• No results found

Interviewguide

In document Bereiken van bedrijven (pagina 66-68)

Bedankt dat u mee wilt werken aan dit onderzoek. Ik ben Tijmen Jansen, student HTRO op het Saxion in Deventer. Op het moment zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding en ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek. Mijn afstudeeronderzoek is voor Viking Entertainment Oost waar ik onderzoek doe naar de wensen van bedrijven uit de drie sectoren gemeentes, de gezondheidszorg en

onderwijsinstellingen op het gebied van het kiezen van een evenementenbureau voor het uitbesteden van een bedrijfsfeest. Omdat u binnen deze sectoren valt wil ik u graag interviewen over uw wensen. Het interview zal ongeveer 30 minuten duren. Vindt u het daarbij goed dat ik het gesprek opneem zodat ik dit later kan terugluisteren en uittypen? Vindt u het goed dat ik uw naam benoem in het verslag of wilt u anoniem blijven?

Kunt u vertellen wat (bedrijf) doet?

- Wat is uw functie binnen (bedrijf)

- Wat zijn uw verantwoordelijkheden binnen (bedrijf)?

Wat voor bedrijfsfeesten organiseert (bedrijf)? - Voor welke doelgroep zijn deze feesten? - Hoe vaak organiseert u bedrijfsfeesten?

Heeft het bedrijfsfeest een doel?

- Wat is het doel van deze bedrijfsfeesten? - Wat wilt u hiermee bereiken?

- Waarom vindt u dat belangrijk?

Houdt u rekening met de trends en ontwikkelingen bij het organiseren van een bedrijfsfeest? - Zo ja, welke zijn dit?

- Waarom vindt u het belangrijk om hier rekening mee te houden?

Hoe zoekt u naar een evenementenbureau voor uw bedrijfsfeest(en)? - Via welke communicatiemiddelen zoekt u?

- Waarom dit communicatiemiddel?

- Via welk communicatiemiddel wilt u het liefst benaderd worden door een evenementenbureau?

- Welk soort bericht geeft u de voorkeur aan? (Beelden, video’s, tekstberichten)

- Hoe vaak wilt u benaderd worden door een evenementenbureau?

Wat zijn de redenen dat u voor een bepaald evenementenbureau kiest? - Waar let u op bij het kiezen van een evenementenbureau? - Waarom let u hierop?

- Hoe zit u uw rol en de rol van het evenementenbureau bij het organiseren van een feest? - Wat vindt u hierin belangrijk?

- Waarom vindt u dit belangrijk?

Welke voorkeuren heeft u betreft de communicatiestijl van een evenementenbureau? - Frequentie

- Toon van het bericht

- Gewenste inhoud van de communicatie

- Vorm van communicatie (telefoon, op locatie, via mail)

Verantwoording

Het interview begint met een introductie. Hier wordt de respondent eerst bedankt en wordt er kort uitgelegd waar het onderzoek voor is. Vervolgens wordt het doel van het interview benoemd. Hierna wordt een tijdsindicatie gegeven van het interview zodat de respondent weet hoeveel tijd het zal kosten. Als laatste wordt er gevraagd de respondent het goed vindt dat het interview wordt opgenomen en of de naam van de respondent in dit thesisrapport benoemt mag worden.

Vervolgens wordt er gevraagd of de respondent zichzelf en het bedrijf waar de respondent voor werkt wil introduceren. Hierna wordt gevraagd wat de functie en wat de verantwoordelijkheden van de respondent zijn. Zo komt er inzicht in de respondent en dit kan als opening van het interview gezien worden. Doordat hier inzicht in de respondent ontstaat kan hier rekening mee gehouden worden tijdens het afnemen van het interview.

Na de korte introductie wordt gevraagd wat voor bedrijfsfeesten de respondent organiseert voor het bedrijf waar de respondent voor werkt. Zo ontstaat er inzicht in het soort evenementen wat het bedrijf organiseert waardoor hierop ingespeeld kan worden. Vervolgens wordt gevraagd wat de doelgroep van deze bedrijfsfeesten is. Hierdoor komt er inzicht voor wie het bedrijfsfeest wordt georganiseerd. Vervolgens komt de frequentie van de evenementen aanbod. Met deze informatie kan er een totaalplaatje geschetst worden van de evenementen die het bedrijf organiseert.

Vervolgens wordt er gevraagd of de respondent een doel heeft bij het organiseren van deze

bedrijfsfeesten en wat dit doel dan is. Dit is belangrijk om te weten omdat hier rekening mee gehouden moet door een evenementenbureau wanneer zij samen gaan werken. Ook wordt er gevraagd wat de respondent wil bereiken met het bedrijfsfeest en waarom de respondent dit wil bereiken. Zo komt er naast het doel ook inzicht op de reden waarom het evenement georganiseerd wordt.

Viking Entertainment Oost vindt het zelf belangrijk om de huidige trends en ontwikkelingen te volgen. Zo worden ook de respondenten gevraagd of zij rekening houden met trends en ontwikkelingen bij het organiseren van een bedrijfsfeest. Vervolgens wordt er gevraagd welke trends en ontwikkelingen zij volgen en waarom zij deze trends en ontwikkelingen volgen. Dit is belangrijk om te weten omdat hierop ingespeeld kan worden door het evenementenbureau.

Nadat de trends en ontwikkelingen zijn besproken wordt er gevraagd hoe de respondent naar een evenementenbureau zoekt. Door deze vraag te stellen komt er inzicht op welk communicatiemiddel de respondent gebruikt wanneer zij op zoek zijn naar een evenementenbureau. Hierop kan ingespeeld worden door het evenementbureau. Hierna wordt gevraagd hoe de respondent het liefst benaderd wil worden door een evenementenbureau, wat zij het liefst zien in het bericht en hoe vaak zij dit bericht zouden willen zien. Dit is belangrijk om te weten zodat hier rekening mee gehouden kan worden door het evenementenbureau zodat zij het bedrijf op de juiste manier kunnen benaderen.

Vervolgens wordt gevraagd wat de respondent belangrijk vindt bij het kiezen van een

evenementenbureau. Hierdoor ontstaat een beeld van de wensen van de respondent betreft een evenementenbureau. Ook wordt gevraagd hoe zij de rolverdeling zullen zien tijdens het organiseren

van een evenement. Met de informatie die hierboven is verzameld kan het evenementenbureau het gewenste bericht ontwikkelen wat het aansluit op de wensen en behoeften van de organisatie.

Als laatste wordt de respondent gevraagd om de voorkeuren van de communicatie tijdens de voorbereiding van een evenement. Hierdoor worden de wensen betreft de communicatiestijl van de respondent in kaart gebracht. Het evenementenbureau kan hier rekening mee houden tijdens de voorbereiding van de bedrijfsfeesten.

In document Bereiken van bedrijven (pagina 66-68)