• No results found

De m.e.r.-procedure wordt doorlopen voor het vaststellen van het bestemmingsplan. De procedure maakt in een aantal stappen inzichtelijk wat de impact is op het milieu. Deze informatie speelt een belangrijke rol in de afweging van alternatieven en in de definitieve besluitvorming. De resultaten worden gerappor-teerd in een milieueffectrapport (MER).

In de Wet milieubeheer (Wm) is vastgelegd dat het voor bepaalde activiteiten verplicht is om een m.e.r.-procedure te doorlopen. Voor Energiehaven IJmuiden zijn er twee redenen om een m.e.r.-m.e.r.-procedure te doorlopen:

- het vaststellen van een bestemmingsplan voor de aanleg (of wijziging) van een haven voor schepen van meer van 1.350 ton (Besluit m.e.r. Activiteit C4);

- het is niet op voorhand uit te sluiten dat de aanleg en/of het gebruik van de Energiehaven significant negatieve effecten heeft op de instandhoudingsdoelstellingen van de Natura 2000-gebieden Noord-hollands Duinreservaat en Kennemerland-Zuid. Als blijkt dat hiervoor een zogeheten ‘Passende Be-oordeling’ uitgevoerd moet worden, is het plan m.e.r.-plichtig (Wet Milieubeheer, artikel 7.2a, lid 1).

Uit de voortoets, die in juni 2020 is opgesteld ten behoeve van de haalbaarheidsonderzoeken (zie paragraaf 2.4.1), volgt dat een Passende Beoordeling noodzakelijk is.

Het bestemmingsplan stelt de kaders voor de m.e.r.-plichtige activiteit en er moet een Passende Beoor-deling worden opgesteld. Daarom is sprake van een plan-m.e.r.-plicht. Omdat het bestemmingsplan een directe bouwtitel bevat voor de diverse activiteiten is tevens sprake van een project-m.e.r.-plicht. Daar-mee is er voor de Energiehaven IJmuiden dus sprake van een gecombineerd plan- en project-m.e.r.

1.4.2 Procedurestappen

Het doorlopen van m.e.r.-procedure voor het vaststellen van het bestemmingsplan gebeurt in een aantal stappen, zie figuur 1.6. De tekst onder de figuur geeft een korte toelichting bij de diverse stappen.

Figuur 1.6 Stappen m.e.r.-procedure bestemmingsplan

1. Openbare kennisgeving van het voornemen door bevoegd gezag en terinzagelegging

De procedure is gestart met een bekendmaking van het voornemen om de Energiehaven planologisch mogelijk te maken en daarvoor een MER op te stellen, via een openbare kennisgeving en publicatie van een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD)1.

2. Advies betrokken bestuursorganen en Commissie m.e.r. over reikwijdte detailniveau en zienswijzen De NRD heeft van 24 april tot 5 juni 2020 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode kon een ieder een zienswijze over dit plan naar voren brengen. Er zijn twee zienswijzen ontvangen, die zijn beantwoord in een Nota van Antwoord (NvA), zie bijlage 1a. Op 18 juni 2020 heeft de Commissie m.e.r. haar definitieve advies over de NRD uitgebracht2. In paragraaf 2.4.2 zijn de hoofdpunten uit dit advies beschreven. De NvA wordt samen met het advies van de commissie m.e.r. meegenomen in de procedure vooroverleg bij het voorontwerpbestemmingsplan.

1 https://www.velsen.nl/sites/default/files/NRD---definitief.pdf

2 https://www.commissiemer.nl/docs/mer/p34/p3466/3466_advies_reikwijdte_en_detailniveau.pdf

22 Inleiding

3. Opstellen MER & ontwerp bestemmingsplan

Het MER (dit rapport) beschrijft en beoordeeld de milieueffecten van het voornemen. De resultaten worden betrokken bij de uitwerking van het ontwerp bestemmingsplan.

4. Kennisgeving en terinzagelegging MER en ontwerp bestemmingsplan

Er wordt een publieke kennisgeving gedaan dat het MER samen met het ontwerp bestemmingsplan 6 weken ter inzage liggen.

5. Advies betrokken bestuursorganen, Commissie m.e.r. en zienswijzen

Opnieuw worden de relevante bestuursorganen betrokken en mag eenieder zienswijzen indienen op het MER en het ontwerp bestemmingsplan. Daarnaast toetst de Commissie m.e.r. in deze periode de kwaliteit van het MER en beoordeelt of de juiste (milieu)informatie aanwezig is om een besluit over het bestem-mingsplan te kunnen nemen. De zienswijzen en verschillende adviezen kunnen aanleiding geven tot het bijstellen van het ontwerp bestemmingsplan.

6. Besluit en vervolg

Het bestemmingsplan wordt vastgesteld door het bevoegd gezag. De gemeente Velsen zal in het uitein-delijke bestemmingsplan motiveren hoe met de uitkomsten van het MER, de adviezen en zienswijzen is omgegaan.

1.5. Vervolgbesluiten

Naast het vaststellen van het bestemmingsplan, waarvoor dit MER wordt opgesteld, zijn vervolgbesluiten en vergunningen nodig voor de aanleg en het gebruik van de Energiehaven en de lichterlocatie. In het hieronder opgenomen overzicht is een eerste aanzet gegeven voor deze vervolgbesluiten en vergunnin-gen, inclusief het bijhorende bevoegde gezag. Welke vergunningen en vervolgbesluiten exact noodzakelijk zijn, hangt af van de verdere uitwerking.

Tabel 1.1 Hoofdvergunningen/ besluiten naast het bestemmingsplan

Vergunning/ besluit Bevoegd gezag

Omgevingsvergunning voor het bouwen (en slopen), o.a. voor aan-meerpalen

gemeente Velsen/ omgevings-dienst IJmond

Ontgrondingenvergunning (bij meer dan 25.000 kubieke meter) provincie Noord-Holland Projectplan in het kader van de Waterwet Rijkswaterstaat Dienst

Noordzee/Noord-Holland Watervergunning voor o.a. onttrekken en lozen Hoogheemraadschap Hollands

Noorderkwartier/ Rijkswater-staat

Watervergunning voor invloeden op Rijkswaterstaatwerken Rijkswaterstaat

Ontheffing Wet natuurbescherming vanwege soortenbescherming provincie Noord-Holland/OD NHN

Vergunning Wet natuurbescherming vanwege gebiedsbescherming voor hele projectgebied (koepelvergunning)

provincie Noord-Holland/OD NHN

Omgevingsvergunning milieudeel en melding Activiteitenbesluit voor hele projectgebied (Energiehaven en lichteractiviteiten, koepelver-gunning)

provincie Noord-Holland/ ge-meente Velsen/ Omgevings-dienst IJmond

Omgevingsvergunning bouw (en melding sloop) voor kade en gebou-wen; melding voor slopen steigers, verplaatsen lichterinstallatie

gemeente Velsen

Inleiding 23

Rho adviseurs voor leefruimte 98004.20200174

vestiging Rotterdam

Tabel 1.2 Uitvoeringsvergunningen/ besluiten

Vergunning/ besluit Bevoegd gezag

(Intrekkingsbesluit) Milieuvergunning voor de ontmanteling van het depot

Rijkswaterstaat

Tijdelijke scheepvaartmaatregelen Centraal Nautisch Beheer (CNB) Ontheffing verkeersregels/ verkeersbesluit gemeente Velsen

Melding besluit lozen buiten inrichtingen Rijkswaterstaat

1.6. Leeswijzer

Hoofdstuk 2 beschrijft de voorgeschiedenis en de nut en noodzaak van het project Energiehaven. Het geeft tevens aan hoe is getrechterd naar het huidige planvoornemen. Hierbij zijn gedurende het proces een aantal wijzigingen aangebracht, als gevolg van de uitgevoerde haalbaarheidsstudie en het advies van de Commissie m.e.r. Dit staat tevens in dit hoofdstuk toegelicht.

Hoofdstuk 3 beschrijft de referentiesituatie, hierin wordt de huidige situatie toegelicht en worden de au-tonome ontwikkelingen beschreven. Hoofdstuk 4 beschrijft het planvoornemen voor de Energiehaven, inclusief de terugvaloptie en de variant maximale milieugebruiksruimte. Tevens wordt de aanlegfase toe-gelicht.

Hoofdstuk 5 beschrijft de onderzoeksopzet en de criteria waar dit MER onderzoek naar doet.

Hoofdstuk 6 tot en met hoofdstuk 16 beschrijven per thema de effecten. Daarvoor wordt per thema ach-tereenvolgens ingegaan op het toetsingskader, de onderzoeksmethode en -criteria en de referentiesitua-tie. Vervolgens beschrijft ieder hoofdstuk de effecten van het planvoornemen, de maximale milieuge-bruiksruimte, de terugvaloptie en de aanlegfase. Dit resulteert in de uiteindelijke effectbeoordeling. Te-vens wordt aangegeven of aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn.

Tot slot bevat hoofdstuk 17 de beschrijving van de gezondheidseffecten en de resultaten van de gevoe-ligheidsanalyse voor mogelijke toekomstige woningbouw. De conclusies, de leemten in kennis en de be-nodigde monitoring en maatregelen zijn opgenomen in het slothoofdstuk 18.

24 Inleiding

Rho Adviseurs B.V. 98004.20200174 vestiging Rotterdam