• No results found

Transcript interview 6 - DIO II (village)

In document Turbulence in Franchise: (pagina 89-103)

Vragenlijst voor de franchisenemers

Appendix 7: Transcript interview 6 - DIO II (village)

Vragenlijst voor de franchisenemers

Bedrijf: DIO II Geslacht: M

Datum interview: 06-01-2017 Tijdstip interview: 9:30

Duur interview (in minuten): 45 Wel of geen derde aanwezig: geen

(A) Achtergrond vragen

A.1 - Hoe lang bent u bij de DIO-formule aangesloten?

Sinds 2006, dus nu zo’n 10 jaar.

A.2 - Hoeveel zaken heeft u bij de DIO-formule (gehad)?

1, alleen deze.

A.3 - Waarom heeft u destijds gekozen voor de DIO-formule en niet voor een andere formule?

Wij zaten bij DA en dat beviel niet meer. DIO is wat gemoedelijker. DA is wat meer zakelijk ook qua verplichtingen en dit was bij DIO niet zo. Qua financiën was dit ook niet zo als bij DA. DA had ook vaak automatisch veel dingen/bestellingen die binnen kwamen, waar je vervolgens mee bleef zitten. DIO was hier veel soepeler/gemoedelijker in. Ook als je iemand binnen DIO wilt spreken en je belt, dan krijg je direct die persoon aan de lijn die je dan verder helpt. Ik ben bij DIO ook veel meer vrij in wat ik wel wil en wat niet. Ik ben echt eigen baas in eigen zaak.

A.4 - Wat heeft u gedaan voordat u franchisenemer werd bij de DIO-formule? (lid van een andere franchiseformule? Zo ja, waarom bent u hiermee gestopt?

Eerst bij DA als franchisenemer. Vanaf 1996 was dit nog een zogeheten Stipp winkel (kleine DA. In 2002 werd dat echt Da en in 2006 ben ik begonnen bij DIO. Zelfde reden als hierboven. Ik wou echt eigen baas zijn. DA is/was zeg maar half franchise en half eigen winkels. DIO daarentegen is vrijwel alleen maar franchise filialen. Hierdoor merk je ook zoveel verschil denk ik.

A.5 - Hoe omschrijft u de relatie tussen u en de franchisegever in het algemeen?

Deze is heel erg goed. Ik heb vrijwel geen problemen (gehad). Mochten die er wel zijn dan krijg ik daar goede hulp/begeleiding bij.

A.6 - Wat voor cijfer geeft u de relatie op dit moment? (1 = heel laag, 5 = heel hoog) En waarom?

4/5; Ik zeg altijd dat “zolang drogisten niet veel hebben om te zeuren, dan gaat het goed”. Nu is dus het heel rustig sinds ik bij DIO ben. (Bij DA was dit heel anders!). Dit/DIO bevalt mij harstikke goed. Goeie prijzen, goede folders, goede mensen die je veel dingen vertellen. Je hebt direct aan de lijn als ik hulp nodig heb. Het is straks wel afwachten omdat we samen gaan met DIO.

A.7 - Hoe heeft dit cijfer zich de afgelopen jaren ontwikkeld? En waarom?

4/5; Dat is wel een beetje hetzelfde gebleven. DIO wordt steeds groter. Alles is goed gegaan ook toen DIO steeds meer winkels kreeg, alles werd eerlijk verdeeld. Je kon niet merken dat er veel winkels bijkwamen, alles is hetzelfde/gemoedelijk gebleven.

90

(B) Waargenomen rechtvaardigheid

B.1 - Hoe wordt u normaliter van veranderingen op de hoogte gebracht?

Heel veel via internet; wij hebben een communicatie middel dat de “Speak app” heet. Daar worden heel veel dingen op genoteerd. Alle DIO’s zitten daarbij aangesloten. Je hebt ook bepaalde groepen zoals bijvoorbeeld de “Noord-groep”. Het is dus eigenlijk een soort facebook pagina. Andere filialen zetten hier ook dingen ook op zoals diefstallen, of als ze iets nieuws hebben opgenomen in het

assortiment en dat bevalt/loopt goed.

B.2 - Hoe bent u destijds geïnformeerd over het implementeren van e-commerce?

Er was een bijeenkomst georganiseerd. Ook stond het op de Speak app. Daarnaast zijn zij ook persoonlijk in de winkel langs geweest voor verder overleg en uitleg. Eigenlijk dus van 3 kanten.

B.3 - Wat vindt u van de manier waarop de franchisegever u heeft geïnformeerd over het implementeren van e-commerce? (1 = heel slecht, 5 = heel goed) En waarom?

5; zoals ik net heb geantwoord is dit uitstekend gedaan.

Distributive justice

B.4 - Wat vindt u van de verdeling van de voordelen, kosten en andere uitkomsten die het resultaat zijn van het implementatieproces van e-commerce? (1 = heel slecht, 5 = heel goed) En waarom?

3; Bij de huidige (transactional) website zit ik zelf nu niet bij, omdat het toen niet klopte qua financieel plaatje. Dus toen vond ik dat niet goed geregeld. Voor de (transactional) website die nu komt is het nog even afwachten, hoe de verdeling dan wordt. Ik kan er zo instappen als ik dat wil, maar ik wil eerst nog even afwachten en kijken hoe het bij andere gaat.

B.5 - In hoeverre vindt u deze uitkomsten (verdeling/beloningen/kosten)

eerlijk/rechtvaardig/evenwichtig? (1 = heel erg oneerlijk, 5 = heel eerlijk) En waarom?

3; Oude site niet dus. Nu nog even afwachten wat de verdeling wordt of die eerlijk wordt (qua kosten zelfde betalen als grote winkel terwijl zij een gebied van bijvoorbeeld 50.000 mensen hebben en ik 5.000 dan is het niet eerlijk.

B.6 - In hoeverre sluit e-commerce aan bij uw eigen activiteiten/doelen? (1 = heel weinig, 5 = heel veel) En waarom?

4/5; Ik heb zelf nog geen webshop, maar het wordt wel makkelijk voor mij. Ze maken de website/webshop dus ook voor mij.

Procedural justice

B.7 - In hoeverre heeft u het idee dat de procedures/instructies tijdens het implementatie proces van e-commerce consistent (samenhangend/logisch) verliep onder de franchisenemers? (1 = totaal niet consistent, 5 = heel erg consistent) En waarom?

5; Wel heel erg consistent. Ik heb niet het idee dat er andere zijn voorgetrokken of juist niet goed geïnformeerd zijn. Het was allemaal juist heel duidelijk voor iedereen.

B.8 - In hoeverre heeft in uw ogen de franchisegever e-commerce geïmplementeerd met als uitganspunt het belang van de franchisenemers?(1 = heel laag, 5 = heel hoog) En waarom?

5; Heel hoog denk ik. Qua kosten valt het echt allemaal mee en ze denken ook om de kleinere winkels.

B.9 - In hoeverre is in uw ogen het implementatie proces gebaseerd op goede en duidelijke informatie? (1 = heel laag, 5 = heel hoog) En waarom?

91

B.10 - In hoeverre was het voor u mogelijk om beslissingen aan te passen of ongedaan te maken? In hoeverre had u inspraak? (1 = niet mogelijk, 5 = goed mogelijk) En waarom?

1; Dat was/is naar mijn weten niet mogelijk. Daar is ook niet over gecommuniceerd. Ik heb ook verder niet echt klachten gehoord van andere franchisenemers. Juist omdat alles zo goed is geregeld en iedereen er baat bij heeft, is iedereen het er wel mee eens.

B.11 - Hoe belangrijk was de rol van de franchiseraad voor u? (1 = niet belangrijk, 5 = heel belangrijk) En waarom?

2; Niet heel belangrijk. Als er iets is dan bel ik direct naar DIO, dit hoeft niet via de franchiseraad.

B.12 - In hoeverre sluit de manier waarop e-commerce is geïmplementeerd aan bij uw morele en ethische waarden (juist gehandeld/eerlijk gehandeld)? (1= sloot niet aan/laag, 5 = sloot wel aan/hoog) En waarom?

5; Hier ben ik zeer tevreden over, deze sloot zeker aan. Reden: omdat ik vind dat zij heel erg rekening hebben gehouden met ons/de ondernemers.

B.13 - Hoe “eerlijk” heeft u het totale proces/werkwijze/verloop van het e-commerce implementatie proces waargenomen (1 = niet eerlijk, 5 = heel eerlijk) En waarom?

4; Wel eerlijk. Bij ons (DIO) is het allemaal goed geregeld. We kunnen natuurlijk niet de volle pond krijgen, maar we krijgen zeker wel een deel. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Interactional justice

B.14 - In hoeverre is er in uw ogen een verklaring/uitleg gegeven door de franchisegever wat betreft het implementeren van e-commerce? (1 = geen uitleg, 5 = duidelijke uitleg) Wat vindt u hiervan?

4; Het kwam erop neer dat ze wat achter liepen op het gebied van internet. Via internet wordt natuurlijk heel veel gekocht. Je moet mee gaan, zeker in deze tijd. Duidelijke uitleg.

B.15 - In hoeverre is er in uw ogen empathie getoond door de franchisegever? (1 = heel laag, 5 = heel hoog) En waarom?

5;Ze doen het volgens mij ook om ons te helpen op dat gebied. Als wij zelf een webshop zouden moeten maken, zou dat ons heel veel meer tijd en moeite kosten.

B.16 - Hoe “eerlijk” heeft u de interpersoonlijke behandeling (onderlinge relatie) door de

franchisegever waargenomen tijdens het e-commerce implementatie proces? (1 = niet eerlijk, 5 = heel eerlijk) En waarom?

5; Heel eerlijk. Alles is heel open en transparant.

B.17 - Hoe “eerlijk” heeft u het communicatie proces van de franchisegever waargenomen tijdens het e-commerce implementatie proces? (1= niet eerlijk, 5 = heel eerlijk) En waarom?

5; Deze was ook heel eerlijk. Alles is duidelijk toegelicht. Het is nu nog even afwachten hoe het precies zit met de nieuwe (transactional) website, maar daar wordt nog aan gewerkt.

(C) Respons betreffende het e-commerce implementatieproces

C.1 - Hoe was uw reactie toen u voor het eerst te horen kreeg wat de plannen waren met betrekking tot het implementeren van e-commerce?

Dat het er goed uit zag. Ik was allereerst wat sceptisch, omdat ik de eerste (transactional) website niet zo goed/mooi vond. Deze website ziet er wel goed uit; heel duidelijk en makkelijk.

C.2 - Heeft u de franchisegever gecontacteerd om uw mening te geven over het implementeren van e-commerce?

92

a. Indien ja; wat heeft u precies gezegd of gedaan?

N.v.t.

b. Indien nee; waarom heeft u de franchisegever niet gecontacteerd?

Dit was niet nodig. Toen iemand langskwam om de plannen verder toe te lichten, heb ik mijn mening wel gegeven. Dat ik er positief tegenaan kijk, maar dat ik er op dat moment nog niet in mee ging omdat ik het eerst even wil afwachten.

[

Vragen herhaald voor tijdens het implementatieproces]

C.3 - Hoe was uw reactie tijdens het implementatieproces van e-commerce?

Zelfde als hierboven.

C.4 - Heeft u de franchisegever gecontacteerd om uw mening te geven over het implementatieproces van e-commerce?

a. Indien ja; wat heeft u precies gezegd of gedaan?

Nu ze met de nieuwe (transactional) website bezig zijn wel. Daarom komt er deze week ook nog iemand bij mij langs om het een en ander te bespreken. Ik heb nog wat vragen en wil graag een duidelijker beeld hebben over het e.e.a.

b. Indien nee; waarom heeft u de franchisegever niet gecontacteerd?

N.v.t.

C.5 - Hoe reageerde de franchisegever op uw reactie(s)? Waarom denkt u dat de franchisegever zo heeft gereageerd?

Dit was positief. Zij hadden van andere winkels ook vrijwel alleen maar positieve dingen gehoord. Ze nemen alles ook heel serieus, wat wij (de franchisenemers) aangeven. Of ze hebben een goed

antwoord en nemen dit mee, waar ze de volgende keer dan weer op terug komen.

C.6 - Was er een verschil in hoe de franchisegever reageerde voorafgaande aan het implementatieproces als daarna?

Nee, die was er niet.

(D) Mate van tevredenheid/acceptatie van e-commerce

D.1 - Hoe tevreden bent u over het implementatieproces van e-commerce? (1 = heel laag, 5 = heel hoog) En waarom?

4; Toen met de oude site iets minder tevreden, maar deze site wel heel erg positief. Verder is in beide gevallen het hele proces was duidelijk en eerlijk verlopen.

D.2 - In hoeverre heeft u de implementatie van e-commerce geaccepteerd? (1 = heel laag, 5 = heel hoog) En waarom?

4; Ik vind het een goed idee. Je moet ook mee in deze tijd, dus ben het er zeker mee eens.

D.3 - Hoe beoordeelt u uw algehele tevredenheid met uw franchisegever en het franchise-systeem? (1 = heel laag, 5 = heel hoog) En waarom?

5; Ik ben zeer tevreden, ik vind alles goed geregeld. Vooral het fijne contact met de franchisegever.

D.4 - Hoe heeft uw tevredenheid met de franchisegever zich ontwikkeld voor/na het implementatieproces van e-commerce? (1 = heel laag, 5 = heel hoog) En waarom?

93

D.5 - In hoeverre bent u het eens met de volgende stelling: “de (transactional) website van mijn franchisegever is voordelig voor mijn bedrijf” (1 = heel erg oneens, 5 = heel erg eens) En waarom?

4; Ook ik pik nu een (klein) graantje mee. Ze hadden het ook veel slechter voor ons kunnen regelen.

(E) Invloed (implementatieproces) e-commerce op de relatie

E.1 - Hoe goed was de relatie op het moment waarop e-commerce geïntroduceerd werd (voorafgaand aan het implementatieproces)? (1 = heel laag, 5 = heel hoog).

4/5; E-commerce heeft hier geen impact op gehad. Ze geven je juist hiermee ook een kans. Je krijgt nu toch nog wat mee.

E.2 - Hoe goed was de relatie op het moment waarop e-commerce geïmplementeerd was (na afloop van het implementatieproces)? (1 = heel laag, 5 = heel hoog).

4/5; Hetzelfde, hier zat geen verandering in.

E.3 - Hoe heeft dit cijfer zich ontwikkeld door de tijd heen? In hoeverre heeft e-commerce daar invloed op gehad?

Zie mijn vorige antwoord. E-commerce heeft hier geen invloed op gehad.

E.4 - Hoe ziet u de relatie met de franchisegever in de toekomst?

Deze zie ik zeer positief. Ik moet alleen nog even afwachten hoe het straks gaat nu we samen gaan met DA, maar ik denk dat het allemaal wel goed komt.

(F) Hard-zachtheid van de franchiseformule

F.1 - Wat voor cijfer geeft u de “mate van vrijheid” binnen de franchiseformule? (1 = heel laag, 5 = heel hoog). En waarom?

5; Wij zijn echt heel erg vrij. Ik mag echt alles zelf bepalen, hoe ik wat wil. Als je automatisch iets toegestuurd qua zoals een artikel wat je niet wilt, mag je het ook terug sturen. Verder is er in principe wel een soort van schappen plan, maar ik doe niet altijd mee (dit hoeft ook niet).

F.2 - Hoe “vrij” bent u op het gebied van de volgende aspecten? (1 = heel laag/geen vrijheid, 5 = heel hoog/veel vrijheid).

Huisstijl Voorraad Winkel inrichting Training Promotie activiteiten Inkoop locatie Concurrent iebeding Media-uitingen 4 5 5 4 4 4 4 4

F.3 - Hoe vaak per jaar wordt u bezocht door de franchisegever?

Ongeveer 4 keer per jaar komt er iemand langs.

a. Wat houdt het bezoek in?

Hoe de relatie onderling is, of alles goed gaat. Hoe gaat het qua cijfers, inkoop / verkoop, waar doe ik teveel/te weinig in. Alle veranderingen daar, ook daar vertellen ze wat over.

b. Is het een controle/verplichting/op verzoek?

Kan ook op verzoek. Zij vragen meer hoe vaak wij willen dat zij langskomen. Het is niet echt een controle en ze gaan niet door de winkel heen wat verkeerd is bijvoorbeeld, maar komen meer met ideeën hoe je het anders zou kunnen doen. Alles kan, niks moet.

94

c. In hoeverre bent u tevreden over de frequentie van het bezoek? (1 = heel laag, 5 = heel hoog) En waarom?

5; Zeer tevreden. Dat hoeft van mij niet vaker dan 4 keer per jaar. Als ik ergens mee zit of vragen heb dan kan ik ook altijd bellen, mailen, Speak app gebruiken. Het contact is heel erg laagdrempelig.

F.4 - Maakt u gebruik van e-commerce? (Of beschikt u zelf over een ander soort platform zoals: website, Facebook etc. ?)

a. Indien ja; Op welke manier? In hoeverre mag u deze zelf inrichten/opstarten?

Geen eigen facebook pagina, plaats alleen soms wat op mijn eigen Facebook-pagina. Dit doen mijn werknemers ook. Wel zou ik vrij zijn in het openen van een eigen website of Facebook pagina, maar hier heb ik geen behoefte aan.

b. Indien nee; Waarom heeft u dit niet?

De kennis ontbreekt. Ik ben er zelf niet zo mee bezig. DIO doet hier niet moeilijk over. Zij promoten dat alleen maar, dat ik het wel zou moeten doen.

c. In hoeverre bent u tevreden over uw eigen online activiteiten? (1 = heel laag, 5 = heel hoog) En waarom?

3/4; Ik zou er wel meer mee bezig moeten gaan. Ik vind het dus fijn dat ik in principe mee zou kunnen/mogen doen met de (transactional) website van DIO.

(G) Afsluitende open vragen

G.1 - Wat zou u willen veranderen op het gebied van e-commerce en hoe het implementatieproces hiervan heeft plaatsgevonden?

Over hoe DIO het doet ben ik wel heel erg tevreden. Wat betreft mijnzelf zou ik wat meer moeten doen op het gebied van Facebook bijvoorbeeld.

G.2 - Heeft u verder nog aanvullende opmerkingen/kwesties die belangrijk zijn voor het onderzoek of die u gemist heeft tijdens het interview?

Omdat ik in een dorp zit gunnen ze je ook wel meer. Niet alleen DIO, maar ook de klanten. Zij kopen liever bij jou, dan bij een concurrent.

95

Appendix 8: Overview results per question

(A) Achtergrond vragen

A.1 - Hoe lang bent u bij de X-formule aangesloten?

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

10 jaar 20 jaar 21 jaar 18 jaar 6 jaar 10 jaar

A.2 - Hoeveel zaken heeft u bij de X-formule (gehad)?

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

2 1 1 1 1 1

A.3 - Waarom heeft u destijds gekozen voor de X-formule en niet voor een andere formule?

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

Sterke formule Sterke formule Veel vrijheid in het ondernemen Veel vrijheid in het ondernemen Vrijheid lokaal ondernemerschap Gemoedelijk/soepel bedrijf

A.4 - Lid van een andere franchiseformule geweest?

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

N.v.t. N.v.t. Ja, Etos N.v.t. N.v.t. Ja, DA (half

franchise/half eigen) A.5 - Hoe omschrijft u de relatie tussen u en de franchisegever in het algemeen?

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

Goed Goed Op zich prima,

maar vroeger veel beter.

Matig Redelijk goed Goed

A.6 - Wat voor cijfer geeft u de relatie op dit moment? (1 = heel laag, 5 = heel hoog)

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

4 4 2/3 2 4 4/5

A.8 - Hoeveel concurrentie ervaart u van andere winkels? (1 = heel laag, 5 = heel hoog) En waarom? (‘Interbrand competition’)

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

5 4 5 5 3/4 2

A.9 - Hoeveel concurrentie ervaart u van collega franchisenemers uit dezelfde formule? (1 = heel laag, 5 = heel hoog) En waarom? (‘Intrabrand competition’)

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

96

(B) Waargenomen rechtvaardigheid

B.2 - Hoe bent u destijds geïnformeerd over het implementeren van e-commerce?

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

Niet (via-via vernomen).

Vergadering Vergadering Vergadering Bijeenkomst, intranet en bezoek regiomanager Bijeenkomst, intranet en bezoek regiomanager B.3 - Wat vindt u van de manier waarop de franchisegever u heeft geïnformeerd over het implementeren van e-commerce? (1 = heel slecht, 5 = heel goed)

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

2 2 1 1 4/5 5

Distributive justice

B.4 - Wat vindt u van de verdeling van de voordelen, kosten en andere uitkomsten die het resultaat zijn van het implementatieproces van e-commerce? (1 = heel slecht, 5 = heel goed) En waarom?

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

Cijfer 2 2 1 1 4 3 Reden Wij franchisenemers krijgen niks Wij franchisenemers krijgen niks Wij franchisenemers krijgen niks Wij franchisenemers krijgen niks Ik krijg er veel voor terug Afwachten hoe de verdeling is/wordt B.5 - In hoeverre vindt u deze uitkomsten (verdeling/beloningen/kosten)

eerlijk/rechtvaardig/evenwichtig? (1 = heel erg oneerlijk, 5 = heel eerlijk)

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

2 2 1 1 4/5 3

B.6 - In hoeverre sluit e-commerce aan bij uw eigen activiteiten/doelen? (1 = heel weinig, 5 = heel veel)

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

4/5 3 3 1 4 4/5

Procedural justice

B.7 - In hoeverre heeft u het idee dat de procedures/instructies tijdens het implementatie proces van e-commerce consistent (samenhangend/logisch) verliep onder de franchisenemers? (1 = totaal niet consistent, 5 = heel erg consistent)

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

2/3 3 2 1 3/4 5

B.8 - In hoeverre heeft in uw ogen de franchisegever e-commerce geïmplementeerd met als uitganspunt het belang van de franchisenemers?(1 = heel laag, 5 = heel hoog)

97

2 1/2 1 1 4/5 5

B.9 - In hoeverre is in uw ogen het implementatie proces gebaseerd op goede en duidelijke informatie? (1 = heel laag, 5 = heel hoog)

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

1/2 2 4/5 1 4 5

B.10 - In hoeverre was het voor u mogelijk om beslissingen aan te passen of ongedaan te maken? In hoeverre had u inspraak? (1 = niet mogelijk, 5 = goed mogelijk) En waarom?

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

2 1 1 1 1/2 1

B.11 - Hoe belangrijk was de rol van de franchiseraad voor u? (1 = niet belangrijk, 5 = heel belangrijk) En waarom?

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

5 4 3 2 1 2

B.12 - In hoeverre sluit de manier waarop e-commerce is geïmplementeerd aan bij uw morele en ethische waarden (juist gehandeld/eerlijk gehandeld)? (1= sloot niet aan/laag, 5 = sloot wel aan/hoog) En waarom?

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

2 1/2 1 1 4/5 5

B.13 - Hoe “eerlijk” heeft u het totale proces/werkwijze/verloop van het e-commerce implementatie proces waargenomen (1 = niet eerlijk, 5 = heel eerlijk) En waarom?

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

1/2 1/2 1 1 4 4

Interactional justice

B.14 - In hoeverre is er in uw ogen een verklaring/uitleg gegeven door de franchisegever wat betreft het implementeren van e-commerce? (1 = geen uitleg, 5 = duidelijke uitleg) Wat vindt u hiervan?

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

1 3 4 3 4 4

B.15 - In hoeverre is er in uw ogen empathie getoond door de franchisegever? (1 = heel laag, 5 = heel hoog) En waarom?

Etos I Etos II DA I DA II DIO I DIO II

1 2 1 1 3 5

B.16 - Hoe “eerlijk” heeft u de interpersoonlijke behandeling (onderlinge relatie) door de

franchisegever waargenomen tijdens het e-commerce implementatie proces? (1 = niet eerlijk, 5 =

In document Turbulence in Franchise: (pagina 89-103)