• No results found

1

Een e-mailaccount toevoegen

Wanneer je de app E-mail voor het eerst opent, wordt er gevraagd om via een wizard een e- mailaccount in te stellen. Je kunt populaire e-mailsystemen, waaronder Telenet, Skynet, Hotmail, Gmail, Mac Mail, … configureren op basis van POP3 of IMAP.

Als er voor een serviceprovider aanvullende instellingen vereist zijn, kun je de benodigde details handmatig opgeven, maar moet je wel eerst de juiste instellingen voor de account weten.

Open de app E-mail en raak Menu > Instellingen > Account toevoegen aan.

Geef uw e-mailadres en wachtwoord op in het scherm 'Accountinstellingen'.

Als u een extra e-mailadres toevoegt, kunt u ook de optie inschakelen waarmee het nieuwe account standaard wordt gebruikt voor uitgaande berichten. Raak Volgende aan. Of raak Handmatig instellen aan als u meer accountgegevens moet opgeven die u niet met de wizard kunt configureren.

Als u Volgende aanraakt, probeert E-mail met alleen uw e-mailadres en wachtwoord verbinding te maken met uw e-mailprovider om uw account te verifiëren. Dit is voor de meeste e-mailservices voldoende.

Afhankelijk van uw serviceprovider wordt u mogelijk gevraagd op te geven welk type e- mailaccount u heeft. Als u dit niet zeker weet, controleert u de instellingen in de app die u gebruikt voor het verzenden en ontvangen van e-mail op uw computer, of vraagt u dit aan uw e-mailprovider.

Als de wizard vaststelt dat voor uw serviceprovider meer gegevens nodig zijn, of als u Handmatig instellen heeft aangeraakt, wordt u gevraagd de gegevens van uw e-mailaccount op te geven.De gegevens die u moet invoeren, verschillen afhankelijk van het type e- mailservice. Neem contact op met uw e-mailprovider voor de gegevens die u voor uw account moet opgeven.

Raak Gereed aan als u klaar bent met het invoeren van de overige benodigde gegevens.

Typ een naam voor het account en raak Gereed aan.

De app E-mail start het downloaden van uw e-mailberichten. Vervolgens kunt u de app gebruiken om berichten te verzenden en te ontvangen met het nieuwe account.

Aan de slag met je smartphone of tablet 57 Uw berichten lezen

E-mail haalt nieuwe berichten op naar uw tablet volgens het interval dat u heeft ingesteld bij de e- mailinstellingen. U hoeft niets te doen om deze weer te geven.

Wanneer u een nieuw bericht ontvangt, wordt boven aan het scherm het E-mailpictogram weergegeven en verschijnt een melding in uw lijst met meldingen (tenzij u voor het e-mailaccount meldingen heeft uitgeschakeld).

Raak in de lijst met berichten een bericht aan om dit te lezen.

In de kop van het bericht wordt onder andere weergegeven wie het bericht heeft verzonden, wanneer en naar wie het is verzonden.

Een paperclippictogram geeft aan dat het bericht een bijlage bevat.

Als u een bericht bekijkt, kunt u ook de volgende acties uitvoeren:

Als u gedetailleerde adresgegevens wilt weergeven of verbergen voor de afzender en ontvangers, raakt u het detailpictogram naast de tijd aan.

Raak Menu > Markeren als ongelezen aan om een bericht vetgedrukt weer te geven.

Raak de pictogrammen op het scherm aan om een bericht te verwijderen , te archiveren in een map of naar het volgende nieuwere of oudere bericht te gaan.

2

Een bericht opstellen en verzenden

Raak het pictogram 'Opstellen' aan wanneer een lijst met berichten wordt weergegeven.

Geef het e-mailadres op dat u wilt gebruiken om de e-mail te verzenden. Het account dat u gebruikt voor het verzenden van de e-mail, wordt

weergegeven op de bovenste regel.

Adresseer het bericht. Wanneer u het e-mailadres typt, worden

overeenkomende adressen uit uw lijst met contacten weergegeven. U kunt er een selecteren door dit aan te raken.

Als u een adres wilt verwijderen, raakt u het aan en raakt u vervolgens de X

Aan de slag met je smartphone of tablet 58 aan dat ernaast wordt weergegeven of positioneer u de cursor achter het

adres en tikt op Backspace.

Als u een kopie of 'blinde' kopie wilt verzenden, raakt u Menu > Cc/Bcc toevoegen aan.

Geef het onderwerp voor het bericht op. U kunt de Enter-toets gebruiken om van veld naar veld te navigeren.

Als u een foto wilt bijvoegen, raakt u de paperclip aan en kiest u de bijlage met een tik. Als u van gedachten verandert, raakt u de knop X rechts van een bijlage aan om deze uit het bericht te verwijderen.

Typ de tekst voor het bericht.

U kunt via Menu > Instellingennaam e-mailaccount > Snelle reacties een of meer snelle reacties instellen. Dit zijn tekstfragmenten die u regelmatig invoegt in berichten.

Als u een van de snelle reacties wilt invoegen in een bericht, raakt u Menu >

Snelle reactie invoegen en de gewenste tekst aan.

Raak het pictogram 'Verzenden' aan.

3

Concepten & Postvak UIT

Als u nog niet klaar bent om het bericht te verzenden, raakt u in plaats daarvan Menu > Opslaan als concept aan. Open de map 'Concepten' om uw

conceptberichten te lezen.

Als u het bericht, inclusief opgeslagen concepten, wilt annuleren, raakt u Menu > Verwijderen aan.

Als u geen verbinding heeft met een netwerk, bijvoorbeeld omdat u in de vliegmodus werkt, worden de berichten die u verzendt, opgeslagen in de map 'Postvak UIT' totdat u weer verbinding maakt met een netwerk.

4

Een bericht beantwoorden of doorsturen

Wanneer u een bericht weergeeft, kunt u het beantwoorden of doorsturen vanaf de berichtkop.

Raak het pictogram voor 'Beantwoorden' of het menupictogram in de berichtkop aan om de opdrachten Allen beantwoorden of Doorsturen weer te geven.

Aan de slag met je smartphone of tablet 59 Als het scherm horizontaal wordt weergegeven, worden de pictogrammen van 'Allen beantwoorden' en 'Doorsturen' weergegeven in de berichtkop in plaats van in het menu.

Het nieuwe bericht wordt geopend in een nieuw venster, waarin u adressen kunt toevoegen of verwijderen, het onderwerp kunt wijzigen en tekst of bijlagen kunt toevoegen of verwijderen. U kunt ook het woord in de linkerbovenhoek aanraken om het bericht te beantwoorden, het bericht naar alle ontvangers te verzenden (allen beantwoorden) of het bericht door te sturen.

Bijlagen worden automatisch meegezonden met berichten die u doorstuurt, maar niet met berichten die u beantwoordt.

Reacties bevatten standaard de tekst van het originele bericht. Verwijder het vinkje uit het vakje Tekst opnemen als u de originele tekst wilt

verwijderen.

Raak het pictogram 'Verzenden' aan.

5

Een handtekening aan uw bericht toevoegen

U kunt een of meer regels platte tekst, zoals uw naam, contactgegevens of zelfs 'Verzonden vanaf een Android', toevoegen aan elk bericht dat u verzendt.

Deze handtekening is onafhankelijk van handtekeningen die u toevoegt aan

berichten die u vanaf uw computer vanuit hetzelfde e-mailaccount verzendt. U kunt ook afzonderlijke handtekeningen maken voor elk e-mailaccount op uw telefoon.

Raak Menu > Instellingen aan.

Raak het account aan waarvan u de handtekening wilt toevoegen of wijzigen.

Raak Handtekening aan.

Typ de tekst voor uw handtekening.

Raak OK aan.

6

E-mailinstellingen wijzigen

U kunt een aantal instellingen voor E-mail wijzigen. Algemene instellingen gelden voor alle e- mailaccounts. Andere instellingen gelden alleen voor

Aan de slag met je smartphone of tablet 60 specifieke accounts.

Raak Menu > Instellingen aan in een scherm van E-mail om de e-mailinstellingen te wijzigen.

6.1 Algemene instellingen

Automatisch doorgaan. Hiermee bepaalt u wat er wordt geopend wanneer u een bericht verwijdert of archiveert: het volgende nieuwere bericht, het vorige oudere bericht of de berichtenlijst voor de map waarin u werkt.

Tekstgrootte bericht. Hiermee kunt u de grootte selecteren van de tekst in de berichten die u leest.

Allen beantwoorden. Hiermee beantwoordt u standaard alle ontvangers van het oorspronkelijke bericht.

Standaardinstellingen herstellen voor 'Afbeeldingen weergeven'. Hiermee wordt de standaardinstelling (afbeeldingen niet automatisch weergeven) hersteld voor alle personen die e-mails naar u verzenden, inclusief de personen waarvan u de instelling voor 'Afbeeldingen weergeven' heeft aangepast tijdens het lezen van berichten van deze personen.

Aan de slag met je smartphone of tablet 61