• No results found

1

De app Agenda openen

Raak in het startscherm of het scherm 'Alle apps' het pictogram 'Agenda' aan.

Agenda geeft afspraken weer uit elk van uw accounts waarvoor agenda's worden gesynchroniseerd met uw tablet. Voor elk account kunnen meerdere agenda's worden weergegeven, afhankelijk van de manier waarop u ‘Agenda’ heeft ingesteld vanuit een browser op uw computer.

U kunt bepalen welke agenda's worden gesynchroniseerd en weergegeven voor elk account. De afspraken worden per agenda in een verschillende kleur weergegeven. Als u uw huidige weergave- instellingen wilt bekijken, raakt u “Menu > Instellingen” aan en selecteert u een account.

Agenda geeft de huidige tijd (een zwarte horizontale lijn in de dag- en weekweergave) en de tijden van afspraken weer volgens de tijdzone die is ingesteld op uw tablet. Alles vóór de huidige tijd wordt weergegeven met een lichtgrijze achtergrond.

Als u in het buitenland bent, kunt u een aangepaste eigen tijdzone instellen voor de app Agenda. Als u dit wilt doen, gaat u naar “Menu > Instellingen > Algemene instellingen” en vinkt u het selectievakje aan bij “Eigen tijdzone gebruiken”.

Als u wilt zoeken in Agenda, raakt u “Menu > Zoeken” aan. U kunt zoektermen typen.

Als u al uw agenda's handmatig wilt synchroniseren, raakt u “Menu > Vernieuwen” aan. Voor het vernieuwen van Agenda (en voor automatische synchronisatie) heeft u een wifi-verbinding nodig.

Aan de slag met je smartphone of tablet 62

2

Uw agendaweergave wijzigen

Als u de weergave van uw agenda wilt wijzigen, raakt u de tabbladen Dag, Week, Maand of Agenda in de linkerbovenhoek aan.

2.1 Overschakelen naar de dagweergave

De dagweergave bevat een overzicht met de afspraken voor die dag, in een tabel die is onderverdeeld in rijen van een uur. Een zwarte lijn geeft de huidige tijd aan. Afspraken die de hele dag of meerdere dagen duren, worden bovenaan weergegeven.

• Raak het tabblad “Dag” in de linkerbovenhoek aan.

• Knijp twee vingers samen om verticaal uit te zoomen of spreid uw vingers om in te zoomen.

• Veeg naar links of rechts om eerdere of toekomstige dagen te bekijken.

• Raak een afspraak aan om de details ervan te bekijken.

2.2 Overschakelen naar de weekweergave

In de weekweergave wordt een overzicht met afspraken voor één week weergegeven. Afspraken die de hele dag of meerdere dagen duren, worden bovenaan weergegeven. Een zwarte lijn geeft de huidige tijd aan.

• Raak het tabblad “Week” in de linkerbovenhoek aan.

• Knijp twee vingers samen om verticaal uit te zoomen of spreid uw vingers om in te zoomen.

• Veeg naar links of rechts om eerdere of toekomstige weken te bekijken.

• Raak een afspraak aan om de details ervan te bekijken.

2.3 Overschakelen naar de maandweergave

In de maandweergave wordt een overzicht met afspraken voor één maand weergegeven. Er worden segmenten voor elke dag met geplande afspraken weergegeven in een verticale balk in de kleur van de afspraak, of in het zwart als er meerdere afspraken in dat segment staan. Afspraken die de hele dag duren, worden als horizontale balk weergegeven aan de bovenzijde van de dag.

• Raak het tabblad “Maand” in de linkerbovenhoek aan.

• Veeg omhoog of omlaag om eerdere of toekomstige maanden te bekijken.

• Raak een dag aan om de afspraken voor die dag te bekijken.

Aan de slag met je smartphone of tablet 63 Overschakelen naar de agendaweergave

De agendaweergave bevat een chronologisch overzicht van uw afspraken. Afspraken die een hele dag of meerdere dagen duren, worden weergegeven aan het begin van elke dag. Dagen waarop geen afspraken zijn gepland, worden niet weergegeven. Het begin van de huidige dag wordt aangegeven met een zwarte lijn.

• Raak het tabblad “Agenda” aan in de linkerbovenhoek.

• Veeg omhoog of omlaag om eerdere of toekomstige afspraken te bekijken.

• Raak een afspraak aan om de details ervan te bekijken.

3

Agenda-afspraken maken en bewerken 3.1 Een afspraak maken

U kunt de app Agenda gebruiken om afspraken te maken die zowel op uw tablet als in Google Agenda op internet worden weergegeven.

• In elke agenda-weergave kunt u het pictogram 'Nieuwe afspraak' in de rechterbovenhoek van het scherm aanraken.

of,

Raak langdurig een specifieke plaats in een dag- of weekweergave aan.

• Raak “Nieuwe afspraak” aan in het menu dat wordt weergegeven om het scherm voor afspraakdetails te openen, waarin de dag en tijd al zijn ingevuld.

Aan de slag met je smartphone of tablet 64

Voeg details over de afspraak toe, zoals de naam, locatie en tijd van de afspraak, en nodig mensen uit door hun e-mailadressen op te geven.

• Raak “Gereed” aan wanneer u klaar bent met het toevoegen van alle details.

• De afspraak is toegevoegd aan uw agenda en alle gasten die u heeft toegevoegd, ontvangen een uitnodiging per e-mail.

3.2 Een afspraak bewerken

U kunt een afspraak bewerken die u heeft gemaakt in Google Agenda op uw tablet of op internet.

• Raak de afspraak aan die u wilt bewerken en raak vervolgens het pictogram 'Bewerken' aan.

Het scherm met afspraakdetails wordt geopend.

• Breng uw wijzigingen in de afspraak aan.

• Raak “Gereed” aan om uw wijzigingen op te slaan en updates naar de deelnemers te verzenden.

3.3 Een afspraak verwijderen

U kunt een afspraak verwijderen die u heeft gemaakt in Google Agenda op uw tablet of op internet. U kunt ook afspraken verwijderen die door anderen zijn gemaakt als ze u daar toestemming voor hebben gegeven.

• Raak de afspraak aan die u wilt verwijderen en raak vervolgens het pictogram 'Prullenbak' aan.

• Raak OK aan in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.

4

Informatie over een afspraak bekijken

Raak in de agenda-, dag- of weekweergave een afspraak aan om de details weer te geven. Raak in de maandweergave een dag aan om naar de dagweergave te schakelen. Raak vervolgens een afspraak aan om de details te bekijken.

Aan de slag met je smartphone of tablet 65 Acties voor een afspraak

U kunt verschillende acties uitvoeren voor de afspraak:

• Aanwezig? Raak “Ja”, “Misschien” of “Nee” aan om te reageren op een uitnodiging voor een afspraak. De status van andere deelnemers wordt onder uw eigen status weergegeven.

• Herinneringen. Raak de herinneringsdetails aan om te wijzigen wanneer de herinnering moet worden weergegeven en om aan te geven of u een melding of een e-mail wilt ontvangen.

• Herinnering toevoegen. Raak deze optie aan om een herinnering of aanvullende herinneringen toe te voegen voor de afspraak.

4.1 Reageren op herinneringen voor afspraken

Wanneer een herinnering voor een afspraak wordt weergegeven, wordt het pictogram “Aankomende afspraak” op het scherm weergegeven. Als u de herinnering wilt bekijken, raakt u de melding aan.

Aan de slag met je smartphone of tablet 66 Gasten e-mailen die zijn uitgenodigd voor een afspraak

Als u een e-mail wilt sturen naar iedereen die is uitgenodigd voor een afspraak, heeft u twee opties:

• Open de afspraak in de app Agenda en raak “E-mailen aan gasten” aan.

5

Agenda's synchroniseren

Als u de instellingen wilt bekijken die bepalen welke van uw accounts worden gesynchroniseerd met Agenda, begint u op het startscherm en gaat u naar “Instellingen > Accounts & synchronisatie”.

Wanneer u Agenda voor het eerst instelt voor een Google-account worden alle agenda's die worden weergegeven wanneer u de agenda van dat account op een computer bekijkt, ook weergegeven op uw tablet. U kunt instellen welke agenda's worden weergegeven:

Raak in een willekeurig scherm van Agenda “Menu > Instellingen” en vervolgens een account aan.

Er wordt een lijst weergegeven van de agenda's die zijn gesynchroniseerd met uw tablet. De agenda's die op dit moment worden weergegeven, zijn aangevinkt. Als u een agenda wilt verbergen, verwijdert u het vinkje uit het bijbehorende selectievakje.

Als u een agenda wilt verbergen maar nog wel wilt laten synchroniseren, geeft u de agenda weer in de dag- of weekweergave en raakt u de naam van de agenda aan in de lijst in de rechterbenedenhoek.

Aan de slag met je smartphone of tablet 67