• No results found

48 Tijdelijke sluiting Peter Benoit Museum.

Het college,

Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch:

Het Peter Benoit Museum was sinds maart 2019 geopend op donderdag, vrijdag,

zaterdag en zondag telkens van 14 tot 17 uur. Tijdens de maanden december, januari en februari was het museum gesloten omwille van een winterstop.

Na de winterstop van 2020 bleef het museum gesloten omwille van de

coronamaatregelen. In juli en augustus 2020 opende het museum op zaterdag en zondag voor de gezinszoektocht “Schatten van Vlieg”. Vanaf 1 september 2020 was het museum enkel geopend op afspraak.

Omwille van de inhoudelijke vernieuwingen en opfrissingswerken in het museum, wordt voorgesteld om het museum vanaf 10 juni tijdelijk te sluiten tot de heropening op 11 september.

Aan groepen die het museum willen bezoeken wordt een alternatief programma voorgesteld met een bezoek aan het geboortehuis en een stadswandeling rond Peter Benoit.

Om deze redenen;

Na beraadslaging;

Met unanimiteit;

BESLUIT:

Artikel 1:

Het college gaat akkoord met de tijdelijke sluiting van het Peter Benoit Museum tot 11 september en een alternatief programma voor gegidste groepsbezoeken.

Goedgekeurd

49 Programma Beiaardconcerten 2021.

Het college,

Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch:

Gedurende vijf dinsdagen van 22 juni tot en met 20 juli, telkens van 19u30 tot 20u30 is er een beiaardconcert.

Er wordt strikt rekening gehouden met de huidige coronamaatregelen d.w.z. dat er maximum 50 personen worden toegelaten. Er kan op voorhand worden ingeschreven.

Programma:

22 juni: Carson Landy (USA), student Koninklijke Beiaardschool.

29 juni: Koen Cosaert, stadsbeiaardier van Harelbeke

6 juli: Jasper Depraetere, adjunctbeiaardier van Lier en Merel van Hemelryck aan de Cello

13 juli: Twan Bearda, stadsbeiaardier van Grimbergen

20 juli: Dina Verheyden, beiaardier van de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle, Mechelen

24 september: slotconcert Benoit en de Beiaard.

Op 24 september is er het slotconcert ‘Benoit en Beiaard’ voor de kinderen uit het 6de leerjaar.

Op 19 augustus is er een livestreamconcert door stadsbeiaardier Koen Cosaert naar aanleiding van de verjaardag van Peter Benoit.

Om deze redenen;

Na beraadslaging;

Met unanimiteit;

BESLUIT:

Artikel 1:

Het college gaat akkoord met het programma van de beiaardconcerten.

Goedgekeurd Jeugd

50 Speelstraat Sint Mauruskouter . Goedkeuring en uitbetaling.

Het college,

Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch:

Er werd een aanvraag ingediend voor de organisatie van een speelstraat. Daarvoor werd door de gemeenteraad op 15.04.2019 een kaderreglement goedgekeurd die de

organisatie van deze speelstraten regelt.

Volgende speelstraat wordt aangevraagd:

Speelstraat Aanvraag

Sint Mauruskouter 26.07.2021 tot en met 01.08.2021; telkens van 14u tot 17u. (afsluiten Sint Mauruskouter)

De aanvraag voldoet aan de voorwaarden van het kaderreglement. Aan de politie werd advies gevraagd; er werden geen opmerkingen geformuleerd. (positief advies in Eagle) In het kaderreglement werd eveneens een toelage voorzien voor de organisatie van speelstraten. Daarvoor zijn middelen voorzien op budgetsleutel

649600/075000/D11/AP03/01. Conform het reglement wordt een toelage toegekend van 25 euro per dag dat een speelstraat wordt ingericht, met een maximum van 150 euro per speelstraat per kalenderjaar.

Speelstraat Aantal dagen Toelage

Sint Mauruskouter 7 € 150,00

Naast de toelage voorziet het reglement ook in het gratis ontlenen van spelmateriaal bij de Jeugddienst en Sportdienst.

Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale of reglementaire bepalingen:

- Decreet lokaal bestuur inzonderheid en zonder zich daartoe te beperken artikel 56 paragraaf 1

Verwijzend naar volgende eerdere beslissingen:

- Gemeenteraadsbesluit van 15.04.2019: Kaderreglement speelstraten.

Om deze redenen;

Na beraadslaging;

Met unanimiteit;

BESLUIT:

Artikel 1:

Het college gaat akkoord met de organisatie van deze speelstraat en de tijdelijke politieverordening op het wegverkeer met betrekking tot de aangevraagde speelstraat zoals hieronder aangegeven.

Speelstraat Aanvraag

Sint Mauruskouter 26.07.2021 tot en met 01.08.2021; telkens van 14u tot 17u. (afsluiten Sint Mauruskouter)

Artikel 2:

Het college beslist tot het uitbetalen van een speelstraattoelage van 150,00 euro aan Speelstraat Sint Mauruskouter op rekeningnummer (geschrapt).

Artikel 4:

Met de organisatoren van de speelstraten wordt een afsprakennota afgesloten waarin de afspraken en voorwaarden van het reglement vermeld staan.

Goedgekeurd

SAMW

51 Vacantverklaringen benoemingsronde 1 juli 2021.

Het college,

Op grond van volgende overwegingen zowel feitelijke als juridisch :

Op 1 juli 2021 moet een inrichtende macht eenmalig vaste benoemingen toewijzen in wervingsambten in instellingen van het basisonderwijs en het deeltijds kunstonderwijs.

Daarvoor moet een inrichtende macht ook eenmalig en onder specifieke voorwaarden voor 15 juni 2021 betrekkingen vacant verklaren.

Voor de personeelsleden die in aanmerking komen voor een vaste benoeming op 1 juli 2021 gelden eveneens eenmalige specifieke voorwaarden en geldt bovendien een bepaalde volgorde die de inrichtende macht moet hanteren bij het toewijzen van een vaste benoeming. Binnen deze volgorde kan een inrichtende macht onder bepaalde voorwaarden toch de vaste benoeming weigeren van een tijdelijk personeelslid met 580 dagen dienstanciënniteit of met 360 dagen dienstanciënniteit.

Het tijdelijke personeelslid dat op 1 juli 2021 in een ambt wordt vast benoemd maar op 30 juni 2021 niet in aanmerking komt om zich kandidaat te stellen voor het recht op TADD, verwerft door de vaste benoeming toch het recht op TADD in het betrokken ambt vanaf 1 september 2021.

De volledige regelgeving is terug te vinden in de omzendbrief van het ministerie van onderwijs :PERS/2021/02.

Volgende modaliteiten worden gehanteerd i.f.v. de kandidatuurstelling:

1. Personeelsleden dienen te kandideren tegen uiterlijk 25 juni 2021 voor een benoeming met ingang vanaf 01.07.2021. De regelgeving i.v.m. de bijkomende benoemingsronde is te vinden onder volgende link:

https://data-onderwijs.vlaanderen.be/edulex/document.aspx?docid=15828.

2. Personeelsleden die het TADD-statuut (i.f.v. benoeming 01.01.2022) met ingang van 01.09.21 wensen te verwerven dienen tegen uiterlijk 15 juni 2020 aangetekend een aanvraag te richten aan de inrichtende macht.

3. De kandidatuurstelling vaste benoeming dient aangetekend te gebeuren op het daarvoor voorziene formulier ter beschikking gesteld door de instelling en af te halen door het personeelslid.

4. Het personeelslid moet voor elke betrekking een afzonderlijke kandidatuur indienen.

Document beschikbaar via “documenten” in DKO3.

5. De kandidatuurstelling dient gericht aan : Het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Harelbeke – Marktstraat 29 – 8530 Harelbeke

De modaliteiten en de vacante uren werden op 17 maart 2021 online goedgekeurd door het ABOC.

Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen :

Het decreet van 27.03.1991 betreffende de rechtspositie van sommige personeelsleden van het gesubsidieerd onderwijs;

De wet van 29 mei 1959 tot wijziging van sommige bepalingen van de onderwijswetgeving

Het decreet betreffende het deeltijds kunstonderwijs 09/03/2018.

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de individuele concordantie in het deeltijds kunstonderwijs en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse

Regering van 1 september 2006 betreffende de ambtshalve concordantie 08/06/2018.

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het opleidingsaanbod, de

organisatie, de personeelsformatie, de inning van het inschrijvingsgeld en de certificering van het deeltijds kunstonderwijs 04/05/2018.

Het BVR van 31 juli 1990 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de bekwaamheidsbewijzen, de weddenschalen, het prestatiestelsel en de

bezoldigingsregeling van de leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel en van het opvoedend hulppersoneel van de onderwijsinstellingen voor deeltijds kunstonderwijs, studierichtingen "Muziek", "Woordkunst" en "Dans";

Het Decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van sommige personeelsleden van het gesubsidieerd onderwijs en de gesubsidieerde centra voor leerlingenbegeleiding, inzonderheid art. 19 t.e.m 23.

Het B.V.R van 29 april 1992 betreffende de verdeling van betrekkingen, de terbeschikkingstelling wegens ontstentenis van betrekking, de reaffectatie, de wedertewerkstelling en de toekenning van een wachtgeld of wachtgeldtoelage,

Het K.B van 28 september 1984 houdende uitvoering van de wet van 19 december 1974 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden van haar personeel, De M.O. van 17 november 2000 betreffende de toepassing van de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen op besluiten van provinciale en gemeentelijke overheden en O.C.M.W’s – gecoördineerde onderrichtingen.

Verwijzend naar de collegebeslissing genomen op 8 december 2020.

BESLUIT :