• No results found

persoonlijke evaluatie

In document Intrige & social media (pagina 61-65)

w goe dedad er nl

Conclusie 6: merklading en naamsbekendheid

7.2 persoonlijke evaluatie

Na de terugkomdag op school zijn we ons volledig gaan richten op de afstudeeropdracht. Naast het uitvoeren van onder- zoek voor het afstuderen, voerden we ook ééns per week een losse opdracht uit voor Intrige. Op een gegeven moment deden we soms 2 dagen per week een andere opdracht. Het drong tot ons door dat we niet zoveel tijd meer hadden om de producten af te ronden en hebben aangegeven vanaf dat moment alleen aan het afstuderen te werken. Gelukkig begreep Ariën dat wel. Bij de uitvoering van taken is in het eerste deel van de stage te weinig overleg geweest tussen Emmy en Paula. We hebben teveel vast gehouden aan het idee dat ieder perse zijn eigen taken moest uitvoeren. Hier is niets mis mee, maar overleg is wel verstandig.

In het tweede deel van de stage verliep dit stukken beter. We zijn toen echt gaan samenwerken. We hebben samen gewerkt aan een zelfde taak, één deed een onderdeel, de ander deed een ander onderdeel.

Paula

Ik moest leren om problemen aan te kaarten bij Ariën en voor mijzelf op te komen. Ik heb bijvoorbeeld bij het uitvoeren van de eerste doelgroep analyse me een aantal keer afgevraagd of ik het wel goed deed en durfde dat niet zo goed te vragen. Achteraf gezien had ik dat toch beter kunnen doen, omdat we veel tijd zijn kwijt geweest aan de doelgroep analyse.

Alles bij elkaar opgeteld was het een hele leuk stage waar we met leuke gezellige mensen hebben mogen samenwerken. Dit heeft zeker bijgedragen aan het met plezier elke dag weer vroeg opstaan om naar het werk te gaan. Het voelde ook echt als werk, we zijn echt in het team opgenomen en er werd om onze mening gevraagd bij producten die collega’s had gemaakt. Ik heb de sfeer binnen Intrige als zeer prettig ervaren. Onged- wongen, gezellig, met aandacht voor elkaar. Ik voelde me er echt thuis.

Het was ook een hectische periode, door in 9 weken tijd opnieuw onderzoek te doen naar de doelgroep, een strategie op te stellen, een campagne te bedenken en uit te werken met daarbij een website die de campagne ondersteunt.

We hebben de nodige avonden overgewerkt en de pizzaboer langs laten komen, maar het was de moeite waard! Ik ben erg trots op wat we hebben neergezet in zo’n korte tijd.

Emmy

Tijdens de eerste gesprekken met Ariën, liet ik alles maar een beetje op me afkomen en was ik vooral aan het luisteren. Ik had af en toe moeite om mijn mening te verwoorden. Na een paar gesprekken gehad te hebben, merkte ik dat ik meer vragen be- gon te stellen en ook zelf input gaf. Ik heb geleerd dat het heel belangrijk is om voor mezelf op te komen en niet bang te zijn om je mening te verkopen.

Daarnaast vond ik de samenwerking met Paula heel goed gaan. Voordat we aan de afstudeerstage begonnen hadden we al een aantal projecten met elkaar gedaan. We wisten dus goed wat we aan elkaar hadden. Aan het begin van de stage hadden we ieder onze eigen taken voor het onderzoek. Ieder was eigenlijk voor zich aan het werk. Achteraf was het verstandiger gewe- est om in deze fase meer overleg te plegen, je werkt uitein- delijk toch samen naar een eindproduct. Naarmate de weken vorderde hebben we wel veel overleg gepleegd. Dit kwam het proces veel beter ten goede.

Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij Intrige! Naast het harde werken werd er veel gelachen met collega's onderling. Dit maakte de werksfeer erg gezellig.

Daarnaast ben ik blij met het eindresultaat wat we samen hebben neergezet. Ik hoop dat school ook achter ons product staat. Kortom: kom maar op met dat diploma!

literatuurlijst

boeken

doelgroep

Goede doelen gids, alles over geven aan erkende goede doelen, Vereniging van Fondsenwervende Instellingen (VFI), iMedi ate Publishers, 2009.

strategie

Basisboek crossmedia concepting, I. Reynaert, Boom Onderwijs, 2009 Creativiteit Hoe? Zo!, Igor Byttebier, Uitgeverij Lannoo, 2002

Handboek communities, de kracht van sociale netwerken, Erwin Blom, 2009 Hoe LinkedIn nu echt gebruiken, Jan Vermeiren, Pages, Gent, 2010

Social marketing strategie, van experiment naar succes, Sjef Kerkhofs & Maurice Beerthuyzen, Jan Adriaanse & Martijn Planken, Pondres, 2010

Twitteren op je werk en andere mogelijkheden van social media voor interne communicatie, Huib Koeleman, Kluwer, 2009 Zakelijk twitteren voor beginners, Carlijn Postma, Haystack, Zaltbommel, 2010

Zo maak je een marketingplan, Flip de Groot en Niko van der Sluijs, Noordhoff Uitgevers, 2008

Twitteren op je werk en andere mogelijkheden van social media voor interne communicatie, Huib Koeleman, Kluwer, 2009.

campagne

Creatieve Communicatie, Mario Pricken, BIS Publishers, 2005

Brand-id, inspiratieboek voor creatief denken, Wil MIchels & Ineke Huyskens, Thema bedrijfswetenschappelijke en educatieve uitgeverij, 2007

literatuurlijst

internet

doelgroep

De websites van de 72 geselecteerde goede doelen zijn geraadpleegd. De websites staan vermeld in de bijlage ‘Doelgroep ge- gevens’. http://www.allegoededoelen.nl http://www.cbf.nl http://www.consuwijzer.nl/Keurmerken/Keurmerken_op_alfabet/C/ CBF_keur_voor_goede_doelen http://www.goededoelenwereld.nl http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2010/07/crisis_treft_ook_goede_doelen.html http://www.trouw.nl/idealen/nieuws/article3278708.ece/Top50_van_goede_doelen_opgesteld http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3278334.ece/Terre_des_Hommes_krijgt_geen_subsidie_meer.html

concurrenten

http://www.vanberlo.nl http://www.triptic.nl http://www.connexx.nl http://www.gvdw.nl http://www.ambitions.nl http://www.onstuimig.nl http://www.zicht.nl http://www.freshheads.com

63

internet

In document Intrige & social media (pagina 61-65)