• No results found

NSK/LUST Paul Schuurbiers:

In document Algemene Leden Vergadering (pagina 25-32)

Mededelingen toernooien

NSK/LUST Paul Schuurbiers:

NSK alweer tijdje geleden, 1 t/m 5 mei. Geslaagde editie gehad met maarliefst 600 deelnemers, ruim 300 tennissers. Bij Platofeest waren 650 mensen.

Kort inhaken op wat Casper net zei, hebben we Lacoste wel op de kaart gezet? We hebben veel waardering van externe verenigingen gehad en complimenten voor commissie, dus dat zit wel goed, ook voor komende jaren en LUST edities.

We begonnen op woensdag met een mooie centurion, Vincent nogmaals gefeliciteerd met de winst * applaus voor Vincent *. Donderdag een geslaagde bierproeverij en pubquiz in Brandpunt, met maarliefst 150 man volgens mij.

Vrijdag kwamen de meeste externen. Van de deelnemers is toch ruim 80% extern, dus mooi om te zien dat die er op vrijdag al zijn. Op het terrein een silent disco opgezet, heel goed ontvangen en ook de hottubs stonden. Hier werd ook goed gebruik van gemaakt. Er was ook

26

een bierpongtoernooi en een DJ aanwezig gedurende de dag, dus de sfeer was top. Met als hoogtepunt op vrijdag in de avond: het Platofeest.

Zaterdag werd de huifkar vooral ook door externen goed ontvangen, Fellenoord zelfs nog extra rondes geregeld. Aansluitend daarop konden mensen meedoen aan de beachmiddag die de beachcommissie had opgezet, dus meteen een beetje promotie voor Beach. Gelukkig zat het weer mee waardoor mensen dat wel gingen doen.

Het absolute hoogtepunt was de cantus bij HC Tilburg met maarliefst 500 mensen. Dat was echt genieten, met Bacchus als cantusband.

Zondag was finaledag en voor de mensen met energie over een workshop van Dancenation, was hilarisch al zeg ik het zelf.

Gedurende het toernooi heeft Studentensport Nederland beelden geschoten en filmpjes gemaakt. Zij hebben zelf ook een aftermovie gemaakt, maar naar mijn mening was die van Merel veel beter dan die van hun. Nogmaals credits naar Merel voor de mooie aftermovie van NSK * applaus voor Merel *.

Samenwerking en contact met Olympia prima verlopen. Jasper was erg soepel en tussendoor vaak korte updates tussendoor, ook omdat ik hem persoonlijk ken, en dat werkte. Het enige verbeterpuntje was het opruimen. Merkten dat we met de commissie te weinig handen hadden hiervoor en tegelijkertijd een feest bij Plato voor te bereiden waar we mensen voor nodig hadden. Uiteindelijk stonden we dus maar met een paar mensen en een paar van bestuur om op te ruimen, dus dat was het enige verbeterpunt dat daar of wat meer vrijwilligers voor gevraagd worden. Gelukkig hadden we dit jaar wel vrijwilligers voor muntverkoop etc.

Wat betreft sponsoren, had Draagkracht een mooi bedrag gesponsord, Brandpunt ook, Kiesling, bijlesnetwerk en Integrand. Heeft een mooi bedrag opgeleverd en zij hebben ook zeker zichtbaarheid gehad bij het toernooi. Sonnema was overigens ook aanwezig met 2 mensen en een fotolijst, vonden ze zelf ook leuk.

Het enige probleempje wat ik kan noemen is het incasso van NSK, omdat die het maximale bedrag en het maximale aantal deelnemers overschreed, het SEPA-bestand kon dus niet worden geïncasseerd bij iedereen. Uiteindelijk heeft de TC dat goed opgepakt, waardoor er nu nog maar een stuk of 20 mensen zijn die de stornering open hebben staan. Deze week wordt er nog een nieuw SEPA-bestand naar die mensen gestuurd en dan hebben we uiteindelijk bijna iedereen afgerond.

We hadden een winst van €1500, en dat terwijl we negatief begroot hadden. We hadden toch meer deelnemers dan we hadden mogen hopen.

27

Wil nogmaals mijn commissie bedanken, inmiddels tijdje geleden maar we hebben hard gewerkt en kijk er nog steeds naar terug met een goed gevoel.

Vrijwilligers en bestuur ook bedankt uiteraard.

Lacoste Open Toernooi Arnoud Steenkamp:

Beste bestuur, beste Raad van Advies, beste leden,

Hierbij een samenvatting van het Wilkin Sports Lacoste Open Toernooi 2019:

Realisatie

- Uiteindelijk een winst behaald van €523,23 wat naar mijn mening een mooi resultaat is.

Kijkend naar significante verschillen tussen begroting en realisatie, zie ik in negatief opzicht:

~ Opbrengstenkant: Inschrijfgeld vanwege het lagere aantal inschrijvingen dan verwacht, hier kom ik zo op terug

~ Kostenkant: Prijzengeld wat we mogelijk achten na op het einde van het toernooi duidelijk te hebben dat we geld overhielden

- En in positief opzicht:

~ Opbrengstenkant: Sponsoring in geld, 80 euro van Bijles in Tilbug en 125 euro van Logus de Hoop Bouwmaterialen uit het mooie Terneuzen, Kickback, Loterij, hulde aan Nikki voor het grote aantal verkochte lootjes of lotjes zoals ze het zelf zei.

~ Kostenkant: Bijdrage aan KNLTB, Drukwerk, Activiteiten, Inkoop eten en drank

Promotiematerialen (groot verschil), Onvoorziene kosten wat uit voorzichtigheidsprincipe vrij hoog was ingeschaald maar uiteindelijk enkel die vlag voor Wilkin Sports betrof

Aantal deelnemers

130 spelers vrijwel 50/50 Lacostianen externen

51 HE,18 DE, 25 koppels HD, 12 koppels DD, 10 koppels GD → totaal 116 inschrijvingen

Aantal deelnemers lager dan gehoopt/verwacht, in mijn optiek lag dit:

- Niet zozeer aan promotie, daar hebben we wel ons best gedaan zowel intern als extern met e-mails, whatsapp berichten, flyers, posters, FB-berichten, al had verdeling flyers met voorjaarscompetitie eerder gemoeten;

28

- Wel aan het veel te laat online komen van de toernooiplanner, wat een fout van ons was en wat dus ook sterk aangeraden wordt aan de volgende LOT-commissie(s) dit sneller online te hebben;

- Factoren meer buiten onze invloed om zoals tentamens en het groeiende belang daarvan onder de sneller afstuderende student en het dalen van populariteit van tennis in zijn algemeenheid.

Sponsoring

In de vorm van geld:

- Bijles in Tilburg 80 euro

- Logus de Hoop Bouwmaterialen 125 euro In natura:

- Sneakercleaners 5 bonnen van ieder 20 euro - Montana 2 bonnen voor een gratis skiles - Willem II 2 wedstrijdkaartjes

- New York Pizza 10 waardebonnen - Brandpunt 130 muntjes

- Creative Use of Technology voor circa 100 euro aan prijzen - The Talk voor 370 euro aan waardebonnen

- Sonnema allerlei accessoires

- Wilkin Sports tennisballen ter waarde van 500 euro, twee giften en waardebonnen ter waarde van 100 euro

- Olympia Sports Bar twee pitchers

Samenwerking met Olympia - Louter positief;

- Goede communicatie met Jasper en Ton vooraf en met Jasper tijdens het toernooi;

- Heldere afspraken;

- Ruime kickback;

- Avondeten en hapjes goed geregeld;

- Niets aan toe te voegen verder.

Globale verloop toernooi/Algemeen

29

Tevreden over mijn commissie, er is in zijn algemeenheid hard gewerkt voorafgaand aan het toernooi tijdens de voorbereidingen als ook gedurende de toernooiweek zelf. De sfeer was goed binnen de commissie en het zegt wel genoeg dat vier van de commissieleden weer bij elkaar in dezelfde commissie wilden zitten. Het kwam, toegegeven, allemaal wel wat laat op gang, al zijn daar verzachtende omstandigheden die daar deels aan ten grondslag liggen:

- Tessa stopte er vrij snel mee vanwege een gevonden stage buiten Tilburg;

- Layal stopte er later ook mee vanwege een eveneens gevonden stage buiten Tilburg;

- Sven was de eerste fase op uitwisseling in Canada;

- Onervaren commissie met veel eerstejaars.

Tessa en Layal werden overigens gelukkig wel vervangen door Nikki en Paul, waar ik erg dankbaar voor ben.

Kijkend naar de open clubavond heb ik genoten van de demonstratiewedstrijd met Hendrik Jan Davids, Thorsten Sollie en onze eigen Maurits en Pepijn, de keurig door de Spoco verzorgde BBQ en de gezelligheid erna.

Over de toernooiweek zelf ben ik ook tevreden, al hadden we het niet bepaald

getroffen met het weer. Doordeweeks was er meermaals sprake van flinke regenval en onweer waardoor ook wat wedstrijden verschoven moesten worden, wat door Berend en Matthijs goed werd opgepakt en wat gelukkig ook goed mogelijk was wat dan ook te maken heeft met het lagere aantal inschrijven, elk nadeel heb zijn voordeel wat dat betreft zou Johan Cruijff of kennelijk toch Willem van Hanegem gezegd hebben. Het weer op zaterdag was helemaal om te huilen wat de drukte langs de baan niet ten goede kwam, al waren de weergoden ons op zondag wel goedgezind met prachtig weer voor de slotdag, wat een heel leuke dag werd met mooie wedstrijden, een leuke prijzenuitreiking en een plezierige LOTerij.

Ik wil het bestuur bedanken met in het bijzonder Tim als coördinator en natuurlijk mijn commissie; Nikki, Sven, Berend, Matthijs, Thomas en Paul.

Tot slot wil ik het aankomend bestuur veel succes wensen en uiteraard ook de nieuwe LOT-commissie in het aankomende jaar.

Mededelingen Beach Abe Rademaker:

Ik was de voorzitter van Beach afgelopen jaar, wat heeft plaatsgevonden op 21 en 22 juni.

Qua financiën ongeveer €350 verlies gemaakt, was beetje de verwachting en ook een tegenvaller gehad met het aggregaat. De appratuur had blijkbaar wat meer nodig dan een

30

simpel aggregaatje. We hebben dus steeds benzine moeten halen om deze te laten werken en dat was best duur.

Qua deelnemers hebben we 112 spelers gehad, dat was verwacht. 64 duo’s deden mee. We hadden ingezet op zowel een gezellig als prestatief toernooi, was goed bevallen. Er was een ranglijsttoernooi en mensen uit Breda die vaker beachtennissen en best goed zijn, waardoor er leuke potten waren. Verder was het een NSK beach dus konden we een NSK subsidie

aanvragen bij FOSST. Integrand heeft ons gesponsord en de KNLTB beachafdeling wilde ons meer supporten, want die hadden een potje van €1000 die ze aan beachgerelateerde dingen konden uitgeven, maar helaas hebben ze ons blij gemaakt met een dooie mus en hebben we hier niks aan gehad.

We hebben geprobeerd meer andere activiteiten overdag te organiseren, maar volgens mij hadden meer mensen meer zin om gewoon lekker te chillen en in het zand te liggen.

Qua promotie hebben we geprobeerd meer studieverenigingen actief te benaderen via ons eigen netwerk. In eerste instantie veel mooie antwoorden gekregen, maar puntje bij paaltje haakten ze af, maar verder een mooi geslaagd weekend.

Ohja, en commissie en bestuur bedanken voor de samenwerking.

Mededelingen TSTK

Tim van de Sande namens Bart van Vlijmen:

Ik denk dat we als commissie erg trots mogen zijn op het toernooi die we hebben neergezet.

Met 192 deelnemers hebben we een nieuw record! Ook over de opkomst bij de verschillende activiteiten ben ik zeer tevreden, daarover zo meer.

In aanloop naar het toernooi zijn duidelijke afspraken gemaakt met de verschillende partners. We hebben uiteindelijk twee sponsoren waarvan we een financiële bijdrage kregen, daarnaast leverden andere sponsoren promo materiaal voor in de goodie bag. Echter vind ik dat er meer sponsorgeld had kunnen worden opgehaald.

Met Brandpunt en Olympia Sports Bar zijn duidelijke afspraken gemaakt. Er zijn meerdere meetings geweest om alles zo goed mogelijk te bespreken. Met dank aan Freek en Tim, hebben we redelijke afspraken kunnen maken over bierprijzen bij OSB. Uiteindelijk zijn alle afspraken goed op papier gekomen en zijn hierdoor geen verdere complicaties opgetreden tijdens het toernooi. Zowel van Brandpunt en OSB is te horen gekregen dat ook zij het prettig vonden samen werken.

Tijdens het toernooi vonden twee grote activiteiten plaats en twee kleinere. De

bierproeverij werd uitstekend gefaciliteerd bij Café Brandpunt, hier verliep alles ook zoals het

31

hoorde te lopen. De cantus vond bij OSB plaats, dit in verband met de capaciteit. Naast wat complicaties tijdens het weggeven van de gratis fusten is het goed verlopen. Enig minpuntje is dat we niet langer konden doorfeesten na 1 uur. Dit aangezien OSB niet zomaar een

vergunning wil aanvragen voor sluitingstijd om 3 uur s nachts. Echter was het met bijna 200 deelnemers van de cantus een geslaagde avond.

Het beerpongtoernooi was ondanks het slechte weer een groot succes. Doordat we die avond veel wedstrijden moesten uitstellen en omdat niet elk koppel kwam uitdagen was het begin erg chaotisch.Helaas hebben we de karaoke niet meer aangezet, doordat er vanuit de commissie weinig man beschikbaar was.

Het eindfeest werd uiteindelijk redelijk druk bezocht, waardoor het een mooi feestje werd. Tijdens de prijsuitreiking waren er veel mensen (nog) niet aanwezig, waardoor veel prijzen niet zijn opgehaald. De komende clubavonden worden de prijzen meegenomen zodat winnaars ze daar kunnen ophalen.

Over de inschrijvingen zijn we zeer tevreden! Doordat we tijdig waren begonnen met promoten liepen de inschrijvingen de gehele periode erg goed, met een piekmoment in de laatste twee weken. Er had echter eerder een promobericht op de TSTV Lacoste FB pagina mogen gezet worden. Ook had er een betere mail communicatie moeten zijn, niet alles werd via de mail doorgegeven. Degene die de TSTK FB pagina niet volgen, kregen hierdoor sommige informatie niet mee.

De samenwerking in de commissie verliep prima. De rode draad van het toernooi zat voor de vakantie al goed in elkaar. Echter merkte ik op dat na de vakantie het enthousiasme minder was. Sommige leden hebben zich vergist in het aantal werk dat erin zit, dus dit moet volgend jaar bij de sollicitaties voor TSTK commissie beter gecommuniceerd worden. Echter heeft iedereen tijdens het toernooi echt ontzettend hard gewerkt. Daarvoor wil ik al mijn commissieleden nogmaals bedanken!

De tweede week hebben we erg slecht weer gehad. Hierdoor moesten veel wedstrijden worden verzet en sommigen uiteindelijk ook gecanceld omdat niet alle spelers op de andere tijdstippen meer konden. We zijn veel te coulant geweest met de speeldata in de eerste week, waar we veel verzoeken hebben geaccepteerd om een wedstrijd naar de tweede week te plaatsen. Probeer volgend jaar zo veel mogelijk wedstrijden in de eerste week te laten spelen, zodat er genoeg ruimte is voor verschuivingen daarna.

We hebben dit jaar €85,40 winst gemaakt. We hebben in de laatste week nog veel extra kosten gemaakt. Doordat er zo veel inschrijvingen waren, hebben we veel meer kunnen

32

besteden als dat we hadden ingeschat. Het budget hebben we heel erg safe opgesteld, achteraf konden we het inschrijfgeld lager houden en meer geld steken in andere zaken.

Freek: voordat we gaan beginnen aan de decharge en installatie, wil ik graag nog even mijn medebestuur bedanken voor afgelopen jaar. Ik heb erg met jullie genoten en naar mijn mening hebben we een goed en leuk jaar gedraaid en dat is te zien aan onze leden, dus een klein applausje voor mijn medebestuur! *groot applausje voor bestuur*

In document Algemene Leden Vergadering (pagina 25-32)