voetbalontwikkeling van “ELKE “ speler/ster, de veiligheid binnen een team, gelijk aantal speelminuten voor elke spelers/ster en evenveel aandacht voor iedereen. Winst boeken in deze zaken, is veel belangrijker dan winnen.”

SV Valkenswaard JO15-4 Hapert JO15-2 13.15 uur

Zondag 1 mei 2022:

Hapert 1 PSV 1 14.30 uur

EFC Hapert 2 12.00 uur

3. WEDSTRIJD VAN DE WEEK ZATERDAG 14 MEI 2022 Hapert JO1O-1 - Oirschot V. JO10-3JM, 09.30 uur.

Afgelopen zaterdag wist het team van de trainers/coaches Ard en Rob met 2-3 te winnen van RPC in een gelijkopgaande wedstrijd. Het team van RPC had tot dan toe nog niets verloren en alles gemakkelijk gewonnen. Daarom was deze wedstrijd een flinke tegenvaller voor RPC, want JO10-1 verdedigde goed en had voldoende kansen gecreëerd om meer te scoren. Uiteindelijk een terechte uitslag en daarmee doet JO10-1 het in deze 4e fase uitstekend. De

eerstvolgende wedstrijd is nu op 14 mei tegen Oirschot Vooruit JO10-3JM. Als iedereen van het team goed blijft trainen en de aanwijzingen van Ard en Rob

(4)

4

opvolgt dan gaan we zeker weer een mooie wedstrijd zien. Jongens, luister goed naar jullie coaches, speel met veel inzet , maar vooral met veel

voetbalplezier en probeer ook in deze laatste fase van het seizoen nog steeds iedere training en wedstrijd beter te worden. Geniet vooral van elke training en wedstrijd , dan komt het zeker goed. Veel succes. Wij zijn erbij.

4. UITSLAGEN AFGELOPEN WEEK:

Zaterdag 23 april 2022 - Thuiswedstrijden:

Hapert JO7-2 Weebosch JO7-1 2-18

Hapert JO8-2 De Raven JO8-1 3-2

Opmerking: Verdiende overwinning op basis van de tweede helft.

Hapert JO9-1 Beerse Boys JO9-1 2-3

Opmerking: Nipt verloren, teveel kansen onbenut gelaten.

Hapert JO10-2 RKVVO JO10-5 6-5

Opmerking: Slap begonnen, maar goed terug geknokt.

Hapert JO11-1 De Raven JO11-1 0-5

Hapert JO12-1 Brabantia JO12-4 12-4

Opmerking: Mooie doelpunten en bij vlagen prima samenspel.

Hapert JO13-2 RKVVO JO13-3 4-2

Opmerking: Prima overwinning door het team van coach Joost.

Hapert JO17-2 DBS JO17-4 1-1

Hapert JO19-1 OVC’26 JO19-1 3-1

Zaterdag 23 april 2022 - Uitwedstrijden:

Bergeijk JO8-1 Hapert JO8-1 4-6

Opmerking: Verdiende overwinning in een geode wedstrijd.

Reusel sport/Cotrans JO9-4 Hapert JO9-3 10-4

Dees/Vessem JO9-2 Hapert JO9-4 5-3

Opmerking: Erg goed gespeeld en hard gewerkt. Er had meer in gezeten.

RPC JO10-2 Hapert JO10-1 2-3

Opmerking: Met goed voetbal de punten mee naar Hapert genomen.

Schijndel/de Wit JO12-1 Hapert JO12-2 6-4

(5)

5

Dees/Vessem JO15-2 Hapert JO15-2 6-6

Oirschot vooruit JO17-3 Hapert JO17-1 0-4

5. DE WEDSTRIJDEN VAN ZATERDAG 23 APRIL DOOR DE OGEN VAN JACQUES:

Omdat de coaches van JO9-4 afgelopen zaterdag afwezig waren heb ik samen met Louis Simmer van JO9-2 en Toine Hurkx van JO7-1 de begeleiding

overgenomen in de uitwedstrijd tegen Dees/Vessem met als gevolg dat ik niet alle thuiswedstrijden gezien heb. Voor het verslag van deze wedstrijd van JO9-4 zie verderop in het voorzetje.

JO8-2 speelde tegen de Raven en die wedstrijd ging redelijk gelijk op. De wind had echter wel een grote invloed op het voetbalspel. Na een 1-2 achterstand in de rust , kreeg het team van Vincent, John en Manni in de 2e helft de wind mee. Met veel inzet en prima samenspel ( zie mijn moment) werd opnieuw een overwinning geboekt. Heel mooi en goed om te zien is, dat elke speler steeds meer voetbalprogressie boekt en veel voetbalplezier uitstraalt dankzij onze begeleiding. Prima gedaan jongens en Sofie!!

JO12-1, het team van Joris en Guido, speelde tegen Brabantia JO9-4. In het begin met de wind tegen leek het erop dat het een moeilijke wedstrijd zou worden voor JO12-1, zeker nadat Brabantia terecht op een 1-0 voorsprong kwam. Maar dat bleek uiteindelijk toch niet zo te zijn. Met een prima inzet en goed voetbal werd een grote 8-2 overwinning behaald, met een mooi doelpunt van Bloeme Viool. ( de meisjes in het team: Isis, Bloeme en Sanne speelden opnieuw een prima partijtje voetbal!!). Zeker ook omdat de spelers van Brabantia mentaal niet erg sterk waren ( veel onderling gemopper en afgeven op elkaar), en ook omdat de nog jeugdige coaches veel negatieve opmerkingen naar hun spelers maakten met alle gevolgen van dien. Vv Hapert mag er trots op zijn dat wij trainers en coaches hebben die altijd positief zijn naar de spelers.

Voor JO12-1 met nog 2 wedstrijden te gaan ( uit naar Braakhuizen en thuis tegen DBS) belooft het een mooie seizoens-afsluiting te worden, mits deze 2

(6)

6

wedstrijden met een goed resultaat afgesloten worden. Jongens , Isis, Bloeme en Sanne: blijf als een team samenspelen, kopjes omhoog als het even tegenzit, help en steun elkaar en blijf altijd 100% inzet tonen. Veel succes in de laatste 2 wedstrijden.

6. INGEZONDEN WEDSTRIJDVERSLAGEN:

JO10-1 OP TOERNOOI IN BELGIE BIJ K. ACHEL VV

ZATERDAG 23-04-2022

Hapert JO9-1 – Beerse Boys JO9-1

Een stralende zaterdagmorgen is het toneel van de volgende wedstijd van Hapert JO9-1 tegen BeerseBoys JO9-1 in de eerste klasse. De wedstrijd begint en de Beerse boys laten meteen zien dat het een team is om wakker tegen te zijn. Na een aantal afstandsschoten weten zij de eerste goal te maken. Na een aantal aanvallen weet jens met een schot vanaf de middellijn over de keeper te schieten en maakt zo de gelijkmaker. De Beerse boys weten het spel naar zich toe te trekken. Toch zijn het Siem en Jens die het spelletje goed samenspelen en zo 2 keer gevaarlijk voor de goal komen. In het tweede kwart gaat Hapert

(7)

7

verder met aanvallen. Siem krijgt een bal op de slof, maar gaat er niet in. Jens probeert nog, maar schiet net over. Bij Hapert achterin is het ook opletten.

Sander, als vervangende back voor de afwezige Bas, weet het steeds slim op te lossen met Teun. Weer komen er een aantal kansen van Beers, maar sluitpost Jade staat net als de laatste keren uitstekend te keepen. Toch komt er een goal door een miscommunicatie achterin. Na de rust gaat Siem keepen en gaat Jade als spits proberen de wedstrijd naar ons toe te trekken. Met een paar goede kansen en steekballetjes op Jade, is het signaal afgegeven dat er voor Hapert zeker iets te halen valt. Vanuit het midden komen er een paar afstandsschoten van Teun. Helaas staat de keeper op de juiste plaats. In het laatste kwart gaat Hapert voor alles of niets. Met een mooie dribbel naar voren door Miel, weet hij de bal met een voorzet bij Jens te krijgen. Hij schiet op de keeper. Maar daar staat Jade en maakt beheerst af. 2-2. Het slotoffensief komt alsnog van Beers en weten door een onoplettendheidje van Hapert de 3-2 te maken. De jongens hebben gevochten voor wat ze waart zijn!

DEES/Vessem JO9-2 – Hapert JO9-4

Op een verder verlaten sportpark van vv Dees speelde Hapert JO9-4 op een winderig en erg klein speelveldje (in vergelijking met de veldjes in Hapert) tegen het combinatieteam Dees/Vessem JO9-2. Bij afwezigheid van Max Kemps en Mads van Herwijnen, waren Nora Simmer (O9-2) en Tijn Hurkx (O7-1, heel knap Tijn, dat je vanaf camping de Paal, bereid was om naar Vessem te komen) de vervangers. Na een goede warming up, begon het team met Daan op doel, Tess, Nora en Tim achterin, Kyana in het midden en Kris voorin met veel enthousiasme aan de wedstrijd en vanaf het begin was het duidelijk dat er vandaag een goed resultaat mogelijk was. Voetballend was O 9-4 veel beter dat de tegenstander, die veelal met harde schoten de bal naar voren probeerden te spelen, terwijl Hapert de voetballende oplossing probeerde te zoeken. Door een onhoudbaar schot voor Daan, kwam Dees/Vessem toch op voorsprong.

Maar niet getreurd, O9-4 ging door op de ingeslagen weg en de kansen

kwamen volop. Kris wist 2 keer te scoren. In de 2e helft met Tess op doel ,Daan in de spits en Tijn in het midden kwamen er opnieuw erg veel kansen, maar of de keeper stond in de weg of de schoten waren net iets te onzuiver. Nora stond achterin het spel prima te verdelen en ook Tim en Kyana (wat een prima

inspeelpass met links heb jij Kyana!!) lieten zich gelden. Tijn als minispeler ging

(8)

8

de duels echt aan: heel goed Tijn. Kris en Daan kregen nog enkele kansen.

Maar helaas. Het lukte net niet. Een onverdiende nederlaag, maar jullie kunnen terugkijken op een prima gespeelde wedstrijd. De meegekomen moeders (van Kyana, Tim, Tess , Kris en Daan) en de coaches Lowies, Toine en Jacques hebben genoten van deze wedstrijd Ga zo door en de 1e overwinning (nog 2 wedstrijden de kans!!) is niet ver weg meer.

Reusel Sport JO9-4 – Hapert JO9-3

Hapert zat ondanks het vroege tijdstip vol energie. Alleen was dat de eerste 10 minuten in het veld nog niet echt te zien:) Elisa had een paar mooie reddingen en met 2-0 werden de eerste 10 minuten afgesloten wat nog zeker hoop gaf voor de rest van de wedstrijd. De 2de 10 minuten was Hapert wakker. Er was een mooie aanval waarbij Dylano met een mooi schot voor het eerste doelpunt zorgde. Hapert werd steeds feller en pakte veel ballen af, maar kon niet

voorkomen dat Reusel scoorde en de tussenstand was 4-1. De 3de 10 minuten ging het ineens snel en was het zo 7-3. Er werd keihard gewerkt om tot de goal te komen, maar kwamen helaas net iedere keer te kort. 7-3 door Dylano

doordat hij bleef werken voor de bal, heel knap. 8-3, knappe redding Luuk, maar de bal valt net voor de voeten terug bij Reusel. Nog een laatste aanzet en Hapert komt uiteindelijk op een 10-4 eindstand. Er is hard gewerkt en Job bedankt voor het meedoen en je inzet.

RPC JO10 – Hapert JO10-1

Afgelopen zaterdag ging de JO10-1 op bezoek bij RPC. Na een peptalk van Ties via de app (hij was er niet bij ivm vakantie) en een mooie omweg met dank aan Rob, hielp Manon ons de weg te vinden naar RPC. Vol goede moed liepen onze 6 spelers het veld op. De eerste 5 minuten waren zij nog niet helemaal scherp maar gaanderweg kwamen ze helemaal in de wedstrijd. Jasper heeft geweldig gekeept de eerste helft. De emoties liepen af en toe hoog op, er waren mooie acties aan beide kanten. Met een 2-2 gingen we de rust in, dankzij de goals van Lars en Xavi. Onder het genot van een glaasje ranja kwamen de mannekes weer op adem. De tweede helft ging Loek keepen. Billie vloog als laatste man af en toe naar voren, Lars sprintte als middenvelder het hele veld over en die koppies werden met de minuut roder... In de derde kwart valt het winnende doelpunt:

Rens neemt een corner, die er via de keeper in ging! Tot het einde van de

(9)

9

wedstrijd hebben de jongens gestreden voor deze overwinning. Strakke (lange) passes, knap verdedigingswerk en felle acties: het was een mooie wedstrijd om te zien!

Oirschot vooruit JO17-3 – Hapert JO17-1

De tegenstander van vandaag stond weliswaar onderaan maar dat was geen enkele reden tot onderschatting. Hapert moet elke wedstrijd volledige inzet tonen. Alleen dan komen de specifieke kwaliteiten van het team naar boven.

Dit bleek ook deze wedstrijd. De echte scherpte was er in de beginfase niet waardoor Oirschot de beste mogelijkheden kreeg maar het vizier stond niet op scherp. De eerste goede aanval van Hapert was wel meteen prijs door Stef.

Hierna kreeg Oirschot weer genoeg mogelijkheden maar was het weer Hapert dat door een technisch hoogstandje van Bram de 0-2 ruststand bepaalde. De tweede helft startte Hapert een stuk beter en dat resulteerde vrij snel in 2 goed ingeschoten doelpunten van Stef en Sem. Bij 0-4 was de wedstrijd uiteraard gelopen en speelde Hapert de wedstrijd op soepele wijze uit zonder nog in de problemen te komen. Met nog 2 wedstrijden te gaan is er nu echt aansluiting gemaakt met de bovenste ploegen. Puur theoretisch is alles nog mogelijk.

7. VOORZETJES:

• A.s. maandag 2 mei verschijnt er geen Voorzetje. Volgende Voorzetje maandag 9 mei.

• In de week van 2 t/m 7 mei is het voor de kinderen die thuis zijn gewoon trainen.

• Iedereen die op vakantie is: een hele fijne vakantie.

• Zaterdag 14 mei en zaterdag 21 mei zijn de laatste wedstrijden van de 4e fase. Met enkele uitzonderingen. Zie hieronder.

• Woensdag 18 mei speelt JO9-1 thuis tegen Wilhelmina Boys i.p.v. 21 mei.

18.30 uur. Maandag 9 mei speelt JO9-2 de uitgestelde wedstrijd tegen Reusel Sport O9-2 thuis om 18.30 uur. JO13-1 speelt op woensdag 11 mei een uitwedstrijd tegen Brabantia JO13-2. 18.45 uur en JO15-1 uit bij EFC JO15-2. 19.00 uur. Hapert JO15-2 speelt a.s. zaterdag 30 april om 13.15

(10)

10

uur uit bij SV Valkenswaard. Hapert JO7-1 zaterdag 7 mei uit bij Bergeijk.

14.45 uur. Hapert JO19-1 op dinsdagavond 31 mei thuis tegen SV De Braak JO19-1. 19.30 uur. En Hapert MO19-1 tenslotte a.s. zaterdag 30 april thuis tegen Saestrum MO19-1.

• In deze fase doen JO10-1, JO10-2 en JO12-1 het erg goed. Ga zo door!

• Vandaag maandag 25 april: bijeenkomst leiding JO10 en JO11. De

bijeenkomsten voor 07-08 en 09 worden nog gepland na de meivakantie.

• Hapert 1 heeft de uitwedstrijd tegen koploper RPC met 0-3 verloren.

• Bladella heeft de derby tegen Hoogeloon met 2-2 gelijkgespeeld.

• Volgende week speelt Hapert thuis tegen PSV1 amateurs. Laten we hopen dat Fayden, JO8-1, als mascotte het 1e team van Hapert geluk brengt. Daarna speelt Hapert op 8 mei de derby tegen Hoogeloon, op donderdag 12 mei thuis tegen SBC en op 15 mei de derby tegen Bladella.

Geen makkelijk programma, maar met steun van alle supporters moet het mogelijk zijn om nog zeer belangrijke punten te halen voor

klassenbehoud.

• Ajax en PSV blijven het spannend houden want beide team teams wisten te winnen. Ajax met 0-1 bij NEC en PSV met 1-2 bij Cambuur.

8. EVEN VOORSTELLEN:

Hoi, ik ben Rob Beeren en ben 40 jaar. Sinds 5 jaar wonen we in Hapert, samen met mijn vrouw Samira en met Julian (10) en Jesslyn (5). Julian zit al bijna 4 jaar bij VV Hapert en zolang ben ik ook al betrokken als trainer, coach en

spelbegeleider. Het is super leuk om de kinderen in die tijd te zien groeien. Ik kijk er naar uit wanneer ook Jesslyn mee gaat doen, ze staat er al om te

springen en zal ook binnenkort gaan meetrainen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij ASML. Ik ben daar verantwoordelijk voor Corporate Analytics, waarbij ik een 11-tal aan teams aan stuur. Zij houden zich bezig met het bijeenhalen van data voor het maken van rapporten voor de corporate

sectoren binnen het bedrijf (denk aan finance, HR, marketing en communicatie.

Voor die laatste afdeling zijn we ook betrokken met een samenwerking met

(11)

11

PSV. Hier doen we samen met PSV analyses over de wedstrijden en kijken we hoe we de analyses voor het eerste elftal kunnen verbeteren. En we zijn daarbij al aan het kijken hoe we de nieuwe coach (Ruud van Nistelrooij) volgend jaar kunnen helpen (zie foto hiernaast, tweede van rechts boven, ik

zit voor hem). Naast werken bij ASML ben ik ook in de politiek actief. Ik ben voorzitter van de partij PRO5 en de komende 4 jaar ga ik ondersteunen in de commissies. Daarnaast ben ik altijd veel betrokken geweest in de muziek- en danswereld (in die wereld bekend als drum corps en color guard). Hoewel ik altijd slagwerker ben geweest en ook in een aantal besturen van verenigingen

en organisaties heb gezeten, houd ik me daar nu alleen nog bezig met het maken van video

registraties. Ook daar zit weer voetbal bij, want de afgelopen jaren voor Corona hebben we onder andere regelmatig opnames gemaakt in het stadion van Roda JC in Kerkrade. Hier nog een laatste foto van mij en Julian een paar jaar geleden bij zo'n evenement.

9. MASCOTTE VV HAPERT 18-04-2022 EN 01-05-2022 Vorige week was Levi Maas, speler van JO9-2

mascotte bij Hapert 1. Ondanks dat hij niet helemaal fit was en Hapert de punten ook niet had kunnen houden, heeft Levi toch een hele leuke middag gehad.

Bedankt Levi! Ook voor de leuke (familie)foto! Op zondag 1 mei is Fayden van de Beek, speler van JO8-1, de mascotte bij de wedstrijd van Hapert 1 tegen PSV amateurs 1. Ook nu weer een belangrijke wedstrijd voor ons 1e elftal, dus Fayden zal met de schoot-out op de keeper van PSV laten zien hoe het moet om

(12)

12

deze keeper te passeren, zodat de spelers van Hapert 1 er alles aan zullen doen om de punten in Hapert te houden. Hieronder lezen jullie meer over Fayden.

Fayden heel veel plezier, geniet ervan en maak een leuke foto om in het voorzetje te plaatsen. Succes.

10. VACATURE: MEDEORGANISATOR KEMPEN VOETBALTOERNOOI

Samen met de voetbalverenigingen Bladella en EFC zijn we momenteel in de voorbereidende fase om ieder jaar een gezamenlijke Kempen Voetbal Toernooi (jeugd) te organiseren. Het idee is om jaarlijks bij 1 van de verenigingen

(roulerend) het toernooi gezamenlijk te organiseren. Hierdoor hebben we dan elk jaar voldoende teams beschikbaar om een leuk toernooi te spelen en de garantie dat het ook ieder jaar door kan gaan. Vanuit vv Hapert zoeken we nog een 2e medeorganisator , die het leuk vindt om dit gezamenlijk van de grond te krijgen, verder vorm te geven en uiteraard tijdens het toernooi mee te helpen met de organisatie. Voor meer informatie graag contact opnemen met Pieter Egbers ( 06-10529723)

(13)

13

11. NIEUWE COORDINATOR JO7, JO8 EN JO9

Eric Verdonschot , onze huidige coördinator JO7- JO8 en JO9, wordt komend seizoen onze nieuwe jeugdvoorzitter als opvolger van Ruud Teunissen. Heel blij zijn we, dat we voor Eric, een opvolger gevonden hebben. Zijn naam is Roy Bierens, vader van Djenna en Revi (JO7). Roy zal zich in een van de volgende Voorzetjes aan jullie voorstellen. Wij wensen Roy heel veel succes als

coördinator van deze hele mooie leeftijdsgroep.

12. BERICHT VAN DE KAMPCOMMISSIE

Hallo ouders jo8 t/m jo13, Een berichtje vanuit de kampcommissie! Het voetbalkamp zit eraan te komen en het is duidelijk dat jullie kids er zin in

hebben: er zijn maar liefst 92 aanmeldingen! Voor deze grote groep hebben we helaas onvoldoende ouders, met name in de jo8 en jo9 om de groepjes te begeleiden. Mocht je je hiervoor alsnog aan willen melden neem dan contact op met Marleen Boertien of Marleen Couwenberg. Dit zou heel helpend zijn, zonder jullie hulp is het onmogelijk om dit weekend goed te laten verlopen.

Verblijf is gratis, evenals de gezelligheid...! Alvast bedankt namens de kampcommissie.

(14)

14 KOPY: Wedstrijdverslagen mogen verzonden worden naar voorzetje@outlook.com. Graag maximaal 200 woorden! Leuke wedstrijdfoto, weetje over je team of iemand in het

zonnetje zetten, bijvoorbeeld om een geweldige actie tijdens de wedstrijd? Stuur het ook gerust in!