• No results found

10.1 Wanneer mogen kinderen naar school?

Leerlingen van 4 jaar zijn niet leerplichtig. Ze mogen naar school. In de periode voor de vierde verjaardag nodigen we uw kind uit om twee dagdelen op school te komen kijken. Vervolgens mag uw kind de dag na haar of zijn vierde verjaardag voor het eerst op school komen.

Verzuim bij 4-jarigen komt gelukkig erg weinig voor. Juist voor een kind in deze leeftijd is regelmaat erg belangrijk. Tevens is het voor een kind heel

onbevredigend te weten dat andere kinderen iets gemaakt hebben en hij/zij niet.

Vanaf 5 jaar is ieder kind leerplichtig.

10.2 Toezicht op het schoolplein

Een kwartier voor aanvang van de school is er toezicht op het plein. Uiteraard is er tijdens de pauze ook toezicht.

10.3 Op de fiets naar school

Kinderen die aan de uiterste rand van de wijk of daarbuiten wonen, mogen op de fiets komen. De fietsen horen netjes op een rij op de daarvoor bestemde plaats.

Op het schoolplein mag uiteraard niet gefietst worden.

Wanneer u uw kind met de auto naar school brengt, zet uw kind dan af aan de Boekweitstraat en parkeer uw auto in de parkeervakken. De Klaverstraat is erg smal en veel kinderen komen van deze kant naar school lopen.

Na de zomervakantie zullen we eerst nog met een continurooster starten vanwege Corona. Dit betekent dat de kinderen van alle groepen op maandag, dinsdag en donderdag op school eten met de leerkracht. Op vrijdag geldt dit alleen voor de bovenbouw. Groep 1 is vrij op vrijdag en de groepen 2 t/m 4 om 12:00 uur.

Wanneer het continurooster niet meer verlengd wordt, zullen we vooralsnog teruggaan naar het reguliere rooster. Op dat moment gaat ook de tussen-schoolse opvang (TSO) weer van start. De TSO wordt door Kiekeboe geregeld. Er zijn twee mogelijkheden om gebruik te maken van de TSO.

Tussenschoolse opvang

TSO (Tussen schoolse opvang) wordt op ma-, di- en do- en vrijdag van 12.00 uur tot 13.00 uur georganiseerd door Stichting Kinderopvang Kiekeboe Putten. De TSO biedt leerlingen de gelegenheid om in een veilige omgeving rustig te lunchen en vervolgens weer op te laden door ontspanning of inspanning. De TSO wordt verzorgd door een team van vrijwilligers onder leiding van een TSO coördinator pedagogisch medewerker van Kinderopvang Kiekeboe.

De kosten voor incidentele Tso (strippenkaart) zijn 3,25 per keer en voor vaste dagen 2,80 per keer.

Het overblijven wordt per maand achteraf geïncasseerd.

Wat biedt Kinderopvang Kiekeboe Putten

Een veilige, vertrouwde en gestructureerde omgeving voor uw zoon/dochter.

In alle rust overblijven in overzichtelijke groepen.

Overblijven dat wordt geleid door vrijwillige overblijfkrachten en geschoolde pedagogische medewerker (coördinator) .

Duidelijke afspraken met zowel professionals, vrijwilligers als kinderen.

Vrijwilligers en professionals die beschikken over een VOG.

Flexibele en vaste contractvorm voor kinderen die overblijven.

Goede samenwerking met school, qua overdracht en activiteiten.

Groepen 1 t/m 2 blijven over in een kleuterklas. Groepen 3 t/m 8 blijven over in de centrale hal.

Contact

Informatie staat op de website van PCBS de Pelikaan

https://www.pcbdepelikaan.nl/pagina/423667/Overblijven

U kunt per mail info@kiekeboeputten.nl informatie opvragen of doorgeven over:

(graag erbij vermelden dat het om De Pelikaan gaat).

 Inschrijving

 Mutatie (wijziging in contract)

 Afmelding of incidenteel dag aanvragen (uiterlijk een week van tevoren een mail sturen naar de infomail welke dag u wilt afnemen)

 Aanmelden als vrijwilliger voor de Tso

 Vragen aan de Tso coördinator

10.5 Verlofregeling en verzuim

In sommige gevallen heeft uw kind recht op verlof. Hiervan is echter alleen sprake in bijzondere gevallen, bijvoorbeeld familiejubileum of overlijden van een

familielid. Het verlof moet schriftelijk en bijtijds worden aangevraagd. Hiervoor zijn op school speciale formulieren verkrijgbaar, dit formulier vindt u ook op onze site.

Als uw kind ziek is, vragen we u dit telefonisch te melden voor schooltijd. Is uw kind zonder kennisgeving afwezig dan neemt de school contact met u op.

Heeft een leerling de school verzuimd zonder medeweten van de ouders, dan stelt de school de ouders daarvan op de hoogte. Binnen de Gemeente Putten zijn

afspraken gemaakt om verzuim tegen te gaan.

Indien een ingeschreven leerling zonder geldige reden lestijd heeft verzuimd en dit verzuim plaatsvond op drie achtereenvolgende schooldagen, dan wel het verzuim gedurende een periode van vier opeenvolgende lesweken meer dan 1/8 deel van het aantal uren lestijd bedraagt, geeft de directeur hiervan kennis aan de leerplichtambtenaar van de gemeente waar de leerling woont of verblijft. In

overleg wordt dan vastgesteld welke maatregelen er genomen zullen worden. In het uiterste geval kan dit leiden tot schorsing en verwijdering van de leerling.

Wanneer een leerling binnen een korte periode te laat komt (bijvoorbeeld 3 keer te laat binnen veertien dagen) wordt er door de leerkracht contact opgenomen met de ouders. Dit kan telefonisch of via de mail gebeuren. We bespreken de oorzaak en bekijken wat er nodig. Bij veelvuldig te laat komen zonder grondige redenen, wordt er contact opgenomen met de leerplichtambtenaar.

Binnen het bestuur en met de andere scholen van de vereniging is de volgende procedure afgesproken.

Hiermee is helder welke mogelijkheden er onderzocht zijn, voordat besloten wordt dat een groep naar huis wordt gestuurd.

1. Het inschakelen van iemand van de invallerslijst. Indien wel een invaller beschikbaar is, maar niet voor die specifieke groep, dan wordt intern met een leerkracht geschoven.

2. Inzet van een teamlid (van de eigen school) dat in deeltijd werkt.

3. Inzet van een teamlid (van een andere school van de vereniging) dat in deeltijd werkt.

4. Indien op de dag dat een invaller nodig is een teamlid verlof heeft, onderzoeken of met deze verlofdag

geschoven kan worden.

5. Verdelen van een groep leerlingen over enkele andere groepen.

6. Inzet van een teamlid dat op dat moment geen

groepstaken heeft.

7. Inzet van één van de directieleden.

In document Schoolgids Boekweitstraat GN Putten (pagina 45-49)