• No results found

Factoren die van invloed zijn op diffusie

SMS-alert

3.3 Factoren die van invloed zijn op diffusie

In deze paragraaf worden de factoren die van invloed zijn geweest op de diffusie van SMS-alert besproken.

Diffusiestrategie

Het politiekorps MWB heeft een actieve diffusiestrategie gevoerd en is zeer bereid tot kennisdeling. Hoewel het korps zelf aangeeft geen actieve diffusiestrategie te hebben gevoerd en alleen kennis te hebben gedeeld op verzoek van andere korpsen (en niet op eigen initiatief) kan op basis van het onderstaande geconcludeerd worden dat er sprake is van een (combinatie van een reactieve en een) actieve diffusiestrategie (waarin ook persoonlijke contacten een rol hebben gespeeld) en van een sterke van codificatie van kennis: NJ

00

28 ' W O

Communicatieplan voor interne en externe communicatie over SMS-alert, instructiefilms, sjablonen, informatiefolder, protocollen voor de OvD en de meldkamer, informatie op site korps MWB, presentaties aan diverse korpsen (o.a. Rotterdam-Rijnmond, Groningen, Flevoland), evaluatierapport van de pilot in Reeshof (echte handleiding met do's en don'ts ontbreekt);

- Projectleider aangesteld (november 2005) die taak kreeg SMS-alert uit te rollen. Deze projectleider brengt potentiële adopters bijvoorbeeld ook in contact met Emexus (begeleiding bieden);

De hoofdcommissaris heeft een minidisk over SMS-alert In een informatiepakket voor de leden van de Raad van Hoofdcommissarissen gedaan.

Daarnaast:

Hoewel dit niet aangemerkt kan worden als een diffusiestrategie van het korps MWB, is de . } uitgebreide aandacht die de (lokale, regionale, landelijke en internationale) media (krant, tv, radio, internet) aan de successen van SMS-alert hebben besteed van invloed geweest op de diffusie (Opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant, artikelen in het Brabants Dagblad en de wijkkrant, artikelen in politieke en gemeentebladen, etc.}. Deze grote belangstelling van de media heeft SMS-alert (inter)nationale bekendheid gegeven (media als catalysator).

Ook het feit dat SMS-alert de Johan C l oï n p rij s (innovatieprijs voor het meest vernieuwende project in de politieregio MWB) heeft gewonnen en een eervolle vermelding kreeg bij de Hein Roethofprijs (innovatieprijs van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) hebben SMS-alert extra bekendheid gegeven. Informatie over het winnen van deze innovatieprijs en het krijgen van een eervolle vermelding zijn bovendien uitgebreid beschreven op intranet. Ook is bijvoorbeeld bij de presentatie van de jaarcijfers 2005 van het korps MWB aandacht besteed aan SMS-alert.

Diffusie via intermediair

^ Er heeft ook (beperkt) diffusie plaatsgevonden via de Emexus Group B.V., leverancier van de -* technologie voor SMS-alert. Op verzoek van Emexus heeft Tilburg er bijvoorbeeld in toegestemd dat het logo van SMS-alert op de website en de successen van SMS-alert in de nieuwsbrief werden geplaatst. Hierbij is wel de afspraak gemaakt dat Emexus zich verder terughoudend opstelt wat de diffusie van de innovatie betreft (dit is een zaak van de politie, in het bijzonder van het korps MWB). Doordat Emexus bij alle korpsen die SMS-alert invoeren de technologie levert, kan Emexus ook via die weg een rol als intermediair vervullen.

Daarnaast speelt Emexus ook nog meer direct een rol in de diffusie. Emexus (gevestigd in Almere) heeft bijvoorbeeld de gemeente Almere (korpsbeheerder burgemeester Jorrltsma) benaderd omdat Almere nog geen SMS-alert had. Ook is het contact tussen de korpsen van MWB en Flevoland primair via Emexus tot stand gekomen.

Diffusie via early adopter

Hoewel het korps RR aangeeft zich momenteel nog niet bezig te houden met de diffusie van SMS-ro alert en zich voorlopig vooral te richten op het succesvol laten verlopen van de pilot, vindt er ook Co

O

O-29 w

O 0

enige diffusie via deze early adopter plaats. Zo heeft het korps een informatiefolder gemaakt en wordt er informatie over SMS-alert verspreid vla persberichten, mailings en via de website van het korps.

Vervolgens wordt bij deze factor nog op twee andere belangrijke punten gewezen door de respondenten:

Het belang van (externe) communicatie richting burgers: ook onder burgers moet SMS-alert bekend worden gemaakt en moet draagvlak worden gecreëerd. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van artikelen in het Brabants Dagblad en in de wij k krant, bewonersbrieven, bewonersavonden en persoonlijke contacten tussen wijkagenten en burgers.

Het belang van interne communicatie (binnen een korps): zowel in MWB als in RR moest SMS-alert intern bekendheid krijgen en moest draagvlak worden gecreëerd voor SMS-SMS-alert (zie hieronder). Hierbij werd onder andere gebruik gemaakt van: intranet, flyers, voorlichtingssessies, heldere procedurebeschrijvingen en korpsmedia. Gedeterritorialiseerde organisatie + gefragmenteerde organisatie: belang interne diffusiestrategie (in termen van opschallng). Alle leidinggevenden die mogen beslissen over de inzet van SMS-alert hebben een training gekregen.

Ondernemerschap

Ondernemerschap en het geven van ruimte voor trial and error speelt een belangrijke rol in deze case:

De teamchef waaraan de innovator (Ad Koemans) zijn idee voor SMS-alert voorlegde, was enthousiast over het idee en gaf hem de gelegenheid en de ruimte om met het idee aan de slag te gaan (bijvoorbeeld een provider te benaderen). Dit veranderde toen de innovator een nieuwe teamchef die vond dat wijkagent Ad Koemans terug moest naar de wijk.

Binnen het korps MWB was er ruimte om het initiatief voor SMS-alert verder te ontplooien en is het initiatief geadopteerd door de afdeling Projectenbureau van het politiekorps. Dit bureau heeft als taak "goede ideeën" van het personeel te ondersteunen en zorgt voor tijd en budget.

Innovatie is in dit korps ingebed in de politieorganisatie.

- De J o ha n Cloinprïjs laat ook zien dat innovatief gedrag wordt gestimuleerd in de regio.

Respondent: "Er zit op de een of andere manier innovatief bloed in het korps MWB."

Ambassadeurs

- Intern heeft vooral wijkagent Ad Koemans opgetreden als ambassadeur van de innovatie. Zijn collega's reageerden aanvankelijk sceptisch op SMS-alert: onbekendheid met SMS'en (en relatieve onbekendheid met digitalisering bij de politie), twijfels over interesse van burgers voor SMS-alert. Als intern ambassadeur van SMS-alert heeft Ad Koemans zijn collega's enthousiast gemaakt en draagvlak gecreëerd voor zijn innovatie. Hij heeft intern de geesten rijp gemaakt.

Richting de burgers hebben de diverse wijkagenten (en met name Ad Koemans) opgetreed als ambassadeurs voor SMS-alert (vooral onzekerheden over de kosten en privacy wegnemen).

Extern hebben vooral korpschef Heeres en projectleider Roland van Veen als ambassadeurs tv van SMS-alert opgetreden (zie diffusiestrategie en organisatie(relatie)netwerk). Co O

a>

30 W

©

©