• No results found

7.1 Deliveroo onderkent dat er omstandigheden kunnen zijn waarin Jij iemand anders wenst in te schakelen om de Diensten te verlenen. Deliveroo is niet bepalend in dergelijke omstandigheden en daarom heb Jij het recht om, zonder voorafgaande toestemming van Deliveroo, een andere koerier de Diensten (geheel of gedeeltelijk) te laten verlenen namens jou. Dit kan inhouden het verlenen van Diensten door anderen die direct werkzaam zijn voor of ingeschakeld door jou.

7.2 Indien jouw vervanger een ander voertuig gebruikt dan Jij, dan dien Jij Deliveroo op voorhand op de hoogte te stellen aangezien verschillende tarieven van toepassing zijn voor de verschillende voertuigen. Het is jouw verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat jouw vervangers over de vereiste vaardigheden en training beschikken en dat zij de garanties opgenomen in artikel 6 hierboven afgeven ten behoeve van jou en ten behoeve van Deliveroo – anders dan de garanties genoemd onder (a), (g) en (h) aangezien deze garanties enkel door jou dienen te worden afgegeven en niet door een vervanger. In dergelijke gevallen erken Jij dat dit een particuliere regeling tussen jou en de ander is en dat Jij volledige verantwoordelijkheid zal blijven dragen om ervoor te zorgen dat alle verplichtingen uit deze Overeenkomst worden nagekomen. Alle acties en nalatigheden van de vervanger zullen worden behandeld alsof deze acties en/ of nalatigheden van jezelf zijn. Jij zal volledig verantwoordelijk zijn voor de betaling aan of het vergoeden van de vervanger conform de tarieven en onder de voorwaarden zoals Jij overeenkomt met de vervanger, behoudens de verplichtingen opgenomen in dit artikel en de gebruikelijke afspraken over facturatie zoals opgenomen in deze Overeenkomst tussen jou en Deliveroo welke van toepassing blijven.

58 8 GEHEIMHOUDING

8.1 Zowel tijdens als na de beëindiging van deze Overeenkomst zal Jij niet (tenzij Jij hiertoe wettelijk bent verplicht of omdat Jij dit moet doen in de correcte uitvoering van jouw Diensten) Deliveroo’s vertrouwelijke informatie misbruiken. Vertrouwelijke informatie omvat (maar is niet beperkt tot) persoonlijke informatie gerelateerd aan of welke kunnen leiden tot de identificatie van Deliveroo’s leveranciers, werknemers en klanten (inclusief maar niet beperkt tot namen, adressen, andere persoonlijke informatie en details van leden van het huishouden van de leveranciers, werknemers en klanten).

9 BEEINDIGING

9.1 Partijen kunnen deze Overeenkomst op elk moment en zonder opgaaf van redenen schriftelijk opzeggen, waarbij de opzeggende partij de andere partij uiterlijk één week voor de opzegging schriftelijk zal informeren.

9.2 Deliveroo behoudt het recht voor om deze Overeenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen indien er sprake is van een ernstige of wezenlijke schending van jouw verplichtingen (voor alle duidelijkheid, dit betreft ook een dergelijke schending die de verantwoordelijkheid is van een door jou ingeschakelde vervanger).

9.3 Bij beëindiging van deze Overeenkomst, zal Deliveroo een factuur opstellen op de wijze zoals hierboven aangegeven voor de Diensten die Jij hebt verleend tot de datum wanneer de beëindiging in werking treedt.

10 GEGEVENSBESCHERMING

10.1 In het kader van dit artikel 12, wordt met “Wetgeving inzake gegevensbescherming” bedoeld de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), de Privacyrichtlijn (95/ 46/ EG) en, vanaf 25 mei 2018, de EU richtlijn 2016/ 679 van het Europese Parlement en de Raad met betrekking tot de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot het verwerken van persoonlijke gegevens en het vrije verkeer van dergelijke gegevens of enige gelijkwaardige of vergelijkbare wetgeving zoals geïmplementeerd in Nederland. Verwijzingen naar de definities “persoonlijke gegevens”,

“verantwoordelijke” of “gegevensverwerker” zijn definities zoals opgenomen in de Wetgeving inzake gegevensbescherming.

10.2 Jij erkent dat Deliveroo, en derde partijen zoals van tijd tot tijd aangesteld door Deliveroo, persoonlijke gegevens verwerkt over jou, over de uitvoering van jouw Diensten op basis van deze Overeenkomst en/ of Deliveroo voor verschillende wettelijke en administratieve doelen gegevens verwerkt met betrekking tot jouw aanstelling als opdrachtnemer (inclusief, maar niet beperkt tot het beoordelen van het verlenen van Diensten, rider enquêtes en informatie, administratie en

facturering).

10.3 Bij het leveren van Diensten heb Jij toegang tot, en is het noodzakelijk dat Jij persoonlijke gegevens verwerkt ten behoeve van Deliveroo (inclusief maar niet beperkt tot persoonlijke gegevens van Deliveroo’s werknemers, klanten en/ of leveranciers) (de “Deliveroo Gegevens”). Partijen

erkennen dat Deliveroo de verantwoordelijke is en dat Jij de gegevensverwerker bent met betrekking tot de Deliveroo Gegevens. Jij stemt in dat Jij niets zal doen of nalaten waardoor Deliveroo in strijd handelt met de verplichtingen onder de Wetgeving inzake gegevensbescherming.

10.4 Bij het vervullen van jouw verplichtingen onder deze Overeenkomst, erken Jij hierbij en ga Jij ermee akkoord dat Jij (i) enkel Deliveroo Gegevens zal verwerken voor zover noodzakelijk om de

59

Diensten te verlenen in overeenstemming met deze Overeenkomst of anderszins in

overeenstemming met de gedocumenteerde (schriftelijke) instructies van Deliveroo en (ii) niet de Deliveroo Gegevens zal overdragen buiten de Europese Economische Ruimte tenzij dit in

overeenstemming is met de gedocumenteerde instructies van Deliveroo (tenzij wettelijk verplicht bij Europese wetgeving of de wet van een lidstaat van de Europese Unie (mits Jij, voorafgaand aan de verwerking, Deliveroo hebt geïnformeerd over een dergelijke verplichting (tenzij de toepasselijke wetgeving een dergelijke melding verbiedt)).

10.5 Jij en jouw vervanger(s) zullen adequate technische en organisatorische maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat er een adequaat beveiligingsniveau is voor de Deliveroo Gegevens die Jij in bezit hebt wanneer Jij de Diensten verleend (inclusief, maar niet beperkt tot een wachtwoordbeveiliging op de smartphone die Jij gebruikt bij het uitvoeren van de Diensten en het te allen

tijde geheim houden van jouw inloggegevens en wachtwoord van de App (tenzij deze gegevens in overeenstemming met deze Overeenkomst worden vrijgegeven).

10.6 Jij zal Deliveroo zonder onnodige vertraging op de hoogte stellen van een inbreuk op persoonlijke gegevens met betrekking tot de Deliveroo Gegevens (inclusief maar niet beperkt tot verlies van of onbevoegde toegang tot de Deliveroo Gegevens).

10.7 Jij zal aan Deliveroo alle medewerking verlenen welke in redelijkheid is verzocht om Deliveroo in staat te stellen de verplichtingen overeenkomstig de Wetgeving inzake gegevensbescherming na te leven inclusief, alle noodzakelijke medewerking zodat Deliveroo (i) kan reageren op verzoeken van betrokkenen welke hun recht uitoefenen onder de Wetgeving inzake gegevensbescherming en (ii) een privacy toets kan uitvoeren met betrekking tot de manier waarop de Deliveroo Gegevens worden verwerkt door jou als opdrachtnemer (of jouw vervanger).

10.8 Jij zal enkel gebruik maken van de Deliveroo Gegevens in de App en zal op geen enkele wijze de Deliveroo Gegevens kopiëren (inclusief door middel van een screen shot).

10.9 Jij zal op verzoek aan Deliveroo alle noodzakelijke informatie beschikbaar stellen om naleving met dit artikel 12 aan te kunnen tonen. Deliveroo (of zijn aangewezen vertegenwoordiger) heeft voorts het recht om jouw data verwerkingsactiviteiten te controleren om jouw naleving van deze Overeenkomst en de Wetgeving inzake gegevensbescherming vast te stellen. Jij zal Deliveroo ondersteunen met betrekking tot een dergelijke uit te voeren controle.

11 OVERIG

11.1 Geen andere persoon dan Jij en Deliveroo kunnen de bepalingen uit deze Overeenkomst uitvoeren (voor alle duidelijkheid, dit omvat een door jou ingeschakelde derde partij voor de uitvoering van de Diensten).

11.2 Deze Overeenkomst omvat de gehele overeenkomst tussen jou en Deliveroo in verband met jouw betrokkenheid bij Deliveroo en Jij bevestigt dat Jij niet de Overeenkomst aangaat vertrouwend op andere mondelinge of schriftelijke aan jou gedane verklaringen door of namens Deliveroo. 11.3 Deze Overeenkomst is persoonlijk van aard en mag niet worden toegewezen aan een derde partij zonder Deliveroo’s uitdrukkelijke schriftelijke toestemming (voor alle duidelijkheid, dit omvat niet een door jou ingeschakelde derde partij voor de uitvoering van de Diensten).

11.4 Deliveroo zal de Nederlandse Belastingdienst bevestiging vragen dat deze Overeenkomst geen fictieve dienstbetrekking is zoals bedoeld in de artikelen 2b en 2c Uitvoeringsbesluit Loonbelasting 1965 en de artikelen 1 en 5 van het Besluit aanwijzing gevallen waarin arbeidsverhouding als

60

dienstbetrekking wordt beschouwd (Besluit van 24 december 1986, Stb. 1986, 655). In het geval dat de Nederlandse Belastingdienst niet een dergelijke bevestiging af kan

geven als gevolg van de inhoud van één of meer artikelen uit deze

Overeenkomst, spreken partijen hierbij af om een nieuw artikel, of artikelen, overeen te komen welke in lijn zijn met de aanbevelingen van de Nederlandse Belastingdienst.

11.5 Op deze Overeenkomst en de uitleg ervan is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen voortvloeiend uit deze Overeenkomst zullen bij uitsluiting worden beslecht door de bevoegde rechtbank te Amsterdam.

Getekend Datum De Opdrachtnemer