• No results found

Wil je je logo omzetten naar de VUB-huisstijl? Heb je een nieuw logo nodig voor een project? Daar kunnen we je bij helpen!

Ben je op zoek naar logo’s van de VUB of van andere diensten/projecten? Kijk dan op het Do-it-Yourself-platform max.vub.be

BESTELLEN

Aanmaken van een nieuw logo via huisstijlproducten@vub.be Downloaden van bestaande logo’s via max.vub.be

WAT IS HET?

Aanpassing van je bestaande logo of creatie van een nieuw logo binnen de VUB-huisstijl, inclusief alle bestandsversies die je voor diverse toepassingen nodig hebt.

De VUB werkt met een merkenarchitectuur op 4 niveau’s:

KOEPELMERK

Alle faculteiten, diensten, locaties van de VUB vallen onder het koepelmerk.

Enkele voorbeelden:

89

 

HUISSTIJL VUB-HUISSTIJLELEMENTEN

UITGEBREID MERK

De VUB telt verschillende entiteiten die opereren onder een andere naam maar toch een wezenlijk onderdeel van de VUB zijn. Research groepen, partnerscholen, projecten, kanalen, leerstoelen enz. vallen hieronder.

Enkele voorbeelden:

CO-MERK

Dit zijn initiatieven die de VUB neemt met partners die buiten het hoofdmerk staan. Wanneer de VUB initiatiefnemer is van de samenwerking, dan houden we de VUB-huisstijlkleuren aan, zoniet hanteren we neutrale kleuren. Om de verwantschap te duiden gebruiken we toelichtende omschrijvingen zoals “in partnership with”, “an affiliation”, “empowered by” , “an initiative of”, “spin-off company of”, “research alliance of”

Enkele voorbeelden:

SUB-MERK

Wordt alleen gebruikt voor een unieke set van VUB-diensten of producten waarvoor een aparte differentiatie nodig is om deze diensten of producten bij een specifieke doelgroep succesvol neer te zetten.

Enkele voorbeelden:

90

COMMUNICATIEDIENST LOGO

WAT IS INBEGREPEN?

- de ontwerpen zijn vrij van rechten, d.w.z. ze worden je eigendom

- professionele logoset met alle bestandsversies - 3 correctierondes

WAT IS NIET INBEGREPEN?

- logo’s voor een project of organisatie buiten het VUB-merkenbeleid en de VUB-huisstijl. Als je daarvoor een logo wilt laten maken, dan betaal je dat zelf en worden prijs & termijn per opdracht met je afgesproken.

HANDIGE TIPS?

- Een logo moet ook klein (op een USB-stick bijvoorbeeld) of grof (op een T-shirt bijvoorbeeld) gebruikt kunnen worden. Probeer dus niet te veel elementen in het logo te steken. Hou het leesbaar en schaalbaar.

- Check via deze URL of je valt onder de door R&D erkende onderzoeksgroepen, zo weet je of de VUB je logo betaalt of niet.

- alle VUB-logo’s vind je op max.vub.be

HOELANG DUURT HET?

- 5 werkdagen na je aanvraag inclusief je antwoorden op de aanvullend

gevraagde info, ontvang je een voorstel van een aangepast logo. - 10 werkdagen na ontvangst van je aanvraag inclusief je antwoorden op de aanvullend gevraagde info, ontvang je een ontwerp van een nieuw logo.

- 2 werkdagen na je definitieve logokeuze ontvang je alle bestandsversies.

WAT KOST HET?

- Niets, als je een door R&D erkende onderzoeksgroep bent. De VUB betaalt

dat voor je via de begroting van Marcom. - 181,50 tot 423,50 euro voor alle andere VUB-entiteiten die recht hebben op een logo binnen de VUB-merkenarchitectuur.

91

OPMAAK

- Hoe bestellen?

- Wat is het?

- Hoelang duurt het?

- Wat kost het?

- Wat is inbegrepen?

- Wat is niet inbegrepen?

- Handige tips?

OPMAAK

92

Alle producten uit deze catalogus (drukwerk, beursmateriaal, gepersonaliseerde gadgets, …) worden voor je opgemaakt. Heb je een ontwerp nodig voor iets anders? Geen probleem: onze professionele grafici gaan voor je aan de slag. Doe je de opmaak liever zelf? Maar dan gebruik van de beschikbare templates en sjablonen.

BESTELLEN

WAT IS HET?

Opmaak met begeleiding: een ontwerp volgens de VUB-huisstijl inclusief twee correctierondes.

Opmaak zelf doen: zie Do-It-Yourself: sjablonen en templates

HOELANG DUURT HET?

Opmaak met begeleiding: Max. 3 werkdagen nadat je via huisstijlproducten@vub.be je input hebt doorgestuurd (in Word en compleet met bijbehorende foto’s of illustraties) ontvang je een eerste ontwerp. Voor producten afwijkend van die in de catalogus of voor spoedopdrachten kan de timing anders zijn.

Opmaak zelf doen: zie Do-It-Yourself: sjablonen en templates Opmaak met begeleiding via e-mail naar

huisstijlproducten@vub.be Opmaak zelf doen zie hoofdstuk Do-It-Yourself: sjablonen en templates of login op het MAX-platform

WAT IS INBEGREPEN?

- prepress voor web of print

- levering drukklare of digitale bestanden - indien nodig: zoeken naar passend beeld of illustratie

- twee correctierondes (met een onbeperkt aantal correcties per ronde)

WAT IS NIET INBEGREPEN?

- verder werken op een (elders gemaakte) opmaak aangeleverd in InDesign of een ander opmaakprogramma. Aanpassingen daarop verlopen tegen een uurtarief van 66,55 euro en betaal je zelf.

93

COMMUNICATIEDIENST OPMAAK

HANDIGE TIPS?

- 1 correctieronde = een onbeperkt aantal correcties aangeduid in de pdf (Sticky Notes, Adobe Acrobat, ...) in 1 e-mail gebundeld en in 1 keer doorgestuurd. Zorg dus dat je eerst alle op- en aanmerkingen verzamelt en dan pas doorstuurt.

- De meegestuurde foto’s moeten 300 dpi (resolutie) op 100% (grootte van het beeld) zijn. Afbeeldingen van het internet zijn dat (meestal) niet.

- De meegestuurde foto’s moeten vrij van rechten zijn.

- Je stuurt alles in originele versie door (tekst in een Word-document, foto’s apart), want op een (door jezelf al opgestarte) opmaak in InDesign werken we niet voort.

- Stuur alles door via e-mail of WeTransfer (niet via SharePoint want daartoe hebben onze externe grafici geen toegang).

WAT KOST HET?

A4-brief met betalingsstrook r/v € 42,35

Mappen met flappen A4 recto € 84,70

Mappen zonder flappen A4 recto € 72,60

Bladwijzer, 80 x 200 mm, r/v € 48,40

Rolbanners, 100 x 200 cm, recto € 60,50

Uitnodiging met tentvouw, 210 x 210mm open, r/v € 60,50 Affiches (staand/liggend), alle formaten € 45,38 Flyers (staand/liggend), r/v, alle formaten € 48,40 Folders, r/v, alle formaten 3-luik € 72,60 Uurprijs in regie vanaf derde correctieronde € 66,55 Voor opmaak met begeleiding in de VUB-huisstijl werken we met een

eenheidsprijs per ontwerp/product inclusief twee correctierondes (zie enkele prijzen hieronder). De VUB betaalt dat voor je via de begroting van Marcom. Vanaf de derde correctieronde betaal je de bijkomende tijd zelf tegen 17 euro per kwartier. Voor alle duidelijkheid: 1 correctieronde omvat

alle correcties die jij doorstuurt in 1 e-mail (onbeperkt aantal!). Je hebt dus recht op een eerste ontwerp en vervolgens twee rondes met onbeperkt aantal correcties op dat eerste ontwerp. Is het dan nog niet klaar, dan start een uurprijs in regie waarvoor je een factuur ontvangt.

Opmaak zelf doen: zie Do-It-Yourself: sjablonen en templates

94

VERTALINGEN

- Hoe bestellen?

- Wat is het?

- Hoelang duurt het?

- Wat kost het?

- Wat is inbegrepen?

- Wat is niet inbegrepen?

- Handige tips?

VERTALINGEN

95

Alsof het een originele Engelstalige tekst betreft, zo zou een vertaling van het Nederlands naar het Engels voor de lezer moeten aanvoelen. Dat vraagt om meer dan Google-translate. Hetzelfde geldt voor een omzetting van je tekst naar het Frans, Duits, Spaans, ...

BESTELLEN

via e-mail naar huisstijlproducten@vub.be

WAT IS HET?

Teksten omzetten naar een andere taal: van het Nederlands naar Engels of Frans, Duits, Spaans, ... en vice versa.

HOELANG DUURT HET?

- max. 5 werkdagen voor een tekst van max. 2400 tekens (ongeveer 1 A4) - Voor grotere teksten of spoed wordt timing op voorhand vastgelegd.

WAT KOST HET?

- gemiddeld standaardtarief: 0,04 euro per teken (1 regel bestaat bijv. uit 60 tekens incl. spaties)

- gemiddeld spoedtarief: 0,05 euro per teken

- Afhankelijk van de taal, complexiteit van de tekst, gewenste snelheid … kan de prijs afwijken. Je ontvangt altijd eerst een offerte op maat van je aanvraag.

WAT IS INBEGREPEN?

- 1 correctieronde

- de vertaalde teksten zijn vrij van rechten, d.w.z. ze worden je eigendom

WAT IS NIET INBEGREPEN?

Tekstcopywriting (je bestaande tekst wordt vertaald, de tekst wordt niet herschreven).

HANDIGE TIPS?

- Duid op voorhand in de tekst aan wat NIET vertaald mag worden (bijvoorbeeld merknamen, wetenschappelijke begrippen, ...).

- Geef aan voor wie (doelgroep) of waarvoor de tekst bedoeld is.

- De VUB kiest voor Brits-Engels.

- De Britse vertaling van vaak terugkerende woorden in de communicatie van onze universiteit vind je hier.

96

COMMUNICATIEDIENST VERTALINGEN

97

HUISSTIJL

98