. Aangezien hun wat onbekend zijn binnen de vereniging daarmee tot nieuwe inzichten gaan komen. Ik hoop dat dit je vraag een beetje beantwoord

Joeri: Ja het is een beetje lastig, je hebt natuurlijk geen referentiekader.

Anouk: Nee, klopt. Het is natuurlijk ook wat moeilijker omdat ik pas een jaar lid ben en de enige ouderejaars die ik erin heb zitten zijn Maureen en Sanne en we zijn net zo lang lid met z’n drieën. En daarom zit Charlie erbij als ondersteuning, zodat ik af en toe terug kan vallen en ik heb met Lard best goed contact om af en toe te overleggen. Dus ik denk wel dat ik twee personen heb om op terug te kunnen vallen.

Vincent: Heeft iedereen die zich heeft aangemeld voor de commissies een plek gekregen? Ook omdat er zoveel aanmeldingen waren natuurlijk.

Sven: Ja, iedereen is ingedeeld. Dat komt dadelijk ook bij de toernooicommissies wel naar voren, daar zijn ook extra plekken gemaakt. Dat was inderdaad wel even een puzzel, maar uiteindelijk is het goed gekomen.

Paul: Ik heb een vraag aan Floortje. Je zei net dat al meerdere jaren gezegd wordt en natuurlijk een goeie doelstelling is om de mensen die naar de clubavond komen om te

tennissen, met name de mensen van de beginnerstraining, wat langer te laten blijven. Heb je al ideeën om ze ook echt langer te laten blijven? Dat zal dan wel in samenwerking met de PR moeten. Het wordt al vaak gezegd, maar nooit echt gedaan. Dus meer een beetje een herinnering van denk daar een beetje over na over hoe je dat wil gaan vormgeven.

Floortje: Je wil nu al ideeën of?

Paul: Nee, nee. Maar ik wil het je nu meegeven en misschien als je nu een idee hebt kan je dat delen.

Floortje: Nee, ik heb nu niet zo snel een idee. Maar ik wil vooral met mijn commissie en met Anouk’s commissie samen kijken naar wat de ideeën zijn. Maar het zal geen grote

56

zuipactiviteit zijn, de mensen die voor het tennis komen hebben daar alsnog niks aan. Dus het zal een beetje afwisselend worden.

Vincent: Vraagje voor Harm. De eerstejaarscommissie (EJC) zitten best veel mensen in natuurlijk. Ik weet dat je veel van die activiteiten makkelijk in je eentje kan doen.

Harm: Uh Vincent wil je niet zo minachtend doen over de eerstejaarscommissie Vincent: Maakt niet uit. Hoe wil je ervoor zorgen dat iedereen een taak heeft?

Harm: Volgens mij is de EJC vorig jaar met acht mensen geëindigd. Nou in ieder geval is naar mijn weten de EJC met acht mensen geëindigd en volgens mij hebben ze daar geen problemen ondervonden.

Floortje: Acht mensen ja.

Harm: Hebben jullie problemen ondervonden?

Floortje: Nee.

Harm: Oké, dus dit jaar ook weer acht mensen en afgelopen jaar is gebleken dat dit geen probleem hoeft te zijn. Dus ik snap je statement, maar als daar in de afgelopen jaren geen last van was. Dat ze niet het idee hadden dat acht te veel was en dat er te weinig te organiseren was, dan denk ik dat die acht gewoon een prima aantal is. Heb je nog een vervolgvraag?

Lard: Ik heb wel iets om daar op in te haken. Ook wel goed om als EJC om naast het focussen op de activiteiten, de bonding onderling aan te gaan pakken. Dus zet daar echt mensen op in, dat die voor die bonding gaan zorgen en niet alleen activiteiten organiseren.

Harm: Nee, precies. Niet alleen activiteiten organiseren, maar ook echt zorgen voor sowieso binding onderling, maar ook binding met de ouderejaars is belangrijk. Ze kunnen natuurlijk wel onderling een band hebben, maar als ze ook met ouderejaars klikken heb je ook wel meer kans dat ze blijven. Dus dat zijn sowieso aandachtpuntjes waar wij met de commissie over moeten gaan hebben hoe we daar precies invulling aan willen gaan geven. Maar hoe we dat precies willen gaan doen zullen we nog gaan overleggen met de EJC, maar we willen wel meer doen dan vier activiteiten. Hoe we dat willen gaan doen volgt hopelijk later.

Paul: Ik heb een vraag aan jou Sven. Het kwam net aan bod bij de ET-commissie dat jullie ook onder andere de studententennistoernooien willen gaan promoten. Alleen met de LUST-commissie heb je natuurlijk ook al een promoteam, waarmee je ook externe toernooien gaat promoten met de hele promotour erbij. Hoe gaan jullie dat aanpakken? Want er zit natuurlijk ook een beetje overlap in. Samen vergaderen ofzo?

57

Sven: Nee, ik had net gezegd van in principe laat ik dat aan LUST over. Kijk we kunnen altijd nog samen gaan werken, maar het is vooral ook de bedoeling voor na LUST. Omdat het daarna altijd een beetje stilvalt, terwijl er dan ook superveel, denk maar aan na de competitie, beginnen er ook veel toernooien in de buurt van Tilburg. Naar onze mening zijn deze niet echt heel bekend onder de leden, dat die er überhaupt zijn. Dus vooral ook om daar meer

bekendheid mee te creëren. Hetzelfde geldt voor andere studententoernooien, die ook best veel in de zomer zijn.

Roeland: Vraag aan Floortje. Je hebt gezegd dat de beginnerstraining om 8 uur begint, dus maar een uur duurt in plaats van anderhalf uur. Ik vroeg me af hoe jullie tot die beslissing zijn gekomen?

Floortje: Omdat je nu ziet dat je bij die trainingen vaak heel lang aan het inspelen bent, met hele hoge ballen over en weer, waarbij niet echt heel veel activiteit is. Dus mij lijkt het dan slimmer om korter in te spelen en eerder met de oefeningen te starten en dat die dan actief zijn.

Tim: Als je een driekwartier schema hebt, dat als je dan om 8 uur begint om kwart voor 9 klaar bent en dus maar driekwartier hebt.

Floortje: Dan vervroegen we het met een kwartier.

Joeri: Ook even nog over de beginnerstraining. Nu die een uur is, heb je erover nagedacht om de begin tijd ervan te veranderen, dus bijvoorbeeld 9 uur. Zodat je als je klaar bent met de training minder tijd hoeft te overbruggen naar de borrel. Kijk normaal was je met anderhalf uur dan zat je vast aan de tijd van half 8 tot 9, maar misschien kun je nu wel kijken naar een latere tijd om ze juist bij die borrel te betrekken.

Floortje: Dan heb je wel dat er nog drie banen bezet zijn tijdens de wedstrijden al beginnen, terwijl je meestal al ziet dat de meeste wedstrijden van 9 tot 10 zijn.

Joeri: Denk je dan dat er niet genoeg animo ?

Floortje: Van 8 tot 9 is er vaak minder animo dan van 9 tot 10. Maar ik zal het meenemen.

Joep: Ik ben er zelf nog niet geweest, maar het schijnt dat de beginnerstrainingen heel druk zijn. Zou het dan kunnen dat er twee groepen komen?

Floortje: Tot nu toe was het niet te druk denk ik. Ja in de open tijd was het heel druk, dat wel.

Maar we hebben sowieso nog veel mensen die willen bijspringen bij de training als het druk wordt. Maar hoe bedoel je twee groepen?

58

Joep: Twee tijden, omdat je nu ook een kortere training hebt zodat mensen wat langer kunnen blijven als ze willen en twee uur kunt pakken. Ook met het geven van (competitie)trainingen tennis wil promoten en dan ga je de trainingen inkorten van anderhalf naar een uur.

Floortje: Ik denk niet dat dat nodig is om twee groepen te maken, omdat het vooral in de open tijd zo druk is en normaal wordt het daarna weer wat rustiger. Dus het is gewoon goed te doen op een tijd.

Sven: En in principe kan je ook werken met een systeem dat je meer banen betrekt bij de training. Zoals als gezegd zijn er mensen die zijn geïnteresseerd om bij de trainingen mee te helpen. Dus in plaats van twee groepen zou je altijd nog kunnen denken in meer banen.

Sven: Zijn er verder nog vragen? Niemand? Dan gaan we verder naar de begroting, dan geef ik graag het woord aan Harm.

Begroting 2019-2020

Harm Tanis:

Oké, dit is niet te lezen, tenzij iemand een verrekijker heeft meegenomen, maar dat denk ik niet. Dus zou je naar de volgende slide willen gaan, Sven. Nou kijk, perfect vergroot.

Opbrengsten

Ten eerste de opbrengsten kant, we beginnen met de contributie. TSTV contributie staat op

€14875, dit is gebaseerd op 350 TSTV leden, die Emma al noemde, maal de contributie van

€42.50. De OLV contributie is €15 per persoon, dus we hebben op dit moment 130 OLV leden. Dus 130*€15 is €1950.

Oké, dan hebben we de sponsoring. Op dit moment, zoals ik al heb gezegd, is Brandpunt mondeling vastgesteld. Dus wij hopen dat dit gewoon deze €1700 blijft, dit zal zo blijven. Wij hebben besloten om Olympia Sportsbar op €0 te zetten. Dit betekend niet dat zij dit jaar niks gaan sponsoren, maar er is zoveel onzekerheid op dit moment over het contract met Olympia.

Wij kunnen daar zo weinig uitspraken over doen dat we deze voor de zekerheid op €0 hebben gezet, maar dit zal naar alle waarschijnlijkheid hoger uitpakken. Sonnema was vorig jaar begroot op €500, maar in het contract staat dat het €350 was en dat is uit de realisatie van afgelopen jaar ook gebleken. Wilkin Sports blijft €500 sponsoren.

59

Het subsidiebeleid van het sportcentrum is afgelopen jaar €726 geweest. Echter kan dit verhoogd worden door klantnummers van de leden van het sportcentrum op te sturen. Wij zullen hier als bestuur proberen achteraan te gaan om te zorgen dat die subsidie omhoog gaat, aangezien je een hoger bedrag krijgt voor de leden die wel ook lid zijn bij het sportcentrum.

Dus als we hier achteraan zitten denken wij de we dit bedrag naar de €800 kunnen tillen.

De opbrengsten van de competitie blijven op €3000 staan, wij gaan nog steeds uit van 150

De opbrengsten van de competitie blijven op €3000 staan, wij gaan nog steeds uit van 150

In document Algemene Leden Vergadering (pagina 51-61)