• No results found

Politiezone Gent

In document Datadriven misdaadbestrijding (pagina 58-64)

Werkelijke klasse

6. Ontstaan van oogkleppen

3.1 Politiezone Gent

Politiezone Gent bevindt zich in Oost-Vlaanderen. Deze zone staat in voor de veiligheid van meer dan 260.000 inwoners. Onder deze zone vallen ook de verschillende deelgemeenten van Gent: Mariakerke, Drongen, Wondelgem, Sint-Amandsberg, Oostakker, Desteldonk, Mendonk, Sint-Kruis-Winkel, Gentbrugge, Ledeberg, Afsnee, Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde. De zone wil enerzijds de goede praktijken van de zone bewaren en versterken maar anderzijds ook de nodige initiatieven nemen om door te groeien naar een moderne organisatie inzake veiligheid. Met de slogan “uw politie altijd nabij” wil de zone tonen aan zowel de inwoners als de bezoekers van Gent, waar ze dagelijks voor instaan (Lokale Politie Gent, 2020). John Monsecour verschafte alle informatie omtrent het project ANPR-camera’s van de politiezone Gent. Meneer Monsecour is beleidsmedewerker van de zone.

3.1.1

Project ANPR-camera’s

Sinds 2018 worden de ANPR camera’s ook ingezet voor de strijd tegen misdaad. Bovendien is het de bedoeling om het netwerk van de ANPR-camera’s verder uit te breiden. Hierover heeft het bestuur van de politiezone Gent lang moeten aandringen bij het stadsbestuur. Het is pas na de verkiezingen dat Open VLD eindelijk heeft besloten om zich niet meer te verzetten tegen de slimme camera’s. Dit duidt al de verweven relatie tussen het informatiegestuurd werken en beleidsvoering aan.

50

Begrijpen van bedrijfsprobleem

Aanleiding en behandeld probleem van het project

De aanleiding van het project is in de zone Gent zeer concreet en duidelijk: Het project wil het aantal verkeersongevallen ten gevolge van het schenden van regels doen verminderen. Dit is in Gent een zwaar maatschappelijk probleem. Ondanks de brede aanleiding tackelt het project wel meerdere problemen. Het project focust zich op de voertuigen opsporen van mensen die rijden met een ongeldig rijbewijs, mensen die geseind staan en waarvan ze weten met welk voertuig ze rijden, gestolen auto’s, niet gekeurde voertuigen en van personen met openstaande boetes.

Initiatiefnemers van het project

Zoals aangehaald moest de politiezone Gent heel erg aandringen bij het bestuur van de stad om het project te kunnen uitvoeren en uitbreiden. De zone is de duidelijke initiatiefnemer van het project.

Afbakening van het project

Politiezone Gent heeft de behoefte om hun project zo ruim mogelijk te maken. Ze proberen het gebied zo groot mogelijk af te bakenen. Echter moet er wel rekening worden gehouden met het feit dat de zone zelf enkel ANPR-camera’s hebben in hun gebied maar hun gegevens en aanpak van het probleem wel de grenzen laten overschrijden.

Beschikbare data begrijpen

Oorsprong van de data

De politiezone verzamelt zelf data door middel van hun camera’s. Doordat het project nog maar recent is opgestart, hebben ze zelf nog niet veel data. Daarom gebruiken ze ook data van andere bronnen. In eerste instantie proberen ze zoveel mogelijk samen te werken met andere zones en gegevens uit te wisselen. Doordat Gent zoveel verschillende data van andere zones hanteert, ontstaat er een databestand die uniek is. Op deze manier kan worden gesteld dat de zone een creatieve manier heeft van data te verzamelen.

Ten tweede maakt de zone een selectie uit de verschillende databanken van verschillende niveaus, welke criminele feiten ze opvolgen met hun ANPR-camera’s en voegen dit toe aan hun eigen databank. De verschillende databanken die gehanteerd worden zijn de volgende:

51

- Voertuigen van bestuurders van wie het rijbewijs is afgepakt

o Nationale databank omdat er een straf door de rechtbank wordt opgelegd - Voertuigen van wie de bestuurder geseind staat

o Nationale databank - Gestolen auto’s

o Nationale databank - Niet gekeurde voertuigen

o Belgisch bestand niet gekeurde voertuigen

Doordat er gebruik wordt gemaakt van andere databanken, valt het voor dat data soms niet beschikbaar is. Dit is veelal doordat de zone moet wachten op toestemming voor het gebruiken van de databanken en onderworpen zijn aan de regels van de databank, zoals de GDPR-regelgeving.

Criteria van de data

Doordat er zowel een volledig eigen databank wordt gecreëerd als databanken van andere niveaus worden gebruikt, zijn er verschillende criteria waar rekening mee gehouden moet worden. De data die uit andere databanken worden gefilterd voldoen al aan de voorwaarden van de regelgeving.

Bij het opstellen van hun eigen databank stemmen ze overeen met de criteria die werden meegedeeld in de vragenlijst op één na. Tijdigheid is het criterium waar niet aan voldaan wordt, dit wordt ook besproken bij de problemen van de beschikbare data. De databanken kunnen een paar dagen missen, dit wil zeggen dat de databanken niet altijd de nieuwste informatie bevatten. Dit komt doordat het even kan duren om bepaalde data te verwijderen uit een databank. Wanneer iemand zijn rijbewijs wordt ingetrokken en dit wordt teruggeven zullen ook de andere gegevens worden verwijderd. Er zal geen geschiedenis gekoppeld worden aan de nummerplaten. Met de andere criteria stemmen ze overeen en achten ze belangrijk. Wanneer de data niet volledig is, is het onmogelijk om deze te gebruiken en worden deze ook niet gebruikt. Volledigheid is dus een belangrijke factor. Ook de geloofwaardigheid van de data wordt 100% verzekerd doordat ze verplicht zijn de akte van de politie te volgen en hier dus onmogelijk van kunnen afwijken.

52

Transformatie van data

De lijsten die verkregen worden van andere databanken worden gefilterd en enkel de data die ze nodig hebben worden in de software van de ANPR-camera’s gestoken. Voor de rest moet er niet veel getransformeerd worden zolang alle zones hun data op dezelfde manier registreren en bijhouden. Indien dit niet het geval is voor een bepaalde dataset dan moet deze wel getransformeerd worden. De data die door de ANPR-camera’s worden verzameld, bevinden zich al vanaf de eerste instantie in de juiste vorm.

Modelleren van data

Voor dit project wordt er gewerkt met een targeted dataset. De targeted dataset is de set die wordt opgemaakt door de software van de ANPR-camera’s. Alle andere data wordt aan deze set gematcht.

Evalueren van het model

De resultaten worden meteen overgenomen vanaf er een melding verschijnt door de software van de ANPR-camera. Dit doordat ze snel moeten ingrijpen opdat ze de verdachte niet willen verliezen. Er is geen tijd om eerst de melding/ de voorspelling uitvoerig te bestuderen.

Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is dat er een fout wordt gemaakt, door de verkeerde aan te houden of door de dataset. Wanneer er bij de zone Gent wordt opgemerkt dat ze een fout hebben gemaakt, wordt er een nieuwe evaluatie gedaan van het databestand en de data waarop de melding gebaseerd was. De data wordt aangepast in het moederbestand. Daarbovenop bieden ze hun excuses aan. Bij de zone gaan ze van uit dat de databanken die ze hanteren correct zijn. Er is geen negatief gevolg wanneer er een foute voorspelling wordt gevolgd.

De politiezone houdt momenteel de resultaten nog niet bij doordat het een indirect effect is. Aan elke probleem dat wordt aangepakt door de ANPR-camera’s worden doelstellingen gekoppeld. De vattingen worden wel bijgehouden en bij de juiste doelstelling ondergebracht. Doch wordt er op basis van de cijfers en de informatie een politiebulletin gemaakt. Verder worden de cijfers van verkeersongevallen op het gebied van Gent ook jaarlijks bijgehouden en vergeleken. Uit deze cijfers kan er gesteld worden dat in de periode van 2015 tot 2019 het aantal ongevallen met lichamelijke schade steeds meer en meer begint af te nemen alsook het aantal gewonden (zie bijlage 3.1)

53

Driemaandelijks wordt er een evaluatie gevraagd van het project aan de betrokken operationele verantwoordelijken. Door de recente goedkeuring van het Oost-Vlaams micro- overleg verkeer, zal deze evaluatie jaarlijks voorgelegd worden, inclusief de resultaten en de nodige bijsturingen.

Uitrollen van het model

Bij politiezone Gent wordt wel elke nieuwe camera aan een grondige test onderworpen. Ook elke dataset die toegevoegd wordt aan het databestand ondergaat eerst een test. Zo is de zone zeker van wat ze hanteren. Naar de toekomst toe willen ze bij het project ANPR- camera’s te Gent enorm inzetten op de accuraatheid. Ze proberen de data zo up-to-date mogelijk te houden door aanpassingen ook direct door te voeren in hun databank. Vanaf ze de mogelijke middelen hebben om hun databank uit te breiden, grijpen ze deze kans.

Verdere ontwikkelingen die Gent merkt aan hun project is dat de dataset steeds uitgebreider wordt. Dit door andere zones die hun data willen meedelen maar ook de goedkeuringen die ze krijgen om andere databanken op nationaal vlak te gebruiken. Ze merken ook dat de camera’s zelf steeds beter worden. Tot slot wordt er toekomstgericht gewerkt in overleg met het micro-overleg verkeer van Oost-Vlaanderen. Hierin zullen nodige bijsturing en uitbreidingen van het project besproken worden.

Herhaling van de fasen CRISP-DM

Het project wordt elke keer vanaf het begin opnieuw overlopen telkens wanneer er een nieuwe case of probleem aan de dataset toegevoegd wordt. Ook na de evaluatie wanneer er bijgestuurd wordt, herbekijken ze de fase waar er problemen opduiken.

Doordat het project nog niet lang geleden is opgestart is, staat het momenteel nog redelijk in de ontwikkelingsfase. Hierdoor is er nog geen duidelijk overzicht welke fasen er volledig gepasseerd zijn. Het project bevindt zich momenteel in meerdere fasen gelijk doordat ze steeds het probleem dat aangepakt wordt verder blijven uitbreiden, net zoals hun dataset. Ondertussen transformeren ze ook de data van de andere databanken om toe te voegen aan de eigen dataset.

54

Impact van beleid op het project

In het project ANPR-camera’s van Gent zijn zeer veel andere betrokkenen zowel van hetzelfde niveau maar ook van hogere niveaus. Echter blijft het project wel veelal in dezelfde sector met het probleem dat wordt aangepakt. Het kan voorvallen dat de dader ook gelinkt is met andere feiten wat de sector dan wel zal overschrijden. Er kan dus gesproken worden van een matige wicked-issue.

De zone werkt niet zo intensief samen met de gemeente doordat het lang geduurd heeft voordat de gemeente het project goedgekeurde. Hierdoor heeft de zone zelf al veel stappen ondernomen in de ontwikkeling van het project. Er kan dus gesteld worden dat er enige wrevel is doordat de zone heeft moeten wachten op goedkeuringen van de stad. De stad Gent was in eerste instantie geen voorstander van dit project. Toch wordt er op het juridisch vlak wel nauw samengewerkt tussen de zone en de juridische dienst. Zoals reeds aangehaald wordt er ook samengewerkt met het Oost-Vlaams niveau. Het Oost-Vlaams overlegorgaan is samen met de andere zonechefs, hier werken ze samen aan het project maar toetsen ze ook juridisch verschillende mogelijkheden af. Overigens moet er ook worden samengewerkt met het parket, deze moeten de doelstellingen goedkeuren die aan de toepassingen van de ANPR-camera’s worden gekoppeld. Tot slot werkt de zone frequent samen met andere zones van in de streek, voornamelijk om data uit te wisselen.

Politiezone Gent moet steeds regelmatig aandringen bij het bestuur van de stad, ook moet men lang wachten op de goedkeuringen van de stad. Hierdoor kan er vastgesteld worden dat het project matig door de gemeente wordt gestuurd. De zone heeft geen grote vrijheid om zelf te handelen.

55

In document Datadriven misdaadbestrijding (pagina 58-64)