• No results found

Vragenlijst aan de huidige klanten

In document Toekomst voor een innovatief product (pagina 102-106)

In deze bijlage is de vragenlijst weergegeven die gebruikt is in het interview met de huidige klanten. Per vraag is een ‘gemiddeld’ antwoord uitgewerkt. Ook zijn interessante individuele antwoorden te lezen

Vragen aan klanten:

Kunt u uw bedrijf omschrijven (Grootte, activiteiten, branche)?

- De Amsterdamse Innovatie Motor (Mevr. Zegers) - Gilde Amsterdam (Dhr. Doornik)

- Maxwell Group (Mevr. Froon) - Kids & Zo (Tamara)

- Zinnige Zaken (Dhr. Frederiks)

- Thea Meulenberg Casting (Mevr. Meulenberg)

- PhilMed

Uw beeld van PCBackup

Kunt u in uw eigen woorden het bedrijf PCBackup omschrijven?

PCBackup is gezien de algemene strekking van de antwoorden een klein IT-bedrijf dat computerproblemen oplost. De meeste klanten noemden vooral het persoonlijke contact en het hoge service niveau. Ook de woorden betrouwbaar en flexibel werden vaker genoemd.

Kunt u in uw eigen woorden omschrijven wat PCBackup voor u doet?

Het oplossen van computerproblemen (op afstand). Een soort helpdesk functie (Thea Meulenberg Casting). “Bij elk probleem met computers kan er gebeld worden (Kids & Zo). “Het aanbrengen van orde in de chaos”(Gilde Amsterdam)

Welke eigenschap vindt u de belangrijkste eigenschap waarover uw IT-partner moet beschikken? a. Persoonlijk 2 x b. Flexibel c. Betrouwbaar 4 x d. Snel 1 x e. Onzichtbaar f. Anders,……

Weet/ denkt u dat PCBackup nog meer voor u kan doen? (Heeft PCBackup nog meer producten of diensten waar u geen gebruik van maakt)

Over het algemeen wisten de klanten die een bepaalde productgroep nog niet afnamen, niet van het bestaan en de voor- en nadelen van deze productgroep.

Vindt u het lastig om een voorstelling te maken van de producten van PCBackup?

De klanten zijn te verdelen in twee groepen.

Groep 1 (AIM, Kids & Zo, Gilde, PhilMed en Thea Meulenberg Casting) geeft aan de (precieze) werking niet te kennen, maar dat maakt ook niets uit, als het maar werkt. “Ik heb geen idee hoe RemoteNetwerkbeheer werkt, maar dat maakt mij ook niets uit. Het gaat erom dat wij zo min mogelijk problemen hebben en dat als er toch een probleem is, dit snel wordt opgelost.” (Kids & Zo)

Groep 2 (Maxwell Group, Zinnige Zaken) konden zich wel een goede voorstelling van de producten van PCBackup maken.

Marketing

Op welke manier bent u met PCBackup in aanraking gekomen?

Letterlijk alle klanten waren ‘via via’ bij PCBackup terecht gekomen. Via een goede referentie uit het eigen netwerk.

Welk probleem lost PCBackup voor u, als ondernemer, op?

De meeste klanten geven aan dat PCBackup de ‘IT-zorgen’ wegneemt, zodat het bedrijf zich kan concentreren op de eigen activiteiten. Alle bedrijven willen het liefst zo min mogelijk tijd zelf aan hun IT-huishouding besteden, en besteden het daarom uit aan PCBackup.

Hoe creëert PCBackup waarde voor uw onderneming? Anders gesteld, op welke wijze maakt de samenwerking met PCBackup uw onderneming meer waard?

Vraag werd over het algemeen slecht begrepen. Het antwoord zou in het verlengde moeten liggen van de vorige vraag. Dit kwam ook na enige uitleg.

Wat was voor u de belangrijkste reden om met PCBackup in zee te gaan?

De meest genoemde reden was een goede referentie uit het eigen netwerk. Ook werd vaak het betrouwbare karakter van PCBackup en de medewerkers van PCBackup genoemd. Vaak werden klanten overtuigd nadat dhr. Krediet en/of dhr. de Beurs een bezoek hadden gemaakt voor een incidentele klus. Zij kwamen hierbij kundig en betrouwbaar over. Sommige

was het betrouwbare karakter nog belangrijker. “De personen achter het bedrijf vind ik nog belangrijker dan de kwaliteit van het product!” (Gilde)

Als u PCBackup niet zou kennen, op welke manier zou u dan op zoek gaan naar een aanbieder met dezelfde soort producten/diensten?

Alle klanten geven aan dat ze dan in het eigen netwerk zouden rondvragen naar een betrouwbare IT-partner

Op welke manier wordt u benaderd door bedrijven die dezelfde soort producten/diensten aanbieden als PCBackup

Veel klanten krijgen via folders, of soms via spam te maken met andere IT-aanbieders. Alle klanten gaven aan niet veel benaderd te worden door andere IT-dienstverleners.

Op welke manier vindt u het het prettigst om benaderd te worden over nieuwe producten of diensten? a. Folders b. Telefonisch c. Persoonlijke brief d. Email e. Anders?

Alle klanten geven aan dat ze het niet prettig vinden om ongevraagd benaderd te worden. Als we iets in die richting nodig zijn, gaan we wel in het eigen netwerk op zoek is de algemene tendens.

Welke manier zou u PCBackup aanraden om nieuwe klanten te werven?

Potentiële klanten in het eigen netwerk benaderen, het netwerk proberen te vergroten. Gebruik maken van de huidige klanten, via mond op mond reclame (PhilMed). Gebruik maken van huidige klanten om meer klanten aan te spreken, bijvoorbeeld met een flyer of folder (AIM en Maxwell Group

Uw mening over PCBackup

Hoe tevreden bent u met PCBackup?

Wat ziet u als de zwakke kanten van de producten van PCBackup of van het bedrijf PCBackup zelf?

Vrijwel niemand geeft zwakke punten aan (sociale wenselijkheid). Als ze iets niet weten of niet direct kunnen oplossen zoeken ze het wel uit (Gilde, AIM). De enige tips waren. 1. contact opnemen over tevredenheid met producten of verleende diensten. 2. Vaker contact opnemen over mogelijkheden om meer te betekenen voor een klant, missen ze nog wat. 3. Kijken of de klant nog andere producten wil afnemen, klanten informeren over nieuwe producten (mail). 4. Dhr. Krediet, mag commerciëler en moet strakkere en duidelijkere afspraken maken. 5. Duidelijkere afspraken over meerwerk en dit direct opvolgen.

Vindt u dat PCBackup voldoende contact met u onderhoud? Zo nee, zou dit meer of minder moeten zijn?

Alle klanten waren tevreden over het contact met PCBackup. Het persoonlijke contact is één van de pluspunten van PCBackup.

In document Toekomst voor een innovatief product (pagina 102-106)