• No results found

7.1 Functieprofiel + beschrijving Personal Trainer bij Women Fit Together

Een personal trainster is een professional die mensen persoonlijk begeleid bij het sporten. Bij Women Fit Together komen alleen vrouwelijke leden, en dus ook vrouwelijke instructeurs. Als Personal Trainster bij Women Fit Together stel je samen met de klant doelen op en zorg je er samen voor dat deze doelen behaald worden. Als Personal Trainer kijk je naar de sterkte en zwakke punten van de klant en worden hier de oefeningen op aangepast. Je geeft niet alleen advies en begeleiding bij het sporten maar ook over voeding. De klant moet zich alle tijden op haar gemakt voelen tijdens en naast de trainingen. Als personal trainer moet je zelf sportief ingesteld zijn, kennis hebben van verschillende fitnessoefeningen en de effecten hiervan. Daarnaast moet je de klant goed kunnen inschatten, goed kunnen luisteren en de juiste informatie weten te bemachtigen. Alleen op deze manier kan je als personal trainer het juiste fitnessschema met de juiste oefeningen samenstellen, en dat is wat we willen bij Women Fit Together.

7.2 Vacature Personal Trainster

Wij zijn opzoek naar een enthousiaste vrouwelijke personal trainster voor:

Wie zijn wij?

Women Fit Together is een sportschool speciaal gericht op vrouwen. Women Fit Together streeft om haar vrouwelijke klanten op hun gemak te laten sporten en hun doel te bereiken in een sportschool waar alles te vinden is. Sociale interactie, kennis en kwaliteit in een omgeving waarin iedereen zich thuis voelt is waar wij voor staan. Het is onze uitdaging om samen met de klant met plezier en respect balans te vinden tussen fysieke fitheid en mentale weerbaarheid, daarom zijn wij Women Fit Together! Als personal trainster begeleid je klanten tijdens het sporten maar ook naast het sporten om hun leefstijl te verbeteren en te behouden.

Je bent:

- Enthousiast, loyaal en flexibel - Sportief

17 - Sociaal, werkt graag met mensen

- Minimaal 18 jaar

- Minimaal 32 uur per week beschikbaar Je beschikt over:

- Diploma Fitnessinstructeur A - Goede communicatievaardigheden

- Goede mensenkennis en sociale vaardigheden Wat verwachten wij van jou?

- Je kan samen met de klant doelen opstellen en zorgt dat deze samen worden behaald - Je stelt de klanten op hun gemak

- Je geeft advies en begeleiding tijdens en naast de trainingen - Je kunt ook advies geven over voeding en andere leefstijl-factoren

- Je kunt klanten goed inschatten, kan goed luisteren en weet de juiste informatie te bemachtigen

Wat bieden wij jou?

- Interne opleiding, cursussen en ontwikkeling - Werken in een prettige werksfeer

- Intensief klantencontact

- Een goed salaris (€2123 netto per maand)

Enthousiast en geïnteresseerd? Zie jij jezelf werken bij Women Fit Together? Ga dan samen met ons de uitdaging aan en stuur je sollicitatie en C.V. op naar:

info@womenfittogether.nl

7.3 Ontwikkelingsplan/ HRM-plan

In het ontwikkelingsplan is te vinden hoe Women Fit Together met haar personeel omgaat, hoe we ze begeleiden en bijscholen en hoe we ze capabel houden voor een korte en langere termijn.

Hoe gaat het Women Fit Together met het personeel om?

Bij Women Fit Together streven we naar een goede en prettige werksfeer waar het personeel allemaal gelijk aan elkaar staat. Het is belangrijk dat het personeel een hechte band krijgt met elkaar en zich op hun gemak voelen. Op deze manier zullen werkprestaties goed blijven en zal de motivatie hoog blijven. We zullen dit versterken door onder andere:

- Elk half jaar een personeelsfeest organiseren (persoonlijke band creëren)

- Laten weten dat het personeel belangrijk is (cadeautje voor hun verjaardag, elke eind van het jaar een bedankje, beloningen & complimenten)

- Onze waardering voor hun geleverde werk en inzet uitspreken Capabel houden voor korte termijn:

Om het personeel gemotiveerd te houden in de huidige situatie stellen we de volgende procedure op:

- Elk half jaar feedbackformulieren verspreiden onder alle personeelsleden met hierin vragen en opmerkingen wat goed gaat en wat beter kan.

18 - Belonen voor het goede werk wat ze leveren (dit kan met bonussen)

Capabel houden voor langere termijn:

Alle medewerkers waar wij tevreden over zijn, willen wij ook aan ons gebonden houden. Om te voorkomen dat zij zich ergens anders aan de slag zullen gaan, zullen wij de volgende zaken toepassen:

- Elke 2 maand een vergadering/bijeenkomst om de actuele zaken te bespreken - Functioneringsgesprekken (praten over de toekomst)

- Cursussen laten volgen (BHV, EHBO, specifieke cursussen) - Loonsverhoging

Bijscholing en ontwikkeling

Het personeel van Women Fit Together zal tenminste 2 keer per jaar een interne cursus volgen met betrekking op gezondheid en fitness zodat zij alle veranderingen en innovaties op fitness gebied kennen en hierop kunnen inspelen. De cursussen die het personeel kunnen volgen:

- Opleiding Personal Trainer Pro & Lifestyle coach - Bootcamp Trainer

- Cursus Communicatieve vaardigheden

- Fitnessdiploma B (indien ze hier nog niet over beschikken) - Cursus Voeding & Diëtiek

19

Bibliografie

(sd). Opgehaald van My Fitness Aruba: https://www.facebook.com/My-Fitness-Aruba-332958773422630/info/?tab=page_info

(2015, 11 07). Opgehaald van SportNL.: http://sport.nl/artikelen/2015/11/wat-zijn-de-fitnesstrends-voor-2016eur

(2015). Opgehaald van Oneworld Research.

(2016). Opgehaald van Life Fitness: https://www.lifefitness.nl/commercial/commercial-whats-new/products-and-services/future.html

(2016). Opgehaald van Setar NV: http://setar.aw/about/199-about-setar.html (2016). Opgehaald van Healthy Living Club: http://www.healthyliving.aw/index.php American College of Sports Medicine. (2016).

Aruba gids. (2016). Opgehaald van http://www.arubavakantiegids.nl/algemeen/economie-overheid-regering.html

Aruba, D. o. (2013). Health Monitor. Oranjestad.

Aruba, M. t. (2013). Health Monitor. Oranjestad.

CBS Aruba. (2016). Opgehaald van http://cbs.aw/wp/wp-content/uploads/2015/11/12-Dec-2015.pdf Drs. T. van Gellecum, D. I. (2006). Steps Aruba. Oranjestad: CBS & Department of Public Health.

over aruba. (2015). Opgehaald van Beautiful aruba.

Unicef. (2013). De situatie van kinderen en jongeren op Aruba.

Valuta omrekenen. (2016, mei 2). Opgehaald van http://www.valuta.nl/omrekenen www.drukwerkdeal.nl. (2016). Opgehaald van

https://www.drukwerkdeal.nl/nl/producten/kleding_en_textiel/sportshirts

www.drukzo.nl. (2016). Opgehaald van http://www.drukzo.nl/flyers-a6-135grams-dubbelzijdig-50000-5dagen#final

(z.d.). Opgehaald van 2BFit studio: http://www.2bfitstudio.com/

20

Nawoord

Wij hopen dat u door het lezen van dit ondernemersplan een duidelijk beeld heeft gekregen van wat wij graag willen bereiken. We hebben door dit plan ons idee vorm kunnen geven en kijken nu naar de mogelijkheden die er zijn voor de toekomst. Jorella Croes wil zelf graag bezig met Women Fit

Together op Aruba. Dit was haar opstapje en zal ze gebruiken in de verdere ontwikkeling van haar plan.

We zijn door het maken van dit rapport erachter gekomen aan hoeveel aspecten je moet denken wanneer je je eigen onderneming wil beginnen. We vonden het erg interessant om hiermee bezig te zijn en soms ook wel lastig.

De samenwerking tussen ons drieën tijdens het maken van dit rapport verliep soepel. We deden veel samen maar ook hadden we verschillende taken verdeeld. Iedereen hield zich aan zijn of haar afspraken en daardoor was het erg prettig om met elkaar samen te werken. Wij zijn zelf blij met het eindresultaat en hebben er ook veel tijd in gestoken.

Bedankt voor het lezen,

Luuk Adema, Jorella Croes, Hannah Neijboer

21

Bijlagen

Bijlage 1. Interview met ondernemer