• No results found

Marketing van het product

In document Stalking with a smile? (pagina 93-96)

Marketing mag de bezorgdheden van ouders niet uitbuiten. In het bijzonder voor passieve LBS die de locatie van kinderen monitoren, schrijft de Britse code dit ex-pliciet voor. Aanbieders moeten duidelijk communiceren dat weten waar de gsm of andere ontvanger van het kind is, niet hetzelfde is als weten waar het kind is.

Bovendien staat weten waar het kind is, niet gelijk aan weten dat het kind veilig is.

Lokalisatie is nog geen waarborg voor de preventie van gevaar.

We merken drie verschillende marketingstrategieën bij aanbieders van passieve LBS. Sommige providers passen verschillende strategieën tegelijk toe. De eerste strategie is erop gericht te misleiden. Volgens deze strategie wordt onvolledige of geen informatie over het functioneren van het toestel of dienst meegedeeld aan de

potentiële gebruikers. De producent geeft evenmin aan dat het kennen van de lo-catie van een kind niet zijn veiligheid verzekert. Een tweede strategie is erop uit de behoefte aan het product te creëren of te vergroten. Deze aanpak speelt schaamte-loos in op subjectieve noden aan veiligheid. In zijn ergste vorm worden cijfers ge-geven over verloren lopen en weglopen van kinderen en voedt men angsten omtrent kidnapping van kinderen (zie marketing voor ‘num8’1of ‘BrickHouse Child Loca-tor’2). Tegelijk worden de mogelijkheden van het toestel uitvergroot, terwijl het be-palen van een locatie het weglopen niet kan oplossen of kidnapping niet kan voorkomen. In de ‘light’ versie van deze strategie wordt subtiel geïnsinueerd dat het product alle zorgen op dit vlak zal wegnemen. Bij de voorstelling van passieve LBS-toepassingen stelt men graag een ‘peace of mind’ in het vooruitzicht (zie mar-keting voor ‘Family Map’3). Een laatste marketingstrategie tracht het product correct te positioneren als een extra hulpmiddel. De website geeft duidelijk aan dat het sys-teem geen ouderlijke supervisie vervangt. Een pedagogische relatie naast dit loka-lisatiemiddel wordt noodzakelijk geacht en men wijst er expliciet op dat het product conform de richtlijnen van de Britse code is opgevat (zie ‘Find Your Child’4).

explicit info:

standard statement: ‘location

‘complement no data does Explicit use

NAME substitution for FEAR not prevent of code of PRODUCT parental supervision’ CULTIVATION from danger’ practice

Mobile phone => mobile phone

GPS tracker => mobile phone/locator device

BrickHouse Child Locator NOT OK YES YES NO

num8 (Nu.M8) NOT OK YES NO NO

Zoombak NOT OK NO NO NO

GSM GPS Tracker NOT OK NO NO NO

GPS smart personal tracker NOT OK NO NO NO

Amber Alert GPS™ Armor OK NO NO NO

Comfort Zone NOT applicable NO NO NO

Zorgriem NOT OK NO NO NO

1 ‘As a parent, I can take steps to ensure their safety’. ‘Parental concern over an estimated 140,000 children being reported as missing every year to the authorities in the UK (Daily Telegraph).’

2 ‘It's Not You. All Children Wander; 2,185 Go Missing Every Day.’

3 ‘Get peace of mind by being able to conveniently locate a family member's wireless phone on a map from your mobile phone or PC.’

4 We abide by the conditions of the Data Protection Act (1998) and are registered with the Information Commissioner. We also vet key staff against the Criminal Records Bureau, and observe the Industry

Besluit

Een eerste verkenning van het aanbod van passieve LBS, zoals voorgesteld op de websites van de aanbieders, toont aan dat er al heel wat toepassingen bestaan, vooral gericht op de Amerikaanse markt. Gezien het beperkte bereik van de meeste diensten hebben Europese gebruikers beduidend minder keuze.

Bij de analyse van de marketingcommunicatie blijkt dat de meeste aanbieders slechts in beperkte mate aandacht hebben voor de juridische vereisten, de ethische vragen of de pedagogische implicaties van deze diensten. In landen waar de over-heid en/of de telecomsector richtlijnen of gedragscodes voor een goed gebruik van LBS hebben opgesteld, zoals het Verenigd Koninkrijk, lijkt de noodzaak van deze oefening beter tot de aanbieders doorgedrongen.

Het mag duidelijk zijn dat de ontwikkelingen op de markt van LBS zeer snel gaan.

Het aanbod van LBS-toepassingen zal de komende jaren wellicht ook in Europa in een stroomversnelling komen. Als we willen dat deze diensten en producten de ouder-kindrelatie positief ondersteunen en de zorg voor ouderen en zorgbehoe-vende personen effectief verbeteren, moeten we de maatschappelijke vraagstelling hierover stimuleren. Producenten, verdelers, gebruikers en hun begeleiders moeten betrokken worden in het debat over de vereisten die een pedagogisch en ethisch verantwoord gebruik van deze diensten mogelijk maken. Het is aan de overheid om het initiatief te nemen voor het opstellen en verfijnen van voldoende controle-rende regelgeving. Ze moet erop toe zien dat de gedragscodes en richtlijnen die de sector zelf opstelt niet louter voldoen aan de juridische regelgeving inzake bescher-ming van de privacy, maar dat ze ook oog hebben voor de ethische vragen en de pedagogische implicaties bij het aanbod en gebruik van deze diensten.

DE MARKT VAN LBS EEN EERSTE EVALUATIE Guidelines for The Use of Mobile Phone Technology to Provide Passive Location Services in the UK.

A Code of Practice governs the operation of any service – such as Find Your Child – that uses Location Data from the network operators (Vodafone, O2 etc). This Code was developed by the Mobile Industry following extensive consultation with children’s charities, the Home Office and the Association of Chief Police Officers (ACPO).

In document Stalking with a smile? (pagina 93-96)