• No results found

Klachtencommissie

In document 2 - Jaarverslag 2021, Vanhier Wonen (pagina 14-0)

De dienstverlening van Vanhier Wonen is erop gericht om klachten te voorkomen. Als er toch een klacht is, gaan we met de huurder in gesprek. Mocht dit niet tot een tevreden oplossing leiden dan kan de huurder zijn klacht voorleggen aan de Klachtencommissie Samenwerkende Woningcorporaties Mergelland. De Klachtencommissie is een commissie bestaande uit leden afkomstig van Krijtland Wonen, Wonen Wittem en Vanhier Wonen. Als de commissie voldoende gegevens heeft verzameld over het geschil kan zij eventueel besluiten tot een hoorzitting over de kwestie. Daarna neemt zij een beslissing en brengt zij schriftelijk advies uit aan het bestuur van de corporatie. De indiener van het geschil ontvangt een afschrift van dit advies. Het bestuur van de corporatie neemt vervolgens binnen twee weken een besluit hierover. In de meeste gevallen neemt het bestuur het advies van de commissie over. Vanhier Wonen informeert de huurder schriftelijk over de uitkomst en de eventueel te nemen maatregelen naar aanleiding van de klacht. De directeur-bestuurder licht jaarlijks de werkzaamheden van de geschillen-adviescommissie toe in de vergadering van de RvC. De samenstelling en werkwijze van de geschillenadviescommissie ligt vast in een reglement. Dit reglement is in 2021 aangepast en opnieuw vastgesteld.

De Klachtencommissie is onafhankelijk en heeft in 2021 advies uitgebracht aan alle deelnemende corporaties.

Het jaarverslag van de Klachtencommissie wordt ter informatie voorgelegd aan de directeur-bestuurder, het managementteam en de RvC. In 2021 is er één klacht ingediend over Vanhier Wonen bij de Klachtencommissie.

Het betrof een woningzoekende die van Vanhier Wonen geen woning wilde aanbieden. De woningzoekende was het hier niet mee eens, maar de Klachtencommissie vond de argumentatie van Vanhier Wonen terecht en heeft de klacht van deze woningzoekende ongegrond verklaard.

2 De doelgroep huisvesten

2.1 We waren er in 2021 weer voor bijna iedereen

Iedereen die tot 2010 voor ons koos kon op ons rekenen. In 2011 is dit vanwege de inkomensgrens veranderd en in 2015 is daar Passend Toewijzen bij gekomen. Woningcorporaties zijn vanaf 1 januari 2015 verplicht, op straffe van forse sancties, om minimaal 80% van de sociale huurwoningen toe te wijzen aan huishoudens met een gezamenlijk belastbaar jaarinkomen lager dan € 40.024 (prijspeil 2021) en maximaal 10% toe te wijzen aan huishoudens met een gezamenlijk belastbaar jaarinkomen tot € 44.655 (prijspeil 2021).Daarnaast konden we nog 10% van de woningen toewijzen aan huurders met een hoger inkomen. Dit wordt aangeduid als de 10% vrije ruimte. De relatie met onze huurders was ook in 2021 gebaseerd op wederkerigheid. Mensen die wat minder geluk hadden konden, ondanks de toegenomen druk op de woningmarkt, nog altijd extra op ons rekenen. De stakeholders waren en zijn ons geweten. Hieraan toetsen we steeds weer ons bestaansrecht.

2.2 Woonruimteverdeling

Onze huur- en koopwoningen worden samen met dertien andere Limburgse woningcorporaties aangeboden via de website www.thuisinlimburg.nl. Thuis in Limburg is één centraal woonmarketingmodel voor woningzoekenden in de hele provincie Limburg met één centrale website. Een combinatie van de verschillende aanbiedingsmodellen (inschrijfduur, eerste reageerder en loting) maakt het mogelijk om tegemoet te komen aan verschillende woningzoekenden; snelle zoekers, spoedzoekers en kritische zoekers.

In totaal hebben we in 2021 62 nieuwe huurcontracten afgesloten. Alle 62 woningen waren in de bestaande woningvoorraad. In 60 gevallen ging het om een DAEB-woning (Diensten van Algemeen Economisch Belang), verder betrof het één niet-DAEB-woning en één woning aan een stichting voor geestelijke gezondheidszorg en

Tabel 1Woningvoorraad naar huurprijsklasse, stand 31-12-2021

2.3 Primaire verantwoordelijkheid

Onze primaire verantwoordelijkheid als corporatie is het aanbieden van voldoende woningen voor mensen met een laag inkomen of een uitkering, die moeilijkheden ondervinden bij het vinden van passende huisvesting.

Vooral omdat de gemiddelde huurprijs van onze woningvoorraad stijgt, zijn we er waakzaam op dat we voldoende goedkope en betaalbare huurwoningen in portefeuille hebben en houden. Tabel 1 laat zien dat 74,7%

van onze woningvoorraad in 2021 goedkoop tot betaalbaar laag (tot € 633,25) was. Tot de grens van betaalbaar hoog (€ 678,66) zelfs 90%. De verhuur van deze woningen, met een huurprijs gelijk aan of lager dan de huurtoeslaggrens, vindt zoveel mogelijk met voorrang plaats aan de primaire doelgroep. In 2021 hebben we 91,7% van deze (sociale) huurwoningen toegewezen aan huishoudens met een belastbaar jaarinkomen tot maximaal € 40.024. 5,0% hebben we toegewezen aan de doelgroep tussen € 40.024 en € 44.655 en 3,3% is toegewezen aan de doelgroep boven de € 44.655. Hiermee voldoet Vanhier Wonen volledig aan de wetgeving voor wat betreft de 80-10-10 regel.

In het kader van het passend toewijzen hebben wij in 100% van de gevallen correct toegewezen en hebben wij geen gebruik gemaakt van de 5% vrije ruimte. Ook hiermee voldoet Vanhier Wonen volledig aan de wetgeving voor wat betreft de 95%-5% regel.

2.4 Bijzondere doelgroepen

Naast onze primaire doelgroep is het onze verantwoordelijkheid om mensen te huisvesten die bijzondere zorg, begeleiding of tijdelijke opvang nodig hebben. In paragraaf 2.5 vindt u een nadere omschrijving van onze Vluchtelingenwerk en Maatschappelijk Werk om te bezien of de integratie voorspoedig verloopt en of er zaken aangepakt moeten worden.

2.5 Wonen en zorg

Door de sterke vergrijzing in ons werkgebied zien we een stijgende vraag naar zorg. Omdat zorgverlening niet tot BTIV-omschrijving Aantal

afdeling WMO van de gemeente of deze worden voorgedragen aan het Hometeam. Het Hometeam bestaat uit huisartsen, zorgverleners van de thuiszorg, paramedici, mensen van de afdeling WMO en maatschappelijk werk.

De woningen die dit betreft kunnen op deze wijze gerichter worden toegewezen. Er zijn in 2021 vijf woningen voorgedragen aan het Hometeam. Drie woningen zijn in 2021 verhuurd en voor twee woningen geldt dat de verhuring (de sleuteluitgifte) uiteindelijk begin 2022 heeft plaatsgevonden. In 2021 zijn er geen grote WMO-aanpassingen in een van onze huurwoningen uitgevoerd. Dit is mede het gevolg van het verhuisprimaat: als de verbouwingskosten hoger liggen dan de verhuiskostenvergoeding wordt er door de gemeente Voerendaal aangestuurd op verhuizen naar een levensloopbestendige woning. Vanaf 2006 worden door Vanhier Wonen hoofdzakelijk levensloopbestendige woningen gebouwd. In deze woningen hoeven nauwelijks meer WMO-aanpassingen uitgevoerd te worden.

Eind 2017 hebben we opnieuw het convenant ‘Housing Parkstad’ ondertekend. In 2020 hebben we hier een vervolg aan gegeven en hebben we ook het nieuwe convenant Housing Parkstad in december getekend.

We hebben in 2021 één woning aangeboden aan Housing Parkstad in het kader van een “doorstroomwoning”.

Het betrof een woning in Voerendaal. Daarnaast bood Housing een kandidaat aan, maar in goed overleg met Housing, heeft Housing deze kandidaat weer teruggetrokken. Vanhier Wonen had geen woningen die aan de eisen van deze kandidaat konden voldoen.

Housing is een samenwerkingsproject tussen 24-uurs-instellingen en woningcorporaties voor de dak- en thuislozen die tijdelijk in een opvangvoorziening verblijven en zeer gemotiveerd zijn om zelf weer een toekomst op te bouwen. Deze mensen hebben de mogelijkheid om hun verblijf in de 24-uurs-zorg achter zich te laten en een nieuwe start te maken in een eigen woning. Hierbij werken we intensief samen met diverse zorginstellingen zoals stichting Rimo (Levantogroep), Mondriaan, Koraalgroep, Meander en het Leger des Heils. Sinds april 2020 vallen Housing en ZMP samen onder de vlag van Housing Parkstad. ZMP betreft de categorie Zeer Moeilijk Plaatsbaren. Dat zijn personen die door hun problematisch woongedrag moeilijk regulier te huisvesten zijn.

De verbinding tussen wonen en zorg komt ook naar voren bij de nieuwbouw. We houden rekening met de sterk vergrijzende (en vaak toenemende vraag naar zorg) Voerendaalse bevolking, maar ook met de mogelijkheid om op een later tijdstip de woningen weer te kunnen verhuren aan bijvoorbeeld gezinnen. Vanhier Wonen bouwt daarom zoveel als mogelijk alleen nog maar levensloopbestendige woningen.

Verder neemt Vanhier Wonen iedere drie maanden deel aan het netwerkoverleg sociaal domein. Alle zorgpartijen, maar ook welzijn, maatschappelijk werk, gemeente en politie bespreken daar cases die verder gaan dan één afzonderlijke partij. Gezamenlijk wordt een strategie afgesproken en wordt tevens bekeken welke partij het best betrokken kan zijn bij een dergelijke case.

2.6 Jaarlijkse huurverhoging

In 2021 heeft minister Ollongren invulling gegeven aan de motie Beckerman waardoor de huurprijzen in de sociale sector voor 2021 werden bevroren. Dat betekende dat de huurverhoging per 1 juli 2021 voor al onze huurders 0% bedraagt.

Daarnaast was er in 2021 sprake van de wet Eenmalige huurverlaging. Deze wet betekent dat huishoudens in een sociale huurwoning recht hebben op een eenmalige huurverlaging, als ze relatief te duur wonen. Het gaat hierbij om huishoudens met een inkomen onder de inkomensgrenzen voor passend toewijzen én een huurprijs boven de voor hen geldende aftoppingsgrens. Zij krijgen eenmalig recht op huurverlaging naar die aftoppingsgrens. Uiteindelijk hebben 60 van onze huurders huurverlaging gehad.

Huurachterstanden

Voorkomen is beter dan genezen. Vanhier Wonen doet er alles aan om huurachterstanden zo vroeg mogelijk te signaleren, bespreekbaar te maken en op te lossen. Wekelijks worden daarom de huurachterstanden besproken en wordt afgesproken welke maatregelen er moeten volgen om het huurachterstandspercentage zo laag mogelijk te houden. We nemen contact op met de huurder en waar nodig verwijzen we huurders naar instanties

Het resultaat is dat ultimo december de huurachterstand slechts 0,07% bedroeg en dat was een fractie hoger dan de huurachterstand ultimo december 2020 (0,05%).

of maken we betaalkafspraken. Het resultaat is dat ultimo december de huurachterstand slechts 0,07% bedroeg en dat was een fractie hoger dan de huurachterstand ultimo december 2020 (0,05%).

3 De betrokkenheid van bewoners

3.1 Bewonersparticipatie

Vanhier Wonen hecht belang aan de mening van haar huidige en toekomstige bewoners. We hebben bewonersinbreng verankerd in onze beleids- en uitvoeringscyclus. Onze operationele afdeling Wonen, bestaande uit een baliemedewerkster, woonconsulenten, technisch adviseurs, medewerker huurincasso en onze servicebus-medewerker, spelen een centrale rol in de communicatie met bewoners. Zij zijn als het ware de ogen en oren van onze organisatie. De lijnen met bewoners zijn kort waardoor we snel kunnen schakelen.

Bewonersparticipatie strekt zich binnen onze corporatie uit over drie niveaus: complexniveau, wijkniveau en corporatieniveau. Op complexniveau praten we veelal met bewonersvertegenwoordigers. In 2021 waren er zeven bewonersoverleggen actief op complexniveau. Op wijkniveau en corporatieniveau gaan we het gesprek aan met de HBV. Zo betrekken we doorgaans de HBV en hebben ze een stem in de selectie van architecten voor onze nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Om ook individuele, niet-georganiseerde bewoners de kans te geven om mee te denken met onze plannen doen we er alles aan om bij grotere renovatie- en herstructureringsprojecten bewoners te laten meedenken.

Als woningstichting willen wij graag weten hoe onze huurders denken over onze dienstverlening. In z’n algemeenheid, maar ook over de procedures rond reparatieverzoeken, het verlaten van de woning, het verkrijgen van een nieuwe woning en het onderhoud. Daarnaast pasten onze eigen onderzoeken niet in de Aedes-benchmark, waardoor cijfers niet met elkaar vergeleken konden worden. In het kader van de eenduidigheid en het feit dat we willen weten hoe de huurders over ons denken hebben we besloten met ingang van 1 januari 2020 te starten met het KWH-keurmerk. KWH is hét landelijke kwaliteitscentrum voor en door

volledig is onderzocht en een onafhankelijke commissie het onderzoek en de resultaten heeft bekeken. Via enquêtes willen we daarom feedback krijgen van onze huurders, zodat we onze dienstverlening kunnen blijven verbeteren. Na een jaar van enquêteren werd ons in 2021 het KWH-keurmerk verleend omdat we op alle onderdelen ruim boven de norm van een 7 zaten. Ook in 2021 hebben wij maandelijks meegedaan aan de KWH-enquêtes zodat wij konden zien hoe onze dienstverlening erbij stond. 2021 zijn wij met onderstaande cijfers geëindigd en hebben wij de bevestiging gekregen dat het KWH-label is gecontinueerd. Daarnaast wordt jaarlijks gekeken wat het huurdersoordeel is binnen de Aedes-benchmark. Het prestatieveld huurdersoordeel geeft op drie deelscores aan hoe huurders de dienstverlening waarderen, te weten bij het betrekken van een nieuwe woning, bij het vertrek uit een woning en bij reparatieverzoeken. Vanhier Wonen scoorde voor de drie onderdelen AAA, m.a.w. de huurders waardeerden ons als zeer goed.

Tabel 4 Scores Vanhier Wonen KWH 2021

Vanhier Wonen Landelijk

Het gemiddelde cijfer over alle onderdelen bedroeg een 8,2.

3.2 Huurders Belangen Vereniging (HBV)

De HBV heeft als doel de algemene belangen, vanuit het bewonersperspectief, van onze huurders te behartigen.

De samenwerkingsovereenkomst met de HBV is geëvalueerd. Dit heeft in 2015 geresulteerd in een nieuwe en actuele samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst is na overleg met de HBV in 2021 onveranderd voortgezet. Er zijn afspraken vastgelegd over de wijze en mate van inspraak (advies en/of instemmingsrecht) op het organisatiebeleid en op het beheer van de woningen. Uiteraard zijn de wettelijke bepalingen de minimale eisen waaraan voldaan moet worden. Ook is hierin het overleg geregeld en zijn enkele vaste agendapunten opgenomen die voor advies voorgelegd worden aan de HBV. In 2021 bestond de HBV uit zeven leden, maar sinds 1 januari 2021 heeft de HBV een nieuwe voorzitter, te weten de heer J. Eussen.

In 2021 voerden de directeur-bestuurder, de manager wonen, de manager vastgoed en woonconsulenten in totaal vier keer overleg met de HBV. Van deze vier keer was er in 2021 éénmaal een overleg met de HBV waarbij een lid namens de RvC aanwezig was. Naast de vaste agendapunten waren de belangrijkste gespreksonderwerpen van het reguliere overleg in 2021:

- Huurverhoging 2021;

- Jaarverslag en jaarrekening 2020 Vanhier Wonen;

- Nieuwbouw- en renovatieplannen;

- Het bod op het volkshuisvestelijk beleid van de gemeenten Voerendaal, Beekdaelen en Valkenburg;

- Monitoring Prestatieafspraken 2021;

- Nieuwe Prestatieafspraken 2022;

- HBV-activiteitenplan en begroting 2021 en 2022;

- KWH;

- Betrokkenheid huurders Schinveld;

- Invulling klachtencommissie op voordracht huurders;

- Reglement klachtencommissie;

- Binnenterrein TLV;

- Begroting Vanhier Wonen 2022.

Buiten de reguliere vergaderingen om vonden er informele klankbordbijeenkomsten plaats tussen de medewerkers van de woningstichting, waaronder ook met de directeur-bestuurder en individuele leden van de HBV.

3.3 Bewonersoverleg

Met onze bewoners van de hieronder genoemde complexen hebben we regulier overleg. Op deze wijze weten we wat er speelt in een complex of in de nabije omgeving van een complex.

Er zijn bewonersoverleggen in de complexen: Fortunato, Het Forum, De Linde, Furenthela, de Cortenaer, Amacahof en het Bernardushöfke. Meest voorkomende agendapunten die tijdens deze overleggen worden besproken zijn: algemene leefregels, servicekosten en de afrekening hiervan, kwaliteit van de schoonmaakwerkzaamheden en het tuinonderhoud, veiligheid en technische storingen en onderhoud van het complex. Helaas konden de bewonersoverleggen in 2021 net als in 2021 fysiek niet doorgaan vanwege de corona-maatregelen. Omdat in deze complexen veelal wat oudere huurders zijn gehuisvest was het risico om een overleg te plannen te groot. Het gaat hier immers om een kwetsbare doelgroep. Wel hebben we net als in 2020 veel telefonisch contact gehad en zijn veel oudere huurders tijdens de coronacrisis nog persoonlijk door ons gebeld met de vraag hoe het met hen ging. Dit werd zeer gewaardeerd omdat er sprake was van een toenemende eenzaamheid. Daarnaast hebben we de burendag in september 2021 toch door kunnen laten gaan. Op 5 plaatsen in de gemeente Voerendaal hebben wij onze huurders getroffen onder het genot van een kop koffie. Bewoners gingen zowel met elkaar als met ons in gesprek. Aan het eind van 2021 hebben wij al onze huurders een kerstkaart gestuurd en tevens een pakketje kaarten om het contact met de buren te vergemakkelijken. Zeker als buren nieuw zijn of als er sprake is van irritaties vinden mensen het moeilijk om dit bespreekbaar te maken. Een kaartje zorgt ervoor dat dit makkelijker kan. Wij hebben al veel positieve reacties daarop gehad. Zelfs van huurders van andere corporaties kregen wij de opmerking waarom ook zij niet zo’n setje kaartjes hadden gehad.

Dat is het voordeel als je huurt van Vanhier Wonen.

4 De kwaliteit van de woningvoorraad en woonomgeving

4.1 Woningbezit

Het woningbezit van Vanhier Wonen is in 2021 ten opzichte van het jaar ervoor gelijk gebleven al hebben we wel meerdere plannen voor het realiseren van levensloopbestendige woningen. Niet alleen in Voerendaal, maar ook in een aantal landelijke gemeenten in Zuid-Limburg. Dit is geheel in lijn met ons beleid waarbij we niet alleen aansluiten op de demografische krimp, maar ook op de groei van huishoudens, dat laatste met name in de groei van eenpersoonshuishoudens (veelal senioren). In ons ondernemingsplan is het belang van de opgave van Vanhier Wonen buiten Voerendaal beschreven en de ambitie om buiten Voerendaal actief te zijn vastgelegd. In 2020 zijn in het kader van deze ambities de eerste 15 woningen (appartementen) buiten de gemeente Voerendaal, te weten in de gemeente Beekdaelen, opgeleverd. Het prachtige project heeft de naam Beekstaete gekregen, een verwijzing naar de beek die dwars door Schinveld stroomt. Deze woningen zijn allemaal van de woningtypologie “levensloopbestendig” waarmee Vanhier Wonen inspeelt op de huidige, in de zorgwetgeving opgenomen, tendens van langer thuis wonen, en de daarmee samenhangende zorglevering. Deze laatste zal door het langer thuis wonen in toenemende mate in de woningen, extramuraal, geleverd moeten gaan worden. Het langer thuis wonen wordt daarbij nog extra door Vanhier Wonen gefaciliteerd doordat alle van de opgeleverde levensloopbestendige woningen direct met of met een voorbereiding voor een domoticasysteem zijn uitgerust.

Tevens wordt er door het programma van eisen dat Vanhier Wonen bij nieuwbouwprojecten hanteert, waarbij de levensloopbestendige woningtypologie voorop staat, ingespeeld op de toekomstige veranderende demografische samenstelling van de bevolking.

Momenteel hebben we (vergevorderde) nieuwbouwplannen; in St Geertruid (eind 2021 vergund), Banholt (eind

blijken te zijn. Een complicerende factor hierbij zijn de maandelijks explosief stijgende bouwkosten. Reden tot zorg.

Naast de 1154 woningen hadden we eind 2021, tien overige verhuureenheden in bezit. Hieronder vallen onder andere commerciële ruimtes (bedrijfs-onroerend goed (BOG), aantal vijf) en ruimtes die verhuurd worden aan zorgverleners (maatschappelijk onroerend goed (MOG), aantal vier) en één MOG welke niet wordt verhuurd, maar als dependance van ons kantoor wordt gebruikt. Ultimo 2021 is Vanhier Wonen actief in twee gemeenten:

de gemeente Voerendaal en de gemeente Beekdaelen.

Zoals uit tabel 5, 6 en 7 blijkt, bestond eind 2021 onze woningvoorraad vooral uit eengezinswoningen. In 2021 hebben we ons SVB-beleid, zoals ieder jaar, aangepast aan actuele (woning)marktomstandigheden en ambities uit de ontwikkelingsplannen. Ten aanzien van de levensloopbestendige woningen kan worden aangegeven dat wij in 2021 zijn gestart met de BAT-methodiek (Bouw Advies Toegankelijkheid) voor onze woningvoorraad. Dit is een methodiek waarbij volgens een sterrensysteem wordt beoordeeld of een woning geschikt is voor mensen met lichamelijke beperkingen. Er wordt een onderscheid gemaakt in:

Niet-geschikt

Nultredenwoning (wandelstokgeschikt) Rollatorbewoonbare woning

Rolstoelbewoonbare woning

Woning met mogelijkheid tot verzorging

In 2022 wordt de definitieve oplevering verwacht van deze methodiek.

Onderstaand volgt per onderdeel een toelichting.

Tabel 5Woningvoorraad naar bouwaard

Tabel 6 Levensloopbestendige woningen

Tabel 7 Woningen gelabeld voor senioren

Stand 31-12-2021

Zelfstandige eengezinswoning 899

Etagebouw zonder lift 140

Etagebouw met lift 115

BOG + MOG 10

Totaal 1164

Stand 31-12-2021

Levensloopbestendige woningen 353

Niet levensloopbestendige woningen 801

Totaal aantal woningen 1154

Stand 31-12-2021

Gelabelde seniorenwoningen 279

Woningen zonder seniorenlabel 875

Totaal aantal woningen 1154

4.2 Nieuwbouw

Vanwege de bevolkingskrimp was het tot 2020 noodzakelijk om in de regio een woningreductie te realiseren en waren we terughoudend in het toevoegen van woningen. Inmiddels is daar een kentering in ontstaan en moeten corporaties vol aan de bak met het realiseren van nieuwe woningen. Deze uitdaging is door ons met twee handen aangepakt. Bij nieuwbouw is het uitgangspunt dat de te bouwen woningen geschikt moeten zijn voor meerdere generaties (levensloopbestendig) en daarmee ook voor de steeds grotere groep senioren in de regio. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat de krimp minder hard gaat dan eerst becijferd maar bovendien dat er op korte termijn een tekort is aan woningen voor alleenstaanden, senioren en jongeren. In het ondernemingsplan van Vanhier Wonen is opgenomen dat Vanhier Wonen niet alleen maar actief wil, en zal zijn, in de gemeente

Vanwege de bevolkingskrimp was het tot 2020 noodzakelijk om in de regio een woningreductie te realiseren en waren we terughoudend in het toevoegen van woningen. Inmiddels is daar een kentering in ontstaan en moeten corporaties vol aan de bak met het realiseren van nieuwe woningen. Deze uitdaging is door ons met twee handen aangepakt. Bij nieuwbouw is het uitgangspunt dat de te bouwen woningen geschikt moeten zijn voor meerdere generaties (levensloopbestendig) en daarmee ook voor de steeds grotere groep senioren in de regio. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat de krimp minder hard gaat dan eerst becijferd maar bovendien dat er op korte termijn een tekort is aan woningen voor alleenstaanden, senioren en jongeren. In het ondernemingsplan van Vanhier Wonen is opgenomen dat Vanhier Wonen niet alleen maar actief wil, en zal zijn, in de gemeente

In document 2 - Jaarverslag 2021, Vanhier Wonen (pagina 14-0)