• No results found

Verhindering centraal examen (absentie en te laat komen)

4 HET CENTRAAL EXAMEN

4.9 Verhindering centraal examen (absentie en te laat komen)

4.9.1 Een kandidaat die te laat komt, mag uiterlijk tot een half uur na de aanvang van de zitting tot het examenlokaal toegelaten worden. Hij levert zijn werk in op het tijdstip dat is aangegeven voor het einde van de zitting.

4.9.2 Indien een kandidaat om een geldige reden ter beoordeling van de directeur is verhinderd bij één of meer toetsen in het eerste tijdvak tegenwoordig te zijn, wordt hem in het tweede tijdvak de gelegenheid gegeven het centraal examen op ten hoogste twee toetsen per dag te voltooien.

4.9.3 Indien een kandidaat in het tweede tijdvak evenzeer verhinderd is, of wanneer hij het centraal examen in het tweede tijdvak niet kan voltooien, wordt hij in de gelegenheid gesteld in het derde tijdvak ten overstaan van de staatsexamencommissie zijn eindexamen te voltooien.

4.9.4 De kandidaat meldt zich zo spoedig mogelijk door tussenkomst van de directeur aan bij de voorzitter van de desbetreffende staatsexamencommissie. In dat geval deelt de directeur aan de commissie mede welke cijfers de kandidaat voor het schoolexamen en het eventueel reeds afgelegde gedeelte van het centraal examen heeft behaald, alsmede, wanneer dat zich voordoet:

a. dat ten behoeve van de kandidaat op grond van punt 6.1.2/6.1.3, toestemming is verleend dat met betrekking tot het vak Nederlandse taal en letterkunde dan wel tot het vak Nederlandse taal of tot enig ander vak, waarbij het gebruik van de

Nederlandse taal van overwegende betekenis is, wordt afgeweken van de voorschriften gegeven bij of krachtens dit besluit;

b. dat ten behoeve van de gehandicapte kandidaat op grond van punt 6.1.1, toestemming is verleend dat hij het centraal examen geheel of gedeeltelijk aflegt op een wijze die is aangepast aan zijn mogelijkheden.

4.9.5 Na afloop van het derde tijdvak deelt de staatsexamencommissie het resultaat mede aan de directeur.

17

5 UITSLAG, HERKANSING EN DIPLOMERING 5.1 Eindcijfer eindexamen

5.1.1 Het eindcijfer voor alle vakken van het eindexamen wordt uitgedrukt in een geheel cijfer uit de reeks 1 tot en met 10.

5.1.2 De examinator bepaalt het eindcijfer voor een vak op het rekenkundig gemiddelde van het cijfer voor het schoolexamen en het cijfer voor het centraal examen. Is dit gemiddelde niet een geheel getal, dan wordt het getal indien het eerste cijfer achter de komma een 4 of lager is, naar beneden afgerond en indien dat cijfer een 5 of hoger is, naar boven afgerond.

5.1.3 Indien in een vak alleen een schoolexamen is gehouden is het cijfer voor het schoolexamen tevens het eindcijfer.

5.1.4 Het cijfer van de rekentoets, gemaakt door leerlingen zonder wiskunde in hun pakket, weegt niet mee in de zak- slaagregeling. De toets moet echter wel gemaakt zijn.

5.2 Vaststelling uitslag

5.2.1 De directeur en de secretaris van het eindexamen stellen de uitslag vast met inachtneming van het bepaalde in punt 5.3.

5.2.2 De directeur en de secretaris van het eindexamen stellen uit alle eindcijfers van de vakken waarin de kandidaat examen heeft afgelegd een lijst op, zodanig dat de op deze lijst vermelde vakken een eindexamen vormen.

5.2.3 Indien de kandidaat slechts kan slagen bij een bepaalde keuze uit eindcijfers volgens twee programma's in een of meer vakken, betrekken de directeur en de secretaris van het

eindexamen die eindcijfers bij de bepaling van de uitslag, die de kandidaat nodig heeft om te kunnen slagen. Indien er meerdere keuzen mogelijk zijn stellen de directeur en de secretaris van het eindexamen de kandidaat een keuze uit eindcijfers voor. De keuze is definitief wanneer de kandidaat niet binnen vier dagen heeft medegedeeld dat een andere keuze gemaakt moet worden.

5.3 Uitslag

5.3.1 Een kandidaat is geslaagd indien:

a. het rekenkundig gemiddelde van de bij het centraal examen behaalde cijfers ten minste 5,5 is;b. LO is beoordeeld met ‘voldoende’ of ‘goed’;

c. er maximaal één eindcijfer 5 voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde is behaald;

d.- alle eindcijfers 6 of hoger zijn, of;

- er 1x5 is behaald en voor de overige vakken een 6 of hoger, of;

- er 1x4 of 2x5 of 1x5 en 1x4 is behaald en voor de overige vakken een 6 of hoger, waarbij het gemiddelde van de eindcijfers tenminste 6.0 is;

- geen eindcijfer is 3 of lager.

e: combinatiecijfer: cijfers voor maatschappijleer, CKV, het profielwerkstuk en godsdienst maken deel uit van het combinatiecijfer.

Een eindcijfer van een drie of lager op de cijferlijst betekent dat de leerling niet geslaagd is.

Dit geldt ook voor de verschillende onderdelen die meewegen in het combinatiecijfer.

5.3.2 De kandidaat die deeleindexamen heeft afgelegd, is geslaagd voor dat deelexamen, indien hij voor het desbetreffende vak een eindcijfer 6 of meer heeft behaald.

5.3.3 De kandidaat, die eindexamen dan wel deeleindexamen heeft afgelegd en die niet voldoet aan de voorwaarden is afgewezen, behoudens de mogelijkheid tot herkansing, bedoeld in punt 5.4.

5.3.4 Zodra de uitslag ingevolge het eerste, tweede dan wel derde lid is vastgesteld, maakt de directeur deze tezamen met de eindcijfers schriftelijk aan iedere kandidaat bekend, onder mededeling van het bepaalde in 5.4. De in de eerste volzin bedoelde uitslag is de definitieve uitslag indien artikel 5.4, eerste lid, geen toepassing vindt.

18

5.3.5 De kandidaat is geslaagd voor het eindexamen havo met toekenning van het judicium cum laude indien zijn examen voldoet aan de volgende voorschriften:

a. ten minste het gemiddelde eindcijfer 8,0 berekend op basis van de eindcijfers voor:

- de vakken in het gemeenschappelijk deel van het profiel, het eindcijfer van het combicijfer en de vakken van het profieldeel, en - het vak uit het vrije deel waarvoor het hoogste cijfer is vastgesteld, en b. de kwalificatie voldoende voor LO.

5.4 Herkansing

5.4.1 De kandidaat heeft voor één vak waarin hij reeds examen heeft afgelegd, nadat de uitslag volgens artikel 5.3 is vastgesteld het recht in het tweede tijdvak, of indien artikel 4.9, eerste lid, van toepassing is, in het derde tijdvak, opnieuw dan wel alsnog deel te nemen aan het centraal examen.

5.4.2 De kandidaat stelt de directeur voor een door deze laatste te bepalen dag en tijdstip schriftelijk in kennis van gebruikmaking van het in het eerste lid bedoelde recht.

5.4.3 Na afloop van de herkansing wordt de uitslag definitief vastgesteld met overeenkomstige toepassing van artikel 5.2 en wordt deze schriftelijk aan de kandidaat bekendgemaakt.

5.4.4 Het eerste tot en met derde lid zijn van overeenkomstige toepassing op de vakken waarin in een examenjaar deeleindexamen is afgelegd.

5.5 Diploma en cijferlijst

5.5.1 De directeur reikt op grond van de definitieve uitslag aan elke kandidaat die eindexamen heeft afgelegd een lijst uit waarop de resultaten van de kandidaat vermeld zijn volgens de

voorgeschreven voorschriften van de overheid. Afgewezen kandidaten ontvangen een lijst waarop de eindexamenvakken zijn vermeld, de cijfers van het schoolexamen en de cijfers van het centraal examen en de eindcijfers.

5.5.2 Van de examenkandidaat die geen examen wiskunde heeft gedaan wordt het cijfer voor het schoolexamen rekenen vermeld op een bijlage bij de cijferlijst. Indien de examenkandidaat wel examen heeft gedaan in het vak wiskunde maar het eindcijfer niet betrokken is in de uitslagbepaling, dan wordt het resultaat op de bijlage bij de cijferlijst vermeld.

5.5.3 De directeur reikt op grond van de definitieve uitslag aan elke voor een deeleindexamen afgewezen kandidaat een lijst uit waarop ten aanzien van de eindexamenvakken zijn vermeld de cijfers van het schoolexamen, de cijfers van het centraal examen en de eindcijfers.

5.5.4 De directeur reikt op grond van de definitieve uitslag aan elke voor het eindexamen geslaagde kandidaat een diploma uit, waarop alle vakken zijn vermeld die bij de bepaling van de uitslag zijn betrokken. Duplicaten van diploma's worden niet uitgereikt.

5.5.5 Indien een kandidaat examen heeft afgelegd in meer dan het voorgeschreven aantal vakken, worden de eindcijfers van de vakken die niet bij de bepaling van de uitslag zijn betrokken vermeld op de cijferlijst, tenzij de kandidaat daartegen bezwaar heeft.

5.5.6 De directeur en de secretaris van het eindexamen tekenen de diploma's en de cijferlijsten.

6 OVERIGE BEPALINGEN

6.1 Afwijking wijze van examineren

6.1.1 De directeur kan toestaan dat een gehandicapte kandidaat het examen geheel of gedeeltelijk aflegt op een wijze die is aangepast aan de mogelijkheden van die kandidaat. In dat geval bepaalt de directeur de wijze waarop het examen zal worden afgelegd. Hij doet hiervan zo spoedig mogelijk mededeling aan de inspectie.

6.1.2 Tenzij er sprake is van een objectief waarneembare lichamelijke handicap, geldt ten aanzien van de in het eerste lid bedoelde aangepaste wijze van examineren dat:

a. er een deskundigenverklaring is door een terzake deskundige psycholoog of orthopedagoog is opgesteld.

19

b. De aanpassing voor zover betrekking hebbend op het centraal examen in ieder geval kan bestaan uit een verlenging van de duur van de desbetreffende toets van het centraal examen met ten hoogste 30 minuten.

c. Een andere aanpassing slechts kan worden toegestaan voor zover daartoe in de onder a genoemde deskundigenverklaring ten aanzien van betrokkene een voorstel wordt gedaan dan wel indien de aanpassing aantoonbaar aansluit bij de

begeleidingsadviezen, vermeld in die deskundigenverklaring.

6.1.3 Het bevoegd gezag kan in verband met onvoldoende beheersing van de Nederlandse taal afwijken van de voorschriften gegeven bij of krachtens dit besluit, ten aanzien van een kandidaat die met inbegrip van het schooljaar waarin hij eindexamen aflegt, ten hoogste zes jaren onderwijs in Nederland heeft gevolgd en voor wie het Nederlands niet de moedertaal is.

De in de eerste volzin bedoelde afwijking kan betrekking hebben op:

a. het vak Nederlandse taal en literatuur;

b. enig ander vak waarbij het gebruik van de Nederlandse taal van overwegende betekenis is.

6.1.4 De in het derde lid bedoelde afwijking bestaat voor zover betrekking hebbend op het centraal examen slechts uit een verlenging van de duur van de desbetreffende toets van het centraal examen met ten hoogste 30 minuten en het verlenen van toestemming tot het gebruik van een verklarend woordenboek der Nederlandse taal.

6.1.5 Van elke afwijking op grond van het derde lid wordt mededeling gedaan aan de inspectie.

6.2 Gegevensverstrekking aan de Minister

6.2.1 Zo spoedig mogelijk na de vaststelling van de uitslag stuurt het bevoegd gezag aan de Dienst Uitvoering Onderwijs en aan de inspectie een lijst waarop voor alle kandidaten zijn vermeld:

a. de vakken waarin examen is afgelegd;

b. de cijfers van het schoolexamens;

c. de cijfers van het centraal examen;

d. de eindcijfers;

e. de uitslag van het eindexamen of het deeleindexamen.

6.3 Bewaren examenwerk

6.3.1 Het werk van het centraal examen der kandidaten en de lijsten bedoeld in punt 6.2.1, worden gedurende tenminste zes maanden na de vaststelling van de uitslag bewaard door de

secretaris, ter inzage voor belanghebbenden.

6.3.2 Een door de directeur en de secretaris van het eindexamen ondertekend exemplaar van de lijst, bedoeld in punt 6.2.1. wordt gedurende tenminste zes maanden na de vaststelling van de uitslag in het archief van de school bewaard.

6.3.3 De directeur draagt er zorg voor dat een volledig stel van de bij de centrale examens gebruikte opgaven gedurende tenminste zes maanden na de vaststelling van de uitslag bewaard blijft in het archief van de school.

6.4 Afwijkende inrichting examen

6.4.1 Ten behoeve van experimenten met een andere inrichting van het eindexamen kan de Minister van onderwijs toestaan dat van dit reglement wordt afgeweken.

6.5 Spreiding examen dagschool

6.5.1 Het bevoegd gezag van een dagschool kan, de inspectie gehoord, toestaan dat ten aanzien van een kandidaat die in het laatste leerjaar langdurig ziek is en ten aanzien van een kandidaat die lange tijd ten gevolge van bijzondere, van de wil van de kandidaat

onafhankelijke, omstandigheden niet in staat is geweest onderwijs in het laatste leerjaar te volgen, het eindexamen gespreid over twee schooljaren wordt afgenomen.

6.5.2 Het bevoegd gezag geeft zijn in 6.5.1 bedoelde toestemming uiterlijk voor de aanvang van het eerste tijdvak van de centrale examens. In bijzondere gevallen kan het bevoegd gezag

20

afwijken van de eerste volzin ten behoeve van een kandidaat die nog niet in al zijn eindexamenvakken examen heeft afgelegd.

6.5.3 De examencommissie kan een kandidaat toestemming verlenen vervroegd examen af te leggen in één of meerdere vakken.

6.6 Regeling gang van zaken centraal examen

6.6.1 Na het openen van de enveloppe met opgaven is het verboden enige mededeling of inlichting over het werk aan de kandidaat te verstrekken, behoudens een mededeling inzake een fout in de opgave die door de Cevo schriftelijk aan de scholen is doorgegeven.

6.6.2 Zonder toestemming van de toezichthouders mag een kandidaat zich niet verwijderen uit het examenlokaal.

6.6.3 Een kandidaat die te laat komt, mag uiterlijk tot een half uur na het begin van de zitting tot het examenlokaal toegelaten worden. Hij levert zijn werk in op het tijdstip dat is aangegeven voor het einde van de zitting. De directeur kan hiervan afwijken uitsluitend na overleg met de inspecteur.

6.6.4 Kandidaten die meer dan een half uur na de aanvang van de zitting binnenkomen, kunnen niet deelnemen aan deze zitting. Bij een geldige reden, ter beoordeling van de directeur kunnen zij voor dit vak verwezen worden naar het tweede tijdvak. Op de overige zittingen dienen zij wel te verschijnen.

6.6.5 Kandidaten mogen binnen het eerste klokuur na aanvang van het examen de examenzaal niet verlaten.

6.6.6 Tijdens de zitting van het centraal examen is het een toezichthouder niet geoorloofd nog andere werkzaamheden te verrichten.

6.6.7 Elke toezichthouder dient het proces-verbaal te tekenen.

6.6.8 De kandidaten maken het werk op papier, gewaarmerkt en verstrekt door de school; de school verstrekt eveneens gewaarmerkt kladpapier. Kandidaten mogen derhalve geen papier meenemen naar het examenlokaal.

6.6.9 Ter voorkoming van onregelmatigheid brengen de surveillanten tijdens het examen

eindexamenpapier, potlood en andere benodigdheden bij de kandidaten die daarom vragen.

6.6.10 De kandidaat levert zijn werk in bij een toezichthouder. Deze controleert de naam van het nummer van de kandidaat en staat hem toe het examenlokaal te verlaten nadat hij zich ervan vergewist heeft of het werk compleet is.

6.6.11 De aan de kandidaat voorgelegde opgaven en het kladpapier voor een toets van het centraal examen blijven in het examenlokaal tot het einde van de toets.

6.6.12 Indien tijdens een zitting een fout in de opgave ontdekt wordt, worden daar geen mededelingen over gedaan.

6.6.13 Tijdens het laatste kwartier van de zitting mogen geen kandidaten meer vertrekken.

6.6.14 Aan het einde van de zitting halen de surveillanten het werk op. Daarna wordt gecontroleerd of van iedere kandidaat al het werk is ingeleverd.

6.6.15 Aan het einde van de zitting blijven de kandidaten zitten, totdat een der surveillanten het sein geeft om op te staan en het examenlokaal te verlaten.

6.6.16 Het is niet toegestaan dat meer dan één leerling tegelijk naar het toilet laten gaan. In het geval dat er al kandidaten hun werk hebben ingeleverd en de zaal verlaten hebben, moet één van de surveillanten er op toezien dat contact met de vertrokken kandidaten onmogelijk is.

6.7 Gedragsregels bij het Centraal Examen.

6.7.1 Kandidaten dienen een kwartier voor aanvang van het examen aanwezig te zijn.

6.7.2 Het is niet toegestaan jassen, tassen, en etuis de examenzaal mee in te nemen.

6.7.3 Het schrijven met potlood is niet toegestaan tijdens het examen. Voor het tekenen van grafieken mag wel van een potlood gebruik gemaakt worden.

6.7.4 Het meenemen of gebruiken van typex is niet toegestaan.

6.7.5 Het is niet toegestaan mobiele telefoons, smart horloges en horloges die geluid maken mee te nemen in de examenzaal.

21

6.8 Slot

In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de directeur.

Aldus vastgesteld door het bevoegd gezag van Het Heerenlanden.

Leerdam, 1 augustus 2020 Gewijzigd op 09-02-2021

Inrichting examendossier PTA

Het Heerenlanden Aantal pagina's: 29

25-09-20 / 09:56:35

HAVO 2019-2021 / Aardrijkskunde

Leerjaar

Toetssoort Toetscode Toetsomschrijving Datum-toets

Her-kansing

Weging Toetsvorm Toetsduur

Leerjaar4

2 A 1 + B 1 + B 2 Wereld Schriftelijk TT S421 Wereld H 1 en 3 Toegestane

hulpmiddelen: standaardpakket, inclusief Grote Bosatlas 54e drukToets wordt afgenomen in de toetsweek

Hoogste, 1 herkansing

20 Klassikaal 100

4 A 1 + C 2 Aarde Schriftelijk TT S441 Aarde H 5 en 6 Toegestane

hulpmiddelen: standaardpakket, inclusief Grote Bosatlas 54e drukToets wordt afgenomen in de toetsweek

Hoogste, 1 herkansing

20 Klassikaal 100

A 1 + B 2 + B 3 Wereld Schriftelijk TT S451 Wereld H 2 en 4 Toegestane hulpmiddelen: standaardpakket, inclusief Grote Bosatlas 54e drukToets wordt afgenomen tijdens periode 4.

Geen 10 Klassikaal 50

Leerjaar

Toetssoort Toetscode Toetsomschrijving Datum-toets

Her-kansing

Weging Toetsvorm Toetsduur

Leerjaar5

1 A1, C1 en C3 A: Vaardigheden C: Aarde

Schriftelijk TT S511 Onderwerp: Natuur en landschap.

Toegestane hulpmiddelen:

Standaardpakket + Grote Bosatlas 55e druk. De toets wordt

afgenomen in de toetsweek.

Hoogste, 1 herkansing

15 Klassikaal 100

2 A1, D1 en D2 A: Vaardigheden D: Ontwikkelingsland

Schriftelijk TT S521 Onderwerp: Brazilië en actuele vraagstukken in Brazilië.

Toegestane hulpmiddelen:

Standaardpakket + Grote Bosatlas 55e druk. De toets wordt

afgenomen in de toetsweek.

Hoogste, 1 herkansing

15 Klassikaal 100

3 A1, E1 en E2 A: Vaardigheden E: Leefomgeving

Schriftelijk TT S531 Onderwerp: Vraagstukken in Nederland. Toegestane

hulpmiddelen: Standaardpakket + Grote Bosatlas 55e druk. De toets wordt afgenomen in de toetsweek.

Hoogste, 1 herkansing

20 Klassikaal 100

Pagina 1 van 29

Inrichting examendossier PTA

Het Heerenlanden Aantal pagina's: 29

25-09-20 / 09:56:35

HAVO 2019-2021 / Bedrijfseconomie

Leerjaar

Toetssoort Toetscode Toetsomschrijving Datum-toets

Her-kansing

Weging Toetsvorm Toetsduur

Leerjaar4

2 Domein B Van persoon naar

rechtspersoon

Schriftelijk TT S421 H5 Verzekeren, H7 Beleggen, H8 Woning, H9 Familie en H10 Schenken en erven. Toets wordt in de toetsweek afgenomen.

Hulpmiddel: gewone rekenmachine (geen grafische).

Hoogste, 1 herkansing

20 Klassikaal 100

4 Domein B +

Domein D

Van persoon naar rechtspersoon +

Investeren en financieren.

Schriftelijk TT S441 H6 Enkelvoudige interest en samengestelde interest.H12 Keuze rechtsvorm.H17 Eigen

vermogen.H18 Vreemd

vermogen.H19 Vermogensmarkt.

Toets wordt in de toetsweek afgenomen. Hulpmiddel: gewone rekenmachine (geen grafische).

Hoogste, 1 herkansing

20 Klassikaal 100

Leerjaar

Toetssoort Toetscode Toetsomschrijving Datum-toets

Her-kansing

Weging Toetsvorm Toetsduur

Leerjaar5

1 E Marketing Schriftelijk PO P511 Praktische Opdracht m.b.t.

marketing. In deze po worden de volgende hoofdstukken getoetst:

H21 Marketing, H22 Product en Prijs, H23 Plaats en Promotie en H24 E-business. Onderdeel van het cijfer is een mondelinge

presentatie.

16-10-19 Geen 20 Groep

2 F Financieel Beleid Schriftelijk TT S521 H25 Kostensoorten, H26 Begrote

en werkelijke winst, H27 Break-even analyse, H28 Accrual-accounting en matchingsprincipe, H29 Interne verslaggeving en H30 Financiële planning. Toets wordt in de toetsweek afgenomen.

Hulpmiddel: standaardpakket.

Hoogste, 1 herkansing

20 Klassikaal 100

3 G Verslaggeving Schriftelijk TT S531 H31 Externe verslaggeving, H32

Regels voor de activa en de passiva, H33 Regels winst- en verliesrekening, H34

Liquiditeitsgetallen, cashflow en solvabiliteitsgetallen en H35 Overige kengetallen. Toets wordt in de toetsweek afgenomen.

Hulpmiddel: standaardpakket.

Hoogste, 1 herkansing

20 Klassikaal 100

Pagina 2 van 29

Inrichting examendossier PTA

Het Heerenlanden Aantal pagina's: 29

25-09-20 / 09:56:35

HAVO 2019-2021 / Bewegen, sport en maatschappij

Leerjaar

Toetssoort Toetscode Toetsomschrijving Datum-toets

Her-kansing

Weging Toetsvorm Toetsduur

Leerjaar4

1 B Bewegen PO P411 Bewegen bestaande

uit;terugslagspel 1 (tennis), atletiek (springen), turnen 1 (zwaaien) turnen 2 (springen), doelspel, atletiek (lopen)

Geen 24 Individueel

B1 spelen PO P411a terugslagspel 1 (tennis)

afname tijdens de les

Geen 0 Individueel

B4 atletiek PO P411b Atletiek (springen)

afname tijdens de les

Geen 0 Individueel

8,9,10 www.examenblad.nl

examenstof-bsm-havo

PO P412 Bewegen en regelen Geen 15 Individueel

C2 regelen in de rol van

begeleider

PO P412a Lesgeven

afname tijdens de les

Geen 0 Individueel

2 B2 Turnen PO P411d Turnen 1 (zwaaien)

afname tijdens de les

Geen 0 Individueel

C2 Regelen in de rol van

begeleider

PO P412b Lesgeven

afname tijdens de les

Geen 0 Individueel

C en D Bewegen en Regelen en Bewegen en gezondheid

Schriftelijk TT S421 SE-toets;hoofdstuk 1.5, 2.2 en 2.3Afname tijdens

toetsweekToegestane

hulpmiddelen: standaard pakket.

Hoogste, 1 herkansing

8 Klassikaal 100

4 B1 spelen PO P411c doelspel (hockey)

afname tijdens de les

Geen 0 Individueel

C3 regelen in de rol van

organisator

PO P412d Organiseren bewegingsactiviteit afname tijdens de les

Geen 0 Individueel

Domein D Bewegen en gezondheid Schriftelijk TT S441 SE-toets, bestande uit:Hoofstuk 1.7 Stof behandeld tijdens

praktijklesAfname tijdens de toetsweekToegestane

hulpmiddelen: standaard pakket

Hoogste, 1 herkansing

8 Klassikaal 100

Leerjaar

Toetssoort Toetscode Toetsomschrijving Datum-toets

Her-kansing

Weging Toetsvorm Toetsduur

Leerjaar5

1 B Bewegen PO P511 Domein Bewegen;bestaande uit

Atletiek(werpen) Softbal, Atletiek (lopen) Turnen (acrobatiek) Dans, Zelfverdediging

Geen 10 Individueel

B4 Atletiek PO P511a Atletiek (werpen)

Afname tijdens de les

Afname tijdens de les