• No results found

Rasteruitwerking interviews

In document Pratende poep en een likkende marmot (pagina 61-66)

Ontwikkelingen als terreurdreiging kunnen doelstellingen ondermijnen.

Video 5: Greenpeace: Marmot licks Gopro.

14.4.1 Rasteruitwerking interviews

NOG TE DOEN

Onderwerpen bij de interviews

§ Kun je een voorbeeld geven van een succesvolle online video van jullie? § Wat is de reden geweest om online video te gebruiken?

§ Aan de hand van welke criteria werd de content bepaald? § Wat bepaalt de vorm van de video?

§ Hoe werd de online video ingezet?

§ Wat bepaalt of een gebruiker een video aanklikt? § Wat bepaalt of een gebruiker een video afkijkt? § Wat bepaalt of een gebruiker een video deelt?

§ Wat is de invloed van de toename van videogebruik op smartphones? § Wat is er gedaan om zoveel mogelijk views voor de online video(s) te krijgen? § Wat zijn de resultaten geweest van het gebruik van online video?

§ Hoe zijn deze resultaten gemeten?

§ In hoeverre vergroot online video de naamsbekendheid van een product of organisatie? § Wat vindt je een goed voorbeeld van online video gebruik door een non-profit

Dennis Gandasoebrata - GANDA Robin Kemme - FABRIQUE Peter Zonneveld - CHEEL Kun je een voorbeeld geven van succesvolle online video?

Kenners met een eigen kanaal. Bloggers die een beautykanaal hebben om make-up te promoten bv. Met een gezicht kan je een band

opbouwen.

Mazda: jongens met een eigen kanaal die zonder kaartje op een festival komen gekoppeld aan een festivalsite van Mazda. Daarmee bereiken zee en hele nieuwe jonge doelgroep.

Maag Lever Darm stichting. Je poep wil je wat vertellen heft ook prijzen gewonnen. Wat is de reden geweest om online video te gebruiken? Andere manier consumeren. Werken nu met deep

dive, tijdens video

kan je klikken om dieper te gaan. Eerst is er de strategie en dan wordt er gekeken welke vorm, dat kan tekst zijn, video of iets anders.

Bij Bridgestone uitgangspunt aanspreken op wat iedereen zou willen. Daarvoor was video nodig. Het werd een roadmovie. De romantiek voor alle mannen die in een auto of op een motor zitten. Iedereen heeft bij het rijden het gevoel dat hij vrij is.

Omdat je heel snel informatie kunt geven, waarbij mensen ook het gevoel hebben dat ze het even kunnen behappen. Aan de hand van welke criteria werd de content bepaald?

Nooit vanuit angst communiceren. Luchtig, met een knipoog. Identificatie opzoeken, met een voorbeeld, de praktijk. Wat is de relevantie voor de ontvanger. Hoe treft het mij?

Je moet iets doen wat echt wel triggert. Een serieuze boodschap brengen met een comic character en een catchy liedje bijvoorbeeld.

Je moet een funnel creëren zodat je steeds dieper in het verhaal komt. Pas op het einde een call to action. Wat bepaalt de vorm van de video? Verhalende insteek is goed. Het waarschuwende werkt pas als iemand er goed in zit.

Bits of Freedom online video Djie Han Thung 63 Hoe werd de online video ingezet? Zowel op apart platform, als bestaande Facebook en twitterkanalen etc.

Zowel op eigen site als via Facebook e.d.

Zowel RTV als online via eigen site en Facebook. Wat bepaalt of een gebruiker een video bekijkt?

Band door een kanaal.

Maak duidelijk wat mensen kunnen verwachten. Facebook laat video starten zonder geluid als je even niets doet. Goed idee.

Het beeld trekt aan. Het moet

nieuwsgierig maken. Als de video vanzelf start kun je mensen verleiden. Mensen kijken graag naar bewegend beeld.

Inhakers kunnen heel goed werken. Meteen met hard geluid beginnen stoot af. Het moet

mysterieus zijn. Het ontdekken, een soort detective moeten zijn. Binnen 5 seconden verrast worden. De header en het beeld moeten triggeren om te gaan kijken. Wat bepaalt of een gebruiker een video afkijkt? Presentatie. Onafhankelijk en interessant, probeer niet iets te verkopen. Niet het opgeheven vingertje.

Eerst kortere filmpjes. Engagement bij korte filmpjes is hoger. Je ziet nu dan ook veel vijf seconden commercials. Wat bepaalt of een gebruiker een video deelt? Inhoud bepaalt of je het deelt met vrienden.

Advertenties allen met incentive.

Je kunt gebruik maken van kanalen die al veel volgers hebben.

Geld of slim zijn. Tegengeluid zijn, reageren op iets wat speelt.

Oprechtheid. Inspelen op emotie die leeft.

Real time inhakers op basis van nieuws of

trending topic. Zodat

het zich als een olievlek gaat verspreiden. Wat is de invloed van de toename van video gebruik op smartphon es? Eerst videosnacks voor smartphone. Maar nu kijken mensen hele films via Netflix op de

smartphone.

Video neemt enorm toe. In allerlei vormen. Sites ziijn aangepast zodat video ook op

smartphones goed te zien is.

Wordt ook rekening

We gaan uit van de Facebook richtlijnen voor beeldgrootte en engagement. Maar daar wordt ook steeds meer verschillend over gedacht. Uitgebreid

mee gehouden. tekst lezen op een smartphone is alleen iets wat je niet doet. We gaan wel steeds meer eerst vanuit smartphone denken. Wat is er gedaan om zoveel mogelijk views voor de online video(s) te krijgen?

Niet perse een apart kanaal. Zorg dat de video’s te zien zijn op de kanalen die je al gebruikt.

Bij een serie een vast tijdstip bepalen wanneer een nieuwe video geplaatst wordt. Je moet een strategie hebben en mensen er aan koppelen dan zit het geborgd in de organisatie. Om te voorkomen dat het willekeurig wordt.

Tijdstip bijvoorbeeld. Dinsdag na vijven heft meer effect dan maandagochtend. Regelmaat is verstandig maar niet altijd haalbaar.

Analyseren van data om te bepalen hoe je de doelgroep kunt uitbreiden. Wat zijn de resultaten geweest van het gebruik van online video? Bridgestone had honderdduizenden views en kreeg heel veel spontane reacties wat anders nooit gebeurt.

Hoe zijn deze resultaten gemeten?

Waar haken mensen af. Bij deep dive zie je welk onderwerp wordt aangeklikt.

Doen we niet altijd zelf,. Gebeurt wel is behulpzaam maar niet leidend.

Met Cousteau kan je heel goed meten hoe het is opgepikt online.

In hoeverre vergroot online video de naamsbeke ndheid van een product of Vergroot je zichtbaarheid. En is volledig schaalbaar. En laat mensen op tijd van hun keuze informatie tot zich nemen.

Met inhakers kun je meer mensen bij je verhaal betrekken.

Bits of Freedom online video Djie Han Thung 65 organisatie ? Wat vindt je een goed voorbeeld van online video gebruik door een non-profit organisatie ?

Warchild. Maakt een kalender die duidelijk aangeeft wanneer je een video kan verwachten.

Lengte Afhankelijk van onderwerp. En of mensen diep willen gaan of alleen even op de hoogte willen worden gebracht.

Hou het kort, zo kort mogelijk.

Maar kan ook lang als je de mensen

meeneemt. Onderzoek is niet altijd leidend voor lengte of inhoud. Creativiteit kan dat doorbreken.

Kort beginnen. Als er engagement is kun je verder gaan met meer informatie en langere filmpjes.

Wat is het bijzondere aan video

Sit back and relax. Je kunt passief zijn en wilt entertaind worden. Je krijgt iets. Het is een lean back moment.

Tekst wordt vaak niet gelezen, ook niet door hoogopgeleiden. Video geeft je de tijd om mensen te verleiden.

Video verhaalt. Heeft van zichzelf scenes en een opbouw. Sterke vorm om emotie toe te voegen.

In document Pratende poep en een likkende marmot (pagina 61-66)