• No results found

Factoren voor de conjoint analyse

In document Waar liever de lucht in? (pagina 28-33)

Hoofdstuk 3 Theoretisch kader

3.3 Factoren voor de conjoint analyse

Het gaat om die factoren die het beste het verschil aangeven tussen de verschillende luchthavens. Voor het vaststellen van de verschillende factoren die een rol spelen in de voorkeur voor bepaalde luchthavens is literatuuronderzoek gedaan en zijn er interviews afgenomen. In het literatuuronderzoek is er gekeken naar de key-decision factoren die te maken hebben met de keuze voor een bepaalde luchthaven.52 In de interviews is gevraagd naar factoren die een rol spelen bij het boeken van een reis en de daarmee samenhangende keuze voor een luchthaven. De belangrijke factoren die naar voren zijn gekomen zijn te zien in Figuur 11.

52Hair, Black, Babin, Anderson and Tatham, Multivariate data analysis, sixth edition 2006 Prentice Hall Pag 477.

Literatuuronderzoek Interviews

Prijs ticket Prijs

Reistijd naar luchthaven Bestemming

Gemakkelijk parkeren Gemak

Frequentie van beschikbare vluchten Inkomen

Figuur 11. Factoren.

Voor Eindhoven Airport is het van belang te weten wat de reden is dat consumenten wellicht een voorkeur hebben voor het vertrek van een bepaalde luchthaven. Is de vliegbelasting debet aan een bepaalde voorkeur? Of ligt de voorkeur op een ander vlak? Zijn bijvoorbeeld andere bijkomende kosten op andere luchthavens lager? Niet alleen de kale ticketprijs is daarbij van belang; ook de luchthavenbelasting en andere kosten moeten worden meegenomen. Het is onmogelijk om alle factoren die nut en waarde toekennen aan het product of dienst mee te nemen in het onderzoek. Daarom is er gekozen voor de belangrijkste factoren die uit het vooronderzoek naar voren zijn gekomen. Dus zowel de factoren die tijdens de interviews naar voren zijn gekomen als het literatuuronderzoek naar factoren die een rol spelen bij de keuze voor een bepaalde luchthaven.

In dit onderzoek wordt er naar de verschillende factoren met de bijbehorende levels (levels zijn verschillen binnen een bepaalde factor) van Eindhoven Airport, Weeze Airport en Brussels South Charleroi Airport gekeken. Er is voor deze luchthavens gekozen omdat ze qua afstand niet heel ver uit elkaar liggen en elkaars concurrenten zijn. Het zijn vergelijkbare luchthavens qua passagiersvolume en het aanbod van bestemmingen en het zijn alledrie MKB bedrijven.

Bij de factor prijs kijken we naar verschillen in kosten op verschillende luchthavens zoals de luchthavenbelasting en vliegbelasting. Luchthavenbelasting moet iedereen betalen en vliegbelasting moet men betalen bij vertrek van een Nederlandse luchthaven.

Bestemming is een factor die wel een rol speelt in de keuze voor een luchthaven maar in dit onderzoek verschillen de drie luchthavens niet veel van elkaar in het aantal bestemmingen dat deze aanbieden en ook bieden ze een aantal dezelfde bestemmingen aan. De bestemming is na

de prijs een van de key-decision factors voor veel consumenten. De luchthavens Eindhoven Airport (19 bestemmingen), Weeze Airport (22 bestemmingen) en Brussels South Charleroi Airport (26 bestemmingen) bieden ongeveer hetzelfde aantal bestemmingen aan. De factor bestemming zal daarom geen grote rol spelen in de keuze tussen de verschillende luchthavens. Reizigers vliegen het liefst met een directe vlucht naar de eindbestemming. In dit onderzoek is deze wens niet aan de orde omdat van de regionale luchthavens vrijwel altijd rechtstreeks wordt gevlogen naar de eindbestemming. Er zijn tussen de verschillende luchthavens zo weinig onderscheidende factoren betreffende de factor bestemming dat de factor bestemming niet wordt meegenomen in het onderzoek. In de enquête wordt daarom uitgegaan van dezelfde bestemming. Deze factor zou wel een grote rol spelen in een vergelijking tussen een grote luchthaven (zoals Schiphol) en een regionale luchthaven. Gemak komt terug in de reistijd, deze wordt gemeten vanuit het midden van Noord-Brabant (Tilburg) naar de betreffende luchthavens.

De factor inkomen wordt niet meegenomen in het onderzoek omdat een vraag over het inkomen de medewerking van de respondenten negatief kan beïnvloeden.

Door de manier van data verzamelen moet er naar de kern gevraagd worden om toch de medewerking van respondenten te kunnen krijgen. Als een respondent op straat wordt aangesproken met de vraag of hij of zij wil meewerken aan een onderzoek moet de enquête beknopt zijn en de kern bevatten. Hier zit ook een beperking van het onderzoek namelijk dat niet alle factoren meegenomen kunnen worden omdat binnen een beperkt aantal vragen de voorkeur van de respondent duidelijk moet zijn. De doelstelling is om te achterhalen of de vliegbelasting invloed heeft op en doorslaggevend is met betrekking tot de keuze voor een luchthaven.

Er is gekozen voor de factoren luchthavenbelasting, vliegbelasting, parkeerkosten en reistijd. De onderbouwing voor de keuze voor juist deze factoren volgt hieronder. Deze factoren spelen een rol en zijn verschillend voor de drie regionale luchthavens waar naar gekeken wordt in dit onderzoek. De conjoint analyse richt zich op de attitude met betrekking tot deze vier factoren.

Luchthavenbelasting

De eerste factor die behandeld wordt is de luchthavenbelasting. Deze getallen zijn tot stand gekomen door naar de luchthavenbelasting te kijken van een rechtstreekse retourvlucht van alle drie de luchthavens naar een bestemming die ze ook alle drie aanbieden in dit onderzoek is er gekeken naar de bestemming Valencia. De reisdata zijn willekeurig gekozen (25 juni 2008 vertrek, 25 juli 2008 retour www.ryanair.com). Het is niet relevant om te kijken naar de ticketprijs omdat deze het onderzoek kan beïnvloeden zonder dat daar een gegronde reden voor is omdat prijzen van tickets sterk kunnen fluctueren. Luchtvaartmaatschappijen bieden tickets goedkoop aan als je ver van te voren boekt. Mocht het vliegtuig bijna vol zitten dan gaan de prijzen van de tickets omhoog.

Vliegbelasting

Het onderzoek moet aantonen of de vliegbelasting de boekingsintenties van consumenten verandert. De derde factor is daarom de vliegbelasting met de bijbehorende levels wel of geen vliegbelasting. De vliegbelasting wordt door de luchthavens meegenomen in de luchthavenbelasting. In dit onderzoek worden deze twee uitdrukkelijk los van elkaar onderzocht. Als dit niet zou gebeuren dan is de vraag niet meer te beantwoorden in hoeverre de vliegbelasting een `trigger` is om de boekingsintenties van de consument voor een bepaalde luchthaven te beïnvloeden. Daarom is er voor gekozen om deze factor apart te onderzoeken. Daarbij is het belangrijk om nog eens extra te benadrukken dat op de drie luchthavens waar naar gekeken wordt er alleen op Eindhoven Airport vliegbelasting wordt geheven. Op de buitenlandse luchthavens wordt geen vliegbelasting geheven.

Parkeerkosten

De parkeerkosten zijn bij alle drie de luchthavens verschillend en deze kunnen dus ook een rol spelen bij de voorkeur van de consument voor een bepaalde luchthaven. Er wordt dus vanuit gegaan dat men met de auto naar de luchthaven komt. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de gemiddelde huishoudensgrootte53 2,25 is en uit het Continu Vakantie Onderzoek blijkt dat een lange vakantie 12,9 dagen duurt en een korte vakantie

53

http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=37296NED&D1=55&D2=0,10,20,30,40,50,(l-1)-l&VW=T

gemiddeld 3,354. Op basis van deze gegevens wordt er gekeken naar de parkeerkosten per 7 dagen.

Reistijd

De vierde factor is gemak en de reistijd naar de verschillende luchthavens en valt daar onder. Er is op www.anwb.nl gebruik gemaakt van de routeplanner. Er is gekozen voor de reistijd vanuit Tilburg omdat deze stad centraal in Noord-Brabant ligt. Reistijd luchthaven, dit is de duur gerekend vanaf Tilburg naar de verschillende luchthavens.

Figuur 12. Intenties met betrekking tot de keuze voor een luchthaven.

In dit onderzoek wordt gekeken naar de intenties van passagiers met betrekking tot de factoren luchthavenbelasting, vliegbelasting, parkeerkosten en reistijd (Figuur 12). Als de intenties met betrekking tot de vier factoren van de respondenten bekend zijn kunnen er uitspraken worden gedaan over het gedrag. Er wordt niet gekeken naar hoe die intenties tot stand komen omdat dat door psychologen onderzocht zou moeten worden.

54 http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=7154_cvo&D1=1,60&D2=0&D3=(l-11)-l&D4=(l-11)-l&VW=T Attitude met betrekking tot: * Luchthavenbelasting * Vliegbelasting * Parkeerkosten * Reistijd Subjectieve norm Waargenomen gedragscontrole Intenties met betrekking tot de

keuze voor een luchthaven

Hoofdstuk 4 Methodologie

In document Waar liever de lucht in? (pagina 28-33)