• No results found

Praktische informatie

Aanmelden

Aanmelden nieuwe kinderen

Geïnteresseerde ouders kunnen een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding, waarbij uw kind uiteraard van harte welkom is. Daarna is het mogelijk om uw kind aan te melden via het (digitale) inschrijfformulier. Er wordt aan de hand van het school

ondersteuningsprofiel bekeken of de school aan de onderwijsbehoefte van uw kind kan

voldoen. Meer informatie over het aannamebeleid vindt u in het document ‘aannamebeleid’ op de website. Hier vindt u ook het school ondersteuningsprofiel.

Voor zij-instromers, dus kinderen die van een andere school komen, bijvoorbeeld vanwege verhuizing, geldt hetzelfde aannamebeleid. Daar hoort de toevoeging bij dat voor plaatsing altijd contact opgenomen wordt met de huidige school, na goedkeuring van ouders. Daarna bepaalt het zorgteam of een kind geplaatst kan worden binnen de bestaande zorgbreedte van de groep.

Na plaatsing stuurt de vorige school een onderwijskundig rapport met alle relevante gegevens naar de school.

Procedure na toelating

Kinderen die gedurende het schooljaar 4 jaar worden, mogen in overleg met ouders op hun verjaardag of 1 dag later starten. Dit wordt afgestemd in het contact wat leerkrachten altijd hebben met de ouders. De leerkracht neemt ongeveer zes weken voor de 4e verjaardag contact op met de ouders. Tijdens dit gesprek worden afspraken gemaakt over de dagdelen die het kind, indien wenselijk, mag komen wennen. Bij zij-instromers, dus kinderen die van een andere school komen, wordt in afstemming tussen ouders, leerkrachten en intern begeleider bepaald wat de eerste schooldag zal zijn.

Pauze en eten

Binnen het continurooster blijven alle kinderen over. Het eten tijdens de ochtendpauze en de lunch vindt gezamenlijk plaats in het restaurant.

Ochtendpauze

In alle groepen eten de kinderen fruit en/of groente in de ochtendpauze. Dus geen koeken, snoep of repen. De kinderen drinken water of een sapje uit hun drinkbeker.

Lunch

Op de scholen eten de kinderen een gezonde lunch. Dit kan bestaan uit brood, salade, groente of fruit. Ook hier is de afspraak geen snoep of repen. Een gezonde koek kan, maar is zeker niet noodzakelijk als aanvulling van de lunch. De kinderen drinken water of een sapje uit hun drinkbeker.

Traktaties

Gezonde traktaties genieten de voorkeur. Op www.gezondtrakteren.nl staan allerlei

voorbeelden van traktaties die niet te groot zijn. Het moment van het vieren van de verjaardag

Verkeersveiligheid

Kinderen van de scholen komen te voet, op de fiets, of worden met de auto naar school gebracht. Gezien de capaciteit om te parkeren en fietsen te stallen op ons schoolpleinen is het fijn als de kinderen zoveel mogelijk te voet of per fiets naar school komen.

We vragen ook met klem om niet op de stoep, op opritten van wijkbewoners of op het fietspad te parkeren. Dit ook voor de veiligheid van uw en andere kinderen.

We zijn met elkaar verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid. Wij vragen u hier rekening mee te houden.

Autovervoer

Het komt voor dat wij vragen of u als ouder, kinderen van de scholen per auto willen vervoeren om bijvoorbeeld naar kamp of op excursie te gaan.

De algemene regels voor het vervoeren van kinderen in auto’s zijn (bron: Politie.nl):

• Kinderen groter dan 1,35 meter dragen een autogordel en zitten zo nodig ook in een goedgekeurd kinderzitje (als de gordel over de hals loopt in plaats van over de borst, gebruik dan ook een zittingverhoger).

• Iedereen moet een eigen autogordel gebruiken, twee kinderen/personen in één autogordel mag niet.

• Iedereen moet over een eigen zitplaats beschikken.

• Er mogen niet meer personen worden vervoerd, dan er autogordels aanwezig zijn.

• Op zitplaatsen waar geen autogordels zitten, mag niemand vervoerd worden. Dit kan problemen opleveren als u bijvoorbeeld meer dan drie kinderen op de achterbank moet vervoeren.

• Als er op de achterbank van de auto al twee kinderzitjes in gebruik zijn, is er vaak geen plaats meer voor een derde. In dat geval mag een kind op de overgebleven zitplaats de gordel gebruiken.

• Van ouders en pleegouders wordt verwacht dat ze voor hun eigen kind een kinderzitje in de auto hebben. Maar voor andere kinderen kan niet altijd een kinderzitje aanwezig zijn.

Bij dit soort incidenteel vervoer over beperkte afstand volstaat gebruik van de gordel op de achter zitplaatsen voor kinderen vanaf 3 jaar (maar niet de eigen kinderen).

Schoolreis en schoolkamp

Ieder jaar gaan we met de kinderen van Hoogland op schoolkamp. De overige landen gaan op schoolreis. Te zijner tijd ontvangt u hier informatie over. De datum is te vinden op de kalender.

Duurzaamheid

De kinderen leren over natuur en milieu, maar ook over duurzaamheid. Op school willen we daar ook in praktijk ons steentje aan bijdragen. Voorheen zaten na een schooldag de

prullenbakken vol met lege drinkpakjes, plastic zakjes en plastic bekertjes. Dat is veel onnodig verpakkingsmateriaal, wat het milieu niet ten goede komt. Daarom stimuleren we dat alle kinderen een broodtrommel en beker gebruiken.

Belangrijke contactgegevens

School OBS de Ontdekking Bestuur Onderwijsstichting Arcade

Adres Rembrandstraat 35, 7771XE Hardenberg Post adres Postbus 277, 7770 AG Hardenberg

Tel. 0523-262439 Adres Vechtstraat 5B, 7772 AX Hardenberg

Mail directie@obsdeexpeditie.nl Tel. 0523-624330

Website www.obsdeexpeditie.nl Mail info@onderwijsstichtingarcade.nl

Vertrouwenspersoon Website www.onderwijsstichtingarcade.nl

Mevr. Godelein Wegter Landelijke klachtencommissie

Tel. 06-52106612 Adres Postbus 85191, 3508 AD Utrecht

Mail contact@godelein.nl Website www.onderwijsgeschillen.nl

SWV PO Veld Vaart & Vecht

Adres Postbus 277, 7770 AG Hardenberg Website www.veldvaartenvecht.nl

Voor klachtmeldingen over seksuele intimidatie, seksueel misbruik, ernstig psychisch of fysiek geweld kunt u contact opnemen met:

Inspectie Meldpunt Vertrouwensinspecteurs T: 0900 – 111 3 111

W: www.onderwijsinspectie.nl

Socials

De school is op verschillende sociale kanalen te vinden.

Facebook: @obsdeexpeditie Instagram: @obsdeexpeditie

LinkedIN: Scholengroep Hardenberg en OBS de Expeditie Youtube: @OBSDeExpeditie

GGD

Informatie over de GGD op het basisonderwijs De Jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland ( 0-18 jaar) doet op de

basisschoolleeftijd gezondheidsonderzoeken als kinderen 5-6 jaar (ongeveer groep 2) en 10-11 jaar (groep 7) oud zijn. Daarnaast komen we in groep 8 een keer op school om voorlichting te geven over een gezonde leefstijl. Naast deze reguliere

gezondheidsonderzoeken kunt u ook met vragen over de ontwikkeling of opvoeding van uw kind bij ons terecht. Elke school heeft een vaste jeugdverpleegkundige als contactpersoon. U kunt

i.vos@ggdijsselland.nl 0621351215

Werkdagen: dinsdag, woensdag en donderdag

Algemene nummer van de jeugdgezondheidszorg tijdens kantoordagen: 088-4430702

Daarnaast heeft de jeugdverpleegkundige regelmatig contact met de IB’er van uw school. Ook is het mogelijk dat zij aansluit bij een overleg op school over uw kind, nadat u daarvoor

toestemming hebt gegeven.

Gezondheidsonderzoeken in de basisschoolperiode Leeftijd van 5 of 6 jaar

Als kinderen 5 of 6 jaar oud zijn dan doen we het gezondheidsonderzoek in twee delen:

De doktersassistente komt eerst een keer op school voor een ogen- en gehoortest;

Op een later moment nodigen we kind en ouder(s) uit bij ons op het consultatiebureau voor het tweede deel van het gezondheidsonderzoek door onze jeugdverpleegkundige.

Leeftijd van 10 of 11 jaar

Als kinderen 10 of 11 jaar oud zijn komt onze doktersassistente op school om de lengte en het gewicht van kinderen te meten. De ouder vult thuis van tevoren een vragenlijst in via het online ouderportaal Mijn Kinddossier en kan daarin ook zelf vragen in stellen. Bijvoorbeeld over groei, ontwikkeling, gedrag en opvoeding. Na afloop ontvangt de ouder bericht via e-mail dat de resultaten van het onderzoek klaarstaan in Mijn Kinddossier.

Voorlichting in groep 8

Als kinderen in groep 8 zitten komen we een keer op school om voorlichting te geven over een gezonde leefstijl. Als school kies je, in overleg met onze jeugdverpleegkundige, uit drie thema's:

Fit in je vel;

Lekker fris;

Media en een gezonde jij.

De voorlichting duurt 50 minuten en heeft een interactieve werkvorm. De leerkracht is bij deze voorlichting aanwezig. Onze doktersassistente maakt tijdens de voorlichting gebruik van het digibord. Na afloop nemen de leerlingen een werkblad en informatie voor hun ouder(s) mee naar huis.

Team

Downloads

School ID

Praktische informatie (Poster Expeditie) Expeditiegids

Schoolondersteuningsprofiel

Aanvraagformulier vakantie en verlof