• No results found

Vragenronde begroting

In document Algemene Leden Vergadering (pagina 61-67)

Vincent: Ik zie dat de Davis Cup commissie er op staat. Willen jullie daar iets mee doen?

Harm: Hele goede vraag. Wij zijn een paar weken geleden naar een KNLTB dag geweest, zij hebben daar aangegeven dat we eventueel via hun daarnaartoe kunnen gaan. Want die is in Madrid. Dus daar willen wij nog naar gaan kijken, dat zou ook nog in samenwerking kunnen met andere verenigingen, maar daar moeten we nog even naar kijken.

Sven: Het probleem met de Davis Cup is dat het bijna gelijk valt met het NK-mini en daar willen we natuurlijk ook naartoe. Maar FED cup is er ook nog, dus misschien. We gaan het zien.

Harm: We zullen zeker even kijken naar de Davis Cup, maar hier zal geen budget voor vrijgemaakt gaan worden. Dit betekend niet dat hier totaal niet naar gekeken wordt.

Mariska: Je hebt zeg maar stimuleren tennis verlaagd en je zei net dat je dat efficiënter wil gaan besteden. Maar je zei ook dat je de competitiekosten gelijk wil houden en ook nog de ET-commissie uit stimuleren tennis wil gaan halen. Hoe ben je van plan dat allemaal te realiseren?

62

Harm: Ten eerste is de competitieprijs prima te betalen met de contributie van de leden, dus dat is geen obstakel, met die €20 die zij zelf betalen.

Mariska: Heb je daarbij de lunchkosten ook meegenomen?

Harm: Daar is wel rekening mee gehouden en wij dachten dat dat haalbaar was met het budget wat daar voor stond. Als jij dat anders ziet kunnen we daar later nog wel even in conclaaf over gaan.

Mariska: Ik zou daar wel nog even goed naar kijken, want wij redden dat nu zeker niet. Ik zou daar wel rekening mee houden.

Harm: Wordt nog naar gekeken.

Bas: Maar we gaan nu de begroting goedkeuren, dus je kan er niet later op terugkomen.

Harm: Dat is waar. Naar ons idee was dit haalbaar en is ook over overlegt met de KasCo en daar kregen wij geen bezwaren van. De begroting is sluitend dus het zou geen obstakels moeten geven. We moeten inderdaad even op gesprek gaan met de derde helft hierover en vragen hoe zij dat zien. Maar naar onze mening is het haalbaar en als jij dat naar jou mening niet zo is zien wij dat denk ik anders.

Emma: Misschien heb ik het even gemist, maar de gele Lacoste camera is best wel afgeschreven, afgelopen jaar hadden wij het geluk dat we een camera van Esmee konden lenen. Maar hoe gaan jullie dit nu oplossen?

Harm: Daar hebben ik en Marnik en de rest van het bestuur het ook al over gehad. Zoals eerder al aangegeven, ook door Marnik en ook door jou, werkt foto’s maken met een telefoon niet. Want als je een fotocamera in je hand hebt heb je op de een of andere manier een rare reflex om foto’s te gaan maken met een telefoon is dat minder. Als er geen leden eventueel een camera te leen hebben kunnen wij eventueel een oude telefoon, volgens mij had Anouk een oude iPhone die prima foto’s maakt, gebruiken als fotocamera. En als je dan die extra telefoon op zak hebt dan zou dat in onze ogen voldoende camerastimulans moeten geven om foto’s te gaan maken.

Lieke: Jullie zeggen allemaal dingen om kosten te besparen, maar er wordt ook gezegd dat er geld over is. Waarom halen jullie dan allemaal geld weg bij stimuleren tennis en voor een camera een oude telefoon gebruiken?

Harm: Nou zoals je kan zien is het tekort groter dan elk jaar ervoor. Dat heeft deels te maken met het bedrag van Olympia, maar dat compenseert niet alles. Dus het tekort is groter dan normaal, we moeten wel de begroting rond proberen te krijgen en dan moeten we op sommige posten wat besparen en op andere posten weer uitgeven.

63

Joeri: Het verschil in het tekort is toch precies het bedrag wat Olympia normaal zou sponsoren?

Harm: Nou wij hebben geen zekerheid met Olympia, dus ik durf ook niet te zeggen dat wij dat volledige bedrag nog gaan krijgen. We kunnen natuurlijk zeggen we hebben geld over, dus we kunnen en dat is ook zo. We kunnen makkelijk een jaartje verlies draaien, dat is geen enkel probleem. Maar het is natuurlijk niet ideaal en we willen niet structureel verlies gaan maken. Kijk als wij zekerheid hadden gehad met Olympia, dan hadden wij ook iets ruimer kunnen zijn met de begroting. Maar dat is nu gewoon erg lastig, omdat wij gewoon geen enkele zekerheid hebben van Olympia. Zij stellen allemaal eisen waar wij op dit moment en wij kunnen gewoon niet zeggen wat er op dit moment precies gaat gebeuren. Daarom durf ik op dit moment niet te zeggen dat wij die €800 van Olympia nog gaan krijgen en anders hadden we wel ruimer kunnen begroten, maar dat is op het moment niet zo.

Paul: Wat Casper toen net zei over tweedehands rackets kopen voor de training. Kan dat nog ergens van een post af?

Bas: Klein materieel.

Harm: Klein materieel.

Paul: Maar hoeveel staat daar dan nog voor?

Bas: €400

Harm: Dankjewel Bas.

Bas: Next!

Mariska: Wat doe je zeg maar, wat je net zei, heel voorzichtig begroot. Is er dan ook ruimte om, ja dat is misschien wel een beleidskwestie, halverwege het jaar bij te sturen? Als je dan merkt dat je te veel over gaat houden, want zo houden we zeg maar het structurele winst maken ieder jaar in stand. Door voorzichtig te begroten en niet bij te sturen.

Harm: Dat snap ik, maar wij hebben het probleem dit jaar en dat komt ook deels door ons, dat kan ik niet ontkennen. Wij zijn te laat begonnen met de contractbesprekingen met Olympia en wij hebben nog geen enkele zekerheid. Dat blijf ik zeggen, maar dat is wel de reden dat wij niet ruimer hebben kunnen begroten. Want wij hebben daar nog geen zekerheid over.

Mariska: Nee, dat snap ik. Ik bedoel het ook niet perse naar jullie, maar het lijkt mij gewoon goed om het bespreekbaar te maken nu. Want ik denk dat het wel belangrijk is, we blijven het nu elke keer zo doen en ik denk juist dat dat een beetje zonde is. Dat het goed is om het daar eens over te hebben met z’n allen en dat we dat een keer aan kunnen passen.

64

Harm: Kan ik me erg bij aansluiten, maar ik denk dat afgelopen jaar is gebleken dat door jou geweldige penningmeesterschap, wij maar €300 winst hebben gemaakt. Dus als we dat nog iets kunnen verlagen, maar ik vind zelf is €300 winst een prima balans. Kijk je komt natuurlijk nooit helemaal mooi uit op €0, als wij nu een beetje tussen de -€300 en €300 kunnen hangen is dat prima. Dan wordt het er natuurlijk wel echt op hameren dat de commissies hun budget ook echt uit gaan geven, wat ieder jaar wordt gezegd dat weet ik.

Maar daar moeten we wel nog meer op gaan hameren.

Dennis: Als je naar mijn winst kijkt, die is wel relatief hoger. Kan dat niet ook een keer verdeeld worden, over de jaren verspreid worden? Geen idee of dat wel eens is teruggekomen.

Harm: Dat is een beetje lastig, kijk we hebben dus in jouw jaar €4000 winst gemaakt. Dan kan je wel gaan zeggen we willen over 10 jaar verspreid €400 steeds de vereniging insluizen.

Dennis: 5 jaar misschien.

Harm: Maar meer van dat kunnen we wel gaan afspreken, maar blijkt dat het tekort van de begroting totaal niet overeenkomt met het tekort van de realisatie. Dus wij als Lacoste doen onze uiterste best om het uit te geven. We kunnen niet opeens €10000 tekort gaan begroten zodat we maar verlies maken.

Dennis: Het blijkt wel elk jaar moeilijker om het uit te geven dan het binnen te halen.

Harm: Dat is ook zo, maar ik snap wat je zegt. We kunnen alleen niet ineens naar €5000 tekort.

Dennis: Nee, maar je kan er wel vanuit gaan dat Olympia wel iets sponsort. En als zij dat niet doen vieren we wel elk feestje in Brandpunt. Dan hebben zij ook een probleem.

Harm: Dat is zo, daar ben ik het mee eens. Maar we zijn er niet zo van overtuigd dat we die

€800 nog kunnen houden, stel nou laten we uitgaan van.

Dennis: Laten we maar gewoon verder gaan, het is meer je had gewoon tegen Jasper moeten zeggen geef mij een mondeling akkoord van zoiets gaat er gebeuren.

Harm: Maar dat ging niet, er zijn zoveel rigoureuze veranderingen.

Meerdere mensen: Jasper is gewoon een lul.

Abe: Afgelopen zomer liep dus het contract met Brandpunt en het contract met Olympia af.

Maar wie is er dan verantwoordelijk voor de verlenging? Want daarvoor moet toch een verlening worden afgesproken? Dan is dat niet perse jullie pakje aan, toch?

65

Harm: Ik wil geen beschuldigende vingers wijzen, maar dat is van beide besturen niet goed opgepakt. Zowel van bestuur 2018-2019 als van ons, kijk we kunnen wel mensen de schuld gaan geven maar dat is nutteloos.

Abe: Nee, nee, maar ik weet niet hoe jullie dat verder hebben afgesproken. Ik weet dat jullie heel gretig waren om die contract besprekingen zelf ook te doen. Dan is het natuurlijk wel jammer dat er nu nog niks concreets is.

Harm: Ik denk dat het vooral ook een gebrek aan communicatie was vanuit ons en vanuit het oud bestuur. En dat wij gewoon moeten zorgen dat als wij volgend jaar een KB bekend hebben, om dan zo snel mogelijk door te communiceren aan de voorzitter en de

penningmeester wat de contracten zijn die aflopen en zo snel mogelijk in gesprek gaan. Kijk je hebt natuurlijk liever dat er al twee maanden een contract klaarligt, dan wat we nu hebben.

Abe: Ja, verlengen voordat het afgelopen is.

Harm: Dat is iets wat volgend jaar beter moet.

Freek: Ik denk sowieso dat we een verlies van €300 op kunnen vangen, dan is er nog steeds ruimte in de begroting voor een camera of op z’n minst een mogelijkheid. En om in te haken op de contract onderhandelingen met Olympia. Als Jasper twee à drie maanden niet

bereikbaar is omdat hij op vakantie is, dan kunnen wij ook niks doen. Dat was ook een ding waar we mee te maken hadden. Dus dan krijg je dat je vanaf september/oktober moet gaan beginnen, dan kan je in juni, juli of augustus niks doen.

Dennis: Vooral ook feller zijn tegen Jasper. Gewoon harder zijn en desnoods gaat er dan oud-bestuur voor advies ofzo mee. Maar ik denk dat we harder moeten zijn.

Harm: Ja, dat is denk ik wel zo. Ik denk dat er voor het volgende gesprek gewoon iemand van de KasCo of RvA mee moet. Kijk wij kwamen daar in het gesprek, terwijl we wel enigszins verstand van zaken hadden, maar eigenlijk weten we nog niet zo heel veel en toen kwam Ton met allemaal dingen. Wij wilden ook niet echt ultimatums gaan stellen of gewoon

duidelijkheid. Volgende keer iemand meenemen.

Dennis: Ik bied me aan als het zeg maar nodig is.

Harm: Dat vind ik lief van je Dennis, ik neem het in overweging.

Joep: Eigenlijk een vraag aan Anouk denk ik. Nu blijkt dat er dus structureel geld over is en dat het een beetje op een duurzame manier voor de vereniging uitgegeven moet worden. Is er ook gekeken naar de mogelijkheden om digitale marketing te doen? Facebook campagnes

66

voor studenten in Tilburg en dan mensen te werven als lentelid of ja ook een beetje met de tijd mee te gaan.

Harm: Op dit moment is dat nog niet overwogen, dit valt natuurlijk onder promo. Wij willen natuurlijk wel gaan kijken naar nieuwere digitale manieren om promotie te doen, het is wel belangrijk om een beetje mee te gaan met de tijd, ook als Lacoste zijnde. Dus hier moet zeker naar worden gekeken en is denk ik ook echt een goed idee om nieuwe leden te bereiken. En om inderdaad ons geld op te krijgen.

Mariska: Heel klein vraagje aan Marnik. Heb je erover nagedacht hoe je bij de media

commissie met je programma’s zit, heb je die tot je beschikking? En zo nee, heb je een manier om dat op te lossen?

Marnik: Ja, er zijn in de commissie leden die de programma’s tot hun beschikking hebben. En anders moeten die op een wat creatievere manier verkregen worden, zeg maar. Maar dat hoeft geen probleem te zijn lijkt mij.

Stemming begroting Sven Meijers:

Dan willen we graag verder gaan met het stemmen over de goedkeuring van de begroting.

Voor: Iedereen

Tegen: Willem van der Meiden

Onthouden: KasCo, RvA, Huidig bestuur.

Top, dan gaan we snel door naar de toernooien.

Toernooien

Sven Meijers:

LUST

Zoals je hier ziet is de samenstelling van LUST, als je aanwezig bent steek gerust je hand op.

Willem van der Meijden (voorzitter), Alyssa Baan (secretaris) , Mattheus Opprinsen (penningmeester), Ilse van de Noordt (TC), Randy Ros (TC), Bauke Bollema (PR-extern), Sofie van der Vegt (PR-intern), Kali Nottebaert (Activiteiten) en Suzan Cortenraad

(Activiteiten). Dan zal ik dit jaar coördinator worden van LUST.

Zeker na de editie van vorig jaar, het NSK, hebben we er ook dit jaar vertrouwen in dat het een drukbezochte editie zal zijn en goed zal verlopen. Vanwege deze verwachte drukte

67

hebben we gekozen om twee mensen activiteiten te laten doen, waardoor de commissie met 1 extra lid vergroot wordt. Verder zal het toernooi van 13 t/m 15 maart plaatsvinden. We hebben we volle vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Beach

De mensen die aanwezig zijn weer hetzelfde. Jules (voorzitter), Domino (secretaris), Jess (penningmeester), Karlijn (TC), Jurre (TC), Kim (PR-extern), Fleur (PR-intern), Thom (Activiteiten) en Marinka (Activiteiten).

Hiervoor hetzelfde, we hebben we een extra persoon als activiteiten commissaris erbij gezet.

Ook omdat we heel veel aanmeldingen hadden voor de commissies dit jaar. We zien ook zeker op promotie gebied naar externen, niet Lacostianen, nog veel potentie voor Beach en daarom ook fijn als er nog een extra commissie lid bij zit. Beach zal 19 en 20 juni

plaatsvinden.

Dan wil ik nu graag het woord doorgeven aan Floortje voor Lacoste Open.

LOT:

Floortje Kempers:

Ook dit jaar zal het Lacoste Open toernooi weer plaatsvinden. Ondanks dat het weer niet altijd meezat was het toernooi afgelopen jaar weer een groot succes en daar wil ik de

LOT-commissie nog graag voor bedanken. Net als de voorgaande jaren zal het toernooi dit jaar weer een actueel rating toernooi zijn. Het zal plaatsvinden van 1 t/m 7 juni.

Dan wil ik nu de LOT commissie van dit jaar bekend maken, als je je naam hoort wil je dan gaan staan? Maurits Godthelp (voorzitter), Jagoda Gierusz (secretaris), Berend Kluiters (penningmeester), Rowi Raaijmaakers (TC), Myrthe Hertog (TC), Pleuni Nout (PR-intern) en Erik Hilkhuijsen (PR-extern).

Sven: 1 t/m 7 juni vindt LOT plaats trouwens.

Floortje: Dat heb ik al gezegd.

Sven: Oh echt? Is er nog een vragenronde voor de toernooien?

In document Algemene Leden Vergadering (pagina 61-67)