• No results found

CONTACTPERSOON EN COMMUNICATIE

Opdrachtnemer laat alle contacten met Opdrachtgever verlopen via een vast contactpersoon, die volledig beslissingsbevoegd en gemachtigd is om namens Opdrachtnemer op te treden. De naam, het telefoonnummer en het e-mailadres van deze contactpersoon dient in het Invulsjabloon ingevuld te worden.

Opdrachtnemer dient alle communicatie met betrekking tot de aanbesteding via de vaste contactpersoon van de Opdrachtgever, dhr. M. van der Spek-Stikkelorum te laten verlopen via e-mailadres contractbeheer@regiogv.nl onder vermelding van ‘contractering JB, JR en drang’. Het benaderen van andere functionarissen van Opdrachtgever in verband met deze instapprocedure is niet toegestaan en zal bij het bekend worden daarvan leiden tot uitsluiting van verdere deelneming.

12 2.4 Planning Procedure

In Tabel 3 is de planning van de procedure weergegeven. Aan deze planning kan de Opdrachtnemer geen rechten ontlenen.

Datum Activiteit

6 juli 2016 Publicatie van de opdracht 12 juli 2016 Bijeenkomst toelichting VST

12 augustus 2016 Uiterste termijn ontvangst vragen 12:00 uur

2 september 2016 Definitieve nota van inlichtingen met daarin beantwoording vragen 12 september 2016 Uiterlijk termijn ontvangst Inschrijvingen 12:00 uur

12-30 september 2016 Beoordeling Inschrijvingen na 12:00 (12 september) 6 oktober 2016 Voorlopige toelatingsbeslissing

27 oktober 2016 Definitieve toelatingsbeslissing 14 november 2016 Ondertekening overeenkomsten 1 januari 2017 Aanvang dienstverlening Tabel 3: planning procedure

2.5 Feedback bijeenkomst toelichting VST

Op 12 juli 2016 zal op de Burgemeester de Bordesstraat 80 te Bussum van <TIJDSTIP INVULLEN> een bijeenkomst worden belegd door Opdrachtgever met het doel de belangstellenden inzicht te geven in de onderliggende visie van het document. Aanmelding voor deze bijeenkomst dient uiterlijk 8 juli 2016 te geschieden via het e-mailadres contractbeheer@regiogv.nl o.v.v. “Bijeenkomst toelichting VST“. Per

“potentiële” Opdrachtnemer kunnen maximaal twee (2) personen deelnemen aan de informatiebijeenkomst.

LET OP: Opdrachtgever verzoekt de “potentiële” Opdrachtnemers met klem om aanwezig te zijn om de inhoud en de onderliggende keuzen die gemaakt zijn bij de vorming van dit document toe te lichten alvorens over te gaan tot beantwoording van vragen in het kader van de nota van inlichtingen.

2.6 Inlichtingen

Vragen kunnen uitsluitend per e-mail contractbeheer@regiogv.nl worden ingediend tot uiterlijk 26 augustus 2016 12:00 uur o.v.v. “Vragen contractering JB, JR en drang”. Opdrachtnemer wordt voor het indienen van de vragen verzocht gebruik te maken van het vragenformulier dat te vinden is in Bijlage XII: Vragenformulier. Alle ingediende vragen en antwoorden worden uiterlijk 2 september 2016 geanonimiseerd aan alle Opdrachtnemers verzonden. Deze Nota van inlichtingen dient te worden beschouwd als een integraal onderdeel van het VST.

2.7 Wijze van indienen Inschrijving

Voor de Inschrijving dient u het document ‘Invulsjabloon’ “Jeugdbescherming, jeugdreclassering en drang, zie Bijlage XIV, uiterlijk voor 12 september 2016 12:00 uur in te dienen via de digitale kluis op de Aanbestedingskalender. Na dat moment wordt de kluis gesloten en is het niet meer mogelijk uw verzoek tot Inschrijving te uploaden. Naast het Invulsjabloon dient de aanbieder een actueel uittreksel uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel digitaal mee te zenden, zodat gecontroleerd kan worden of de verklaringen rechtmatig ondertekend zijn.

Opdrachtnemer verklaart met de ondertekening van formulier “Akkoordverklaring Programma van eisen + overige voorwaarden” van Bijlage XIV: Invulsjabloon Jeugdbescherming, jeugdreclassering en

13 drang dat documenten die tot het moment van sluiten aan de digitale kluis van de

Aanbestedingskalender zijn toegevoegd door Opdrachtgever, volledig zijn geaccepteerd door Opdrachtnemer.

Mocht een Inschrijving in beginsel niet volledig zijn en/of niet voldoen aan de formeel gestelde eisen, betekent dit dat een Inschrijving niet in behandeling wordt genomen.

De Inschrijving kan uitsluitend digitaal via de Aanbestedingskalender worden ingediend. Voor technische vragen of ondersteuning bij het gebruik van Aanbestedingskalender kunt u terecht op de website. U kunt daar hulp vinden onder 'help'. De helpdesk van ABK is open op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur en bereikbaar via info@aanbestedingskalender.nl. Voor urgente zaken kunt u telefonisch contact opnemen via 085-7605757.

2.8 Opening Inschrijvingen

Na sluiting van de termijn voor de indiening van Inschrijvingen zal de opening van de Inschrijvingen op 12 september om 13:00 uur besloten plaatsvinden. Schriftelijk wordt vastgelegd van welke

Opdrachtnemers een Inschrijving is ontvangen. De opening is niet openbaar.

De opening behelst geen gunningsbesluit, wel zal een proces-verbaal worden opgemaakt waarin in ieder geval de namen van de Opdrachtnemers en eventuele bijzonderheden worden opgenomen. Dit wordt op verzoek toegezonden aan de Opdrachtnemers. Van de in het oog vallende

onregelmatigheden in de Inschrijvingen wordt melding gemaakt in een proces-verbaal van opening.

2.9 Inconsistentie en/ of onvolkomenheden

Dit VST inclusief alle bijbehorende documenten, is met grote zorg samengesteld. Opdrachtnemer wordt hierbij nadrukkelijk uitgenodigd het VST aandachtig door te lezen en bij constatering van eventuele inbreuken op de wettelijke voorschriften, bij inconsistenties, andere tegenstrijdigheden en/of onvolkomenheden de Opdrachtgever hier onverwijld en uiterlijk tot 7 kalenderdagen voor sluitingsdatum van de procedure, via email contractbeheer@regiogv.nl te informeren, zodat correctieve acties tijdig kunnen worden ondernomen.

Indien na gunning blijkt dat het VST eventuele inbreuken op de wettelijke voorschriften,

inconsistenties, tegenstrijdigheden en/of onvolkomenheden of disproportionele eis(en) bevat en deze niet door Opdrachtnemers zijn opgemerkt en kenbaar gemaakt, zijn eventuele gevolgen hiervan voor rekening en risico van de Opdrachtnemers c.q. zijn de eis(en) onherroepelijk.

2.10 Voorbehouden

Opdrachtgever zal ongeldige Inschrijvingen niet in behandeling nemen.

 Opdrachtgever behoudt zich verder het recht voor:

o Inschrijvingen die onjuiste gegevens bevatten uit te sluiten;

o Inschrijvingen op juistheid te controleren.

 Indien bepalingen in de bij dit VST gevoegde conceptovereenkomst beschreven

voorwaarden, strijdig zijn met de in deze VST gestelde condities, prevaleren de in deze VST gestelde condities.

14

 Opdrachtgever behoudt zich het recht voor de procedure voor het <eerste instapmoment of..> om haar moverende redenen geheel of gedeeltelijk, tijdelijk of definitief te staken c.q.

te beëindigen.

 Er is voor Opdrachtgever geen verplichting tot gunning en of contractering.

 Opdrachtgever behoudt zich het recht voor om bij geringe manco’s van een Inschrijving een herstelmogelijkheid te bieden.

 Opdrachtgever behoudt zich het recht voor om naar aanleiding van de Inschrijving nadere vragen te stellen.

2.11 Mededinging

Opdrachtnemer zal zich onthouden van gedragingen die de mededinging tussen Opdrachtnemers beperken. In het bijzonder zal Opdrachtnemer:

 Opdrachtgever niet belemmeren in zijn streven met een andere Opdrachtnemer of een derde tot overeenstemming te komen over de gunning van de opdracht.

 geen informatie over zijn Inschrijving uitwisselen met andere Opdrachtnemers of met derden.

2.12 Kostenvergoeding

Door Opdrachtgever worden geen kosten vergoed gemaakt voor het uitbrengen van de Inschrijving en andere eventueel door Opdrachtnemer te ondernemen activiteiten tijdens deze procedure, ongeacht of de verdere procedure al dan niet zal leiden tot het sluiten van een overeenkomst.

2.13 Samenwerkingsvormen

Er zijn twee (2) verschillende vormen waaronder Opdrachtnemer een Inschrijving voor dit eerste instapmoment uit kan brengen: zelfstandig of gebruik maken van derden. Opdrachtnemer dient in het Invulsjabloon aan te geven op welke wijze Opdrachtnemer wenst in te schrijven. Het is Opdrachtnemer alleen toegestaan slechts eenmaal in te schrijven volgens een van de onderstaande mogelijkheden.

Opdrachtnemer kan bijvoorbeeld niet zelfstandig inschrijven en ook nog eens inschrijven middels een combinatie. Indien Opdrachtnemer tweemaal of meer inschrijft dan is het aan Opdrachtgever om te bepalen welke van de Inschrijvingen terzijde wordt gelegd. Hieronder wordt kort aangegeven wat de verschillende vormen van inschrijven inhouden:

Zelfstandig

Opdrachtnemer schrijft zelfstandig in en geeft daarmee aan dat hij van plan is de opdracht geheel op eigen kracht uit te voeren. Deze Opdrachtnemer is de enige contractpartij. Het is daarna in beginsel niet toegestaan derden in te schakelen voor de opdracht of een beroep te doen op de middelen van derden, tenzij Opdrachtgever hiervoor alsnog toestemming geeft.

Gebruik maken van derden

Opdrachtnemer kan in verband met het voldoen aan de geschiktheidseisen betreffende technische en beroepsbekwaamheid een beroep doen op de technische en beroepsbekwaamheid van derden. In geval van een beroep op de bekwaamheid van derden is Opdrachtnemer de enige contractuele wederpartij van Opdrachtgever, onverminderd verplicht zelf alle verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst na te komen.

15 Opdrachtnemer is bij het gebruik maken van derden verplicht dat minimaal 70% van het personeel in loondienst is bij Opdrachtnemer.

Opdrachtnemer is tevens gerechtigd om bij gebruik maken van derden een opslag percentage van maximaal 5% te hanteren voor administratie kosten.

Opdrachtnemer is na eventuele gunning als contractpartij aansprakelijk voor het nakomen van alle verplichtingen, inclusief de verplichtingen die door derden worden verricht. Bij een beroep op een derde in verband met geschiktheidseisen dient aan de daarvoor in deze offerteaanvraag gestelde regels te worden voldaan. In elk geval mogen geen uitsluitingsgronden zoals genoemd in het Invulsjabloon op de derde van toepassing zijn.

2.14 Beroepsmogelijkheid en Standstill-termijn

Op de inkoopprocedure, de toelating, de overeenkomst en eventuele geschillen is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Geschillen tussen de bij de inkoopprocedure betrokkenen partijen die ontstaan naar aanleiding van de onderhavige inkoopprocedure, dienen te

worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement te Utrecht.

Opdrachtnemer verliest zijn recht om geschillen voor te leggen wanneer een geschil later dan 20 kalenderdagen na de datum van de verzending van het besluit tot voorlopige toelating, c.q.

afwijzingsbesluit, het besluit tot het beëindigen van de procedure, het besluit een Opdrachtnemer buiten beschouwing te laten of een aanbieding uit te sluiten bij de bevoegde rechter aanhangig wordt gemaakt, tenzij het geschil voortvloeit uit een omstandigheid die na het verloop van deze termijn is gebleken.

In dit laatste geval gaat de termijn van 20 kalenderdagen in op de dag dat de desbetreffende omstandigheid is gebleken. Genoemde termijn wordt niet verlengd doordat (eventueel) aan de Opdrachtgever wordt verzocht een toelichting te geven.

16

3 Geschiktheid van Opdrachtnemer

3.1 Uitsluitingscriteria

Opdrachtnemer die verkeert in omstandigheden als bedoeld in artikel 2.86 en 2.87 van de

Aanbestedingswet 2016 worden van contractering uitgesloten. Opdrachtnemer dient aannemelijk te maken dat dit niet het geval is door het invullen van het formulier “Eigen Verklaring” uit Bijlage XIV:

Invulsjabloon Jeugdbescherming, jeugdreclassering en drang. Deze verklaring dient door de rechtsgeldige vertegenwoordiger van Opdrachtnemer te worden ondertekend.

Indien in het land waarin Opdrachtnemer is gevestigd voor bovenstaande punten de bedoelde bewijsstukken of verklaringen niet kunnen worden afgegeven, kan Opdrachtnemer volstaan met een verklaring onder ede of een plechtige verklaring die door de betrokkene is afgelegd ten overstaan van een bevoegde rechterlijke of administratieve instantie, een notaris, of een bevoegde

beroepsorganisatie.

3.2 Geschiktheidscriteria

Naast de hierboven genoemde uitsluitingscriteria worden enkele geschiktheidscriteria gesteld aan de Opdrachtnemer. Opdrachtnemer die niet voldoet aan deze geschiktheidscriteria wordt van verdere deelname uitgesloten. Opdrachtnemer dient hiertoe het formulier “Aanvullende Eigen Verklaring” in Bijlage XIV: Invulsjabloon Jeugdbescherming, jeugdreclassering en drang in te vullen en te laten ondertekenen door de rechtsgeldige vertegenwoordiger. De Opdrachtgever behoudt zich het recht voor om in een latere fase officiële bewijsstukken op te vragen.

3.3 Kerncompetenties

Het is van belang dat Opdrachtnemer door het overleggen van bijvoorbeeld referenties over

vergelijkbare opdrachten aantoont over voldoende deskundigheid en ervaring (kerncompetenties) te beschikken met betrekking tot deze opdracht zoals beschreven in hoofdstuk Fout! Verwijzingsbron niet gevonden..

MAATSCHAP??? ADVIESRAAD / MARKTCONSULTATIE

De inschrijver heeft voldaan aan de gevraagde kerncompetentie:

 ntb

Inschrijver die valt onder punt b. geeft op formulier “Opgave Kerncompetenties” van Bijlage XIV:

Invulsjabloon Jeugdbescherming, jeugdreclassering en drang per perceel of de inschrijver voor dat perceel over de vereiste kerncompetenties en referenties beschikt.

Het is toegestaan om referenties van derden te gebruiken, mits de derde partij de referenties (mede) ondertekent. Ter voldoening aan de hiervoor gestelde eis met betrekking tot de minimale omzet mogen referenties van een combinatie van ondernemingen bij elkaar worden gevoegd.

3.4 Bewijsmiddelen

Opdrachtgever kan na voorlopige gunning vragen om bewijsmiddelen ten aanzien van de

uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen. De inschrijver levert deze bewijsmiddelen binnen zeven (7)

17 dagen aan. Het niet tijdig verstrekken van documenten na een daartoe strekkend verzoek kan leiden tot uitsluiting van de procedure.

3.5 Wet- & regelgeving

Inschrijver voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en alle van toepassing verklaarde

onderliggende regelgeving en beleidsregels door de wetgever of branchevereniging. Van toepassing op deze overeenkomst zijn in ieder geval de Jeugdwet, Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector, Wet bescherming persoonsgegevens en de Wet overheid en markt.

3.6 Inspanningsverplichting maatschappelijke waarde

De inschrijver verklaart door ondertekening formulier “Opgave plan van aanpak maatschappelijke waarde” van Bijlage XIV: Invulsjabloon Jeugdbescherming, jeugdreclassering en drang dat hij – na definitieve gunning - zal voldoen aan de uitvoeringsvoorwaarden ten aanzien van de

inspanningsverplichting maatschappelijke waarde (zie hiervoor het programma van eisen hoofdstuk 0

18 Programma van Eisen.

3.7 Juridisch

De Opdrachtnemer conformeert zich volledig en zonder voorbehoud aan het Programma van Eisen zoals verwoord in hoofdstuk 0 van dit document, de overeenkomst en de bijbehorende bijlagen. De algemene voorwaarden van de Opdrachtnemer worden door Inschrijving niet van toepassing verklaard. Opdrachtnemer conformeert zich volledig en zonder voorbehoud aan de regionale inkoopvoorwaarden die zijn bijgesloten onder Bijlage XVI: Algemene inkoopvoorwaarden. Tekstuele opmerkingen over de toepasbaarheid voor de Opdrachtnemer zijn toegestaan. Opdrachtnemer dient deze te vermelden op Bijlage XII: Vragenformulier met een verwijzing naar het betreffende artikel van de inkoopvoorwaarde. De Opdrachtgever behoudt zich het recht voor de suggesties al dan niet over te nemen.

19

4 Beoordeling en toelating

4.1 Beoordeling

De Inschrijving wordt beoordeeld op het voldoen aan de procedurevoorschriften, vormvereisten, uitsluitingsgronden, geschiktheidseisen, <OPTIONEEL selectie eisen>, het akkoord verklaren met het Programma van Eisen en de prijsstelling. Indien aan alle voorwaarden wordt voldaan zal

Opdrachtgever over gaan tot (voorlopige) gunning.

4.2 Toelating

Toelating betekent dat elke in deze aanbesteding participerende gemeente met elk van de voor haar perceel gegunde Opdrachtnemer een overeenkomst aangaat, inclusief alle daarbij behorende voorwaarden en bijlagen.

Opdrachtgever deelt aan elke Opdrachtnemer, die aan de gestelde voorwaarden voldoet, het voornemen tot toelating (per brief en per e-mail) mee.

Opdrachtgever zal aan alle afgewezen Opdrachtnemer(s) per brief en per e-mail, met redenen omkleed mededelen op welke grond(en) er niet over wordt gegaan tot een voorlopige toelating. Aan de afgewezen Opdrachtnemer(s) zal de mogelijkheid geboden worden om de afwijzing mondeling toegelicht te krijgen door de Opdrachtgever. Beroep tegen de beslissing is mogelijk via de beschreven procedure in hoofdstuk twee.

De voorlopige toelating verplicht Opdrachtgever en/of de participerende gemeente niet tot het overgaan tot een definitieve toelating. Zolang er geen definitieve toelating heeft plaatsgevonden is er geen sprake van een overeenkomst en behoudt Opdrachtgever zich het recht voor om de procedure in te trekken.

4.3 Opdrachtverstrekking

De dienstverlening door Opdrachtnemer wordt uitgevoerd en zijn declarabel zolang cliënten de dienstverlening wenst af te nemen. Cliënt heeft altijd de mogelijkheid om de dienstverlening te beëindigen. Opdrachtnemer heeft geen recht op verdere vergoeding tenzij anders is overeengekomen met Opdrachtgever. Opdrachtnemer mag geen (zorg)overeenkomst sluiten met de cliënt die in welke vorm dan ook strijdig zijn met dit VST en/of de gesloten overeenkomst.

20

5 Beschrijving van de opdracht/ dienstverlening

5.1 Opdracht

Jeugdbescherming en jeugdreclassering zijn zorgvormen die uitsluitend toegankelijk zijn door een gerechtelijk besluit van een kinderrechter. De levering van Jeugdbescherming en jeugdreclassering is voorbehouden aan hiertoe conform de jeugdwet gecertificeerde instellingen.

Drang is een zorgvorm die plaatsvindt zonder gerechtelijk besluit. Drang heeft tot doel om een jeugdbeschermingsmaatregel te voorkomen. De inzet van drang beoogt een betere regie en

afstemming van zorgverlening rondom een gezin. Drang omvat uitsluitend regie, geen behandeling.

De Jeugdbescherming, jeugdreclassering en drang worden in 2017 nog bekostigd op basis van hetzelfde tariefniveau als in 2016. Echter, de afrekening vindt plaats in dagen in plaats van 12-maandsgemiddelden en maanden. Alleen bekostiging van de GMB-adviezen blijft ongewijzigd. De te hanteren tarieven zijn opgenomen in de tariefsbijlage.

De crisisdienst maakt geen onderdeel uit van deze inkoopprocedure, deze wordt met een afzonderlijk proces ingekocht. Deelname aan overleg Veilig Verder hoort bij takenpakket JB/JR.

5.1.1 Beschrijving

De opdracht bevat de levering van jeugdbescherming, jeugdreclassering en drang.

5.1.2 Inschrijving op percelen

Inschrijvers kunnen voor één of meer percelen inschrijven en één of meer percelen gegund krijgen. De inschrijvers geven op het formulier “Opgave inschrijving“ van Bijlage XIV: Invulsjabloon

Jeugdbescherming, jeugdreclassering en drang aan op welk perceel of op welke percelen zij zich willen inschrijven.

5.1.3 Levering binnen regiogrenzen

Een perceel beschrijft de levering van ondersteuning voor cliënten. Het heeft de voorkeur van de Opdrachtgever dat de levering van de percelen binnen de grenzen van de regio Gooi en Vechtstreek plaatsvindt. De Opdrachtnemer is in ieder geval verplicht om de ondersteuning in Nederland te leveren.

5.1.4 Minimale capaciteit

De Opdrachtnemer geeft in formulier “Opgave inschrijving” van Bijlage XIV: Invulsjabloon

Jeugdbescherming, jeugdreclassering en drang aan welke capaciteit de inschrijver minimaal in een periode van één (1) jaar kan leveren. De Opdrachtnemer verbindt zich aan de levering van deze minimale capaciteit.

5.1.5 Indexatie

Indexatie zal niet groter zijn dan de indexatie toegepast op het macrobudget en/of de middelen in het Gemeentefonds door het Rijk, tenzij Opdrachtgever anders besluit.

21 Indien van toepassing vindt indexatie van de vastgestelde tarieven éénmaal per jaar plaats, voor het eerst op 1 januari 2018. De Opdrachtgever baseert de indexatie op het indexcijfer voor cao-lonen, contractuele loonkosten en arbeidsduur van het CBS1. De Opdrachtgever berekent het indexcijfer jaarlijks door het indexcijfer in de maand september te vergelijken met het indexcijfer van het voorafgaande jaar. In Tabel 4 is de berekeningswijze opgenomen van het indexcijfer.

Berekeningsformule indexcijfer

Indexcijfer jaar +1 = (Index september jaar – index september jaar -1) / index september jaar -1 x 100%.

Tabel 4: berekeningswijze indexcijfer

De Opdrachtgever behoudt zich het recht voor om de prijsaanpassing te maximaliseren op 2,0%, indien de stijging van het indexcijfer meer dan 2,0% bedraagt ten opzichte van het voorgaande jaar.

5.2 Perceelverdeling

Opdrachtnemers wordt gevraagd de dienstverlening zoals beschreven in één of meerdere van de in Fout! Verwijzingsbron niet gevonden. opgenomen percelen te leveren aan cliënten van de Opdrachtgever.

De Opdrachtgever onderscheidt drie verschillende percelen, elk met specifieke eigenschappen en voorwaarden ten aanzien van marktordening, toelating, duur, bekostiging en tariefstelling:

Perceel Bekostigingseenheid

Geschatte omvang opdracht

1.1. Drang Etmalen 350.000

1.2. Jeugdbescherming Etmalen 2.000.000

1.3. Jeugdreclassering Etmalen / stuks 350.000

Totaal 2.700.000

Tabel 5: Perceelverdeling exclusief Weesp en Wijdemeren

Met bijlage xxx legt de Opdrachtgever, in samenwerking met Boer en Croon, uit op welke wijze de tarieven tot stand zijn gekomen.

De Opdrachtgever geeft op basis van de productie van 2015 een indicatie van de omvang van de opdracht per 1 januari 2017. Aan de indicatie van de omvang van de opdracht kunnen geen rechten worden ontleend. De Opdrachtgever wijst de omvang van de ondersteuning cliëntvolgend toe aan de Opdrachtnemer. In hoofdstuk 7 staat de werkwijze van de Opdrachtgever – waar de toewijzing van ondersteuning onderdeel van is – beschreven.

In de volgende paragrafen geeft de Opdrachtgever per voorziening aan:

a. Wettelijk(e) kader(s)

b. Korte omschrijving van de voorziening c. Toewijzingscriteria

d. Inhoud van de voorziening e. Resultaatgebieden

1 http://tinyurl.com/krvbyss

22 f. Beschikbaarheid en planning

g. Voorliggende voorzieningen die van toepassing zijn op betreffende voorziening h. Aanvullende eisen voor de voorziening.

5.3 Perceelbeschrijving

Voorziening Jeugdbescherming, jeugdreclassering en drang

Producten Korte omschrijving

Perceel Drang

Drang Drang is jeugdhulp in het vrijwillig kader lijkt op de hulp die wordt geboden bij het product OTS. Het doel van drang is voorkomen van een OTS, door betere regie en afstemming van zorgverlening rondom een gezin mogelijk te maken.

Perceel Jeugdbescherming

OTS < 1jaar De ondertoezichtstelling (OTS) <1 jaar omvat de uitvoering van een OTS- maatregel door de gecertificeerde instelling, voor zover deze uitvoering korter duurt dan één jaar.

OTS > 1 jaar De ondertoezichtstelling (OTS) >1 jaar omvat de uitvoering

OTS > 1 jaar De ondertoezichtstelling (OTS) >1 jaar omvat de uitvoering