• No results found

Vestiging van de Call-optie

5.2.1. Call-optie met betrekking tot Categorie 1

i Waregem

Stad Waregem verbindt er zich toe om, gedurende een termijn, ingaand op heden en eindigend bij het verstrijken van de 3de beleidstermijn van zes (6) jaar (i.e. in totaal achttien (18) jaar) te

rekenen vanaf 1 januari 2020 (Optietermijn Waregem), enkel aan Fluvia een opstalrecht te verlenen met betrekking tot Nieuwe Kazerne-infrastructuur Waregem tegen de voorwaarden zoals bepaald in de Artikelen 5.7.1 en 5.7.2 (Call-optie Waregem).

Fluvia heeft aldus het recht, tegen deze voorwaarden, een opstalrecht te verkrijgen met betrekking tot voormeld goed mits zij, vóór het verstrijken van de Optietermijn Waregem, de aan haar

verleende call-optie licht.

De Optietermijn Waregem kan verlengd en/of aangepast worden, mits uitdrukkelijk schriftelijk akkoord van Fluvia en Stad Waregem, waarbij laatstgenoemde haar akkoord niet onredelijk en slechts mits gegronde redenen mag weigeren.

De bepalingen van Artikel 5.1 zijn van toepasing op de Call-optie Waregem vanaf ondertekening van deze Overeenkomst.

ii. Menen

Stad Menen verbindt er zich toe om, gedurende een termijn, ingaand op heden en eindigend bij het verstrijken van de 3de beleidstermijn van zes (6) jaar (i.e. in totaal achttien (18) jaar) te rekenen vanaf 1 januari 2020 (Optietermijn Menen), enkel aan Fluvia een opstalrecht te verlenen met betrekking tot Kazerne-infrastructuur Menen tegen de voorwaarden zoals bepaald in de Artikelen 5.7.1 en 5.7.2 (Call-optie Menen).

Fluvia heeft aldus het recht, tegen deze voorwaarden, een opstalrecht te verkrijgen met betrekking tot voormeld goed mits zij, vóór het verstrijken van de Optietermijn Menen, de aan haar verleende call-optie licht.

De Optietermijn Menen kan verlengd en/of aangepast worden, mits uitdrukkelijk schriftelijk akkoord van Fluvia en Stad Menen, waarbij laatstgenoemde haar akkoord niet onredelijk en slechts mits gegronde redenen mag weigeren.

De bepalingen van Artikel 5.1 zijn van toepasing op de Call-optie Menen vanaf ondertekening van deze Overeenkomst

iii. Deerlijk-Anzegem

Gemeente Deerlijk en Gemeente Anzegem verbinden er zich toe om, gedurende een termijn, ingaand op heden en eindigend bij het verstrijken van de 3de beleidstermijn van zes (6) jaar (i.e. in totaal achttien (18) jaar) te rekenen vanaf 1 januari 2020 (Optietermijn Deerlijk-Anzegem), enkel aan Fluvia een opstalrecht te verlenen met betrekking tot de Nieuwe Kazerne-infrastructuur Anzegem tegen de voorwaarden zoals bepaald in de Artikelen 5.7.1 en 5.7.2 (Call-optie Deerlijk-Anzegem).

Fluvia heeft aldus het recht, tegen deze voorwaarden, een opstalrecht te verkrijgen met betrekking tot voormeld goed mits zij, vóór het verstrijken van de Optietermijn Deerlijk-Anzegem, de aan haar verleende call-optie licht.

De Optietermijn Deerlijk-Anzegem kan verlengd en/of aangepast worden, mits uitdrukkelijk

schriftelijk akkoord van Fluvia, Gemeente Deerlijk en Gemeente Anzegem, waarbij laatstgenoemden hun akkoord niet onredelijk en slechts mits gegronde redenen mogen weigeren.

De bepalingen van Artikel 5.1 zijn van toepasing op de Call-optie Deerlijk-Anzegem vanaf ondertekening van deze Overeenkomst.

5.2.2. Call-opties met betrekking tot Categorie 2 i. Reeds gekende sites

a. Site Lauwe-Marke Bramier

Menen en Kortrijk verbinden zich ertoe om binnen de negen (9) maanden na ondertekening van huidige overeenkomst gedurende een bepaalde optietermijn (met name gedurende een termijn ingaand vanaf het verlenen van de call-optie en eindigend bij het verstrijken van de 3de

beleidstermijn van zes (6) jaar (i.e. in totaal achttien (18) jaar) te rekenen vanaf 1 januari 2020) (Optietermijn Bramier) over te gaan tot het verlenen van een call-optie aan Fluvia om in haar voordeel een opstalrecht te doen vestigen op de Site Lauwe-Marke Bramier, zoals beschreven in Bijlage 1.1, tegen de voorwaarden zoals bepaald in de Artikelen 5.7.1 (Call-optie Bramier).

De verbintenissen die voor Menen en Kortrijk voortvloeien uit de Call-optie Bramier en in het

algemeen uit dit Artikel 5.2.2ia zijn overdraagbaar, zonder afbreuk aan de rechten die voor Fluvia uit de Call-optie Bramier en dit Artikel 5.2.2ia voortvloeien.

De hierboven vermelde termijn van negen (9) maanden is verlengbaar mits schriftelijk akkoord van Menen, Kortrijk en Fluvia.

Fluvia heeft aldus het recht, tegen deze voorwaarden, een opstalrecht te verkrijgen met betrekking tot voormeld goed mits zij, vóór het verstrijken van de Optietermijn Bramier, de aan haar verleende call-optie licht.

Menen en Kortrijk of hun rechtsverkrijgende ten welke titel ook verbinden zich ertoe om, op eigen kosten en risico, alle acties te nemen die nodig zijn opdat voormelde Call-optie Bramier aan Fluvia kan worden verleend en opdat voormeld opstalrecht “voor vrij en onbelast” kan worden gevestigd ten voordele van Fluvia.

De Optietermijn Bramier kan verlengd en/of aangepast worden, mits uitdrukkelijk schriftelijk akkoord van Fluvia en Menen en Kortrijk of hun rechtsverkrijgende ten welke titel ook, waarbij laatstgenoemden hun akkoord niet onredelijk en slechts mits gegronde redenen mogen weigeren.

De bepalingen van Artikel 5.1 zijn van toepasing op de Call-optie Bramier vanaf ondertekening van deze Overeenkomst.

b. Site Kortrijk-Zwevegem Evolis

Zwevegem en Kortrijk verbinden zich ertoe om binnen de negen (9) maanden na ondertekening van huidige overeenkomst gedurende een bepaalde optietermijn (met name gedurende een termijn ingaand vanaf het verlenen van de call-optie en eindigend bij het verstrijken van de 3de

beleidstermijn van zes (6) jaar (i.e. in totaal achttien (18) jaar) te rekenen vanaf 1 januari 2020) (Optietermijn Evolis) over te gaan tot het verlenen van een call-optie aan Fluvia om in haar voordeel een opstalrecht te doen vestigen op de Site Kortrijk-Zwevegem Evolis, zoals beschreven in Bijlage 1.1, tegen de voorwaarden zoals bepaald in de Artikelen 5.7.1(Call-optie Evolis). De verbintenissen die voor Zwevegem en Kortrijk voortvloeien uit de Call-optie Evolis en in het algemeen uit dit Artikel 5.2.2ib zijn overdraagbaar, zonder afbreuk aan de rechten die voor Fluvia uit de Call-optie Evolis en dit Artikel 5.2.2ib voortvloeien.

De hierboven vermelde termijn van negen (9) maanden is verlengbaar mits schriftelijk akkoord van Zwevegem, Kortrijk en Fluvia.

Fluvia heeft aldus het recht, tegen deze voorwaarden, een opstalrecht te verkrijgen met betrekking tot voormeld goed mits zij, vóór het verstrijken van de Optietermijn Evolis, de aan haar verleende call-optie licht.

Zwevegem en Kortrijk of hun rechtsverkrijgende ten welke titel ook verbinden zich ertoe om, op eigen kosten en risico, alle acties te nemen die nodig zijn opdat voormelde Call-optie Evolis aan Fluvia kan worden verleend en opdat voormeld opstalrecht “voor vrij en onbelast” kan worden gevestigd ten voordele van Fluvia.

De Optietermijn Evolis kan verlengd en/of aangepast worden, mits uitdrukkelijk schriftelijk akkoord van Fluvia en Kortrijk en Zwevegem of hun rechtsverkrijgende ten welke titel ook, waarbij

laatstgenoemden hun akkoord niet onredelijk en slechts mits gegronde redenen mogen weigeren.

De bepalingen van Artikel 5.1 zijn van toepasing op de Call-optie Evolis vanaf ondertekening van deze Overeenkomst.

ii. Nog aan te duiden sites

a) Partijen komen overeen dat aan Fluvia, op een later ogenblik, een call-optie zal worden verleend op gronden die naar inzicht van Fluvia geschikt zijn om deel uit te maken van Categorie 2.

b) Voormelde call-optie zal inhouden dat de desbetreffende stad en/of gemeente, in hun hoedanigheid van volle eigenaars van /houders van zakelijke rechten op gronden, er zich op een bepaald ogenblik (met name binnen de zes (6) maanden na het hiernabedoeld overleg en definitieve aanduiding van grond(en) als Weerhouden Categorie 2 Grond(en) in overeenstemming met Artikel 5.2.2iif)) toe zullen verbinden om, gedurende een bepaalde optietermijn (met name gedurende een termijn ingaand vanaf het verlenen van de call-optie en eindigend bij het verstrijken van de 3de beleidstermijn van zes (6) jaar (i.e. in totaal achttien (18) jaar) te rekenen vanaf 1 januari 2020) enkel aan Fluvia een opstalrecht te verlenen met betrekking tot gronden die naar inzicht van Fluvia geschikt zijn om deel uit te maken van Categorie 2, tegen de

voorwaarden zoals bepaald in de Artikelen 5.7.1, waarbij Fluvia aldus het recht zal hebben om, tegen deze voorwaarden, een opstalrecht te verkrijgen met betrekking tot voormelde gronden mits zij, vóór het verstrijken van voormelde optietermijn, de aan haar verleende call-optie licht, en met dien verstande dat voormelde optietermijn kan verlengd en/of aangepast worden, mits uitdrukkelijk schriftelijk akkoord van Fluvia en de betrokken stad en/of gemeente, waarbij laatstgenoemden hun akkoord niet onredelijk en slechts mits gegronde redenen mogen weigeren.

c) Fluvia zal het recht hebben om een of meerdere gronden te selecteren die naar haar inzicht geschikt zijn om deel uit te maken van Categorie 2. Fluvia zal de betrokken stad en/of gemeente, ongeacht of laatst bedoelde partij(en) op dat ogenblik volle eigenaar/houder van zakelijke rechten is/zijn van/op de desbetreffende grond, telkens in kennis stellen van haar standpunt omtrent het al dan niet geschikt karakter van de grond(en), waarna een overleg zal worden plaatsvinden tussen Fluvia en de betrokken stad en/of gemeente omtrent de door Fluvia geselecteerde grond(en).

d) Tijdens dit overleg kunnen Fluvia en de betrokken stad en/of gemeente gezamenlijk en definitief de grond(en) aanduiden die vanaf dat ogenblik onder Categorie 2 ressorteren (Weerhouden Categorie 2 Gronden), met dien verstande dat voormeld overleg erin kan resulteren dat de Weerhouden Categorie 2 Gronden andere percelen kunnen omvatten dan diegene die door Fluvia in voormelde inkennisstelling waren aangeduid.

e) Vanaf de defintieve aanduiding van de grond(en) als Weerhouden Categorie 2 Grond(en), zullen de principes, uitgangspunten, voorwaarden en modaliteiten met betrekking tot Categorie 2, zoals uiteengezet in deze Overeenkomst (waaronder, maar niet beperkt tot de bepalingen van Artikel 5.1), mutatis mutandis op de bedoelde grond(en) van toepassing zijn.

f) De betrokken stad en/of gemeente verbinden zich ertoe om, binnen de zes (6) maanden na voormeld overleg en definitieve aanduiding van de grond(en) als Weerhouden Categorie 2 Grond(en), over te gaan tot het verlenen van een call-optie aan Fluvia om in haar voordeel een opstalrecht te doen vestigen op de desbetreffende grond(en) in overeenstemming met Artikel 5.2.2iib) en verder, voor zover nodig, op hun kosten en risico alle acties te nemen die nodig zijn opdat het opstalrecht op die grond(en) “voor vrij en onbelast” kan worden gevestigd ten voordele van Fluvia.

5.2.3. Call-opties met betrekking tot gehuurde onroerende goederen uit Categorie 3

Partijen erkennen en aanvaarden dat de huurovereenkomsten (gebruiksovereenkomsten, voor zover betrekking hebbend op Kazerne-infrastructuur Marke), waarvan sprake in Artikel 7 en welke zullen worden opgesteld substantieel in de vorm van de templates gevoegd als Bijlage 3.1 (betreffende Categorie 3 met uitzondering van Kazerne-infrastructuur Heule en Kazerne-infrastructuur Marke), Bijlage 3.2 (betreffende Kazerne-infrastructuur Heule) en Bijlage 3.3 (betreffende Kazerne-infrastructuur Marke), een call-optie zullen bevatten (met uitzondering van de overeenkomst betreffende de sites te Heule en Marke welke geen dergelijke call-optie zal bevatten), op grond waarvan Fluvia in haar voordeel een opstalrecht kan doen vestigen op de Kazerne-infrastructuur die het voorwerp uitmaakt van de desbetreffende huurovereenkomst, tegen de voorwaarden zoals uiteengezet in de Artikelen 5.7.1 en 5.7.3.

Artikel 5.1 is van toepassing op de call-opties met betrekking tot Categorie 3 vanaf ondertekening van de desbetreffende huurovereenkomst door alle betrokken partijen.

Niettegenstaande enige andersluidende bepaling komen de Partijen evenwel overeen dat, indien er op datum van ondertekening van de desbetreffende huurovereenkomst door alle betrokken partijen of op enig ogenblik volgend op de datum ondertekening van die huurovereenkomst door alle betrokken partijen, in toepassing van Artikel 5.2.2 i. of ii. van de Kaderovereenkomst, een call-optie is verleend of zou worden verleend met betrekking tot een ander onroerend goed gelegen in dezelfde stad of gemeente als waar het gehuurde goed dat het voorwerp van de desbetreffende huurovereenkomst uitmaakt is gelegen of in enige andere stad of gemeente, met als gemeenschappelijke bedoeling van de betrokken partijen dat het gehuurde goed niet langer zal worden geëxploiteerd van zodra het onroerend goed dat het voorwerp uitmaakt van voornoemde call-optie verleend in toepassing van Artikel 5.2.2 i. of ii. van de

Kaderovereenkomst gebruiksklaar is, de hiernavolgende bepalingen van toepassing zullen zijn in het kader van de desbetreffende huurovereenkomst:

- de call-optie die in toepassing van onderhavig artikel 5.2.3 in de huurovereenkomst wordt voorzien, kan slechts worden uitgeoefend zolang en op voorwaarde dat de call-optie waarvan sprake in Artikel 5.2.2 i. of ii. niet wordt gelicht conform de bepalingen van onderhavige Overeenkomst.

- Indien de call-optie waarvan sprake in Artikel 5.2.2 i. of ii. wordt gelicht conform de bepalingen van onderhavige Overeenkomst,

o zal de call-optie die in toepassing van onderhavig artikel 5.2.3 in de huurovereenkomst wordt voorzien, van rechtswege en met onmiddellijke ingang vervallen zonder dat de partijen bij de desbetreffende huurovereenkomst dientengevolge aan elkaar enige vergoeding verschuldigd zijn en met behoud van alle rechten en plichten overeenkomstig de overige artikelen van de desbetreffende huurovereenkomst;

o zal de desbetreffende huurovereenkomst van rechtswege worden beëindigd met ingang vanaf de eerste dag van de tweede maand volgend op de datum waarop het onroerend goed dat het voorwerp uitmaakt van de call-optie verleend in toepassing van Artikel 5.2.2 i. of ii.

gebruiksklaar is.