• No results found

• LIO-baanovereenkomst

• Raamovereenkomst

• Verbintenisverklaring

• Stage-contract (aangeboden via lerarenstage.be)

• Wegwijs lerarenstage.be

MULTIDISCIPLINAIR INSTITUUT LERARENOPLEIDING (MILO)

Pleinlaan 9 – 4de verdieping – 1050 Brussel Tel: +32 2 614 87 87 lerarenopleiding@vub.be

LIO-BAANOVEREENKOMST

Inservicetraining (stage)

Specifieke lerarenopleiding / Educatieve Master

Door jou en door de school ondertekende LIO-baanovereenkomsten worden ten laatste zeven werkdagen voor de aanvang van je stage ingediend op het secretariaat van je MILO-campus, hetzij op papier in drievoud (1 voor MILO, 1 voor jezelf en 1 voor je stageschool), hetzij digitaal.

Tussen

De opleidingsinstelling Vrije Universiteit Brussel, met zetel te 1050 Brussel, Pleinlaan 2, vertegenwoordigd door de voorzitter van het Multidisciplinair Instituut Lerarenopleiding, hiertoe voldoende gemachtigd, hierna genoemd de opleidingsinstelling,

En de student (naam) ………

(e-mail adres) ……….

ingeschreven aan de verkorte educatieve master van de opleidingsinstelling, hierna genoemd de leraar in opleiding,

En de instelling (naam) ………

Artikel 1 Voorwerp van de overeenkomst

§1 Deze overeenkomst regelt de specifieke aspecten die verband houden met de inservicetraining die door de leraar in opleiding wordt opgenomen op de stageplaats, zoals bedoeld in de artikelen II.110 §2 en II.113 Codex Hoger Onderwijs.

§ 2 Deze overeenkomst is een aanvulling bij de overeenkomst van tijdelijke aanstelling, afgesloten volgens de bepalingen van

- het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van sommige personeelsleden van het gesubsidieerd onderwijs en de gesubsidieerde centra voor leerlingenbegeleiding.

- het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van bepaalde personeelsleden van het gemeenschapsonderwijs.

Deze overeenkomst werd tussen de stageplaats en de leraar in opleiding afgesloten op ……… voor de periode van

……… tot ………

Een kopie van deze overeenkomst (bewijs van opdracht) wordt als bijlage bij de huidige overeenkomst gevoegd.

§ 3 De stageplaats aanvaardt de leraar in opleiding voor een inservicetraining teneinde de praktijkcomponent van het opleidingsprogramma van de lerarenopleiding te vervullen.

§ 4 De LIO-baan impliceert een onderwijsopdracht van ten minste 500 leraarsuren.

De leraar in opleiding volbrengt deze inservicetraining als student van de opleidingsinstelling. Hij/zij presteert dit schooljaar …………

leraarsuren binnen één of meerdere vakgebieden (………) waarvoor de leraar in opleiding de lerarenopleiding volgt en dit onder de begeleiding van een mentor van de stageplaats. Voor deze leraarsuren wordt een assessment voorzien in samenspraak met de opleidingsinstelling. De leraar in opleiding kan zijn/haar inservicetraining aanvullen met een preservicetraining indien hij/zij niet aan de vooropgestelde 500 leraarsuren komt.

§5 Indien de stage aanvang neemt vóór de start van het academiejaar waarin de student(e) voor de stage is ingeschreven, dan neemt de stage slechts aanvang onder de ontbindende voorwaarde van de mogelijkheid tot (her)inschrijving van de student(e) in de opleiding en de opleidingsonderdelen zoals hierboven vermeld, bij de start van het academiejaar.

Een stage die in strijd is met de voor de student(e) genomen maatregelen van studievoortgangsbewaking, wordt onmiddellijk beëindigd.

§6 Indien de inschrijving van de student(e) wordt geschorst tijdens de stageperiode, dan wordt de stage onmiddellijk stopgezet. Indien de schorsing wordt opgeheven, kan de student(e) verzoeken de stage opnieuw aan te vatten

Artikel 2 Rol van de stagecoördinator, -begeleider en mentor

§ 1 De opleidingsinstelling stelt voor deze stage één of meerdere stagecoördinatoren aan, zijnde mevrouw Jetske Strijbos contactgegevens: jetske.strijbos@vub.be

De opleidingsinstelling stelt voor deze stage één of meerdere stagebegeleiders aan, zijnde mevrouw / de heer ………

contactgegevens: ………..

De stageplaats stelt voor deze stage een schoolmentor2 aan,

zijnde mevrouw / de heer ………

contactgegevens: ………..

De stageplaats stelt voor deze inservicetraining één of meerdere leraars als mentor3 aan, zijnde mevrouw / de heer ………

contactgegevens: ………..

§ 2 Voor alle besprekingen en problemen aangaande de LIO-baan wendt de leraar in opleiding zich tot de stagebegeleider van de opleidingsinstelling of tot de mentor van de stageplaats.

§ 3 De mentor en de leraar in opleiding regelen in onderling overleg waar, wanneer en hoe de onderdelen van de inservicetraining worden uitgevoerd. De stage kan pas worden aangevat na goedkeuring van het overzicht van de stageactiviteiten door de stagebegeleider.

Artikel 3 Verplichtingen van de opleidingsinstelling

§ 1 De stageplaats krijgt van de opleidingsinstelling tijdig informatie over het opzet en de organisatie van de inservicetraining, evenals over de verwachte competenties die de leraar in opleiding moet nastreven.

§ 2 De opleidingsinstelling bewaart met het oog op externe verantwoording het dossier van de leraar in opleiding op een centrale plaats.

Dit is Pleinlaan 9, 1050 Brussel (MILO).

§ 3 De opleidingsinstelling neemt volgende initiatieven ten aanzien van de leraar in opleiding betreffende opleiding en begeleiding:

- organisatie van bezoeken en besprekingen voeren met leraar in opleiding en andere betrokkenen van de stageplaats zoals de mentor op de stageplaats;

- organisatie van besprekingen op de opleidingsinstelling;

- assessment organiseren van de leraar in opleiding in overleg met alle betrokkenen van de stageplaats en de leraar in opleiding.

- het ter beschikking stellen van een overzicht van stageactiviteiten en een portfoliohandleiding.

Artikel 4 Verplichtingen van de stageplaats

§ 1 De stageplaats is de werkgever van de leraar in opleiding en neemt alle verplichtingen op zich die hieruit voortvloeien, onder meer op vlak van de bezoldiging, verzekeringen en de toepassing van de Welzijnswet.

§ 2 De stageplaats verschaft de leraar in opleiding en de opleidingsinstelling alle informatie waarover zij moeten beschikken om hun verplichtingen na te komen.

§ 3 De stageplaats biedt de mogelijkheid om opdrachten en taken te vervullen in het kader van de opleiding.

§ 4 De stageplaats verleent de stagebegeleider toegang tot alle plaatsen waar de leraar in opleiding fungeert, voor zover dat voor de invulling van diens taak redelijkerwijze noodzakelijk is.

Artikel 5 Verplichtingen van de leraar in opleiding

§ 1 De leraar in opleiding vervult alle verplichtingen voortvloeiend uit zijn overeenkomst van tijdelijke aanstelling met de stageplaats.

§ 2 De leraar in opleiding is als student in het kader van een lerarenopleiding ingeschreven in de opleidingsinstelling.

§ 3 De leraar in opleiding verbindt zich ertoe:

- de stagebegeleider te verwittigen als er langere onderbrekingen van de inservicetraining zijn of als een stageactiviteit niet kan doorgaan wegens onvoorziene omstandigheden en er een bezoek voorzien was;

- de vereiste documenten zoals opgenomen in bijlage bij deze overeenkomst voor te leggen aan de stagebegeleider;

- alle partijen te verwittigen wanneer de statutaire relatie met de opleidingsinstelling of de stageplaats wordt veranderd of beëindigd;

- alle opdrachten uit te voeren en deel te nemen aan besprekingen of seminaries op de opleidingsinstelling.

Artikel 6 Assessment van de leraar in opleiding

De stageplaats en de opleidingsinstelling maken volgende afspraken in verband met het assessment van de leraar in opleiding:

§ 1 Alle partners engageren zich om de inservicetraining van de leraar in opleiding optimaal te laten verlopen. Daarbij staan goed overleg, een tijdige planning en goede communicatie voorop.

2Leerkracht van de stageschool, door de school aangeduid als schoolmentor, die de stagiair begeleidt op schoolniveau. Indien de school geen schoolmentor heeft, laat deze rubriek open.

3Een ervaren leerkracht die de stagiair tijdens zijn/haar stage begeleidt op klasniveau (bijwonen van enkele lessen, feedback geven, samen reflecteren etc.).

§ 2 Initiatieven voor het vormgeven van de begeleiding kunnen zowel uitgaan van de opleidingsinstelling als van de stageplaats of de leraar in opleiding.

§ 3 Er is een regelmatig overleg tussen vertegenwoordigers van de stageplaats en de opleidingsinstelling.

§ 4 Er wordt gestreefd elke leraar in opleiding een aangepaste begeleiding te geven. Hierbij kunnen de eigen leerdoelen van de leraar in opleiding, al eerder verworven competenties en specifieke verwachtingen vanuit de stageplaats mee in rekening worden gebracht.

§ 5 De evaluatie van de leraar in opleiding gebeurt permanent. De competenties, zoals vastgelegd bij decreet van 15 december 2006, vormen hierbij een leidraad. De wijze waarop wordt geëvalueerd, wordt in overleg met alle betrokken partijen opgesteld.

§ 6 De eindevaluatie is een gedeelde verantwoordelijkheid tussen de stageplaats en de opleidingsinstelling. Bij gebrek aan overeenstemming tussen de opleidingsinstelling en de stageplaats berust de eindverantwoordelijkheid bij de opleidingsinstelling.

Artikel 7 Betwistingen

§ 1 Bij betwistingen wordt getracht in onderling overleg tot een oplossing te komen. Als dit niet lukt, stellen de drie partijen in onderling overleg een extern bemiddelaar aan.

Artikel 8 Einde van de overeenkomst

§ 1 Deze overeenkomst wordt afgesloten voor de duur van de overeenkomst van tijdelijke aanstelling zoals beschreven in artikel 1 van deze overeenkomst.

§ 2 Noch de opleidingsinstelling, noch de stageplaats, noch de leraar in opleiding kan de inservicetraining zonder overleg eenzijdig voortijdig afbreken.

§ 3 Deze overeenkomst eindigt van rechtswege door de beëindiging van de overeenkomst van tijdelijke aanstelling op de stageplaats.

§ 4 Deze overeenkomst eindigt van rechtswege na het positief assessment van de leraar in opleiding.

In drie exemplaren opgemaakt te Brussel op ……..………, waarbij elke partij verklaart een afschrift te hebben ontvangen.

Voor de opleidingsinstelling, De leraar in opleiding, Voor de stageplaats,

Naam en Handtekening Naam en Handtekening Naam en Handtekening

Prof. dr. Nadine Engels ……….. ……….

Bijlagen

- kopie van de overeenkomst van bepaalde duur

MULTIDISCIPLINAIR INSTITUUT LERARENOPLEIDING (MILO)

Pleinlaan 9 – 4de verdieping – 1050 Brussel Tel: +32 2 614 87 87

De opleidingsinstelling Vrije Universiteit Brussel, met zetel te 1050 Brussel, Pleinlaan 2, Instellingsnummer 110148, vertegenwoordigd door de voorzitter van het Multidisciplinair Instituut Lerarenopleiding, hiertoe voldoende gemachtigd,

Hierna genoemd de opleidingsinstelling,

§1 De stageplaats aanvaardt de stagiair om een verplichte stage te lopen in het kader van het opleidingsprogramma van de educatieve master zoals bedoeld in de artikelen II.110 §2 en II.113 Codex Hoger Onderwijs.

§2 De opleidingsinstelling verbindt zich ertoe elke stagiair een verbintenisverklaring te laten ondertekenen waarin deze verklaart op de hoogte te zijn van de inhoud van deze raamovereenkomst, ermee akkoord te gaan en de bepalingen ervan te allen tijde te zullen naleven.

Anderzijds heeft de stagiair het recht om zich te beroepen op alle hem/haar in deze overeenkomst toegekende rechten.

§3 De stagiair volbrengt deze stage als student van de opleidingsinstelling en kan in geen enkel verband worden beschouwd als werknemer in dienstverband van de stageplaats.

§4 Indien de stage aanvang neemt vóór de start van het academiejaar waarin de student(e) voor de stage is ingeschreven, dan neemt de stage slechts aanvang onder de ontbindende voorwaarde van de mogelijkheid tot (her)inschrijving van de student(e) in de opleiding en de opleidingsonderdelen zoals hierboven vermeld, bij de start van het academiejaar.

Een stage die in strijd is met de voor de student(e) genomen maatregelen van studievoortgangsbewaking, wordt onmiddellijk beëindigd.

§5 Indien de inschrijving van de student(e) wordt geschorst tijdens de stageperiode, dan wordt de stage onmiddellijk stopgezet. Indien de schorsing wordt opgeheven, kan de student(e) verzoeken de stage opnieuw aan te vatten.

§6 Het aantal stagiairs op te nemen door de stageplaats wordt bepaald in overleg tussen de opleidingsinstelling en de stageplaats.

§7 Het bestaan van deze overeenkomst sluit niet uit dat partijen met derden overeenkomsten afsluiten en kan dus niet als een exclusiviteitsovereenkomst worden beschouwd.

Artikel 2 Stagevergoeding

§ 1 De stagiair ontvangt geen bezoldiging of vergoeding voor de opdrachten verricht in het kader van de preservicetraining.

Artikel 3 Rol van de stagecoördinator, -begeleider en mentor

§ 1 De opleidingsinstelling stelt voor deze stage een stagecoördinator aan, zijnde Jetske Strijbos contactgegevens: Pleinlaan 9, 1050 Elsene - jetske.strijbos@vub.be - 02 614 87 61

De opleidingsinstelling stelt voor deze stage één of meerdere stagebegeleiders aan. De stagebegeleiders van de desbetreffende vakdidactiek zijn te vinden in de stagehandleiding en op de website https://student.vub.be/team-lerarenopleiding#stagebegeleiding De stageplaats stelt voor deze stage een schoolmentor4 aan,

4Leerkracht van de stageschool, door de school aangeduid als schoolmentor, die de stagiair begeleidt op schoolniveau. Indien de school geen schoolmentor heeft, laat deze rubriek open.

zijnde mevrouw / de heer (naam)………...……….

contactgegevens (telefoonnummer en mailadres)……….

De stageplaats stelt per stagiair één of meerdere leraars aan als mentor5.

§ 2 Voor alle besprekingen en problemen aangaande de stage wendt de stagiair zich tot de stagebegeleider van de opleidingsinstelling of tot de mentor van de stageplaats.

§ 3 De mentor en de stagiair regelen in onderling overleg waar, wanneer en hoe de onderdelen van de stage opgelegd door de opleidingsinstelling, worden uitgevoerd. De stage kan pas worden aangevat na goedkeuring van het overzicht van de stageactiviteiten door de stagebegeleider.

§ 4 De stagebegeleider, de mentor en de stagiair maken onderling de nodige afspraken voor de bespreking en de evaluatie van de stage. De opleidingsinstelling is eindverantwoordelijke voor de beoordeling van de stagiair. Hierbij wordt rekening gehouden met het beoordelingsadvies van de stageplaats.

Artikel 4 Verplichtingen van de opleidingsinstelling

§1 De stageplaats krijgt van de opleidingsinstelling tijdig informatie over het opzet en de organisatie van de stage, evenals over de verwachte competenties die de stagiair moet nastreven.

§2 De opleidingsinstelling eerbiedigt het opvoedingsproject en de belangen van de stageplaats.

§2 Gedurende de uitvoering van deze stageovereenkomst blijft de stagiair verzekerd door de opleidingsinstelling tegen lichamelijke ongevallen zowel tijdens de stage als op de weg van en naar de stageplaats, volgens de waarborgen opgenomen in de polis 45.066.506 onderschreven bij Dienst Verzekeringen VUB.

§3 De opleidingsinstelling bewaart met het oog op externe verantwoording het dossier van de stagiair op een centrale plaats. Dit is Pleinlaan 9, 1050 Brussel (MILO).

Artikel 5 Verplichtingen van de stageplaats

§1 Voor de aanvang van de stage informeert de stageplaats de stagiair over het opvoedingsproject en het instellingsreglement van de stageplaats.

§2 De stageplaats eerbiedigt het pedagogisch project en de belangen van de opleidingsinstelling.

§3 De stageplaats bezorgt aan de opleidingsinstelling een evaluatie over de stagiair zoals voorgeschreven door de opleidingsinstelling.

§4 De stageplaats past de bepalingen van de Welzijnswet van 4 augustus 1996 en in het bijzonder het KB van 21 september 2004 toe. De stageplaats stelt de opleidingsinstelling en de stagiair in kennis van de resultaten van de risicoanalyse door het invullen van de werkpostfiche en deelt eveneens de gegevens mee van de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer die aan de stageplaats verbonden is.

§5 Overeenkomstig Artikel II.355/1 van de Codex Hoger Onderwijs wordt de stagiair op gebied van burgerlijke aansprakelijkheid gelijkgesteld met de werknemer. De stagegever is een aansteller in de zin van artikel 1384, derde lid, van het Burgerlijk Wetboek.

Artikel 6 Verplichtingen van de stagiair

§1 De stagiair eerbiedigt het opvoedingsproject, het instellingsreglement en de belangen van de stageplaats.

§2 De stagiair leeft de voorschriften na inzake veiligheid, hygiëne en gezondheid, zoals bepaald in de Welzijnswet en de uitvoeringsbesluiten, alsook de reglementen inzake arbeidsorganisatie, lokalen en leerlingen. De bedoelde voorschriften worden voor de aanvang van de stage door de stageplaats aan de stagiair bekendgemaakt.

§3 De stagiair verbindt zich ertoe aanwezig te zijn bij elke geplande stageactiviteit in de stageplaats. In geval van gewettigde afwezigheid, of bij het hernemen van de stage na een periode van afwezigheid, verwittigt de stagiair vooraf de stagebegeleider van de opleidingsinstelling en de mentor van de stageplaats.

§4 De stagiair draagt zorg voor alle zaken en materialen die de stageplaats hem/haar in het kader van de stage ter beschikking stelt.

§5 De stagiair is gebonden aan geheimhouding van alles wat hij/zij vertrouwelijk tijdens de stage te kennen heeft gekregen en alles waarvan hij het vertrouwelijke karakter moet begrijpen.

§6 Elk ongeval tijdens de stage of op weg van en naar de stageplaats moet onmiddellijk gemeld worden aan de opleidingsinstelling.

§7 Op vraag van de stageplaats en in overleg met de stagebegeleider mag de stagiair stageactiviteiten uitvoeren die niet zijn opgenomen in het overzicht van deze stageactiviteiten.

Artikel 7 Betwistingen

§1 De eindverantwoordelijkheid voor de stage van de stagiair ligt bij de opleidingsinstelling. Indien de stageplaats of de stagiair de verplichtingen van deze overeenkomst niet naleven, zal de andere partij de stagecoördinator hiervan op de hoogte brengen.

§2 Bij betwistingen wordt getracht in onderling overleg tot een oplossing te komen.

Artikel 8 Einde van de overeenkomst

§1 Iedere partij heeft de mogelijkheid om deze overeenkomst eenzijdig op te zeggen via aangetekende brief aan de andere partij, mits inachtneming van een opzeggingstermijn van drie maanden voor het einde van het academiejaar.

§2 Een stage kan onmiddellijk beëindigd worden:

5Een ervaren leerkracht die de stagiair tijdens zijn/haar stage begeleidt op klasniveau.

1. door de onderwijsinstelling, de stageplaats en de stagiair in volgende gevallen:

a. ernstige overtreding van de stageovereenkomst;

b. wanneer de stage niet nuttig of efficiënt blijkt te zijn.

2. Door de opleidingsinstelling en de stageplaats in volgende gevallen:

a. herhaalde ongewettigde afwezigheid van de stagiair;

b. wangedrag of manifeste onwil van de stagiair;

3. Door de opleidingsinstelling en de stagiair in volgende gevallen: wanneer de fysieke of psychische gezondheid van de stagiair gevaar loopt.

§3 De stageplaats stelt de stagecoördinator per email (jetske.strijbos@vub.be) in kennis van iedere afwezigheid van de stagiair op de dagen die voor het volbrengen van de stage voorzien zijn.

Artikel 9 Geschillen

§1 Alle geschillen waartoe deze overeenkomst aanleidiging zou kunnen geven, vallen onder de uitsluitende bevoegdheid van de Nederlandstalige rechtbanken van Brussel. Op deze overeenkomst is het Belgisch recht van toepassing.

In twee exemplaren opgemaakt te ………. op ……..………., waarbij elke partij verklaart een afschrift te hebben ontvangen.

Voor de opleidingsinstelling, Voor de stageplaats,

Naam en Handtekening Naam en Handtekening

Prof. dr. Nadine Engels ………..

Voorzitter Multidisciplinair Instituut Lerarenopleiding

Bijlage: Risicoanalyse

MULTIDISCIPLINAIR INSTITUUT LERARENOPLEIDING (MILO) Pleinlaan 9 – 4de verdieping – 1050 Brussel Tel: +32 2 614 87 87 lerarenopleiding@vub.be

VERBINTENISVERKLARING

Met betrekking tot stage in het kader van raamovereenkomst Preservicetraining Specifieke lerarenopleiding / Educatieve Master

Dhr/mevr ………...……., wonende ……….., ingeschreven in de opleiding

……….….zal tijdens het stagejaar (1 juli t.e.m. 30 juni) stages vervullen in een of meerdere instellingen waarmee een raamovereenkomst werd afgesloten.

De student(e) verklaart kennis te hebben genomen van de raamovereenkomst, op de hoogte te zijn van de bepalingen van deze raamovereenkomst, er mee akkoord te gaan en verbindt zich er toe om alle daarin vervatte bepalingen te zullen naleven.

Betreffende raamovereenkomst geldt samen met deze ondertekende verklaring en de overeengekomen stageplanning als stageovereenkomst tussen de stageplaats, de opleidingsinstelling en de student(e).

De stagecoördinator en stagebegeleiders van de Lerarenopleiding zullen het verloop van de stage kunnen volgen door contact op te nemen met de door de stageplaats aangewezen stageverantwoordelijke (stagecoördinator of schoolmentor). De student(e) biedt zich voor bespreking aan bij de stagecoördinator en stagebegeleiders, telkens wanneer deze erom verzoeken.

De student(e) verbindt zich ertoe de door de stageverantwoordelijke van de stage-instelling overhandigde veiligheids- en beschermingsmiddelen te zullen dragen en de richtlijnen op te volgen die worden opgelegd in verband met de bescherming van de gezondheid op de stageplaats.

De student(e) verbindt zich ertoe de stagehandleiding en de in de stage-instelling van kracht zijnde reglementen na te leven.

De student(e) verbindt zich ertoe de procédés, bijzondere hanteringen, en vertrouwelijke informatie waarvan hij/zij kennis zou hebben, niet rechtstreeks of onrechtstreeks te openbaren of op enigerlei wijze bekend te maken.

De student(e) verklaart kennis ervan te hebben genomen dat, onverminderd gemeenrechtelijke of strafrechtelijke vervolging, iedere inbreuk op deze verbintenis kan leiden tot de onmiddellijke beëindiging van de overeenkomst en tot tuchtmaatregelen vanwege de universiteit.

De student(e)

Naam: ………

Handtekening: ………

Datum: ………

MULTIDISCIPLINAIR INSTITUUT LERARENOPLEIDING (MILO) Pleinlaan 9 – 4de verdieping – 1050 Brussel Tel: +32 2 614 87 87

De opleidingsinstelling Vrije Universiteit Brussel, met zetel te 1050 Brussel, Pleinlaan 2, vertegenwoordigd door de voorzitter van het Multidisciplinair Instituut Lerarenopleiding, hiertoe voldoende gemachtigd, hierna genoemd de opleidingsinstelling,

En de student (naam) ...

(e-mailadres) ...

...

ingeschreven aan een specifieke lerarenopleiding / educatieve master van de opleidingsinstelling, hierna genoemd de stagiair, En de instelling (naam) ...

§1 De stageplaats aanvaardt de stagiair om een verplichte stage te lopen in het kader van het opleidingsprogramma van de educatieve master zoals bedoeld in de artikelen II.110 §2 en II.113 Codex Hoger Onderwijs.

§2 De stagiair volbrengt deze stage als student van de opleidingsinstelling en kan in geen enkel verband worden beschouwd als werknemer in dienstverband van de stageplaats.

§3 Indien de stage aanvang neemt vóór de start van het academiejaar waarin de student(e) voor de stage is ingeschreven, dan neemt de stage slechts aanvang onder de ontbindende voorwaarde van de mogelijkheid tot (her)inschrijving van de student(e) in de opleiding en de

§3 Indien de stage aanvang neemt vóór de start van het academiejaar waarin de student(e) voor de stage is ingeschreven, dan neemt de stage slechts aanvang onder de ontbindende voorwaarde van de mogelijkheid tot (her)inschrijving van de student(e) in de opleiding en de