• No results found

­‐ Conceptualisatiefase 26

De informatie die verkregen is in de strategy plane dient als bron voor de creatieve ontwikkeling in de conceptualisatiefase. Door gebruik te maken van creatieve ontwikkeling worden zo veel mogelijk ideeën verzameld om zo tot een abstract conceptthema te komen voor de applicatie. In de conceptualisatiefase heb ik een brainstormsessie uitgevoerd om samen met de bedrijfsmentor en studenten tot nieuwe ideeën te komen. Hiernaast is gebruik gemaakt van een mindmap om verbanden te leggen tussen ideeën om zo tot nieuwe ideeën te komen.

27

7 Brainstormsessie  uitvoeren  

Om ideeën te verzamelen voor het concept heb ik een tweetal brainstormsessies uitgevoerd. De eerste brainstormsessie is uitgevoerd samen met de bedrijfsmentor en een medestudent. De bedrijfsmentor is als stakeholder zijnde actief betrokken bij het project en heeft zodoende een eigen kijk op het mogelijke concept. De mede CMD- student is vanaf de start van het project al op de hoogte van de ontwikkelingen waardoor hij actief heeft kunnen meedragen de brainstormsessie.

Om tot zo veel mogelijk creatieve ideeën te komen heb ik besloten vooraf een brainstormmethode te bepalen. Tijdens het zoeken naar brainstormtechnieken op internet ben ik gestuit op de website van Floor Management Netwerk (Brainstorming, 2010). Op deze website staat een overzicht met elf verschillende technieken variërend van een klassieke brainstorm tot de futuring-methode. Veel van deze technieken hebben het nadeel dat ze eigenlijk alleen een positief effect hebben wanneer er een grotere groep wordt gebruikt. Omdat ik slechts twee mensen tot mijn beschikking heb gehad tijdens twee verschillende brainstormsessies heb ik er voor gekozen gebruik te maken van de klassieke brainstorm. Bij deze methode worden ideeën genoemd door de

deelnemers welke worden opgeschreven. Door middel van kruisbestuiving met de reeds genoemde ideeën kunnen deelnemers op nieuwe ideeën gebracht worden waar ze anders niet aan gedacht zouden hebben.

Om tot ideeën te komen die de doelgroep zouden kunnen helpen heb ik aan het begin van iedere brainstormsessie een vraagstelling voorgelegd die luidde als volgt: ‘Wat zou een digitale daghulp voor dementerende gebruikers moeten kunnen?’.

Door gebruik te maken van een vraagstelling vooraf wordt de brainstormsessie gestart in de goede richting waardoor de verzonnen ideeën ook daadwerkelijk gebruikt kunnen worden in de te ontwerpen toepassing.

Na de brainstorm met de bedrijfsmentor en een medestudent heb ik besloten nogmaals een brainstorm te houden met twee studenten die bij de eerste brainstorm niet aanwezig konden zijn. Deze tweede brainstorm is wederom gehouden volgens de klassieke

28 Uit beide brainstormsessies zijn ideeën voortgekomen. Op dit punt zijn de ideeën nog in een abstracte vorm en over de ideeën is nog geen enkel oordeel geveld. Door nu nog geen oordeel te vellen over de ideeën kunnen nog nieuwe ideeën ontstaan waar anders niet over nagedacht zou zijn. Om een beeld te geven over de ideeën uit de

brainstormsessie staan er hieronder een aantal vermeld:

• Geluidssignaal voor taken, scherm automatisch aan laten gaan • Handelingen laten toevoegen door mantelzorgers

• Instructievideo • Gezichtsherkenning

De ideeën welke zijn voortgekomen uit de twee brainstormsessies hebben de basis gevormd voor de systeemeisen in de volgende fase. Daarnaast is in de eerste brainstormsessie gebleken dat mantelzorgers en verplegers eigenlijk ontbreken als doelgroep. Na de brainstormsessie zijn deze twee doelgroepen toegevoegd zoals te lezen is in hoofdstuk 5.3 - Doelgroep segmenteren.

29

8 Mindmap  ontwikkelen  

Om tot nog meer ideeën te komen is een mindmap ontwikkeld. In een mindmap wordt een probleem of onderwerp in het midden van een vel papier of whiteboard

opgeschreven waar associaties omheen worden geschreven. Uit deze associaties kunnen weer nieuwe associaties voortkomen waardoor een web ontstaat. Door gebruik te maken van een mindmap is het mogelijk bepaalde associaties te koppelen welke in eerste instantie niet echt bij elkaar horen.

Ik heb er voor gekozen gebruik te maken van een whiteboard waarbij het onderwerp ‘Dementie’ de basis heeft gevormd van de mindmap. Ik ben begonnen met een aantal eerste associaties voor het hoofdonderwerp. Veel van deze associaties zijn

voortgekomen uit het doelgroeponderzoek in de voorgaande fase. Voorbeelden hiervan zijn stemmingswisselingen en verward. Tijdens het opstellen van de mindmap is het whiteboard al snel te vol geraakt. Om deze reden heb ik de mindmap overgenomen in het software programma MindNode voor de Mac. Zie Figuur 7 voor een fragment van de mindmap in MindNode.

Figuur 7 - Fragment mindmap in MindNode

In dit programma kunnen gemakkelijk associaties worden toegevoerd aan bestaande onderwerpen. Het voordeel is vooral dat er in deze software geen restricties zijn op de grootte van de mindmap waardoor en geen ideeën vergeten worden op het moment dat er geen ruimte meer is.

Het maken van de mindmap heb ik verspreid over twee dagen omdat het verzinnen van nieuwe associaties na een tijd bezig te zijn geweest lastig wordt.

30 Na het maken van de mindmap heb ik ideeën opgedaan door te kijken naar verbanden binnen de associaties. Een voorbeeld hiervan is het idee om de gebruiker te helpen bij het herinneren door gebruik te maken van foto’s van vroeger. Dit idee is te herleiden naar de mindmap zoals te zien in Figuur 8 - Verband in mindmap.

Figuur 8 - Verband in mindmap

De ideeën die zijn opgedaan tijdens en na het maken van de mindmap heb ik

toegevoegd aan de ideeën longlist welke is te vinden in de bijlage op pagina 94. Deze lijst met ideeën biedt de basis voor de wensen en uiteindelijk de systeemeisen die zijn beschreven in de volgende fase.

31