• No results found

Mededelingen Voorzitter

In document Algemene Leden Vergadering (pagina 37-41)

Sven Meijers:

Jaarplan:

Dan gaan we nu door met het jaarplan, met onze doelstellingen. Dat hebben wij verdeeld onder: stimulering tennis, ledenbehoud en communicatie. Onder stimulering tennis zouden wij graag naast een gezellig Lacoste ook een actief tennissend Lacoste, of een groep actieve tennissers willen hebben binnen Lacoste. Door deze manier willen wij een betere basis bieden voor tennissend Lacoste zodat er voor hen ook meer mogelijkheden zijn. En dat het misschien ook interessanter is voor ‘echte’ tennissers om lid te worden bij Lacoste. Verder onder het kopje ledenbehoud. We willen graag na de grote uitstroom van afgelopen jaar, gelukkig is er ook een goede instroom, de nieuwe eerstejaars behouden door een poging te wagen hun heel actief te maken. Zodat zij ook meer blijven hangen bij de vereniging en wij daardoor dus ook een goed ledenbehoud hebben. Verder willen wij betreft communicatie tussen bestuur en commissies, commissies onderling en bestuur en onze overige leden verbeteren, waar ik zo meer over ga hebben in ons communicatieplan. TSTK zal dit jaar ook weer een verlate instroom hebben, rond de open tijd zullen de sollicitaties daarvoor open gaan. Dus voor mensen die nu denken ik wil nog geen commissie doen of voor instromende

38

lenteleden is er dan ook nog een mogelijkheid om een commissie te doen. Dan tot slot willen we de overige doelstellingen bereiken door het verbeteren en optimaliseren van bestaande zaken waar in functieverdelingen en mededelingen bij commissies meer over verteld zal worden.

Communicatieplan

Dit jaar zullen er wat veranderingen qua voorzitters voor commissies en structuren van commissies zijn. Zo zal Harm dit jaar de Eerstejaarscommissie en de SpoCo doen en zal er voortaan een eigen voorzitter voor de mediacommissie zijn, omdat niemand van ons bestuur echt affiniteit heeft met deze commissie. Voor die reden lijkt het ons beter om een voorzitter te hebben die hier wel affiniteit mee heeft, wel zal Marnik als coördinator optreden om zo de communicatie tussen het bestuur en deze commissie zo goed mogelijk te houden. Hier verder later meer over.

Hiernaast zal ik leiding nemen over een nieuwe commissie, de Externe Toernooien

Commissie. Hier later meer over wat deze commissie inhoudt. Als laatste zal Anouk leiding nemen over de social media en natuurlijk de PR, Marnik over de website en ook de redactie, Floortje natuurlijk de TC.

Voor vooral de media en de redactie willen we dit jaar een strakke planning maken zodat duidelijk is wanneer aftermovies en promo moeten worden gemaakt voor toernooien en activiteiten. Ook voor de redactie wanneer ze aanwezig zijn om stukjes hierover te kunnen schrijven. Dit laat ik verder over aan Marnik die dit later zal bespreken.

Verder willen we het algemene communicatieplan doorzetten zoals het bestaat, zodat er een duidelijke structuur is wanneer er iets op Facebook wordt gepost. Op dit moment zijn we ook opzoek naar alternatieve communicatiemiddelen in plaats van Facebook. Net is gezegd dat de opties voor een app vaak heel kostbaar zijn, maar we willen wel nog niet uitsluiten dat een app geen optie meer is. We willen graag dit bestuursjaar nog verder gaan kijken of er nog mogelijkheden zijn. Verder kunnen we door het jaar heen kijken of er nog andere suggesties of opties zijn, maar daar gaan we in ieder geval druk mee aan de gang.

Voor de toernooicommissies willen we graag duidelijke structuur betreft communicatie opzetten tussen de voorzitters en bijvoorbeeld ook voor de penningmeesters duidelijke afspraken maken, denk hierbij aan een sponsorplan of begrotingen. Waardoor we eigenlijk

39

meer op de hoogte zijn van elkaar. Hiermee willen we ook zeggen dat in principe de

toernooicommissies en het bestuur gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de toernooien en zullen we er samen voor zorgen dat de toernooien zo’n groot mogelijk succes worden.

Ook willen we meer structuur brengen in de communicatie tussen Lacoste en partijen zoals Brandpunt, Olympia Sportsbar en O’Café om zo een goede samenwerking te waarborgen en miscommunicaties te voorkomen.

Olympia Sportsbar en O’Café

Zoals iedereen verder wel mee heeft gekregen is T-Sports Café deze zomer overgenomen door De Derde Helft, die ook Olympia Sports Bar bezitten. Dit betekent dat we voortaan voor beide buitenaccommodaties naast de velden met dezelfde uitbater te maken krijgen. Over de contractsituatie met deze uitbater zal Harm later meer vertellen.

Oud Leden Vereniging (OLV)

Dit jaar willen we graag de banden, als daar überhaupt animo voor is, met de OLV versterken. Dit willen we doen met de hulp van de SpoCo, hier zal Harm later meer over vertellen.

Externe Contacten:

Dit jaar willen ons ook focussen op het verbeteren en behouden van externe relaties met externe studenten tennisverenigingen en ook zoals we dat noemen ‘burgerlijke’

tennisverenigingen. Toernooien die wij door het jaar heen organiseren worden vaak drukbezocht door externe verenigingen uit Groningen (TAM), Enschede (Ludica), Utrecht (Uithof), Nijmegen (SLOW), Eindhoven (Fellenoord), Maastricht (Stennis) en ga zo maar door. Van de meeste van deze verenigingen proberen wij ook een minimaal een activiteit te bezoeken. Verder zullen we dit jaar ook met Chip & Charge te maken krijgen met het NSK, ook een mooi moment om daar misschien onderling banden mee te creëren. De Externe Toernooien commissie zal naast het LUST-promoteam zich hier ook wat meer mee bemoeien en dit ook doorzetten na LUST. En dan nog de wintersport. We gaan dit jaar naar La Plagne van 25 januari tot en met 2 februari, later volgt daar een promomoment voor, maar we gaan samen met SLOW. Dit is dus ook een mooi moment om de banden met deze vereniging te versterken en daarnaast is het natuurlijk ook super gezellig.

40 Externe Toernooien Commissie (ET)

Dan verder naar de samenstelling van de Externe Toernooien Commissie. Mensen die aanwezig zijn steek maar je hand op voor mensen die misschien niet weten wie je bent.

Tim van de Sande, Wouter van Hal, Annabel Boers, Danique Sprokholt en Kristijan Filipovíc

Hartstikke tof dat jullie deze commissie willen doen dit jaar en we zien wel wat er allemaal van gaat komen. Ik wil eigenlijk eerst wel bespreken wat het doel is van deze commissie. Het doel van deze commissie zal zijn om leden meer tennisplezier te laten beleven en externe contacten met studenten tennisverenigingen en ‘burger’ tennisverenigingen te behouden of versterken. Dit willen we bereiken door externe tennis gerelateerde activiteiten en toernooien te organiseren, promoten en af te gaan. Hierbij hebben we expres gekozen voor een niet te grote commissie met meer ervaren leden, omdat er naar mijn mening makkelijker creatief nagedacht kan worden en meer gerealiseerd kan worden. Ja, omdat dit toch een nieuwe commissie is en we toch nog even moeten zoeken hoe we het precies gaan invullen.

Het eerste dat in principe op de agenda staat voor de ET is Studenten Stedentennis die wij 9 november al zullen organiseren. Daarbij zullen wij SLOW, Stennis en Fellenoord dit jaar ook weer ontvangen. De eerste editie van afgelopen jaar was een groot succes en dit willen we ook graag doorzetten, zo hebben we dat ook ervaren bij de drie andere verenigingen. De reden om dit van de TC af te splitsen is dat het rond die tijd bij de TC als erg druk beschouwt werd en daardoor nemen we toch wat werkdruk af van de TC. Na stedentennis zullen we verder gaan met het promoten, bezoeken van toernooien. Eventueel zouden we LUST kunnen

ondersteunen indien zij dat als nodig beschouwen. En dit zullen we ook na LUST doorzetten, denk hierbij niet alleen aan studententoernooien, maar ook gewoon toernooien in de buurt van Tilburg. Wat natuurlijk ook hartstikke leuk is om naartoe te gaan en op die manier willen we eigenlijk gaan zorgen dat er steeds meer tennisplezier komt bij de leden. Verder is er nog veel ruimte voor creativiteit en ideeën vanuit de commissie zelf. Het grootste deel van wat we gaan doen zal in ieder geval in het teken staan van meer tennisplezier en de externe relaties met andere verengingen verbeteren. Ik hoop in ieder geval dat de commissie jullie nu een beetje duidelijk is en zo niet hoor ik daar dadelijk graag vragen over.

Dan wil ik graag het woord geven aan Marnik voor zijn mededelingen.

41

In document Algemene Leden Vergadering (pagina 37-41)