• No results found

Vanuit de user needs heb ik gekeken wat de toekomstige gebruiker precies van mijn concept vraagt en daarbij ook waarom. Ik ben nu op een punt gekomen dat ik deze eisen moet gaan vertalen naar systeemeigenschappen om zo duidelijk te hebben wat ik precies binnen mijn concept moet gaan uitwerken. Voor de requirements maak ik gebruik van dezelfde toepassing als voor de user needs, namelijk user stories. Het enige verschil is dat ik voor de requirements de user needs ontleed en daarbij toepas binnen een tabel. Op deze manier koppel ik direct de user needs aan requirements. Dit zorgt voor een direct overzicht wat de gebruiker precies wil en waarom. Daarbij staat er direct bij met welke requirement ik dit precies wil bereiken.

Deze gegevens (samen met de gegevens van de vorige hoofdstukken) worden in het volgende hoofdstuk gebruikt om de weg van de gebruiker verder in kaart te brengen en daarbij een totaalbeeld te creëren van wat de gebruiker nu precies verwacht van de website.

41 | P a g e 01 Gebruiker Weten waaraan ik moet

voldoen om mijn inschrijving te voltooien.

Zo ben ik niet veel tijd kwijt aan de

inschrijving zelf en kan ik mij richten op de andere aspecten van het internationaal studeren.

De inschrijving stapsgewijs uitgelegd.

02 Gebruiker de indeling van het

lesprogramma te weten komen.

Op deze manier sta ik als ik mijn semester start niet voor verassingen en weet ik van te voren wat ik precies kan verwachten.

Een overzicht van het te volgen lesprogramma.

03 Gebruiker in kunnen zien wat de campus mij precies te bieden heeft en hoe deze eruit ziet.

Omdat ik mijzelf een half jaar stationeer in een ander land wil ik weten waar ik met mijn onderwijs terecht kom en of het mij wel aantrekt.

Een overzicht van de faciliteiten die de school aanbiedt en hoe de school er zelf uit ziet.

04 Gebruiker ook in kunnen zien in welke omgeving ik precies terecht kom.

Omdat ik mijzelf een half jaar stationeer in een ander land wil ik weten waar ik met mijn huisvesting terecht kom en of het mij wel aantrekt.

Informatie over de huisvesting. Informatie over de stad zelf. Een map waar belangrijke punten zitten.

05 Gebruiker Weten welke kosten er zitten verbonden aan het volgen van de internationale minor.

De keuze van de minor wordt ook op basis van financiële capaciteiten gemaakt en ik wil dit kunnen vergelijken met andere landen en programma’s.

Binnen het systeem moet een kostenoverzicht vindbaar zijn waar alle mogelijke kosten van een internationaal verblijf in staan vastgelegd.

06 Gebruiker Weten hoe de precieze regeling omtrent studiepunten werkt.

Hiermee wil ik voorkomen dat de behaalde punten straks niet geldig zijn en ik niet bepaalde vakken extra moet gaan volgen om dit in te halen.

Een checklist of studiepunten te gebruiken zijn die in het semester worden gehaald.

07 Gebruiker Contactinformatie kunnen achterhalen.

Mocht ik tijdens mijn inschrijving, verblijf of op een ander moment een vraag hebben wil ik weten bij wie ik terecht kan.

Binnen het systeem moet een contactformulier beschikbaar zijn. Binnen het systeem moeten contactgegevens vindbaar zijn. 08 Gebruiker Ervaringen van andere

studenten kunnen lezen.

Het stelt me gerust om te lezen hoe anderen die zich in mijn positie hebben bevonden de uitwisseling hebben ervaren.

Blog/reviews van studenten die het programma hebben gevolgd.

42 | P a g e

10.1 Toelichting requirements

De inschrijving stapsgewijs uitgelegd.

Binnen de website moet er een segment toegewijd zijn aan de uitleg van de inschrijfprocedure. Dit moet op een stapsgewijze manier uitgelegd worden zodat de gebruiker niet voor moeilijkheden komt te staan als hij zich wil inschrijven.

Een overzicht van het te volgen lesprogramma.

Vanuit het onderzoek kwam ook naar voren dat de gebruikers direct inzage willen hebben in de opbouw van de minor. Middels een overzicht van het lesprogramma wil ik deze eis tegemoet komen. Hiervoor dient een apart segment gemaakt te worden op de toekomstige website.

Een overzicht van de faciliteiten die de school aanbiedt en hoe de school er zelf uit ziet.

Aangezien de keuze van de gebruiker niet alleen afhangt van het aangeboden onderwijs zelf dient er ook een segment gericht te zijn op de school en de faciliteiten die de school aanbiedt. Hiervoor wil ik een overzicht maken binnen de website waar alles is te vinden over de school en de faciliteiten ervan.

Informatie over de huisvesting.

Om de gebruiker tegemoet te komen in het proces van een internationale uitwisseling moet de website ook informatie bieden met betrekking tot de huisvesting. Een segment van de website zal hierop gericht zijn en uitleg bieden op het gebied van huisvesting.

Informatie over de stad zelf / Een map waar belangrijke punten zitten.

Om de gebruiker een beeld te geven in welke omgeving hij precies terecht komt, zijn deze twee requirements van belang. Dit segment moet een duidelijk beeld scheppen van de stad waar de student in terecht komt en daarbij ook de bereikbaarheid van verschillende punten aangeven. Waar zit bijvoorbeeld een supermarkt? Zijn er uitgaansgelegenheden? Hoe dicht zit mijn huisvesting bij de campus? Dit soort vragen moeten beantwoord worden middels deze twee requirements.

Binnen het systeem moet een kostenoverzicht vindbaar zijn waar alle mogelijke kosten van een internationaal verblijf in staan vastgelegd.

De gebruikers willen ook weten hoeveel de uitwisseling kost, omdat vaak de keuze van een uitwisseling afhangt van de financiële capaciteit van een student. De website moet hier een

overzicht voor geven en ervoor zorgen dat de gebruiker niet gemakkelijk kan vergelijken met andere internationale programma’s.

43 | P a g e Een checklist of studiepunten te gebruiken zijn die in het semester worden gehaald.

De website moet duidelijkheid bieden op het gebied van studiepunten. Er moet duidelijk uitleg zijn of de studiepunten die worden gehaald geldig zijn voor de student en hoe de studiepunten precies werken.

Binnen het systeem moet een contactformulier beschikbaar zijn / Binnen het systeem moeten contactgegevens vindbaar zijn.

Als de gebruiker nog vragen heeft naar aaanleiding van zijn bezoek op de website moet het mogelijk zijn om deze te kunnen stellen. Het contactformulier is hier in eerste instantie op de oplossing voor. Hiermee kan de gebruiker een bericht achter laten. Mocht er meer druk achter de vraag staan dan is het mogelijk om via de contactgegevens te bellen naar de betreffende persoon die de student van een antwoord kan voorzien.

Blog/reviews van studenten die het programma hebben gevolgd.

Binnen de website moet een gedeelte zijn gericht aan de ervaringen van studenten. Door middel van een blog kunnen deze ervaringen gedeeld worden en krijgen de gebruikers een beeld vanuit het studentenperspectief.

44 | P a g e