3. De wedstrijden van zaterdag 18 december door de ogen van Jacques 3

6. Nieuwsbrief VV Hapert 7

7. Even voorstellen 8

8. Voorzetje 8

JO10-2: mooie overwinning door prima inzet van iedereen.

J09-2: Ook dit team behaalde een verdiende overwinning. Nora had zelfs tijd om onder de wedstrijd te vragen of al die meeuwen wel op veld B mochten zitten?

JO12-1: schitterende aanval over links met Timo ( pass ), Tom( voorzet) en afgerond door Isis

JO15-1: kampioenen!!

(3)

3

1. CITAAT VAN DE WEEK:

“Plezier in het voetbal hebben is erg belangrijk, maar het (altijd willen) winnen van een wedstrijd is een belangrijk onderdeel van het voetbalspel”

2. UITSLAGEN AFGELOPEN WEEK

Zaterdag 18 december 2021 - Thuiswedstrijden:

Hapert JO7-2 Hoogeloon JO7-2 0-25

Opmerking Jacques: Na de winterstop hopelijk niet meer zo’n sterke tegenstanders.

Hapert JO9-2 Reusel Sport/Cotrans JO9-3 10-5

Opmerking Jacques: Prima overwinning voor het team van Victor en Lowies

Hapert JO10-2 Knegselse Boys/Steensel 6-4

Opmerking Jacques: Erg goed gespeelde wedstrijd met veel inzet. Verdiend! Chantal en Boukje bedankt!

Hapert JO12-1 DBS JO12-1 3-7

Opmerking Jacques: Goed begonnen maar uiteindelijk was de tegenstander toch iets te sterk.

Hapert JO17-1 EFC JO17-2 2-4

Hapert JO19-1 UNA JO19-2 2-1

Zaterdag 18 december 2021 - Uitwedstrijden:

Bergeijk JO13-2 Hapert JO13-2 11-0

SV Budel JO15-2 Hapert JO15-1 0-1

Opmerking Jacques: Kampioenen! Proficiat spelers en coaches Thed v.d. Kerkhof, Nick Michelbrink en Luuk Saris

3. DE WEDSTRIJDEN VAN ZATERDAG 18 DECEMBER DOOR DE OGEN VAN JACQUES:

De laatste wedstrijden van deze 2e fase.

JO10-2 trof het niet omdat trainer/coach Hans op het laatste moment verstek moest laten gaan. Maar Chantal ( moeder van speler Robin) en Boukje ( moeder van speler Sam) hebben het team samen met Jacques prima

opgevangen. Wat een grote werklust hebben ze aan de dag gelegd. Het leek, gezien het fysieke van de tegenstander, een moeilijke wedstrijd te worden,

(4)

4

maar dat bracht de spelers niet af van hun aanvalsplan. Met de uitstekende keeper Robin in de 1e helft op doel, het uitstekende verdedigingswerk van Tom en de werklust van de andere spelers, kwam het team al snel op voorsprong.

Als alle kansen benut waren was de stand bij rust nog groter geweest. In de 2e helft stond Darach op doel en lieten Sam, Robin, Kuba, Job, Tyge en Tom zien dat ze deze 2e fase echt vooruitgegaan zijn. Job scoorde zelfs 2 maal en 1 keer bijna met zijn hoofd. Goed gedaan Jongens.

JO9-2 , het team van Lowies en Viktor speelde vandaag haar laatste wedstrijd tegen Reusel Sport. En dat deed het team met gastspeler Ties. Hij maakte vandaag zijn wedstrijddebuut en scoorde ook nog 2 keer. Heel goed Ties!.

Uiteindelijk werd het een makkelijke , en verdiende overwinning. Goed gedaan jongens en meisjes.

JO12-1 speelde tegen DBS JO12-1 en begon lekker fel aan de wedstrijd in tegenstelling tot hun andere wedstrijden. Dan zie je dat je wel de duels kunt winnen en ook mogelijkheden krijgt om te scoren. Eentje uit een prima

aanvalsopzet: mooie pass van Timo op Tom , die heel goed met links voorgaf op Isis, die scoorde. Toch wisten de spelers van DBS elkaar makkelijker te vinden en in de 2e helft was DBS iets sterker. Jongens, Isis en Bloeme : goed begonnen, lekker veel duels gewonnen, maar de kunst is om dat de hele wedstrijd vol te houden.

JO7-2 speelde tegen Hoogeloon en dat team was veel en veel te sterk voor onze jonge spelers en speelsters. Is helemaal niet erg , als je maar genoten hebt. Er komt een tijd, dat ook jullie succesvol zijn. Straks na de winterstop weer lekker trainen en hopen dat de tegenstanders gelijkwaardiger zijn.

(5)

5

4. INGEZONDEN WEDSTRIJDVERSLAGEN ZATERDAG 18-12-2021

Hapert JO7-2 – Hoogeloon JO7-2

De kinderen hebben allemaal vol enthousiasme meegedaan, helaas toch verloren.

Hapert JO9-2 – Reusel Sport/Cotrans JO9-3

Vandaag de laatste wedstrijd voor de wintersport. Reusel Sport was de

tegenstander. De wedstrijd had een flitsende start. Na één minuut scoorde Levi al de 1-0 na een pass van Nora. Snel maakte Reusel Sport weer gelijk, 1-1. Ties scoort de 2-1, waarna het wederom gelijk op gaat, Reusel Sport maakt de 2-2.

Ties maakt de 3-2 en Stef is twee keer trefzeker, 5-2. Reusel Sport geeft niet op en maakt de 5-3. Levi weet zijn tweede doelpunt te maken, 6-3. Hapert blijft goed verdedigen maar kan twee tegentreffers niet voorkomen, 6-5. Daarna gaat het hard. Levi weet nog drie keer te scoren en ook Guusje maakt nog een doelpunt. Einduitslag: 10-5. Allemaal goed gewerkt en verdiend gewonnen! Jac, bedankt voor het fluiten en voor iedereen: Fijne feestdagen gewenst namens JO9-2!

Hapert JO10-2 – Knegselse Boys/Steensel

De laatste wedstrijd van dit jaar voor de jongens van JO10-2. We speelden thuis tegen de Knegselse Boys. Helaas was top-coach Hans plots afwezig. Maar

gelukkig hadden we zeer goede vervangers is Jacques en Chantal. We begonnen goed en al snel werd de eerste goal gemaakt door Tyge die zeer sterk stond te spelen. Ook de tweede goal kwam van Tyge doordat hij een goede voorzet kreeg van Darach. Er werd hard gewerkt en goed verdedigd door Darach en Tom. Door een goede voorzet van Kuba en maakt Sam het derde doelpunt. Robin stond erg goed te keepen en dook op alle ballen. Hierdoor kwam de tegenstander er niet goed door. 1 keer in de eerste helft lukt dat wel.

We gingen de rust in met 3-1. In de rust werd er goed naar Jacques geluisterd, en de aanwijzing om door te gaan na een actie werd goed opgevolgd. Tom onderschepte in de verdediging alle ballen. Robin vond, door goed overzicht, makkelijk de vrije man in de aanval. Sam kon hierdoor 4-2 maken. Er kwamen

(6)

6

verschillende aanvallen van de tegenstander waardoor er even wat paniek ontstond en het gelijk werd. Job maakte zijn debuut-score en kreeg de smaak te pakken. Ook de 6e goal zetten hij op zijn naam. Super Job!

SV BUDEL JO15-2 – HAPERT JO15-1:

HAPERT JO15-1 KAMPIOEN!!!

Afgelopen zaterdag werd het team van de trainers/coaches: Thed van de Kerkhof , Luuk Saris en Nick Michelbrink dankzij een 0-1 overwinning in en tegen SV Budel kampioen in hun klasse. Een prachtige prestatie van dit team.

Spelers en begeleiding: namens de jeugdafdeling: van harte proficiat met dit geweldige resultaat.

Hapert JO19-1 – UNA JO19-2

Vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Una. Een wedstrijd die we heel graag wilde winnen en die we ook gingen winnen. Op een zwaar veld gingen we meteen in een hoog tempo op zoek naar de 1e treffer. Die viel ondanks de grote druk op de UNA goal in onze goal. Gelukkig maakte we voor rust nog de verdiende gelijkmaker. In de rust was iedereen ervan overtuigd deze 3 punten blijven vandaag in Hapert. En ja hoor na een harde wedstrijd vooral vanuit UNA zijde met gele en zelfs een rode kaart dropen zij met hun harde kern met lege handen terug naar huis. Bij ons werd de muziek aangezet

(7)

7

en de avond / nacht duurde nog lang door bij het feestje van onze jarige jop Hayo en tevens man of the match!

5. AD HUIJBREGTS ZAALVOETBALTOERNOOI EN ZAALTRAININGEN

Door de nieuwe coronamaatregelen, die gisteren ingegaan zijn, komt ook dit jaar het Ad Huijbregts zaalvoetbaltoernooi helaas te vervallen. Deze lockdown duurt tot en met vrijdag 14 januari. Daardoor vervalt ook de 1e zaaltraining op zaterdag 8 januari. Op zaterdag 15 januari zou de 2e zaaltraining zijn. Het is even afwachten of we deze training door kunnen laten gaan. Verdere informatie krijgen jullie via de groepscoördinatoren en de teamtrainers.

6. NIEUWSBRIEF VV HAPERT

Regelmatig komt vv Hapert met een nieuwsbrief waarin belangrijke zaken aan bod komen. De 2e nieuwsbrief staat nu op de site van vv Hapert. Hieronder in het kort het laatste nieuws:

1. De algemene ledenvergadering is voorlopig uitgesteld.

(8)

8

2. De nieuwjaarsreceptie ( op 9 januari) gaat helaas niet door.

3. Mike Schilders wordt het nieuwe bestuurslid en krijgt de portefeuille:

vrijwilligersbeleid en het ontplooien van sfeer-verhogende activiteiten.

Heel veel succes Mike.

4. Op 1 september 2025 bestaat vv Hapert 100 jaar en dat moet gevierd worden. Er worden commissies samengesteld, die de activiteiten gaan samenstellen.

5. Hopelijk beloont de gemeente Bladel vv Hapert haar 100 jarig bestaan met de aanleg van een kunstgrasveld.

6. Fysiocenters Hapert, Bladel en Hoogeloon geeft voor alle sporters van vv Hapert een gratis sportspreekuur.

7. De kantine heeft een nieuwe muziekinstallatie.

8. Onze huidige hoofdtrainer Robbert Verhoeven stopt op het einde van het seizoen. Robbert nu alvast bedankt voor jouw inzet voor vv Hapert.

VV Hapert is dus op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

7. EVEN VOORSTELLEN

Hallo ik ben Manni Swaans, 36 jaar, getrouwd met Miriam en onze zoon Tygo speelt in jo8-2 sinds dit jaar. Dit seizoen ben ik begonnen als trainer/coach van jo8-2 samen met Vincent en John. Dit doe ik met veel plezier. Ik vind het mooi om te zien hoe de kinderen er op vooruit gaan. We hopen ze nog veel bij te kunnen leren. Zelf heb ik vroeger bij EFC een deel van mijn jeugd gespeeld en een deel bij FC Eindhoven. Sinds kort ben ik bij de senioren van Hapert 3

aangesloten omdat ik door de trainingen geven van jo8-2 zelf zin kreeg om een balletje te trappen. Ik werk als monteur bij ASML en mijn hobby’s zijn klussen, gitaar spelen, concerten bezoeken, sporten en een biertje drinken met

vrienden.

8. VOORZETJE

Dit Voorzetje, nummer 549, is het laatste Voorzetje van 2021. Wanneer het 1e voorzetje in 2022 verschijnt is nog even afwachten. Graag willen wij ( de

(9)

9

jeugdcommissie, de trainers/coaches en de ouders) Patricia Gerritsen bedanken voor de tijd en energie die zij in het maken van de Voorzetjes dit seizoen gestoken heeft. Ook Frank Jan en Michel van Roy bedankt voor het wekelijks afdrukken en vouwen van de Voorzetjes, die op papier uitgekomen zijn. Tot volgend jaar!

KOPY: Wedstrijdverslagen mogen verzonden worden naar voorzetje@outlook.com. Graag maximaal 200 woorden! Leuke wedstrijdfoto, weetje over je team of iemand in het

zonnetje zetten, bijvoorbeeld om een geweldige actie tijdens de wedstrijd? Stuur het ook gerust in!