• No results found

Opdrachtgevers zijn de gemeenten <Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen en Laren, Weesp en Wijdemeren> (hierna Opdrachtgever). Het traject voor het contracteren van Opdrachtnemers (hierna ook: Opdrachtnemer) wordt vanuit de Regio Gooi en Vechtstreek (hierna: Regio) beleidsmatig en inkoop technisch begeleid namens Opdrachtgever.

Afbeelding 1: geografisch overzicht Opdrachtgever 1.2 Doelstelling

Het doel is het inkopen van de voorzieningen jeugdbescherming, jeugdreclassering en drang.

1.3 Duur van de overeenkomst

De overeenkomst treedt in werking op 1 januari 2017 voor de duur van één (1) jaar en eindigt van rechtswege op 31 december 2017. Opdrachtgever kan de overeenkomst verlengen met drie (3) keer twee (2) jaar.

Opdrachtgever heeft de mogelijkheid om de overeenkomsten te wijzigen of te beëindigen na jaar één (1), jaar drie (3) en jaar vijf (5). Indien Opdrachtgever gebruik maakt van de optie tot verlenging of beëindiging, wordt Opdrachtnemer uiterlijk drie maanden voor het verstrijken van de einddatum hierover in kennis gesteld. Indien over wordt gegaan tot beëindiging van de overeenkomst, worden hierbij de beginselen van behoorlijk bestuur voor Opdrachtgever en Opdrachtnemer in acht genomen.

Opdrachtgever heeft het recht voor om andere gemeenten gedurende de looptijd van de overeenkomst toe te voegen aan de overeenkomst (middels een addendum).

Contract Begindatum Einddatum Duur

Contract 1 1 januari 2017 31 december 2017 1 jaar

Contract 2 (optioneel) 1 januari 2018 31 december 2019 2 jaar Contract 3 (optioneel) 1 januari 2020 31 december 2021 2 jaar Contract 4 (optioneel) 1 januari 2022 31 december 2023 2 jaar Tabel 1: schematische weergave contractopbouw

6 1.4 Instroom Opdrachtnemers

Op de basisovereenkomst wordt door Opdrachtgever de mogelijkheid geboden voor continue

instroom geboden. Dit betekent dat “nieuwe” Opdrachtnemers gedurende de contractperiode kunnen toetreden indien zij voldoen conform alle gestelde eisen en voorwaarden in dit document (inclusief bijlagen). De daadwerkelijke extra instroom vindt op zijn vroegst plaats na een periode van 8 weken na ontvangst van een Inschrijving. De Inschrijving kan pas plaatsvinden, nadat er na het sluiten van de basisovereenkomst door Opdrachtgever een openbare publicatie heeft plaatsgevonden.

1.5 Uitstroom Opdrachtnemers

Er zijn voor Opdrachtnemers die manieren om de overeenkomst op te zeggen:

Optie 1:

Opdrachtnemer is vrij om een verzoek in te dienen bij Opdrachtgever om de overeenkomst eenzijdig te beëindigen indien er geen cliënten meer zijn die van de overeenkomst gebruik maken. In het kader van de zorgplicht blijft Opdrachtnemer verantwoordelijk zolang er cliënten gebruik wensen te maken van de aangeboden dienstverlening.

Indien Opdrachtnemer cliënten verplicht of op enige ander wijze ertoe te beweegt een andere Opdrachtnemer te selecteren voor het uitvoeren van de dienstverlening dan is de boeteclausule van toepassing. De boete bedraagt per cliënt €150,- voor de administratieve verwerking van de overstap.

Optie 2:

Uitstroom van Opdrachtnemer tijdens de vaste contractperiodes is alleen mogelijk onder de

voorwaarde dat de Opdrachtnemer en Opdrachtgever een opzegtermijn overeenkomen die ten minste drie (3) maanden bedraagt tenzij Opdrachtgever een korte periode accepteert. Bij een dergelijke uittreding is een directe boete van €150,- door Opdrachtgever opeisbaar per cliënt die door de uittreding geconfronteerd wordt met de wisseling van Opdrachtnemer.

Optie 3:

Indien Opdrachtnemer na de vaste contractperiode van jaar één (1), jaar drie (3) en jaar vijf (5) de dienstverlening wenst te beëindigen, dient Opdrachtnemer dit vóór 1 oktober van het betreffende contractjaar schriftelijk aan te geven aan Opdrachtgever. Indien niet aan deze bepaling wordt voldaan, maar Opdrachtnemer wel wil stoppen, wordt een direct opeisbare boete van €250 - per dag opgelegd voor iedere kalenderdag die Opdrachtnemer de Opdrachtgever later dan 1 oktober van het

contractjaar schriftelijk over dit voornemen informeert.

Optie 4:

Indien Opdrachtgever wezenlijke wijzigingen aanbrengt in de overeenkomst dan kan Opdrachtnemer na overleg met Opdrachtgever besluiten om de overeenkomst voor te zetten of te beëindigen onder de voorwaarde dat Opdrachtnemer en Opdrachtgever tot overeenstemming zijn gekomen.

1.6 Evaluatie Opdrachtnemers

Opdrachtgever spant zich voortdurend in om de kwaliteit van de dienstverlening van Opdrachtnemers te volgen. Deze inspanning kan de volgende activiteiten omvatten:

 Verzamelen van ervaringen van de uitvoeringsdiensts met Opdrachtnemers (paragraaf 7.4

‘Verantwoording’)

7

 De frequentie, volledigheid en inhoud van vastleggingen van Opdrachtnemers in het Digitaal Leefplein, waaronder informatie over de behandelduur, reden beëindiging zorg, de mate van doelrealisatie en de mate waarin cliëntvolgende budgetten toereikend bleken.

 Analyse van de kwartaal- en jaarrapportages van Opdrachtnemers, onder meer over de aantallen geleverde products, de werkelijk bestede tijd aan deze products, de doorlooptijden en de kosten, dit ook in relatie met de productbeschrijvingen (paragraaf 7.4 ‘Fout!

Verwijzingsbron niet gevonden.’).

 Kwartaalgesprekken, waarin Opdrachtnemers reflecteren en terugkoppelen over hun prestaties (paragraaf 7.4 ‘Verantwoording’).

 De uitkomsten van metingen van cliënttevredenheid uit de monitor sociaal domein en de ratingswebsite (paragraaf 7.4 ‘Verantwoording’).

Ingediende klachten (paragraaf 7.3 ‘Fout! Verwijzingsbron niet gevonden.’).

 Mogelijke onderzoeken door Inspectie voor de Jeugdzorg of/de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

 Steekproeven ten aanzien van de juistheid en volledigheid van ingediende declaraties

(paragraaf Fout! Verwijzingsbron niet gevonden. ‘Fout! Verwijzingsbron niet gevonden.’).

Opdrachtgever streeft er voorts naar om op zijn minst jaarlijks de contractvoorwaarden te evalueren.

Dit kan gelden voor een beperkt aantal Opdrachtnemers. Opdrachtgever bepaalt zelfstandig welke Opdrachtnemers hiervoor in aanmerking komen. Op basis van de uitkomsten van de evaluatie kunnen de eisen voor eventuele toekomstige opdrachten worden aangepast. Opdrachtgever zal

Opdrachtnemer hiervan tijdig op de hoogte stellen.

1.7 Bestuurlijk kader

Door aanname van de Jeugdwet is Opdrachtgever per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de jeugdhulp

Deze aanvraag is voor Opdrachtnemer(s)die jeugdhulp (gaan) leveren aan cliënten in de regio Gooi en Vechtstreek. De contractering houdt rekening met onderstaande kaders:

 Jeugdwet, ingangsdatum 1 januari 2015.

 Beleidsplannen Sociaal Domein van Opdrachtgever, 2014.

 Regiemodel jeugdhulp Regio Gooi en Vechtstreek, 1 november 2012.

 Regionaal Transitiearrangement Regio Gooi en Vechtstreek, 30 oktober 2013.

 Startnotitie decentralisatie Jeugdzorg Regio Gooi en Vechtstreek, 5 juli 2012.

 Inkomsten Gemeentefonds Sociaal Domein

Om uitvoering te geven aan de Jeugdwet heeft Opdrachtgever onderstaande visie en eindresultaten benoemd.

1.8 Visie Iedereen doet mee:

Opdrachtgever wil een inclusieve samenleving. Dit is een maatschappij die zich bewust en actief openstelt voor iedereen. Burgers nemen ongeacht leeftijd, fysieke situatie of culturele achtergrond als volwaardig lid deel aan de samenleving. Beperkingen van fysieke, psychische, verstandelijke of sociale aard mogen geen reden zijn van sociale uitsluiting.

Vraaggericht en integraal werken (‘één gezin – één plan’):

8 Opdrachtgever werkt vraaggericht en integraal. Het resultaat dat de inwoner wil bereiken is het

centraal uitgangspunt. Daarnaast wordt de vraag breed in beeld gebracht door invulling te geven aan het principe ‘één gezin – één plan’. Er wordt bekeken op welke manier de best passende

ondersteuning geboden kan worden door - indien nodig - voorzieningen op het terrein van maatschappelijke ondersteuning, werk en inkomen en jeugdhulp te combineren. Indien de inwoner niet zelf verantwoordelijk kan zijn voor het te bereiken resultaat ondersteunt Opdrachtnemer in samenwerking met de consulenten de inwoner.

Ontzorgen en normaliseren

Als reactie op het toenemend zorggebruik en op de neiging om ongewenst gedrag van een diagnose te voorzien, is een uitgangspunt ‘ontzorgen en normaliseren’. Dit uitgangspunt kan aanleiding geven tot misverstanden. Het is een oproep om problemen rondom gedrag niet direct groot te maken.

Bepaald ongewenst gedrag waar opvoeders, leerkrachten en anderen in de directe omgeving mee te maken krijgen kan binnen alledaagse contexten worden opgelost. Op dit moment wordt wellicht de verantwoordelijkheid voor een oplossing van het probleem van de inwoner te makkelijk bij een hulpverlener neergelegd, terwijl de sleutel gevonden kan worden in de praktijk zelf. Het principe van ontzorgen en normaliseren is daarmee ook een oproep aan iedereen die direct bij de inwoner en het gezin betrokken is.

Eigen kracht versterken en vroegsignalering

De ondersteuning die Opdrachtgever levert sluit aan bij de vraag en probeert aansluiting te vinden bij de eigen kracht. De eigen kracht is wat het gezin zelf kan en wat de directe omgeving kan betekenen.

Het zelfmanagement en het herstelvermogen zijn hierbij het aanknopingspunt. De ondersteuning sluit hierop aan en heeft als doel zichzelf overbodig te maken.

Vroegsignalering van gerelateerde problematiek door preventief werkende professionals (leidsters, leerkrachten, maatschappelijk werkers, e.a.) is van belang om ervoor te zorgen dat de problematiek niet verergert. Het is van belang dat er vroegtijdige ondersteuning plaatsvindt door te bevorderen dat professionals tijdig afstemmen en samenwerken.

1.9 Eindresultaten dienstverlening

Opdrachtgever en Opdrachtnemer dienen volgende eindresultaten te realiseren:

1. Versterken van de preventieve inzet gericht op jeugd en gezin.

2. Met een integrale toegang komen tot passende ondersteuning voor jeugdigen en gezinnen.

3. 24-uurs verblijf met behoud van kritische capaciteit.

4. Ombouw ambulante jeugdhulp.

5. Dagverblijf meer inclusief vormgeven.

6. Inzet netwerkpleegzorg.

7. Crisistoeleiding en –hulpverlening ontschotten.

8. Terugbrengen van jeugdhulp in de jeugdbescherming, jeugdreclassering.

9. Samenwerking bevorderen tussen gemeente, huisarts, onderwijs en andere Opdrachtnemers.

1.10 Interactieve beleidsvorming

Het voorwaardenscheppend toelatingsdocument (hierna VST) is in samenwerking met onderstaande partijen tot stand gekomen.

Advisering Sociaal Domein adviesraden

9 De adviesraden sociaal domein van de gemeenten Blaricum, Laren, Huizen en Hilversum en het Beraad Gooise Meren hebben het college van de Opdrachtgever geadviseerd over dit document.

Opdrachtgever heeft verscheidene adviezen van de adviesraden verwerkt in dit document.

Marktconsultaties en feedbackbijeenkomst

Aanbieders van jeugdhulp zijn uitgenodigd voor zes (6) consultatiebijeenkomsten en één (1) feedbackbijeenkomst. Deze bijeenkomsten zijn bezocht door acht (8) Opdrachtnemers.

Prijsonderzoek

Opdrachtgever heeft in samenwerking met aanbieders van ondersteuning een kostprijsonderzoek uitgevoerd. Met het kostprijsonderzoek – uitgevoerd door adviesbureau Boer en Croon - wil Opdrachtgever komen tot betrouwbare en marktconforme en maatschappelijk aanvaardbare (proportionele) tarieven.

1.11 Samenvatting van de opdracht

Opdrachtnemer wordt gevraagd de dienstverlening zoals beschreven in één of meerdere van de in Tabel 2 opgenomen percelen te leveren aan cliënten van Opdrachtgever.

De opdracht omvat de levering van jeugdhulp zoals gedefinieerd in de Jeugdwet, in een gedwongen kader of in het kader van drang.

Voor verdere informatie over de opdracht zie hoofdstuk Fout! Verwijzingsbron niet gevonden. Fout!

Verwijzingsbron niet gevonden..

Tabel 2: overzicht percelen (voorlopige cijfers, exclusief Weesp en Wijdemeren) 1.12 Vertrouwelijkheid en auteursrecht

Alle documentatie en informatie die in het kader van de aanbesteding verstrekt wordt, is Vertrouwelijk. Opdrachtnemer zal geheimhouding verzekeren met betrekking tot alle

Documentatie en informatie. Opdrachtnemer erkent dat de relatie met Opdrachtgever in het kader van deze procedure voor instroom een vertrouwelijk karakter draagt. Opdrachtnemer zal het bestaan en de inhoud van deze relatie niet aan derden bekendmaken. Opdrachtnemer zal de verplichtingen

betreffende vertrouwelijkheid ook opleggen aan de door hen in te schakelen medewerkers, derden en adviseurs. Opdrachtnemer zal ervoor zorg dragen, dat alleen personen kennis van de documentatie en informatie krijgen waarvoor dit noodzakelijk is om een Inschrijving uit te brengen.

Opdrachtgever heeft het auteursrecht op de documentatie. Openbaarmaking van de

documentatie is altijd voorbehouden aan Opdrachtgever. Opdrachtgever is niet verplicht interne documenten zoals resultaten van evaluaties, adviezen aangaande kwalificatie en gunning aan Opdrachtnemer bekend te maken.

10 Opdrachtgever behandelt alle informatie van de Opdrachtnemer vertrouwelijk. Het is Opdrachtnemer bekend dat de Opdrachtgever gehouden is aan verplichtingen die voortvloeien uit de (Wet)

openbaarheid van bestuur. Nakoming van één of meer van deze verplichtingen houdt in geen geval schending van geheimhouding of vertrouwelijkheid in.

Correspondentie en ontvangen Inschrijvingen worden na afloop niet aan Opdrachtnemers geretourneerd.

1.13 Positionering van dit document

De decentralisatie van jeugdhulp naar gemeenten beoogt een betere inzet van middelen, oftewel een transformatie. De regio Gooi en Vechtstreek heeft als doel gesteld om de verschillen tussen de sectoren zoveel mogelijk terug te brengen. De stip op de horizon is een volledige samenvoeging van de jeugdsectoren GGZ, LVB en jeugd- & opvoedhulp. Er is sprake van een persoonsvolgende

bekostiging op basis van daadwerkelijk bestede uren en etmalen. Een ordening van deze drie sectoren langs de volgende lijnen is daarbij denkbaar:

A. Ambulante jeugdhulp

 Begeleiding

 Begeleiding groep

 Behandeling

 Jeugdbescherming en jeugdreclassering B. Verblijf

 24-uurs verblijf

 Pleegzorg

11

2 Uitgangspunten inkoopprocedure

2.1 Soort inkoopprocedure

De instapprocedure is ingericht volgens de richtlijnen van een IIB dienst (verlicht

aanbestedingsregime), waarbij alleen de bepalingen uit de paragrafen 2.3.3.1 en 2.3.8.9 van hoofdstuk 2.3 van de Aanbestedingswet 2012 van toepassing zijn. In het kader van de aankomende wetswijzing van de aanbestedingswet 2012 is het mogelijk dat er een nadere aanpassing plaatsvindt.

Met dit Voorwaardenscheppend Toelatingsdocument (verder: VST) wordt niet beoogd om

overeenkomsten tegen de laagst aangeboden prijs af te sluiten. Opdrachtgever hanteert het principe dat geen Opdrachtnemers van gunning worden uitgesloten, zolang zij voldoen aan de gestelde specificaties, eisen en normen van het VST en de overige voor de inschrijving relevante stukken.

Bij deze procedure kunnen alle belangstellenden direct een inschrijving uitbrengen naar aanleiding van de nationale publicatie

op www.aanbestedingskalender.nl.

2.2 Algemeen

 Met het indienen van een Inschrijving stemt Opdrachtnemer in met de bepalingen van dit VST en alle hierbij behorende stukken. In Bijlage XIV: Invulsjabloon Jeugdbescherming, jeugdreclassering en drang bevestigt Opdrachtnemer dit.

 Opdrachtnemer mag de gegevens die Opdrachtgever ter beschikking stelt in het kader van deze procedure alleen gebruiken voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt.

 Correspondentie en ontvangen Inschrijvingen worden na afloop niet aan Opdrachtnemers geretourneerd.

 De modellen/formulieren/bijlagen mogen qua vraagstelling en voorgedrukte inhoud niet worden gewijzigd/aangepast. Opdrachtnemer kan deze digitaal invullen en gebruiken voor het aanleveren van een digitale versie van de Inschrijving. Zie hiervoor Bijlage XIV:

Invulsjabloon Jeugdbescherming, jeugdreclassering en drang. Ook mogen de modellen/formulieren/bijlagen afgedrukt worden en met een duidelijk handschrift ingevuld worden. (Het digitale Invulsjabloon zal door Opdrachtgever ter beschikking worden gesteld.)

 Het indienen van varianten is niet toegestaan.

2.3 Contactpersoon en Communicatie

Opdrachtnemer laat alle contacten met Opdrachtgever verlopen via een vast contactpersoon, die volledig beslissingsbevoegd en gemachtigd is om namens Opdrachtnemer op te treden. De naam, het telefoonnummer en het e-mailadres van deze contactpersoon dient in het Invulsjabloon ingevuld te worden.

Opdrachtnemer dient alle communicatie met betrekking tot de aanbesteding via de vaste contactpersoon van de Opdrachtgever, dhr. M. van der Spek-Stikkelorum te laten verlopen via e-mailadres contractbeheer@regiogv.nl onder vermelding van ‘contractering JB, JR en drang’. Het benaderen van andere functionarissen van Opdrachtgever in verband met deze instapprocedure is niet toegestaan en zal bij het bekend worden daarvan leiden tot uitsluiting van verdere deelneming.

12 2.4 Planning Procedure

In Tabel 3 is de planning van de procedure weergegeven. Aan deze planning kan de Opdrachtnemer geen rechten ontlenen.

Datum Activiteit

6 juli 2016 Publicatie van de opdracht 12 juli 2016 Bijeenkomst toelichting VST

12 augustus 2016 Uiterste termijn ontvangst vragen 12:00 uur

2 september 2016 Definitieve nota van inlichtingen met daarin beantwoording vragen 12 september 2016 Uiterlijk termijn ontvangst Inschrijvingen 12:00 uur

12-30 september 2016 Beoordeling Inschrijvingen na 12:00 (12 september) 6 oktober 2016 Voorlopige toelatingsbeslissing

27 oktober 2016 Definitieve toelatingsbeslissing 14 november 2016 Ondertekening overeenkomsten 1 januari 2017 Aanvang dienstverlening Tabel 3: planning procedure

2.5 Feedback bijeenkomst toelichting VST

Op 12 juli 2016 zal op de Burgemeester de Bordesstraat 80 te Bussum van <TIJDSTIP INVULLEN> een bijeenkomst worden belegd door Opdrachtgever met het doel de belangstellenden inzicht te geven in de onderliggende visie van het document. Aanmelding voor deze bijeenkomst dient uiterlijk 8 juli 2016 te geschieden via het e-mailadres contractbeheer@regiogv.nl o.v.v. “Bijeenkomst toelichting VST“. Per

“potentiële” Opdrachtnemer kunnen maximaal twee (2) personen deelnemen aan de informatiebijeenkomst.

LET OP: Opdrachtgever verzoekt de “potentiële” Opdrachtnemers met klem om aanwezig te zijn om de inhoud en de onderliggende keuzen die gemaakt zijn bij de vorming van dit document toe te lichten alvorens over te gaan tot beantwoording van vragen in het kader van de nota van inlichtingen.

2.6 Inlichtingen

Vragen kunnen uitsluitend per e-mail contractbeheer@regiogv.nl worden ingediend tot uiterlijk 26 augustus 2016 12:00 uur o.v.v. “Vragen contractering JB, JR en drang”. Opdrachtnemer wordt voor het indienen van de vragen verzocht gebruik te maken van het vragenformulier dat te vinden is in Bijlage XII: Vragenformulier. Alle ingediende vragen en antwoorden worden uiterlijk 2 september 2016 geanonimiseerd aan alle Opdrachtnemers verzonden. Deze Nota van inlichtingen dient te worden beschouwd als een integraal onderdeel van het VST.

2.7 Wijze van indienen Inschrijving

Voor de Inschrijving dient u het document ‘Invulsjabloon’ “Jeugdbescherming, jeugdreclassering en drang, zie Bijlage XIV, uiterlijk voor 12 september 2016 12:00 uur in te dienen via de digitale kluis op de Aanbestedingskalender. Na dat moment wordt de kluis gesloten en is het niet meer mogelijk uw verzoek tot Inschrijving te uploaden. Naast het Invulsjabloon dient de aanbieder een actueel uittreksel uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel digitaal mee te zenden, zodat gecontroleerd kan worden of de verklaringen rechtmatig ondertekend zijn.

Opdrachtnemer verklaart met de ondertekening van formulier “Akkoordverklaring Programma van eisen + overige voorwaarden” van Bijlage XIV: Invulsjabloon Jeugdbescherming, jeugdreclassering en

13 drang dat documenten die tot het moment van sluiten aan de digitale kluis van de

Aanbestedingskalender zijn toegevoegd door Opdrachtgever, volledig zijn geaccepteerd door Opdrachtnemer.

Mocht een Inschrijving in beginsel niet volledig zijn en/of niet voldoen aan de formeel gestelde eisen, betekent dit dat een Inschrijving niet in behandeling wordt genomen.

De Inschrijving kan uitsluitend digitaal via de Aanbestedingskalender worden ingediend. Voor technische vragen of ondersteuning bij het gebruik van Aanbestedingskalender kunt u terecht op de website. U kunt daar hulp vinden onder 'help'. De helpdesk van ABK is open op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur en bereikbaar via info@aanbestedingskalender.nl. Voor urgente zaken kunt u telefonisch contact opnemen via 085-7605757.

2.8 Opening Inschrijvingen

Na sluiting van de termijn voor de indiening van Inschrijvingen zal de opening van de Inschrijvingen op 12 september om 13:00 uur besloten plaatsvinden. Schriftelijk wordt vastgelegd van welke

Opdrachtnemers een Inschrijving is ontvangen. De opening is niet openbaar.

De opening behelst geen gunningsbesluit, wel zal een proces-verbaal worden opgemaakt waarin in ieder geval de namen van de Opdrachtnemers en eventuele bijzonderheden worden opgenomen. Dit wordt op verzoek toegezonden aan de Opdrachtnemers. Van de in het oog vallende

onregelmatigheden in de Inschrijvingen wordt melding gemaakt in een proces-verbaal van opening.

2.9 Inconsistentie en/ of onvolkomenheden

Dit VST inclusief alle bijbehorende documenten, is met grote zorg samengesteld. Opdrachtnemer wordt hierbij nadrukkelijk uitgenodigd het VST aandachtig door te lezen en bij constatering van eventuele inbreuken op de wettelijke voorschriften, bij inconsistenties, andere tegenstrijdigheden en/of onvolkomenheden de Opdrachtgever hier onverwijld en uiterlijk tot 7 kalenderdagen voor sluitingsdatum van de procedure, via email contractbeheer@regiogv.nl te informeren, zodat correctieve acties tijdig kunnen worden ondernomen.

Indien na gunning blijkt dat het VST eventuele inbreuken op de wettelijke voorschriften,

inconsistenties, tegenstrijdigheden en/of onvolkomenheden of disproportionele eis(en) bevat en deze niet door Opdrachtnemers zijn opgemerkt en kenbaar gemaakt, zijn eventuele gevolgen hiervan voor rekening en risico van de Opdrachtnemers c.q. zijn de eis(en) onherroepelijk.

2.10 Voorbehouden

Opdrachtgever zal ongeldige Inschrijvingen niet in behandeling nemen.

 Opdrachtgever behoudt zich verder het recht voor:

o Inschrijvingen die onjuiste gegevens bevatten uit te sluiten;

o Inschrijvingen op juistheid te controleren.

 Indien bepalingen in de bij dit VST gevoegde conceptovereenkomst beschreven

voorwaarden, strijdig zijn met de in deze VST gestelde condities, prevaleren de in deze VST gestelde condities.

14

 Opdrachtgever behoudt zich het recht voor de procedure voor het <eerste instapmoment of..> om haar moverende redenen geheel of gedeeltelijk, tijdelijk of definitief te staken c.q.

te beëindigen.

 Er is voor Opdrachtgever geen verplichting tot gunning en of contractering.

 Opdrachtgever behoudt zich het recht voor om bij geringe manco’s van een Inschrijving een herstelmogelijkheid te bieden.

 Opdrachtgever behoudt zich het recht voor om naar aanleiding van de Inschrijving nadere vragen te stellen.

2.11 Mededinging

Opdrachtnemer zal zich onthouden van gedragingen die de mededinging tussen Opdrachtnemers beperken. In het bijzonder zal Opdrachtnemer:

 Opdrachtgever niet belemmeren in zijn streven met een andere Opdrachtnemer of een derde tot overeenstemming te komen over de gunning van de opdracht.

 geen informatie over zijn Inschrijving uitwisselen met andere Opdrachtnemers of met derden.

2.12 Kostenvergoeding

Door Opdrachtgever worden geen kosten vergoed gemaakt voor het uitbrengen van de Inschrijving en andere eventueel door Opdrachtnemer te ondernemen activiteiten tijdens deze procedure, ongeacht

Door Opdrachtgever worden geen kosten vergoed gemaakt voor het uitbrengen van de Inschrijving en andere eventueel door Opdrachtnemer te ondernemen activiteiten tijdens deze procedure, ongeacht