• No results found

Huidige GHZ website per januari 2015 1 Veranderingen nieuwe website

In document Optimalisatieplan GHZ website (pagina 30-32)

Interne analyse

1.10 Huidige GHZ website per januari 2015 1 Veranderingen nieuwe website

De vernieuwde website die 19 januari 2015 live is gegaan, nodigt uit tot interactie door de duidelijke CTA’s op de homepage. De knoppen laten bezoekers sneller tot actie over gaan. In één oogopslag zie je hoe je een afspraak kunt maken, online services kunt regelen en hoe je een vraag kunt stellen. Patiënten kunnen zich voorbereiden op hun bezoek aan het GHZ door middel van de nieuwe plattegrondjes met routenummers. Bezoekers kunnen makkelijk hun informatie vinden via de verbeterde zoekfunctie op de website. Hiermee voldoet de nieuwe website aan de doelstellingen van onze Online Strategie: het online faciliteren van zorg.

Een van de belangrijkste verbeteringen is de nieuwe vorm van vraag en antwoord, dit is te zien in bijlage V. Er is een nieuw ‘Vraag en antwoord systeem’ genaamd Zendesk met antwoorden op veelgestelde (niet-medische) vragen: Mijn GHZ vragen. Als het antwoord op de vraag niet wordt gevonden, dan kunnen bezoekers gemakkelijk hun vraag stellen. Medewerkers van het Klanten Contact Centrum (KCC) zorgen dat zij binnen twee werkdagen antwoord krijgen. Mocht het een vraag zijn die het KCC niet kan beantwoorden, dan wordt de vraag doorgestuurd naar Marketing en Communicatie en wordt de vraag beantwoord. Bezoekers die een vraag hebben gesteld kunnen zich tot slot registreren zodat ze hun eigen vragen en antwoorden kunnen terugvinden.

afbeelding 18 in bijlage V. Met mooie lichte foto’s en herkenbare elementen per specialisme, hebben veel specialismen nu een frisse, nieuwe indruk op de website.

1.10.2 Menustructuur

In de menustructuur zijn de volgende onderdelen opgenomen: home, specialismen, aandoening en behandeling, voorbereiden op, op bezoek, naar huis, en spoed!. Verder is er gebruik gemaakt van call to action’s op de homepage. Dit is te zien bij afbeeld 19 in bijlage V. De call to action’s zijn direct naar: afspraak maken, vraag & antwoord, online regelen. Daarnaast is rechts op de homepage een opvallend blok te vinden met de contactgegevens, route-informatie en bezoektijden van het GHZ. Hiermee activeert het GHZ de

websitebezoekers om telefonisch contact op te nemen en kunnen zij sneller de bezoektijden en route-informatie vinden. Dit is goed naar voren gebracht op de homepage omdat dit hetgene is wat websitebezoekers van het GHZ het meest zoeken.

Specialismen

Op de landingspagina ‘Specialismen’ is er een zoekfunctie naar alle specialismen. Dit is te zien op afbeelding 20 in bijlage V. Per pagina wordt beschreven wat het specialisme inhoudt, waar het zich bevindt, hoe er contact kan worden opgenomen, informatie over wat de patiënt mee moet nemen naar het ziekenhuis, wat de wachttijden zijn, en wie de specialisten en andere behandelaars zijn. Dit is te zien op afbeelding 18 in bijlage V.

Aandoening en behandeling

Op de landingspagina ‘Aandoening en behandeling’ is praktische informatie te vinden over de aandoeningen, en de behandelingen en onderzoeken die het GHZ biedt. Hier staat op bij wie een afspraak gemaakt moet worden en waar de afdeling zich bevindt. Een voorbeeld hiervan is te zien op afbeelding 21 in bijlage V.

Voorbereiden op

Bij ‘Voorbereiden op’ staat omschreven hoe patiënten zich voor kunnen bereiden op een onderzoek/behandeling. Ook is hier praktische informatie te vinden over het elektronisch patiëntendossier, kosten en vergoedingen en de GHZ Regiobus. Dit is te zien op afbeelding 23 in bijlage V.

Op bezoek

Bij de pagina ‘Op bezoek’ zijn de bezoektijden, voorzieningen en services voor bezoekers te vinden. Dit is te zien op afbeelding 26 in bijlage V.

Naar huis

Op de pagina ‘Naar huis’ is praktische informatie te vinden over het ophalen van medicijnen, het regelen van thuiszorg en het vervoer naar huis. Zo worden de patiënten voorbereid op punten waar ze rekening mee moeten houden na ontslag in het ziekenhuis en hoe zij zaken verder kunnen regelen. De pagina ‘Naar huis’ is te zien op afbeelding 24 in bijlage V. Spoed!

Op de ‘Spoedpagina’ is informatie te vinden over wat men moet doen bij levensbedreigende situaties, acute ziekenhuishulp en ook is hier een plattegrond van de begane grond van het ziekenhuis te zien. Dit is te zien op afbeelding 25 in bijlage V.

Metanavigatie

De metanavigatie helemaal bovenaan de pagina bevat de knoppen: contact, over GHZ, werken bij, voor verwijzers en inloggen. Rechts daarnaast bevindt zich de zoekfunctie en de opties voor vertalingen in het Arabisch, Duits, Engels en Frans, een groter lettertype, en een

voorleesfunctie. 1.10.3 Lay-out

De kleuren die op de website te vinden zijn, zijn groen, oranje en blauw. Hierbij is gebruik gemaakt van veel wit waardoor de website overzichtelijk en helder is.

Er wordt veel gebruik gemaakt van foto’s op de website, vaak staan deze in de header en zorgen hiermee voor herkenbaarheid voor de patiënten. Een voorbeeld hiervan is een balie met het naambord van de balie en een medewerker van de afdeling.

1.10.4 Seniorfriendly

Het GHZ heeft onlangs een rapport van de mystery visit door seniorscouts ontvangen in het kader van het Senior Friendly Hospital keurmerk. Hiermee kwam het GHZ erg goed uit de test. Men beoordeelt de website als duidelijk en overzichtelijk. Zij vinden de algemene

contactgegevens, bezoektijden, routebeschrijving voor zowel een auto als het openbaar vervoer, de parkeergelegenheid en overdracht naar een andere zorgverlener of thuissituatie na ontslag goed en makkelijk te vinden. De website scoorde hiermee 100% seniorvriendelijk.

1.11 Knelpunten GHZ website

In document Optimalisatieplan GHZ website (pagina 30-32)