• No results found

VOORGEPROGRAMMEERDER EXPRESS-KOOKPROCESSEN

In document CABINE VAN DE BESTUURDER... (pagina 47-50)

Oplossing: verwarming

VOORGEPROGRAMMEERDER EXPRESS-KOOKPROCESSEN

De voorgeprogrammeerde express-kookprocessen bieden de mogelijkheid om snel te koken of op te warmen zonder een vermogensniveau of kooktijd in te voeren. De beschikbaarheid van afzonderlijke processen is afhankelijk van het magnetronmodel.

Popcorn

Druk meermaals op de “Popcorn”-toets tot het gewenste gewicht op het indicatielampje verschijnt. “1.75 Oz”, “3.0 Oz” en “3.5 Oz” worden achtereenvolgens weergegeven. Druk voor het starten van kookproces

48 | P a g i n a

op de toets “Start”. Als de tijd is afgelopen, is er een zoemer te horen en de magnetron schakelt over naar de ruststand.

Aardappelen

Druk meermaals op de “Aardappel”-toets tot het gewenste cijfer op het indicatielampje verschijnt. “1”, “2”

en “3” (afhankelijk van het model ook “4“) worden achtereenvolgens weergegeven. 1 eenheid komt ongeveer overeen met 8 Oz. Druk op “Start“ om het kookproces te starten. Als de tijd is afgelopen, is er een zoemer te horen en de magnetron schakelt over naar de ruststand.

Pizza

Druk meermaals op de “Pizza”-toets tot het gewenste gewicht/het gewenste aantal op het indicatielampje verschijnt. Afhankelijk van het model worden achtereenvolgens het gewicht, “4.0 Oz”, “8.0 Oz” en “14.0 Oz”, of het cijfer “1”, “2” en “3 weergegeven. Druk op “Start“ om het kookproces te starten. Als de tijd is afgelopen, is er een zoemer te horen en de magnetron schakelt over naar de ruststand.

Dranken

Druk meermaals op de “Beverage”-toets tot het gewenste cijfer op het indicatielampje verschijnt. “1”, “2”, afhankelijk van het model ook “3“ worden achtereenvolgens weergegeven. U kunt 1 – 2 resp. 3 bekers opwarmen (à ca. 120 ml). Druk op “Start“ om het opwarmproces te starten. Als de tijd is afgelopen, is er een zoemer te horen en de magnetron schakelt over naar de ruststand.

Bord avondeten

Druk meermaals op de “Dinner-Plate of “Food Plate”-toets tot het gewenste gewicht/het gewenste aantal op het indicatielampje verschijnt. Afhankelijk van het model worden achtereenvolgens het gewicht, “9.0 Oz”, “12.0 Oz” en “18.0 Oz”, of het cijfer “1”, “2” en “3 weergegeven. Druk op “Start“ om het opwarmproces te starten. Als de tijd is afgelopen, is er een zoemer te horen en de magnetron schakelt over naar de ruststand.

Bevroren hoofdgerecht

Afhankelijk van het model van uw magnetron zijn kunt u op de sneltoets “Frozen Entree” drukken om een bevroren hoofdgerecht te koken. Nadat u de toets hebt aangeraakt, drukt u op de “Start”-toets en het proces van 9 minuten wordt gestart. De tijd kan in dit geval niet worden aangepast. Als de tijd is afgelopen, is er een zoemer te horen en de magnetron schakelt over naar de ruststand.

Diepvriesgroente

Druk meermaals op de “Frozen vegetable”-toets tot het gewenste gewicht op het indicatielampje verschijnt.

“4.0 Oz”, “8.0 Oz” en “16.0 Oz” worden achtereenvolgens weergegeven. Druk op “Start“ om het kookproces te starten. Als de tijd is afgelopen, is er een zoemer te horen en de magnetron schakelt over naar de ruststand.

Groente

Druk meermaals op de “Vegetable”-toets tot het gewenste aantal op het indicatielampje verschijnt. “1-4“

worden achtereenvolgens weergegeven. Druk op “Start“ om het kookproces te starten. Als de tijd is afgelopen, is er een zoemer te horen en de magnetron schakelt over naar de ruststand.

49 | P a g i n a Op meerdere standen koken (afhankelijk van het model)

Uw magnetron kan maximaal twee voorgedefinieerde standen combineren. Als een van de standen

“Ontdooien” is, wordt deze automatisch als eerste uitgevoerd. Slechts een van de beide standen kan als

“Ontdooien” gedefinieerd worden.

Voorbeeld:

U wilt eerst 20 Oz rundvlees ontdooien en vervolgens met 80 % vermogen 5 minuten lang koken:

1) Druk een keer op de toets “WeightDefrost“. „dEF1“ verschijnt op het indicatielampje.

2) Druk “2, 0“ met het nummerblock om het Gewicht in te voeren.

3) Druk een keer “Time Cook“. Voer vervolgens weer met het nummerblock “5, 0, 0“ in om de kooktijd van 5 minuten vast te leggen.

4) Druk een keer op de “Power“-toets, “PL10“ verschijnt op het indicatielampje. Voer met het nummerblock

“8“ in (“PL8“ verschijnt op het indicatielampje = 80 % vermogen).

5) Druk op “Start“ om het kookproces te starten.

Belangrijk: Het automatische menu kan bij koken op meerdere standen niet ingebouwd worden.

Einde-van-de-kooktijd-herinneringsfunctie:

Na afloop van de kooktijd is er een zoemer te horen om de gebruiker erop te attenderen dat het kookproces beëindigd is.

Overige gegevens:

1) Voor zover de tijd is ingesteld, zal de magnetron in de ruststand de actuele tijd weergeven. Als de tijd niet is ingesteld, wordt er “0.00” weergegeven.

2) Als er een instelling is ingevoerd, wordt deze op het indicatielampje weergegeven.

3) Tijdens het kook-/opwarmproces wordt de resterende tijd op het indicatielampje weergegeven. Als het proces tijdens het koken gestopt wordt, of de deur van de magnetron geopend worden, moet daarna de

“Start”-toets ingedrukt worden om met het kookproces verder te gaan.

Koelkast

Nederlands Engels Vermelding op de koelkast

Propaangas Liquid propane LP of GAS

110 volt (wisselstroom) Alternating current (AC) AC

Automatische stand Automatic AU of AUTO

Automatische vs. propaangasstand

Als u de koelkast op Automatische stand zet, kiest deze de beschikbare energiebron, d.w.z. bij aansluiting op het lokale elektriciteitsnet op de camping loopt de koelkast op 110 volt (AC); als er geen stroomaansluiting aanwezig is, op propaangas (LP). Wij adviseren u de koelkast in principe in de automatische stand te laten lopen. Als de koelkast op propaangas (LP) is ingesteld, werkt hij uitsluitend op gas en schakelt hij bij aansluiting op 110 volt niet automatisch over op deze stroombron.

50 | P a g i n a BELANGRIJK:

1. Parkeer de camper in principe altijd waterpas! Indien u scheef parkeert, moet u de koelkast zolang in ieder geval uitzetten!Door de scheefstand op een helling kan de koelkast permanent beschadigd raken, waardoor deze compleet kan uitvallen. Als het apparaat niet meer koelt nadat de camper op een helling geparkeerd is, moet de koelkast een paar uur uitgeschakeld worden zodat de koelvloeistof zich weer gelijkmatig kan verdelen. Let erop dat de huurder verantwoordelijk is voor schade die ontstaat door onjuist gebruik!

2. Als het gas-checklampje resp. het lampje onder “LP” (propaangas) gaat branden wanneer de

3. koelkast in de propaanstand wordt gezet, geeft de koelkast daarmee aan dat de gasvlam niet is ontstoken en het ontstekingsproces herhaald moet worden. Zorg er in dit geval eerst voor dat de propaanfles /propaantank die op dat moment gebruikt wordt, gevuld EN geopend is. Als u in een truck camper rijdt en dus twee propaanflessen heeft, moet u ervoor zorgen dat de kleine zwarte hendel die zich boven op de leidingen tussen de beide propaanflessen bevindt, in de richting van de opengedraaide propaanfles staat. Als dit niet het geval is, draait u deze in de richting van de opengedraaide fles. Druk vervolgens nog een keer op de “ON/OFF”-toets op de koelkast. Lees het hoofdstuk “Oplossing: koelkast” hieronder door als er problemen zijn met de koelkast en neem contact op met onze OnRoad-Service als het probleem niet kan worden opgelost.

4. Let erop dat de koelkastdeur altijd goed dicht zit en houd rekening met het openingsmechanisme als u de deur opent!

5. Zet de koelkast en het propaangas uit voordat u een overtocht met een veerboot maakt. Draai na het verlaten van de veerboot eerst het propaangas zeer langzaam weer open en zet dan pas de koelkast weer aan.

6. Bij de overname van het voertuig is de koelkast normaal al aangezet zodat u meteen boodschappen kunt gaan doen. Het duurt ten minste 2 uur om de koelkast naar zijn gemiddelde koeltemperatuur te laten afkoelen!

Koelkast met 2 keuzestanden voor energietoevoer: koelkast op basis van propaangas

In document CABINE VAN DE BESTUURDER... (pagina 47-50)