• No results found

Uitvoeringsplannen

Voor de verschillende assets zijn beheerplannen aanwezig. De uitgangspunten uit de uit-voeringsplannen zijn meegenomen in de doorrekeningen. Voor de assets straatreiniging, straatmeubilair, verkeersvoorzieningen en waterlopen zijn geen beheerplannen aanwezig.

Verharding

Uitvoeringsplan wegen, 2018-2019; Sweco 2019

Inhoud Dit uitvoeringsplan is de basis voor groot onderhoud voor kunstwerken en wegen in 2018 en 2019. Dit uitvoerings-plan geeft een doorkijk tot en met 2027.

Beleidsintensivering Het uitvoeringsplan wegen sluit aan bij het IBOR-plan uit 2015. Het plan omvat de nieuwste arealen van wegen en civiele kunstwerken naar aanleiding van inspecties. Dit is vertaald naar de benodigde onderhoudsbudgetten en ver-vangingsinvesteringen. Daarnaast omvat dit plan concreet aan welke wegen/bruggen werkzaamheden nodig zijn in

welk jaar. De budgetwijzigingen naar aanleiding van dit plan zijn voor 2021 en verder nog niet vastgesteld door de gemeenteraad van Cranendonck.

Relatie met notitie De berekende benodigde onderhoudsbudgetten zijn opge-nomen in deze notitie.

Advies bermverhardingen gemeente Cranendonck; Sweco 2018

Inhoud In gemeente Cranendonck zijn relatief veel smalle asfalt-wegen (<4 m) door (toenemend) (groter en breder) land-bouw- en sluipverkeer (inclusief vrachtwagens) is er sprake van schade aan wegkanten en bermen.

Beleidsintensivering Dit plan is nieuw en omvat een advies naar aanleiding van stelselmatige asfaltschades. In dit plan wordt uiteengezet hoe schade kan worden voorkomen of opgelost door een eenmalige investering in bermverhardingen. Voor welke wegen dit prioriteit heeft is gebaseerd op het IBOR-plan uit 2015. De genoemde investeringen in het plan zijn voor de planjaren 2021 en verder nog niet vastgesteld door de ge-meenteraad van Cranendonck.

Relatie met notitie De berekende benodigde investeringsbudgetten zijn opge-nomen in deze notitie.

Civieltechnische kunstwerken

Civiele kunstwerken, technische inspecties, analyses en adviezen gemeente Cra-nendonck; Sweco 2017

Inhoud Technische inspecties van 17 civieltechnische kunstwer-ken, inclusief adviezen voor onderhoudsmaatregelen.

Beleidsintensivering Dit rapport bevat de nieuwste inspectiegegevens van de civieltechnische kunstwerken. De inspectiegegevens wor-den uitgewerkt in adviezen, (indien nodig) in te nemen maatregelen en bijbehorende kosten. De budgetwijzingen naar aanleiding van dit plan zijn nog niet vastgesteld door de gemeenteraad van Cranendonck.

Relatie met notitie De berekende benodigde dagelijks- en grootonderhoud budgetten zijn opgenomen in deze notitie.

Openbaar groen

Groenontwikkelingsplan Budel; gemeente Cranendonck 2015

Groenontwikkelingsplan Budel-Dorplein; gemeente Cranendonck 2015 Groenontwikkelingsplan Budel-Schoot; gemeente Cranendonck 2015 Groenontwikkelingsplan Gastel; gemeente Cranendonck 2015

Groenontwikkelingsplan Maarheeze; gemeente Cranendonck 2015

Inhoud Groenontwikkelingsplannen per kern met een inventarisa-tie van ‘het eigene’ van de kern en maatregelen om dit te versterken.

Beleidsintensivering Deze plannen zijn de nieuwste plannen met visie op de ontwikkeling van het groen per kern. In de plannen staan per kern maatregelen benoemd om de visie uit te voeren.

De meeste maatregelen zijn benoemd om uit te voeren tij-dens beheer en onderhoud, voor een aantal maatregelen wordt geadviseerd een project te starten en een investe-ring te doen. De investeinveste-ringsgelden zijn nog niet beschik-baar gesteld door de gemeenteraad van Cranendonck.

Beheerplan groen gemeente Cranendonck 2019-2024 – concept; Sweco 2019 Inhoud Het beheerplan is het instrument om invulling te geven aan

de doelstelling ‘een zo hoog mogelijke waardering van het groen door haar gebruikers, tegen zo laag mogelijke kos-ten’.

Beleidsintensivering Het beheerplan groen is nieuw en sluit aan bij het IBOR-plan uit 2015. Het IBOR-plan omvat de nieuwste arealen van het openbaar groen, hoe het beheer wordt uitgevoerd en welke benodigde onderhoudsbudgetten daarbij horen.

Deze budgetwijzigingen zijn nog niet vastgesteld door de gemeenteraad van Cranendonck.

Relatie met notitie De berekende benodigde budgetten (Do, Go en Inv) zijn opgenomen in deze notitie.

Bomenbeheerplan gemeente Cranendonck 2019; IBOR advies BV.

Inhoud In het bomenbeheerplan wordt de visie op bomen uitge-werkt voor het beheer. Het bomenbeheerplan geeft ant-woord en richtlijnen voor vraagstukken die betrekking heb-ben op aanleg, planten en het beheer en onderhoud van bomen.

Beleidsintensivering Het bomenbeheerplan geeft richtlijnen voor onder andere aanplant, de groeiplaats, snoei en de boomveiligheidscon-trole. Deze richtlijnen zijn van invloed op de benodigde budgetten. Deze doorrekening en eventuele budgetwijzi-gingen zijn opgenomen in deze notitie.

Relatie met notitie De richtlijnen uit het bomenbeheerplan zijn in deze notitie met behulp van kengetallen berekend in de benodigde budgetten (Do, Go en Inv).

Relatie met notitie De berekende benodigde investeringsbudgetten zijn opge-nomen in deze notitie.

Groenontwikkelingsplan Soerendonk gemeente Cranendonck; Sweco 2012

Inhoud Groenontwikkelingsplan met een inventarisatie van ‘het ei-gene’ van de kern en maatregelen om dit te versterken.

Beleidsintensivering Dit plan is het nieuwste plan met visie op de ontwikkeling van het groen van de kern Soerendonk. In het plan staan maatregelen benoemd om de visie uit te voeren. Een aan-tal maatregelen zijn benoemd om uit te voeren tijdens be-heer en onderhoud, voor een aantal maatregelen wordt geadviseerd een project te starten en een investering te doen. De investeringsgelden zijn nog niet beschikbaar ge-steld door de gemeenteraad van Cranendonck.

Relatie met notitie De berekende benodigde investeringsbudgetten zijn opge-nomen in deze notitie.

Openbare verlichting

Openbare verlichting beheerplan 2017-2019 gemeente Cranendonck; Nobralux 2017 Inhoud Uitgangspunten voor beheer, onderhoud en vervanging

van de openbare verlichting.

Beleidsintensivering Het beheerplan omvat de nieuwste gegevens van de openbare verlichting. In het beheerplan staan de uitgangs-punten van het beheer van de openbare verlichting gekop-peld aan de een locatie en welke benodigde onderhouds-budgetten daarbij horen. Deze onderhoudsonderhouds-budgetten zijn vastgesteld. De budgetten voor vervangingen zijn niet vastgesteld door de gemeenteraad van Cranendonck.

Relatie met notitie De berekende benodigde budgetten (Do, Go en Inv) zijn opgenomen in deze notitie.