• No results found

Zakelijk Goednieuws Direct Zakelijk Goednieuws Indirect Beste meneer Van Rijssen,

Hartelijk dank voor uw e-mailbericht waarin u een creditcard aanvraagt.

Uw aanvraag voor een creditcard is goedgekeurd. Wij zijn van mening dat u voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een creditcard. Ten eerste is het noodzakelijk dat er maandelijks minimaal 700 euro op uw bankrekening wordt bijgeschreven. Verder mag er geen sprake zijn van een negatief saldo op uw bankrekening en mogen er op uw naam geen geregistreerde schuldnoteringen staan.

Wij wensen u veel plezier met het gebruik van uw creditcard.

Met vriendelijke groet, Mevrouw Luchtenberg

Medewerker Klantenservice BQ Bank

Beste meneer Van Rijssen,

Hartelijk dank voor uw e-mailbericht waarin u een creditcard aanvraagt.

Om in aanmerking te komen voor een creditcard, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Ten eerste is het noodzakelijk dat er maandelijks minimaal 700 euro op uw bankrekening wordt bijgeschreven. Verder mag er geen sprake zijn van een negatief saldo op uw bankrekening en mogen er op uw naam geen geregistreerde schuldnoteringen staan. Wij zijn van mening dat u voldoet aan bovenstaande voorwaarden. Dit betekent dat uw aanvraag voor een creditcard is goedgekeurd.

Wij wensen u veel plezier met het gebruik van uw creditcard.

Met vriendelijke groet, Mevrouw Luchtenberg

Medewerker Klantenservice BQ Bank 2. Structuurvarianten voor het zakelijke slechtnieuwsbericht

Zakelijk Slechtnieuws Direct Zakelijk Slechtnieuws Indirect Geachte mevrouw Van der Veen,

Hartelijk dank voor uw e-mailbericht waarin u een vraag stelt over uw Tulpenkaart.

Het is helaas niet meer mogelijk om uw Tulpenkaart te verlengen. De Tulpenkaart is onderdeel geweest van een actie en werd slechts tijdelijk gratis aangeboden. Omdat de Tulpenkaart gratis aan u is verstrekt, is er geen machtiging tot betaling bij ons bekend. Bij een gratis abonnement zijn er geen betalingsgegevens nodig, waardoor er ook geen machtiging is verstrekt. Een machtiging is nodig om het abonnementsgeld voor de Tulpenkaart automatisch van uw rekening af te kunnen schrijven.

Daarnaast heeft u een aantal weken voordat

Geachte mevrouw Van der Veen,

Hartelijk dank voor uw e-mailbericht waarin u een vraag stelt over uw Tulpenkaart.

De Tulpenkaart is onderdeel geweest van een actie en werd slechts tijdelijk gratis aangeboden. Omdat de Tulpenkaart gratis aan u is verstrekt, is er geen machtiging tot betaling bij ons bekend. Bij een gratis abonnement zijn er geen betalingsgegevens nodig, waardoor er ook geen machtiging is verstrekt. Een machtiging is nodig om het abonnementsgeld voor de Tulpenkaart automatisch van uw rekening af te kunnen schrijven.

Een aantal weken voordat uw Tulpenkaart verliep, heeft u per e-mail een aanbod

29 uw Tulpenkaart verliep, per e-mail een aanbod ontvangen om dit type kortingskaart te verlengen voor €10 per jaar. U bent niet tijdig op dit aanbod ingegaan.

Het spijt mij u niet anders te kunnen berichten.

Mocht u nog vragen hebben, dan beantwoorden wij deze graag.

Met vriendelijke groet, Dhr. K. Grond

Hagerman Hotels

ontvangen om dit type kortingskaart te verlengen voor €10 per jaar. U bent niet tijdig op dit aanbod ingegaan. Dit betekent dat uw Tulpenkaart helaas niet meer kan worden verlengd.

Het spijt mij u niet anders te kunnen berichten.

Mocht u nog vragen hebben, dan beantwoorden wij deze graag.

Met vriendelijke groet, Dhr. K. Grond

Hagerman Hotels 3. Structuurvarianten voor het persoonlijk goednieuwsbericht

Persoonlijk Goednieuws Direct Persoonlijk Goednieuws Indirect Hoi Marieke,

Goed nieuws: ik kan dit weekend wel op Simba passen!

Het is namelijk gelukt om mijn dienst van zaterdag te ruilen met een collega. Ik hoef dan dus niet meer te werken. Ook heb ik geregeld dat ik de kinderen niet naar de sportvelden hoef te brengen. Bas mag meerijden met een vriendje en Eline speelt een thuiswedstrijd waardoor ze zelf wel even op de fiets kan gaan.

Ik bel je vrijdag nog wel eventjes over hoe en wat.

Groetjes, Caroline

Hoi Marieke,

Het is gelukt om mijn dienst van zaterdag te ruilen met een collega. Ik hoef dan dus niet meer te werken. Ook heb ik geregeld dat ik de kinderen niet naar de sportvelden hoef te brengen. Bas mag meerijden met een vriendje en Eline speelt een thuiswedstrijd waardoor ze zelf wel even op de fiets kan gaan.

Goed nieuws dus: ik kan dit weekend wel op Simba passen!

Ik bel je vrijdag nog wel eventjes over hoe en wat.

Groetjes, Caroline

4. Structuurvarianten voor het persoonlijk slechtnieuwsbericht

Persoonlijk Slechtnieuws Direct Persoonlijk Slechtnieuws Indirect Beste Martijn & Tessa,

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie trouwplannen. Ik vind het heel erg leuk dat jullie mij hebben uitgenodigd voor deze dag.

Helaas kan ik niet aanwezig zijn op jullie huwelijksdag. In het weekend dat jullie het feest vieren, ben ik namelijk op vakantie. Ik ga twee weken met een vriendin naar Tenerife.

Beste Martijn en Tessa,

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie trouwplannen. Ik vind het heel erg leuk dat jullie mij hebben uitgenodigd voor deze dag. In het weekend dat jullie het feest vieren, ben ik echter op vakantie. Ik ga twee weken met een vriendin naar Tenerife. De vakantie is al geboekt en betaald waardoor het ook niet

30 De vakantie is al geboekt en betaald waardoor het ook niet meer mogelijk is om op een andere datum te gaan.

Ik wens jullie natuurlijk een hele mooie dag toe en we moeten snel maar weer eens iets afspreken!

Liefs, Susan

meer mogelijk is om op een andere datum te gaan. Dit betekent dat ik helaas niet aanwezig kan zijn op jullie huwelijksdag.

Ik wens jullie natuurlijk een hele mooie dag toe en we moeten snel maar weer eens iets afspreken!

31